Cum să ai grijă de melci

Melcii fac animale de companie prietenoase, relativ scăzute. Acestea necesită un mediu umed și o dietă plină de minerale și legume sănătoase. Melcii se bucură de compania celuilalt, deci luați în considerare obținerea mai mult de una. Dacă dați melcii o casă confortabilă și îngrijiți-le în mod corespunzător, ei pot trăi de mulți ani. Acest articol oferă informații privind îngrijirea melișurilor non-acvatice - a se vedea Cum să ai grijă de un melc acvatic Pentru informații despre îngrijirea melcă a subacvatice.

Pași

Metoda 1 din 3:
Făcând o casă
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru melci Pasul 1
1. Alegeți un rezervor de melc. Melcii trebuie să trăiască într-un mediu umed fără pericol și este mai ușor să faciliteze nevoile lor prin înființarea unei case pentru ei într-un recipient din sticlă sau din plastic. Containerul pe care îl alegeți trebuie să fie bine ventilat și de evacuare. Ar trebui să fie suficient de mare pentru melcii să trăiască confortabil și suficient de portabil că este ușor de curățat de multe ori. Luați în considerare acești factori atunci când alegeți un container:
  • Melcii au nevoie de o mulțime de spațiu pentru a vă deplasa în jur. Un recipient de dimensiunea unui rezervor de pește mic sau mediu va funcționa de obicei. Dacă aveți mai mult de un melc sau dacă aveți melci giganți africani africani, care sunt mai mari, luați în considerare obținerea unui rezervor care este în jur de 30 până la 40 de litri - fiți conștienți de faptul că această specie poate crește până la 20 cm în lungime.
  • Melcii se pot ridica de 3 ori greutatea proprie. Aceasta înseamnă că recipientul pe care îl alegeți trebuie să aibă un capac care să fie fixat în siguranță, mai degrabă decât ponderat în jos.
  • Melcii au nevoie de multă ventilație. Nu alegeți un container care este etanș. Dacă utilizați un recipient de plastic de stocare a alimentelor, faceți o mulțime de găuri mici în partea de sus. Dacă puteți, acoperiți orice găuri cu plasa de țânțari, acest lucru vă ajută să păstrați orice dăunători, cum ar fi muștele de fructe sau urechile, păstrând în același timp melcul în siguranță și sigur.
  • Melcii au nevoie de lumină. Nu utilizați un container opac. Găsiți în schimb un recipient de plastic sau din sticlă.
  • Melcii pot mânca prin carton. Nu alegeți un container din materiale care sunt ușor pentru melci să mestece.
  • Asigurați-vă că nu lăsați terariul în lumina directă a soarelui, deoarece acest lucru poate provoca uscarea melcului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru melci Pasul 2
    2. Liniați rezervorul cu substrat. Recreând tipul de teren pe care melcii trăiesc în mod natural este esențial pentru a le menține sănătoși și fericiți. Asigurați-vă că substratul este sterilizat și fără săpat murdăria din curtea dvs. nu va funcționa, deoarece poate conține substanțe care ar putea dăuna melcului. Iată câteva alegeri diferite de substrat:
  • Lut. Acesta este un substrat liber care păstrează umiditatea bine, dar și scurgerea eficientă. Dacă doriți să includeți plante vii în rezervor, asigurați-vă că alegeți un lut care conduce la cultivarea plantelor pe care doriți să le creșteți.
  • Humus. De asemenea, denumit compost, acesta este un substrat bogat în nutrienți care asigură alimentația atât a melcului, cât și a plantelor vii.
  • Turbă. Melcii doresc să trăiască în turbă, dar poate fi, de asemenea, acasă pentru dăunători, deci nu-l folosiți dacă sunteți îngrijorat de bug-uri care trăiesc în rezervor.
  • Potarea solului. Aceasta este o opțiune ieftină care este ideală pentru melci să se îngroape. Asigurați-vă că alegeți unul care este marcat fără pesticide.
  • Coir. Acesta este un substrat ieftin care este o alegere populară pentru rezervoarele de melc. Ea deține umiditate bine, dar este predispus la adăpostirea acarienilor și a insectelor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru melci Pasul 3
    3. Adăugați funcții în rezervor. Melcii le place să se târască, să exploreze și să se ascundă, așa că le face fericiți prin includerea obiectelor interesante pentru a le urca pe. Evitați obiectele dure realizate din piatră ceramică și grea, deoarece melcii pot aluneca pe acestea și pot deteriora cojile lor. Alegeți câteva dintre următoarele opțiuni:
  • Stickuri de lemn și ramuri. Bastoanele realizate din lemn durabil sunt disponibile pentru achiziționarea la magazinele de animale de companie, deoarece acestea sunt adesea folosite în acvarii pentru țestoase, șerpi și amfibieni.
  • Coarda de cork. Aceasta este o substanță moale cu zone goale care oferă un loc de ascundere mare pentru melci.
  • Răşină. Acesta este un material greu, dar moale, care este perfect pentru a fi folosit ca o tavă de alimente sau apă. Dacă un melc cade pe acest material, ei nu își vor deteriora cojile și nu pot răsturna și felul de mâncare.
  • Plante. Alegeți plante vii care fac bine în același melci climatici înfloriți în. De asemenea, puteți alege plante din plastic, care sunt mai ușor de păstrat curat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru melci Pasul 4
    4. Creați climatul potrivit. În plus față de a avea un rezervor bine ventilat, melcii au nevoie, de asemenea, de un mediu cald, umed. Ele fac cel mai bine la temperaturi între 19-25 ° C (66-77 ° F), dar sunt de obicei bine la temperaturi ușor mai mari sau mai mici. Substratul din partea inferioară a rezervorului trebuie să fie menținut umed în orice moment.
  • Dacă sunteți preocupat de faptul că melcul dvs. ar putea deveni prea rece într-o anumită cameră, luați în considerare cumpărarea unui mic pad de încălzire. Ar trebui să acopere doar aproximativ 2/3 din podeaua rezervorului, astfel încât melcul este capabil să se îndepărteze dacă devine prea cald.
  • Păstrați substratul umed prin spritzarea ei (și melcul) cu apă în fiecare zi. Utilizați apă purificată, primăvară sau distilată pentru a vă asigura că melcul rămâne sănătos.Dacă nu sunteți în măsură să obțineți aceste, lăsați apă normală la robinet la soare timp de 48 de ore - acest lucru se descompune clorul, asigurându-vă siguranța melcului.
  • Metoda 2 din 3:
    Furnizarea de calciu și alimente
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru melci Pasul 5
    1. Dați calciul melcului. Melcii au nevoie de o mulțime de calciu pentru a-și păstra cojile puternice și sănătoase. Ar trebui să oferiți o sursă de calciu în rezervor în orice moment. Bonele de separare sunt disponibile pentru achiziționarea la magazinele de animale de companie, dar ați putea folosi și ouă de ouă. Melcii își vor conduce corpurile pe sursa de calciu și își vor purta în timp.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru melci Pasul 6
    2. Oferiți alimente melcului. Melcii mănâncă o mare varietate de alimente diferite, multe dintre care ați putea avea în frigider sau cămară pentru a vă hrăni familia. Puneți niște mâncare în rezervorul de melc în fiecare zi. Puteți utiliza un fel de mâncare mică pentru a păstra alimentele separate de substrat. Dacă observați alimentele acolo câteva zile mai târziu, eliminați-l, deoarece lăsați rotirea alimentelor în rezervor va determina mucegaiul să crească și să atragă insecte. Păstrați aceste sfaturi în minte atunci când vine vorba de hrănirea melcului:
  • Puteți cumpăra un amestec de mâncare melc sau mâncare de broască țestoasă pentru a vă hrăni melcii. Mâncarea proaspătă conține mai mulți nutrienți și este mai sănătoasă, dar este bine să aveți alimente uscate la îndemână în caz de urgență.
  • Hrăniți fructele și legumele. Melcii vor mânca aproape orice tip de produs. Dacă nu le place ceva, pur și simplu nu o vor mânca, așa că experimentați cu diferite fructe și legume până când veți găsi o combinație de melc. Încercați fructe de padure, squash, salată, varză, mere, pere, broccoli, fasole, castraveți, kale și tot felul de alte fructe și legume.
  • Hrană cu alimente mici cantități mici de semințe zdrobite. Ovăzul pot fi de asemenea hrăniți la melci după înmuiere. Puteți hrăni, de asemenea, melci cantități mici de lapte praf, carne crudă și oase de câine zdrobite.
  • Melcii se bucură, de asemenea, de viermi de sânge ca un tratat ocazional, amintiți-vă că melcii sunt omnivore și, de asemenea, se indulză cu mezele crude ocazional. Asigurați-vă că carnea nu conține sare.
  • Evitați alimentele care sunt periculoase pentru melci să mănânce. Orez, mei, paste și alte alimente de amidon pot determina umflarea melcă și să moară. Evitați alimentele care conțin sare. În cele din urmă, nu alimentați alimentele de melci care au fost tratate cu pesticide sau alte substanțe chimice.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru melci Pasul 7
    3. Asigurați un vas de apă. Acest lucru nu este obligatoriu, deoarece melcii primesc umiditatea de care au nevoie de substrat, dar melcii le place să bea apă și să se scalde din când în când. Alegeți un vas de apă foarte superficial, care va permite melcii să urce ușor și să iasă. Dacă utilizați unul prea adânc, melcii se pot îneca.
  • Metoda 3 din 3:
    Curățarea rezervorului și a melcilor
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru melci Pasul 8
    1. Schimbați adesea substratul. O dată pe săptămână ar trebui să fie suficientă, dar schimbați-o mai des dacă pare a fi murdară înainte de atunci. Schimbați substratul imediat dacă se înmoaie complet sau dacă pare să fie acarieni de adăpost.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru melci Pasul 9
    2. Curățați rezervorul la fiecare câteva săptămâni. Spălați rezervorul cu apă caldă și o soluție de sterilizare, apoi clătiți-o cu atenție din nou pentru a elimina toate urmele produselor chimice. Este important să spălați rezervorul destul de frecvent, astfel încât mucegaiul să nu crească în rezervor și să rănească melcii.
  • În timp ce spălați rezervorul, păstrați melcii în siguranță într-un recipient din plastic cu un capac - asigurați-vă că are o mulțime de găuri în partea de sus pentru ventilație.
  • Spălați și decorațiunile și mâncărurile de alimente și apă și de apă. Dacă anumite decorațiuni par să fi degradate în timp, înlocuiți-le.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru melci Pasul 10
    3. Scăldați melcii. Este o idee bună să scălați melcii de fiecare dată pentru a preveni preluarea bolilor și a dăunătorilor. Setați melcul într-un vas de mică adâncime de apă de temperatură a camerei, apoi se toarnă mai multă apă peste corpul melcului. Utilizați o periuță de dinți cu o periuță moale pentru a curăța ușor cochilia - nu curățați prea tare sau puteți deteriora și nu utilizați săpun.
  • Nu utilizați niciodată fluide de curățare pentru a curăța melcul sau coajă. Acestea sunt extrem de dăunătoare și ar putea duce la moartea melcului.
  • Puteți freca un pic de ulei de susan peste cochilie pentru a da ceva strălucire.
  • sfaturi

    Nu vă dați niciodată rezervorul dacă există bule negre neobișnuite în partea de sus, deoarece sunt probabil ouă.
  • Nu lăsați niciodată melcii dvs. nesupravegheați pentru o perioadă lungă de timp, deoarece nu sunt la fel de lenți cum credeți.
  • Amintiți-vă să curățați în mod regulat rezervorul, melcul și orice decorațiuni.
  • Când le reproduce, păstrați melcii într-un spațiu privat și, de obicei, mama se va întoarce și își pune ouăle acolo.
  • Asigurați-vă că vă spălați întotdeauna mâinile înainte de a vă ocupa de melci. Ar putea fi murdare.
  • Luați melcul pentru un 5-10 centimetru (2.0-3.9 in) plimbare afară. Feriți-vă de Prying Animale de companie, nu doriți ca melcul tău mic să fie gobbled de pisica ta sau câine.
  • Încercați să păstrați melci de dimensiuni diferite în compartimente separate pentru a evita melcii mai mari se clasifică pe cele mai mici.
  • Nu lăsați sarea ta să atingă melcul. Le va ucide. Dacă se umflă, dă-i mâncare de pește sau ceva cu o mulțime de calciu. Asigurați-vă că alimentele de pește nu conține cupru.
  • Dacă melcul tău atinge sarea, spălați corpul cu apă de ploaie sau apă de primăvară.
  • Avertizări

    Fără calciu, melcul dvs. va începe să mănânce cochilia pentru a obține calciu.
  • Cochilii de melc de bebeluși sunt foarte fragile, așa că încercați să nu le țineți sau să fiți foarte, foarte atenți. Rețineți că ei pot fi mâncați de melcii adulți, de asemenea.
  • Melcii mor în condiții sărate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar