Cum să ai grijă de capcane venus fly

Venus Fly Trap este o plantă neobișnuită care este nativă în Statele Unite și prosperă într-un habitat în care majoritatea plantelor vor pieri rapid. Aceste plante carnivore interesante, cu frunze "Snap" închideți insectele de capcană, au crescut în popularitate. Fie pe o ferestre sau pe un patch-ul de curte, cu un pic de cercetare și o iubire și îngrijire delicată, puteți ridica propria dvs. versiune a acestor plante bizari și frumoase.

Pași

Partea 1 din 6:
Obținerea plantei
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru Venus Fly Caps Pasul 1
1. Știți un pic despre capcanele Venus Fly înainte de a cumpăra unul. Aceste plante carnivore răcoroase sunt alcătuite din două părți - o tulpină sau "corp" a plantei care îi permite să poznezeze ca o plantă normală și lama sau lama frunzelor care îi ajută să-și prindă prada. Leaf-Blade este "capul" pe care toată lumea îl va recunoaște - arată ca o coajă verde cu ciorapi cu câțiva dinți ". Acești "dinți" sunt de fapt fire de păr care spun capcana zbura acolo este o insectă gustoasă în apropiere.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Venus Fly Caps Pasul 2
    2. Obțineți capcana de zbor de la un distribuitor licențiat. Aceste plante alimentate cu proteine ​​sunt suficient de frecvente încât să găsiți unul în supermarketuri sau centre de grădină, dar dacă doriți o plantă mai veche sau mai multă plantă rezistentă la boală, căutați o grădiniță fiabilă care le poartă.
  • Există, de asemenea, site-uri online care se specializează în plantele carnivore. În timp ce nu veți putea să alegeți planta specifică pe care o doriți, ei vor putea trimite o capcană de zbor pentru dvs., precum și vă oferă informații de îngrijire despre planta dvs.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru capcanele Venus Fly Pasul 3
    3. Nu recoltați niciodată o capcană de zbor din sălbăticie. Sunt anii specii pe cale de dispariție și protejate de lege. Ai putea să te confrunți cu o închisoare frumoasă sau chiar.
  • Partea 2 din 6:
    Oferind plantei tale solul pe care îl dorește
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru capcanele Venus Fly Pasul 4
    1. Căutați o oală profundă pentru rădăcini pentru a ancora singuri. Capcanele Fly Venus au rădăcini relativ lungi, astfel încât ei preferă ghivece care au adâncime verticală. În general, o oală care dă plantei dvs. 4 sau 5 inci (10 cm) spațiului de creștere a rădăcinilor ar trebui să fie bună.
    • Alegeți o oală izolată. Rădăcinile lor sunt, de asemenea, sensibile la schimbarea temperaturii, astfel încât o oală izolată funcționează cel mai bine. În timp ce vasele de plastic funcționează, ar trebui să luați în considerare cu siguranță căutarea Centrului Local de grădină pentru oale izolate.
    • Alegeți o oală care va filtra și absorbi substanțele nutritive și sărurile care altfel ar face rău capcană de zbor.
    • Nu folosiți niciodată vase de teracota, deoarece ceea ce va răni sau chiar vă vor ucide planta.
    • O plantă de auto-apă va funcționa excelent cu Venus FlyTraps.
    • După ce au spus toate acestea, capcanele Venus Fly nu sunt teribil de pretențioase despre vasele lor. Puteți folosi o oală adâncă cu o gaură în partea de jos sau o găleată cu unele găuri tăiate în partea de jos a acestuia pentru drenaj.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Venus Fly Caps Pasul 5
    2. Se potrivesc proprietățile solului ale nevoilor naturale ale plantei dvs. Se amestecă părți egale de mușchi de turbă sphagnum și perlit. Nu utilizați niciodată nisip de plajă, care conține săruri de nutrienți. Perlite este o formă de obsidian hidratat care arată ca niște bucăți mici de nisip alb. Perlite ajută plantele în ghivece să păstreze umiditatea.
  • Native de mlaștini și mlaștini din Carolina de Nord și de Sud, Venus Fly Traps se bucură de umiditate ridicată și umed, săraci, solizi acide. Idealul ph Pentru o capcană de zbor Venus se află în intervalul acid de 4.9 până la 5 ani.3 (cele mai multe plante și legume normale preferă o gamă mai neutră de pH 5.8 la 7.2).
  • O altă combinație de amestecuri preferată de unele cultivatori de capcane de zbor este de cinci părți Sphagnum turbă mușchi, trei părți de nisip de siliciu și două părți perlit. Silica Sands ajută la aerare - este cunoscută pentru a ajuta plantele să dezvolte o rezistență la temperaturi și dăunători mai calde, iar nisipul de silice (care este cuarț) și perlit nu eliberează substanțe nutritive și minerale excesive în sol, ceea ce este bun pentru planta dvs. carnivoră. Moss este cel mai bun tip de sol pentru a fi folosit pentru capcanele dvs. de zbor.
  • Turbă Moss sau Moss Sphagnum lucrează excelent.

    1. 1
    2. Nu utilizați solul regulat sau organic de ghivece, deoarece acest tip de sol va ucide planta prin arderea rădăcinilor sale. De asemenea, ar trebui să stați departe de fertilizarea capcanei de zbor, deoarece îngrășământul poate, de asemenea "arde rădăcinile," Astfel, uciderea plantei tale. Nu utilizați nici un sol îmbogățit, cum ar fi miracolul, deoarece conține îngrășăminte și compost extrem de organic.
    3. Imagine intitulată Îngrijire pentru Venus Fly Caps Pasul 6
      2. Lăsați aerul proaspăt să intre în mod constant. Poate doriți să păstrați capcana zbura în interiorul terariului pentru a crește umiditate relativă în aer, dar păstrați un orificiu deschis în terariu, permiteți-vă plantei să-și folosească abilitățile și să-i atragă pe bug-uri pentru a veni la cină. Bug-uri sănătoase, vii și boli sunt cele mai bune alimente pentru planta dvs.
    Partea 3 din 6:
    Hotărând pe un loc pentru a vă menține planta
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru Venus Fly Caps Pasul 7
    1. Plasați capcana zbura în cazul în care va obține o mulțime de lumină directă a soarelui. În timpul perioadei de creștere, au nevoie de 12 ore de lumină, astfel încât să poată fi în mod corespunzător fotosinteze și flori. Cel puțin patru din acele ore ar trebui să fie lumina directă a soarelui.
    • Țineți cont de faptul că lumina mai directă a soarelui devine planta dvs., cu atât mai sănătoasă va fi.
    • Cele mai multe soiuri de capcane de acoperire vor arăta o pigmentare roșiatică atunci când sunt sănătoși și fericiți în cazul în care le plasați.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Venus Fly Caps Pasul 8
    2. Alegeți o secțiune bine luminată în casa dvs. departe de schițele de aer. În plus față de necesitatea multă lumină, capcana dvs. de zbor are nevoie de umiditate ridicată și protecție împotriva brizelor sau a schițelor. Păstrarea plantei dvs. în interior într-o zonă însorită, dar fără schiță, va fi, de obicei, ideală.
  • Observați unde lumina soarelui ajunge în timpul orelor de dimineață și după-amiaza.
  • Dacă intenționați să păstrați planta înăuntru, va trebui să o puneți într-o fereastră de est, vest sau orientată spre sud. Amintiți-vă că planta ar trebui să obțină un minim de patru ore de lumină directă în fiecare zi.
  • De asemenea, puteți crește planta într-un terrariu deschis cu o "lumină de plante" sau lumină fluorescentă apropiată. Cu cât lumina este mai apropiată de plantă, cu atât planta va fi mai sănătoasă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Venus Fly Caps Pasul 9
    3. Luați în considerare păstrarea instalației în aer liber. De asemenea, ați putea să o creați în dvs Bog Garden). Doar asigurați-vă că ați pus planta în care va fi în lumina directă a soarelui și nu în sol bogat în nutrienți.
  • De asemenea, ați putea dori să protejați planta din vânturi puternice, plasându-l în apropierea altor structuri sau plante curente.
  • Partea 4 din 6:
    Îngrijirea în timpul perioadei de creștere
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru Venus Fly Caps Pasul 10
    1. Știți când este perioada de creștere a plantei dvs. Din aprilie până în octombrie sau ori de câte ori faceți planta dvs., credeți că este vorba de primăvară, are nevoie de multă apă și de soare. Perioada de creștere este atunci când planta dvs. va fi în plină desfășurare - "capturare" "pradă, fotosinteză și producătoare de flori. Florile pot slăbi planta.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Venus Fly Caps Pasul 11
    2. Utilizați numai apă pură pentru a apărea plantele. Ar trebui să utilizați vreodată apă pură apă distilată, apă deionizată și apă de ploaie sunt toate opțiunile viabile.
  • Oferind plantelor dvs. Osmoză inversă Apa filtrată este cea mai bună alegere, deoarece cele mai multe alte surse, cum ar fi apa potabilă, au deja minerale adăugate pentru aromă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Venus Fly Caps Pasul 12
    3. Evita sa folosesti apă de la robinet dacă puteți. Există trei motive principale pentru care apa de la robinet este rău pentru capcanele de zbor.
  • Apa de la robinet conține lucruri cum ar fi clor, sodiu și sulf (printre altele) care se vor construi în solul plantei dvs. în timp, cauzând boală și, în cele din urmă, la moarte.
  • Cele mai multe surse de apă de la robinet Nivelurile de pH sunt pe cele 7.9 până la 8.3 gama.
  • Clorul ucide cele mai multe organisme vii chiar și cele benefice.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Venus Fly Caps Pasul 13
    4. Testați apă de la robinet atunci când este necesar. Puteți utiliza apă de la robinet dacă măsurați apa cu un metru TDS (solide dizolvate). Apa dvs. trebuie să citească mai puțin de 50 de părți pe milion (ppm) pe metru TDS pentru ca acesta să fie sigur pentru instalația dvs.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Venus Fly Caps Pasul 14
    5. Dați plantei dvs. apa de care are nevoie. În timpul sezonului de creștere, solul plantei dvs. nu ar trebui să fie complet uscat. Încercați să păstrați mediul de creștere al plantei dvs., astfel încât acesta să fie umed la atingere (nu este soggy). Există trei modalități de a apărea planta, fiecare cu propriile beneficii:
  • Metoda tavă: Metoda tăvii de udare este una dintre cele mai bune metode de udare pentru o plantă în creștere activă, care este în lumina directă a soarelui. Planta ta ar trebui să fie într-o oală care are găuri de drenaj în partea de jos. Așezați vasul într-o tavă plină de apă. Mediul în creștere al plantei dvs. va absorbi apa ca o fitil, oferind plantei dvs. toată apa are nevoie și o creștere a umidității în jurul pot.
  • Țineți cont, totuși, că, dacă potul dvs. este relativ superficial (5 inci sau 13 cm), această metodă ar putea fi în detrimentul instalației dvs., deoarece rădăcinile plantei ar putea fi prea înconjurate de apă, cauzând o creștere fungică sau bacteriană.
  • Metoda de sus: Acesta este modul în care majoritatea plantelor sunt udate, turnați sau pulverizați apă pe solul din jurul plantei și lăsați apa să se scurgă din fundul vasului. Pământul plantei dvs. ar trebui să fie întotdeauna umed, dar nu înmuiat. Aceasta înseamnă udarea plantei de două până la cinci ori pe lună în perioada de creștere.
  • Metoda dublă oală: Aceasta este cea mai eficientă metodă de creștere a capcanelor de zbor - al doilea vas din jurul vasului de teracotă mai mic în izolarea mijlocie a plantei din schimbări de temperatură drastică, crește umiditatea în aer și păstrează umiditatea. Doar toarnă apă în a doua oală pe diametrul exterior al vasului mijlociu.
  • Oală de teracotă poroasă din mijloc ar trebui să permită umidității să intre în mijlocul vasului și să filtreze sărurile suplimentare de nutrienți.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Venus Fly Caps Pasul 15
    6. Asigurați-vă că planta dvs. devine suficientă lumină solară. După cum sa menționat anterior, Venus Fly Traps nevoie de cel puțin patru ore de lumină directă a soarelui în timpul perioadelor lor de creștere. În afară de bug-urile "consumate", capcanele se bazează pe fotosinteza pentru a crește și a rămâne sănătoși.
  • Puneți planta într-un loc unde va primi cel puțin 12 ore de lumină solară.
  • Partea 5 din 6:
    Îngrijirea în timpul perioadei latente
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru capcanele Venus Fly Pasul 16
    1. Știți când este perioada latentă a plantei dvs. Între noiembrie și martie, planta dvs. va trece printr-o fază latentă. Starea latentă este atunci când planta nu mai produce flori sau în creștere. Multe capcane de zbor mor în timpul perioadei latente, deoarece oamenii continuă să aibă grijă de ei ca și în timpul perioadei normale de creștere.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Venus Fly Caps Pasul 17
    2. Reduceți cantitatea de apă pe care o dați instalației. Nu trebuie să utilizați metoda de apă a apei atunci când planta dvs. este în dormitor - în schimb, apă planta cu mâna. În timp ce capcanele de zbor au nevoie de multă apă, nevoia lor este mult redusă în timpul perioadei latente. Cele mai multe capcane de zbor vor trebui să fie udate doar la fiecare 10 până la 14 zile.
  • Solul ar trebui să devină mult mai uscat (deși niciodată complet uscat). Solul direct în jurul bazei și rădăcinilor trebuie să fie ușor umed, în timp ce restul solului este uscat. Apă planta ca tine ar fi altceva, asigurându-se cu atenție apă.
  • Când faci apă planta ta, apă-o dimineața, astfel încât să aibă toată ziua să se usuce puțin înainte de temperaturile de noapte mai rece.
  • Nu supraîncărcați planta dvs. - numai apa atunci când solul începe să se simtă uscat în jurul bazinei. Dacă vă dați plantei prea multă apă, pot apărea creșteri bacteriene și fungice.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Venus Fly Caps Pasul 18
    3. Păstrați planta în lumina soarelui. În timp ce dormitia invită ideea că planta nu are absolut nimic, capcanele Venus Fly va continua să poată fi fotosinteze în timpul perioadei lor latente. Prin urmare, planta dvs. ar trebui să fie încă expusă la lumina soarelui.
  • Dacă este posibil, adu-ți planta înăuntru și a stabilit-o sub o lumină artificială puternică pe durata dormenței sale.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Venus Fly Caps Pasul 19
    4. Protejați-vă planta de la temperaturi de înghețare dacă creșteți în aer liber. Măsura în care mergeți va depinde de climatul în care locuiți și dacă creșteți plantele în afara sau în interior. Dacă creșteți în aer liber, aveți două opțiuni:
  • Dacă creșteți planta în aer liber și trăiți într-un climat care rămâne relativ cald (în cazul în care temperatura, în general, niciodată nu se scurge sub 30 de grade F (-1 grade C)), atunci puteți să vă lăsați planta în afara întregului an, fără protecție.
  • Dacă creșteți o plantă în aer liber, unde clima este mai rece, există ocazionali înghețuri, trebuie să vă plantați capcanele de zbor în pământ pentru iarnă (vasele absorb temperaturile aerului din jurul lor). Plantați-le într-o grădină bogată, sau în sol care este bun pentru capcanele de zbor (a se vedea partea întâi). De asemenea, ar trebui să vă acoperiți plantele cu mulci sau frunze pentru a le menține în siguranță de vremea rea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Venus Fly Caps Pasul 20
    5. Adu-ți plantele înăuntru dacă trăiești prea mult la un climat. Dacă locuiți într-un loc care a extins înghițit, va trebui să vă aduceți capcanele Venus Fly în interior pentru iarnă. Puneți-l în fereastra unei camere neîncălzite ca un garaj sau o pridvor. Acesta este cel mai bun mod de a vă menține plantele în viață, dar latente în interior. Puneți planta într-un ferestrei orientate spre sud, dacă puteți, deoarece acest lucru va permite plantei să continue fotosinteze.
  • Partea 6 din 6:
    Furnizarea altor îngrijiri de bază
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru Venus Fly Caps Pasul 21
    1. Știți că nu faceți asta nevoie Pentru a vă hrăni insectele de plante. Puteți să vă alimentați Venus Flytrap pentru ao da nutrienții pe care îi are nevoie sau puteți adăuga o cantitate foarte mică de îngrășământ bogat în nutrienți la solul Venus Fly Trap`s, sau să-i rămășiți ocazional cu un îngrășământ spray-on. Când Venus FlyTraps sunt în aer liber, ele prinse insecte, lăcuste (și ocazional animale mici, cum ar fi broaștele) care oferă nutrienți care vor face planta mai sănătoasă.
    • Rețineți că capcana uneori nu sigilează dacă elementul pe care l-a prins se mișcă. Acest lucru înseamnă că ar trebui să vă hrăniți capcana viu vii pradă ca muștele și viermii meselor. Un vârf util atunci când se utilizează pradă viu este să puneți prada în congelator timp de câteva minute, astfel încât să devină foarte lentă. Ar trebui să hrăniți doar una sau două capcane de plante la un moment dat și numai Când planta este sănătoasă și puternică.
    • Dacă decideți să vă alimentați planta o insectă moartă, ar trebui să plasați insecta în capcană și apoi să frecați ușor capcana la fiecare 20 sau 30 de minute până când capcanele se fixează pe deplin. Frecarea capcanei o face să creadă că lucrurile pe care le-a prins se mișcă. Acest lucru nu este întotdeauna necesar, deoarece plantele utilizează, de asemenea, receptori chimici pentru a se închide cu prezența nutrienților în interiorul capcanei.
    • Nu vă alimentați alimentele "exotice" ale plantelor, cum ar fi biții de hamburger sau de tort. Acest lucru va ucide mai mult decât probabil planta, în special dacă dați carnea dvs. de plante, deoarece planta va avea o reacție negativă la grăsime.
    • Grasimile și carnea descompunetoare vor crește bacteriile care ar putea, de asemenea, să vă rănească capcana de zbor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Venus Fly Caps Pasul 22
    2. Groom planta ta. Îngrijirea plantei dvs. vă ajută să vă păstrați sănătatea Venus Fly. Frunzele moarte pot bloca soarele din frunze tinere care au nevoie de lumină să crească. Frunzele plantelor tale vor deveni maro pe măsură ce mor - acestea sunt frunzele pe care le veți dori să scapi de. Le puteți tăia când ei întorc maro folosind o mică pereche de foarfece. Asigurați-vă că nu tăiați nicio frunze care sunt încă parțial verzi - aceste frunze pot încă fotosintezive.
  • Pe măsură ce frunzele devin maro, ar trebui să înceapă să slăbească și să se desprindă de plantă. De cele mai multe ori, ar trebui să le puteți scoate de pe plantă. Pentru cei mai duri, foarfecele de cusut funcționează bine. De asemenea, trebuie să fiți conștienți de faptul că frunzele Venus Fly Capcane tind să moară în ciorchini.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Venus Fly Caps Pasul 23
    3. Re-oală planta ta. Dacă observați că planta se pare că este prea aglomerată în vasul său, că a împărțit în două (sau mai multe) plante, sau că se usucă prea repede, este timpul să re-oală planta ta. A face acest lucru este la fel ca în recipientul original în recipientul original. Asigurați-vă că utilizați compoziția corectă a solului (a se vedea partea întâi).
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Venus Fly Caps Pasul 24
    4. Încercați să nu atingeți capcanele plantei. Declanșând plantele dvs. să se închidă când nu există nimic în capcanele lor pentru a le "mânca" este o pierdere inutilă de energie pentru planta dvs.
  • Este nevoie de două până la trei săptămâni pentru capcana unei plante pentru a redeschide și a fi din nou gata să-și prindă potențialele alimentare.
  • În timp ce este bine să frecați ușor exteriorul capcanelor după ce ați hrănit-o o insectă, trebuie să limitați suma pe care o atingeți. Nu puneți niciodată nimic în interiorul capcanelor lor, cu excepția insectelor.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    În primele câteva săptămâni, nu o puneți brusc în lumina directă a soarelui pentru o lungă perioadă de timp. Va ucide planta.
  • Niciodată supra-apă plantele tale. Dacă devin plini de apă, mucegaiul poate crește, ceea ce ar putea ucide cu ușurință planta.
  • Din păcate, în timp ce a atras atât de multă curiozitate și o cerere internațională ca o plantă exotică, DIONAEA MUSACULULA, a fost grav afectată în sălbăticie, din anii 1980, datorită pierderii habitatelor, suprimării incendiilor și recoltării ilegale umane.
  • Nu aruncați planta departe, deoarece pare brusc să "miere" în timpul căderii și a sezoanelor de iarnă - este pur și simplu latentă și va regola în primăvară.
  • O capcană Venus Fly nu este a Planta tropicala. Deși îi place umiditatea relativă ridicată, temperaturile mai calde din aerul umed o vor face să putrezească și ciuperca să crească.
  • Nu trebuie să le hrăniți foarte mult, doar să le hrăniți când au nevoie de nutrienți
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar