Cum să curățați lipiciul din ferestre

Globurile încăpățânate de adeziv sau vopsea se pot usca și se întări pe ferestrele dvs., creând o blură inestetică. Când vă îndepărtați decalcomanii auto de pe parbrizul dvs., ei pot lăsa în urmă o reziduală lipicioasă, gooey și grasă. Adezivii puternici sunt deosebit de rezistenți la apă și la alte tehnici tradiționale de spălare - dar ar trebui să vă puteți curăța ferestrele cu o combinație de solvent și o răzuitoare. Citiți mai departe pentru pași specifici pe care îi puteți lua la chip departe la această problemă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea lipiciului uscat
  1. Imagine intitulată Adeziv curat din ferestrele Pasul 1
1. Frecați adezivul cu frecarea alcoolului sau îndepărtarea poloneză de unghii. Se toarnă o valoare a unui capac de a-și freca alcoolul sau remodelarea poloneză pe un prosop de hârtie. Frecați într-o mișcare circulară pentru a înmuia adezivul sau vopseaua. Nu aveți nevoie de mult - amintiți-vă că o doză mică de solvent concentrată va fi mult mai eficientă decât stropirea ferestrei la mare.
  • Mergeți la fața locului cu un spray obișnuit de curățare a sticlei și ferestrelor. Frecați spray-ul în suprafață cu o cârpă proaspătă. Acest lucru vă va ajuta să ridicați murdările rămase - și va ajuta la acoperirea mirosului alcoolului sau al remoderii poloneze de unghii.
  • Imagine intitulată Adeziv curat din Windows Pasul 2
    2. Utilizați oțet alb pentru a elimina reziduul rămas de bandă de mascare. Această metodă funcționează bine pentru sticla de fereastră pe care banda a fost lăsată prea mult timp sau a uscat rapid în soare fierbinte. Ștergeți reziduul de câteva ori cu o cârpă moale, care este umedă cu oțet. Lăsați adezivul să stea un minut, apoi frecați reziduul cu o bucată proaspătă din cârpă deja umezită. Continuați să frecați și să aplicați mai multă oțet până când ați eliminat toate adezivii uscați. Uscat și polonez cu o cârpă curată.
  • Imagine intitulată Adeziv curat din Windows Pasul 3
    3. Utilizați agenți de degresare comercială. Se îndreaptă spre magazinul local local - există o mulțime de produse care vă pot oferi un picior în sus atunci când abordați adezivii încăpățânați. Căutați branduri cum ar fi portocaliu rapid, Goof-off, și Goo plecat. Aceste produse sunt proiectate pentru curățarea uleiului de motor și grăsime din mâini, dar lucrează la fel de bine pentru autocolantul, banda și reziduurile de lipici, deoarece conțin agenți de degresare puternici.
  • În cazul curățătorilor citrice cum ar fi portocaliu rapid, agentul de degresare este de obicei D-Limonen. Alții se bazează pe heptanii, un solvent puternic. Din motive de siguranță, asigurați-vă că utilizați ambele tipuri de produse în doze mici, într-o zonă bine ventilată.
  • Imagine intitulată Adeziv curat din Windows Pasul 4
    4. Utilizați WD40 sau diluant de vopsea. Pulverizați fie produsul direct pe adeziv și curățați suprafața cu o cârpă curată.
  • Imagine intitulată Adeziv curat din Windows Pasul 5
    5. Utilizați fluidul mai ușor. Squirt fluidul pe un prosop de cârpă sau de hârtie și să aveți grijă să nu vărsați. Curățați locul de lipici cu prosopul umed până când îndepărtați tot lipirea.
  • Alternativ, înmuiați adezivul în fluidul mai ușor pentru a slăbi adezivul. Squirt sau dab fluidul mai ușor direct pe plasturele de lipici, într-o zonă concentrată. Lăsați-o să se stabilească un minut, apoi o ștergeți cu un prosop curat și umed.
  • De altfel, această metodă va elimina, de asemenea, dungile de creioane de la un perete. Unele pete ușoare pot rămâne, dar fluidul mai ușor va elimina cea mai mare parte a ceară. Odată ce eliminați petele, puteți atinge vopseaua.
  • Imagine intitulată Adeziv curat din Windows Pasul 6
    6. Se încălzește paharul cu un uscător de păr sau cu pistol de căldură. Rulați un uscător de păr pe mare de plasturele de lipire timp de cel puțin un minut pentru a slăbi legătura cu fereastra. De asemenea, puteți folosi o armă de căldură pentru a înmuia adezivul. Setați cadranul de pe pistol la o setare scăzută a căldurii și aplicați căldură în zona lipită într-o mișcare circulară. Odată ce ați slăbit adezivul și adezivul se simte cald la atingere, puteți curăța cu un solvent sau un cip cu grijă cu un instrument de răzuire, cum ar fi o lamă de ras.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea lipiciului umed
    1. Imagine intitulată Adeziv curat din Windows Pasul 7
    1. Luați în considerare tipul de adeziv. Reacția dvs. la adeziv umed depinde de tipul de lipici care a început să se agațe de fereastra dvs. Anumite tipuri de adezivi vor coaja (în mare parte) curat din sticlă după uscare - alții necesită spălare cu apă caldă și solvenți - și încă alții nu pot veni niciodată curat fără efort grav, dăunător de sticlă. Verificați tipul de adeziv utilizat:
    • Adezivul fierbinte ar trebui să fie capabil atunci când este uscat. Lăsați-o setată, atunci Scoateți-l curat.
    • Adezivul lichid al lui Elmer ar trebui, de asemenea, să fie liber atunci când este uscat.
    • Adezivul lui Elmer`s Stick ar putea apărea cu apă fierbinte, dar este mai rezistent decât alte tipuri.
    • Lipici lipici este de obicei peel-capabil atunci când se usucă, dar puteți încerca, de asemenea, să-l spălați cu apă fierbinte pentru a opri problema înainte de a se stabilește.
    • Superglue nu va fi dezactivată fără chipping serios. Există o șansă bună ca să vă zgâriați fereastra dacă încercați să eliminați această substanță super-adezivă.
  • Imagine intitulată Adeziv curat din Windows Pasul 8
    2. actioneaza rapid. Adezivul poate fi mult mai greu de îndepărtat odată ce acesta se fixează. Dacă acționați în timp ce adezivul este încă umed și lipicios, este posibil să puteți elimina majoritatea Goop înainte de a se întări pe fereastră.
  • Imagine intitulată Adeziv curat din Windows Pasul 9
    3. Ștergeți adezivul umed cu o cârpă umedă înainte de a se aprinde. Apă caldă și o cârpă ar trebui să facă truc dacă adezivul nu a fost uscat încă. De asemenea, puteți folosi un prosop de hârtie, o cămașă veche sau o parte brută a unui burete. Curățați fereastra pentru câteva minute până când scoateți tot lipirea. Când suprafața este curată, uscați-o bine cu o cârpă. Inspectați sticla și repetați procesul dacă locul este încă lipicios.
  • Fiți conștienți de faptul că adezivul umed poate rămâne la chiuvetă, care poate fi dificil de îndepărtat. Utilizați ceva vechi pe care sunteți dispus să îl ruinezi.
  • Îndepărtarea umezelii umede poate pur și simplu să răspândească adezivul în jurul valorii, ascunzând în continuare suprafața. Dacă numai apă și prosop nu sunt suficiente, încercați să utilizați un solvent mai greu.
  • Imagine intitulată lipici curat din Windows Pasul 10
    4. Utilizați orice solvent pe care l-ați folosi pentru a curăța adezivul uscat. Decoolarea alcoolului, îndepărtarea poloneză de unghii, WD-40, Degresants industrial, oțet și lichid mai ușor ar trebui să vă ajute să ridicați adezivul încă de la o suprafață de fereastră. Ca și în cazul adezivului uscat, frecați fața cu un prosop de hârtie sau hârtie înmuiată în solvent de alegere până când zona este complet lipsită de adeziv.
  • Imagine intitulată Adeziv curat din Windows Pasul 11
    5. Înmuiați adezivul cu un burete fierbinte. În primul rând, înmuiați un burete în apă clocotită timp de câteva minute. Inelați buretele, apoi apăsați-l pe adeziv. Lăsați buretele fierbinte pentru a înmuia câteva minute. Până când o ridici, cea mai mare parte a adezivului ar trebui să plece. Clătiți orice adeziv din burete, apoi ștergeți capacul rămas de pe sticlă până când suprafața este complet curată.
  • Imaginea intitulată Faceți o gheață clară Pasul 2
    6. Se toarnă apă fierbinte pe adeziv. Se toarnă un flux consistent de apă fierbinte direct pe plasturele de lipici timp de câteva secunde. Acest lucru ar trebui să slăbească suficient de adeziv pe care îl puteți îndepărta. Încercați să vă răzuiți imediat după ce încălziți adezivul, în timp ce legăturile sunt încă slăbite.
  • Imagine intitulată Adeziv curat din Windows Pasul 12
    7. Încercați înghețarea adezivului umed cu un cub de gheață. Țineți un cub de gheață împotriva plasturelui de lipire timp de câteva minute pentru a îngheța adezivul. Odată ce gunk-ul este înghețat, îndepărtați-l cu un cuțit de unt sau cu marginea unui card de credit.
  • Metoda 3 din 3:
    Răzuirea sticlei
    1. Imagine intitulată Adeziv curat din Windows Pasul 13
    1. Răzuiți lipiciul după ce ați înmuiat sau curățați-l cu un solvent. Solventul va slăbi prinderea adezivului pe fereastră, iar instrumentul de răzuire vă va da marginea și va folosi că aveți nevoie pentru a cipa adezivul departe de sticlă. Utilizați un răzuitor metalic, de preferință ceva ascuțit și robust. Nu utilizați o lamă subțire sau fragilă - va trebui să aplicați o mulțime de forțe pentru a scoate lipiciul și o lamă ascuțită va fi periculoasă dacă se rupe.
  • Imagine intitulată Adeziv curat din Windows Pasul 14
    2. Chip Adezivi încăpățânați de la sticlă cu un instrument de răzuire. Utilizați un fel de răzuitor pe care îl veți folosi pentru a elimina decalcomanii auto - Alternativ, utilizați o nouă lamă de ras, un cuțit utilitar retractabil sau o șurubelniță cu capul plat. Unghiul lamei aproximativ 30 de grade de pe suprafața sticlei. Răzvrătiți cu atenție și metodic reziduul de pe suprafața sticlei. Împingeți cu o mișcare netedă, un ND amintiți: rătăcirea, nu faceți felie, altfel ați putea ruina paharul.
  • Metoda de răzuire este utilă numai pentru lipici. Este, de asemenea, minunat pentru a elimina vopsea încăpățânată, crăpată.
  • Imagine intitulată Adeziv curat din Windows Pasul 15
    3. Utilizați vată de oțel. Dacă problema este deosebit de rezistentă, încercați să frecați fereastra cu o bucată de vată de oțel. Înmuiați lâna de oțel în apă și câteva picături de săpun. Fiți foarte atenți să nu curățați prea mult - dacă aplicați prea multă presiune cu vată de oțel, ați putea să vă zgâriați permanent fereastra.
  • Imagine intitulată lipici curat din Windows Pasul 16
    4. Ștergeți zona răzuită curată cu un prosop uscat și curat. Finalizați prin ștergerea zonei cu un prosop proaspăt sau cu o porțiune curată a prosopului de hârtie umezită de alcool sau oțet. Dacă există vopsea de vopsea lipită de fereastră, puteți sări peste solvent și ștergeți fereastra cu prosopul curat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Înainte de a vă răzgândi, testați scruberul pe o suprafață de sticlă neesențială mai întâi pentru a vă asigura că nu vă va zgâria ferestrele.
  • Încercați să utilizați o pastă de bicarbonat de sodiu și apă. Lăsați-o să stea puțin, apoi îl scufundă cu răzuitorul de plastic. Rapid, ușor, ieftin și netoxic.
  • Avertizări

    Utilizați o răzuitoare cu un mâner, mai degrabă decât o lamă goală. Lamele pot răsturna în mod neașteptat și pot tăia mâna când lovesc un glob de lipici brusc.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Izopropil Rubbing alcool - Remover de unghii - oțet alb - Degresatori comerciali
    • Blade de ras sau răzuitor
    • Prosoape / cârpe pentru curățare și curățare
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar