Cum să curățați o chiuvetă de granit

Granit este un material popular folosit pentru chiuvete astăzi, deoarece adaugă atât durabilitatea, cât și eleganța la bucătărie. Chiuvetele fabricate din granit sunt adesea acoperite cu un material de etanșare care protejează piatra naturală și materialele de zgârieturi și eroziune. Când curățați o chiuvetă de granit, fie că eliminați petele de apă tare, abordarea petelor dure sau pur și simplu de întreținere regulată, trebuie să utilizați metode blânde pentru a nu deteriora sau decolora substanța de etanșare sau de la suprafață.

Pași

Metoda 1 din 3:
Eliminarea petelor de apă tare
  1. Imagine intitulată Curățați o chiuvetă de granit Pasul 1
1. Selectați un tampon de spălare neabrazivă și produsul de curățare adecvat. Granit, ca toate pietrele naturale, trebuie curățat cu agenți de curățare neutră la pH și cu tampoane sau cârpe nerabrazive. Evitați utilizarea CLR, lămâie, oțet, curățător de sticlă, vată de oțel sau scrubrii dur.Deoarece petele de apă tare și depozitele minerale sunt rezistente la curățătorii neutri ai pH-ului, este recomandat să utilizați a Scumul și remoderul de depozit mineral pentru granit. Aveți grijă, deoarece multe produse pentru îndepărtarea apei dure nu sunt sigure pentru granit.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă de granit Pasul 2
    2. Aplicați curățarea și atenuarea scruberului. Urmați instrucțiunile produsului, aplicându-l în zona țintă.Între timp, atenuați tamponul de spălare cu apă fierbinte.Dacă utilizați un produs neutru, cum ar fi săpunul de mâncare pentru îndepărtare, această sarcină va necesita mai multă grăsime de cow, deoarece vă veți baza pe frecare.Din acest motiv, vă recomandăm să utilizați un scump și de depozite minerale pentru granit.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă de granit Pasul 3
    3. Curățați chiuveta. Frecați scruber-ul peste petele de apă / depozitele minerale și orice pete care arată prost sau film, îndepărtând complet acumularea. Puteți șterge întreaga chiuvetă cu acest scruber pentru o curățare mai amănunțită.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă de granit Pasul 4
    4. Clătiți chiuveta. Utilizați un furtun de pulverizare, o ceașcă sau doar mâinile cuplate pentru a turca apă peste zonele vizate, clătirea reziduului departe. De asemenea, îl puteți șterge cu un burete curat și umezit. Asigurați-vă că clătiți complet, eliminând orice reziduu de produs rămas.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă de granit Pasul 5
    5. Uscați complet chiuveta folosind un prosop uscat, moale microfibră. Microfibrul este suficient de blând pentru a fi folosit pe granit fără a le deteriora, dar orice prosop sau o cârpă moale va face. Asigurați-vă că ați obținut chiuveta complet uscată, deoarece ieșirea din apă poate provoca acumularea mineralelor, re-creând problema.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă de granit Pasul 6
    6. Investigați rezultatele.Dacă acești pași nu au funcționat, aplicați încă o dată metodele.Dacă problema persistă, poate fi cauza principală a colorării "gravură."Gravarea cel mai adesea apare după utilizarea produselor abrazive, cum ar fi sucul de lămâie, oțetul, CLR sau scrubrii. Pentru asistența de gravare, este mai bine să obțineți sfaturi profesionale.Liniile de sprijin gratuite, cum ar fi suprafața supremă, tind să ofere consultanță personalizată pentru astfel de probleme.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă de granit Pasul 7
    7. Aplicați uleiul de măsline sau mineral la o cârpă. Efectele bazate pe aspect ale gravității pot fi ascunse temporar de uleiul mineral.Aceasta oferă o soluție pe termen scurt până când se găsește o soluție completă. Începeți prin găsirea unei cârpe curate, uscate sau a unei cârpeuri și se toarnă câteva lingurițe de ulei de măsline sau ulei mineral pe o mică parte a acestuia. Încercați să nu faceți balonul atât de mult încât începe să absoarbă uleiul și să-l răspândească prin cârpă. Uleiul trebuie să stea într-un loc relativ concentrat, astfel încât acesta să poată fi transferat în granit.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă de granit Pasul 8
    8. Frecați uleiul peste chiuvetă. Ștergeți chiuveta bine cu cârpa până când ați distribuit un strat subțire, uniform de ulei peste granit. Permiteți-i să stea aproximativ un minut înainte de a încerca să o ștergeți.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă de granit Pasul 9
    9. Ștergeți excesul de ulei. Utilizați partea curată a cârpei sau obțineți una nouă, și bucurați-vă orice ulei în exces de pe chiuvetă. Granita va fi strălucitoare, dar nu ar trebui să se simtă slick când conduci un deget peste el. Continuați să o ștergeți cu o cârpă curată dacă degetul este departe de ulei pe el.
  • Metoda 2 din 3:
    Eliminarea petelor dure
    1. Imagine intitulată Curățați o chiuvetă de granit Pasul 10
    1. Se amestecă o soluție de pastă de pulbere de albire și peroxid de hidrogen. Ambele produse pot fi achiziționate la magazinele de îmbunătățire sau hardware și pot fi combinate pentru a crea o "cataplasmă." Urmați instrucțiunile de pe ambalajul cu pulbere care se amestecă cu cantitatea corespunzătoare de peroxid de hidrogen.
    • Amestecul rezultat trebuie să fie o pastă groasă, aproape consistența untului de arahide.
    • Câteva exemple de pulbere de albire includ cretă pulverizată, tencuială de turnare albă și talc.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă de granit Pasul 11
    2. Aplicați pasta direct în zona colorată a chiuvetei de granit. Utilizați un cuțit de chit sau o veche de lemn sau o spatulă din plastic pe care nu mai trebuie să o faceți. Stratul de pastă pe care îl aplicați pe pata trebuie să fie aproximativ o jumătate de centimetru (aproximativ 1.25 cm) grosime.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă de granit Pasul 12
    3. Acoperiți zona lipită cu folie de plastic. Asigurați înfășurarea din plastic pe fiecare margine cu o bucată de bandă. Acest lucru va permite ca pasta să absoarbă pe deplin și să ridice petele.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă de granit Pasul 13
    4. Lăsați pasta să se usuce complet. Lăsați-o să stea de cel puțin 24 de ore. Ocazional, acest lucru poate dura până la 2 zile. Această perioadă poate fluctua în funcție de instrucțiunile prezentate pe produsul cu pulbere.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă de granit Pasul 14
    5. Scoateți plasticul și ștergeți paste uscată. Utilizați un instrument de răzuire foarte blunt pentru a îndepărta pasta uscată astfel încât să nu zgâriați piatra. Sau folosiți un burete moale sau un prosop de hârtie pentru a îndepărta cât mai mult posibil, și apoi aruncați-o. Nu încercați să spălați toată pastă scurgerea, deoarece se poate confrunta cu conductele.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă de granit Pasul 15
    6. Clătiți complet zona cu apă. Îndepărtați orice reziduu de pastă rămasă folosind un burete umed sau prin turnarea sau pulverizarea apei în zona în care a fost pastă.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă de granit Pasul 16
    7. Repetați procesul după cum este necesar. Dacă pata nu a fost scoasă din chiuveta de granit după prima încercare, puteți trece prin proces din nou. Poate dura până la cinci ori pentru acest proces pentru a ridica pe deplin petele încăpățânate.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținând o chiuvetă curată
    1. Imagine intitulată Curățați o chiuvetă de granit Pasul 17
    1. Clătiți și uscați granita dvs. complet după fiecare utilizare. Clătirea chiuvetei dvs. poate preveni uscarea și întărirea celorlalte resturi de alimente și întărirea pe suprafața granitului și ștergeți-o uscată vă poate proteja chiuveta din orice minerale care există în apa de la robinet.
    • Păstrați un prosop de microfibră sau altă cârpă moale lângă chiuvetă, astfel încât să puteți șterge cu ușurință după o utilizare.
    • Utilizarea tratamentelor care conțin Ioseal poate fi, de asemenea, utilizată pentru protecție suplimentară și îmbunătățire.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă de granit Pasul 18
    2. Eliminați petele prompt. Granit este o piatră poroasă, deci cu cât îți curăți mai repede o pată cu atât mai bine. Încercați să ștergeți într-o pată proaspătă, mai degrabă decât frecați-o astfel încât să nu o răspândiți într-o zonă mai mare.
  • Curățați-vă imediat alcoolul și citrice, deoarece acestea pot plictisi sau etch suprafața granitului.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă de granit Pasul 19
    3. Aplicați Ioseal sau re-sigilați chiuveta de granit atunci când este necesar. După asigurarea faptului că blatonul dvs. a fost inițial sigilat, asigurați-vă că urmați utilizarea produselor care conțin Ioseal pentru o întreținere simplă sau prin re-etanșare atunci când este necesar. Cât de des trebuie să re-sigiliul variază în funcție de factori precum culoarea, porozitatea și dacă materialul de etanșare a fost deteriorat de produsele acide.Opțional, cu utilizarea consecventă a tratamentelor bazate pe Ioseal, puteți reduce nevoia de a re-aplica selealele.Recomandările vor varia.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă nu sunteți sigur dacă anumite metode sau soluții de curățare vor fi sigure pentru a fi utilizate pe chiuveta de granit, contactați producătorul chiuvetei. De obicei, producătorul vă poate oferi recomandări privind tratamentele sigure pentru granit.
  • Pentru a restabili stralucirea la chiuveta dvs. de granit atunci când nu mai strălucește, achiziționează o soluție de curățare a granitelor comerciale sau o soluție destinată pietrei naturale, apoi utilizați produsul conform indicațiilor de ambalare.
  • Utilizați întotdeauna produse neutre de pH pe chiuveta dvs. de granit.
  • Dacă utilizați săpun și apă pentru curățare, asigurați-vă că clătiți bine chiuveta și ștergeți-o uscată.Acest lucru va împiedica săpunul și depozitele minerale să se construiască și să absoarbă în suprafață.
  • Luați în considerare achiziționarea unui kit compozit de curățare și întreținere a chiuvetei, deoarece chiuvetele compozite pot fi dificil de curățat.
  • Avertizări

    Nu permiteți niciodată produse de curățare comercială, cum ar fi înălbitor, solvenți clorurați sau soluții care conțin acid formic care să fie expuși la chiuveta dvs. de granit. Aceste produse pot îndepărta etanșantul sau pot decolora permanent granit-ul dvs.
  • Nu utilizați niciodată produse abrazive (acide / bazate pe bază), cum ar fi oțet, lămâie sau curat de sticlă pe granit.Aceste produse vor mânca la suprafața pietrei, cauzând daune numite "gravură."
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Scumpul de depozitare minerală pentru granit
    • Burete moale sau prosop de microfibră
    • Ulei de măsline sau mineral
    • Praf albastru produs
    • Apă oxigenată
    • Folie de plastic
    • Bandă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar