Cum de a colora rășina pentru bijuterii

Există o mulțime de moduri diferite de a colora rășina, deci sunteți obligat să găsiți o metodă care creează doar efectul pe care îl căutați. În acest articol, vă vom duce prin opțiunile de colorare, astfel încât să puteți alege cea potrivită pentru proiectul dvs. și vă vom învăța cum să amestecați un lot de rășină colorată. Ori de câte ori lucrați cu rășină, asigurați-vă că purtați ochelari de protecție, o mască și mănuși pentru a vă proteja de fumul și substanțele chimice.

Pași

Metoda 1 din 3:
Opțiuni de culoare
  1. Imagine intitulată Rășină de culoare pentru bijuterii Pasul 1
1. Utilizați pigmenți de rășină epoxidică pentru culori solide, vibrante și ușor de amestecat. Acest tip de colorant este formulat special pentru utilizare cu rășină epoxidică numai (cel mai frecvent tip de rășină pentru bijuterii). Puteți amesteca rapid loturile și obțineți un rezultat frumos luminos.
  • Găsiți o varietate de culori online sau la magazinul local de artizanat.
  • Este greu de spus exact cât de mult pigment pentru a adăuga la cât de mult rășină, deoarece nu există o formulă stabilită pentru atingerea anumitor nuanțe sau culori. Cel mai bun pariu este să practicați adăugarea unei cantități mici (o singură picătură sau o cantitate similară de pigment pulverizat) la rășină și adăugarea mai mult până când obțineți umbra potrivită.
  • Imagine intitulată Rășină de culoare pentru bijuterii Pasul 2
    2. Creați un efect opac, mat cu pigmenți de culoare pulverizată. Aceasta este o opțiune prietenoasă cu bugetul, deoarece aveți nevoie de o cantitate super-mică de pigment pentru a colora un lot de rășină. De asemenea, puteți vedea această pulbere comercializată ca "pulbere de mica."Pulberea pigmentului funcționează bine cu rășina epoxidică și îl puteți folosi cu rășină UV.
  • Un expert de rășină recomandă realizarea unei "soluții de stoc" cu pigmenți sub formă de pulbere: luați o cantitate mică de rășină și adăugați pigmentul sub formă de pulbere la acesta. Se amestecă astfel încât este complet dizolvat. Apoi, adăugați acel mic lot înapoi în restul rășinii și amestecați-l. Este mai ușor să dizolvați pulberea în acest fel.
  • În timp ce ar trebui să purtați întotdeauna o mască atunci când lucrați cu rășină, este deosebit de important atunci când utilizați un pigment pulverizat - nu doriți să inhalați niciuna dintre pudră.
  • Imagine intitulată Rășină de culoare pentru bijuterii Pasul 3
    3. Faceți bucăți viu strălucitoare de bijuterii cu vopsea de aerografie de înaltă calitate. Dacă vă decideți să utilizați vopseaua Airbrush, nu vă scufundați de calitate pentru un produs mai puțin costisitor. Vopselele de calitate au o concentrație de culoare mai mare, care este deosebit de importantă pentru bijuteriile de rășină. Airbrush vopsea funcționează cel mai bine cu rășină epoxidică.
  • O regulă de urmat este de a adăuga 1 parte vopsea la fiecare rășină de 10 părți.
  • Imagine intitulată Rășină de culoare pentru bijuterii Pasul 4
    4. Adăugați cerneală de alcool extrem de pigmentat în bucăți care nu vor fi purtate adesea. Cerneala de alcool nu este foarte rezistentă la lumină, deci nu este mare pentru bijuterii care vor fi purtate frecvent și obține o mulțime de expunere UV. Dar, poate crea o piesă superbă pe care o salvezi pentru ocazii speciale. În plus, durează doar 2-3 picături de cerneală la rășină color cu nuanțe luminoase și vibrante. Această metodă funcționează bine cu rășina epoxidică.
  • Asigurați-vă că purtați mănuși în timp ce utilizați cerneală de alcool! Vă va păstra absolut mâinile și orice altceva pe care îl întâmpină.
  • Imagine intitulată Rășină de culoare pentru bijuterii Pasul 5
    5. Optați pentru pigmenți luminoși pentru a crea bijuterii răcoritoare strălucitoare în întuneric. Acestea sunt, de asemenea, comercializate ca "pulberi strălucitoare."Nuanțele arată în mod normal destul de opac în timpul zilei, dar apoi strălucesc luminos când se întunecă. Aceste tipuri de pigmenți lucrează cu tot felul de rășină, deși epoxidul este, în general, cel mai bun pentru bijuterii.
  • Cel mai bun pariu pentru a găsi acest tip de pigment este online. Unele magazine de artizanat ar putea să o poarte, dar sunați mai departe pentru a verifica dacă va fi în stoc.
  • Se amestecă 1 pigment la 10 părți rășină pentru a începe, și a adăuga mai mult dacă doriți o culoare mai profundă. Adăugarea prea multor pigment poate face ca rășina să fie aglomerată.
  • Imagine intitulată Rășină de culoare pentru bijuterii Pasul 6
    6. Amestecați pulberea strălucitoare cu rășină pentru a crea bijuterii care strălucesc. Glitterul nu colorează rășina de la sine, dar îl puteți combina cu o opțiune de colorare. Pentru scânteia distribuită uniform, optați pentru sclipici super-fine. Utilizați bucăți mai mari de sclipici pentru un efect mai exagerat. Sau, plasați cu atenție bucățile individuale de sclipire pentru a crea un model specific. Sclipici lucrează cu tot felul de rășină.
  • De la realizarea bijuteriilor este o artă, cea mai bună modalitate de a afla ce funcționează cel mai bine este să experimentați. Veți obține efecte diferite de la ajustări simple la rapoartele și tipurile de culori.
  • Cu sclipici, puteți adăuga cât doriți, atâta timp cât volumul total nu reprezintă mai mult de 6% din rășina mixtă. Adăugarea prea multă va împiedica finisajul.
  • Metoda 2 din 3:
    Procesul de elaborare a bijuteriilor
    1. Imagine intitulată Rășină de culoare pentru bijuterii Pasul 7
    1. Strângeți toate materialele dvs., astfel încât nu trebuie să vă opriți la mijlocul proiectului. Rășina se întărește și se vindecă foarte repede, astfel încât să nu aveți o tona de timp pentru a amesteca culorile și pentru a apuca echipamentul odată ce începeți să lucrați. Iată câteva lucruri pe care ați putea dori să le aveți în apropiere:
    • Forme
    • Rășină și întăritor
    • Opțiuni de colorare
    • Cupe și linguri de unică folosință
    • Scobitori de dinți
  • Imagine intitulată Rășină de culoare pentru bijuterii Pasul 8
    2. Așezați o foaie de plastic pentru a vă proteja stația de lucru. Rășina și coloranții pot face o mizerie mare! Luați o clipă pentru a răspândi o foaie în zona în care veți lucra pentru ao păstra în siguranță.
  • Folia sau carton funcționează bine pentru a vă proteja spațiul de lucru.
  • Imagine intitulată Rășină de culoare pentru bijuterii Pasul 9
    3. Ține-te în siguranță prin purtarea ochelarilor, o mască și mănuși. Nu vrei să respiri în fumul de la rășină și nu vrei să riscați ceva stropind în ochii tăi. S-ar putea să vă simțiți ca și cum ați arăta un pic prostește, dar este mai bine să fiți în siguranță decât să vă pare rău.
  • Prin mănuși, înțelegem mănuși de cauciuc sau de unică folosință, nu felul pe care îl purtați în timpul iernii.
  • Imagine intitulată Rășină color pentru bijuterii Pasul 10
    4. Se amestecă rășina și întăritorul conform instrucțiunilor. Unele produse au un raport de 1: 1, în timp ce altele au un raport de 2: 1, iar altele ar putea avea ceva ușor diferit.
  • Folosirea proporțiilor greșite creează o rășină care este fie lipicioasă, fie prea moale.
  • Imagine intitulată Rășină color pentru bijuterii Pasul 11
    5. Testați-vă opțiunea de colorare pe o cantitate mică de rășină. Se toarnă un pic de rășină într-o ceașcă de unică folosință sau într-o placă de hârtie, apoi se amestecă într-o cantitate mică de culoarea pe care doriți să o utilizați. Amestecați-le împreună și verificați dacă efectul este ceea ce doriți. Acest pas vă poate salva mult timp și frustrare!
  • Acest lucru poate fi deosebit de util dacă nu sunteți sigur de culoarea unui anumit pigment sau dacă doriți să încercați să amestecați mai multe culori.
  • Imagine intitulată Rășină de culoare pentru bijuterii Pasul 12
    6. Se amestecă un lot de rășină colorată, adăugând o singură picătură de culoare la un moment dat. Cheia este de a amesteca fiecare picătură în detaliu înainte de a adăuga altul pentru a obține umbra perfectă.
  • Check out ultima secțiune a acestui articol pentru tehnicile de a face diferite modele în bijuterii dvs.
  • Imagine intitulată Rășină de culoare pentru bijuterii Pasul 13
    7. Faceți cât mai multe loturi de rășină colorată, după cum aveți nevoie. Utilizați o ceașcă de unică folosință separată pentru fiecare culoare. Urmați procesul de amestecare cu drop-at-timp și combinați elementele cu o scobitoare sau un baston mic de lemn.
  • Amintiți-vă să utilizați o scobitoare nouă pentru fiecare culoare.
  • Imagine intitulată Rășină de culoare pentru bijuterii Pasul 14
    8. Se toarnă și se vindecă matrițele de rășină pentru a crea bucăți de bijuterii frumoase. Utilizați mai multe culori de rășină pentru a crea răsturnări și modele minunate sau pentru a crea piese minimaliste uimitoare din nuanțe autonome. Consultați întotdeauna instrucțiunile de rășină pentru a confirma cât timp trebuie să se vindece rășina.
  • Dacă nu utilizați matrițe de silicon, pulverizați-le cu un produs de eliberare a mucegaiului. Cu ea, bijuteriile dvs. vor apărea chiar din container odată ce a fost vindecat.
  • De obicei durează 24 de ore înainte ca o piesă să fie vindecată.
  • Luați în considerare acoperirea matrițelor cu un capac cu un capac în timp ce se vindecă pentru a le proteja de praf.
  • Metoda 3 din 3:
    Modele de distracție
    1. Imagine intitulată Rășină de culoare pentru bijuterii Pasul 15
    1. Creați un efect de marmură frumos prin învârtirea mai multor culori. Pentru acest model, utilizați rășini limpezi și rășini colorate. Lăsați rășina limpede să stea timp de 10-15 minute până când are o consistență asemănătoare siropului. Se toarnă un strat de rășină clară într-o matriță, apoi adăugați picături de dimensiuni diferite de rășină colorată. Utilizați o scobitoare pentru a turna culorile împreună pentru aspectul marmorat.
    • Consistența asemănătoare siropului este foarte importantă! Dacă rășina clară este cu adevărat subțire, rășina colorată va sângera în ea și nu va păstra nici o formă.
  • Imagine intitulată Rășină de culoare pentru bijuterii Pasul 16
    2. Faceți un efect cloud distractiv prin picurarea culorii direct în rășină clară. Pentru această metodă, aveți nevoie de rășină clară și rășini colorate. Se toarnă un strat de rășină limpede într-o matriță, apoi adăugați mai multe picături de rășină colorată. Utilizați mai multe culori diferite, astfel încât efectul este într-adevăr vizibil.
  • De exemplu, utilizați rășină albă și 2 nuanțe de rășină albastră pentru a crea un nor realist în bijuterii dvs.
  • Sau, utilizați diferite culori pentru o abordare mai vibrantă, eclectică.
  • Imagine intitulată Rășină de culoare pentru bijuterii Pasul 17
    3. Lucrați în straturi pentru a crea un model de camuflaj uimitor. Se amestecă 2-3 culori pentru primul strat și alegeți o singură culoare pentru cel de-al doilea strat. Pentru primul strat, adăugați mai multe picături și dungi de culoare la mucegai, lăsând un spațiu descoperit. Lăsați ca stratul să se vindece, apoi să adăugați cel de-al doilea strat de culoare contrastantă pentru a termina piesa. De exemplu:
  • Utilizați alb-negru, maro și alb pe primul strat pentru a face picăturile și dungiile.
  • Încercați să nu lăsați primul strat să acopere complet fundul matriței.
  • Utilizați rășina verde pentru cel de-al doilea strat după prima cure. Va arăta minunat privirea prin celelalte culori și vă va da piesa dvs. că aspectul tradițional camuflaj.
  • sfaturi

    În general, cantitatea de pigment pe care o utilizați nu ar trebui să reprezinte mai mult de 2% -6% din volumul total de epoxid. Încercați să utilizați o scară digitală pe măsură ce amestecați pentru a urmări cantitatea pe care o utilizați.
  • Evitați utilizarea opțiunilor de colorare care conțin apă. Apa nu se va amesteca bine cu rășina.
  • Gestionați opțiunile de colorare, cum ar fi vopseaua acrilică, acuarele, vopselele de ulei și colorarea alimentelor. Ei nu tind să nu se amestece bine cu rășina, iar rezultatul ar putea să nu fie ceea ce sperați.
  • Dacă observați o mulțime de bule de aer în rășină după ce îl vărsați în matrițe, faceți ușor un uscător de suflare peste el. Acest lucru ar trebui să scape de bule.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Amestecarea rășinii și a culorii

    • Forme
    • Eliberarea de mucegai
    • Răşină
    • Întăritor
    • Opțiuni de colorare
    • Cupe și linguri de unică folosință
    • Scobitori de dinți
    • Capacul cu domiciliu
    • Foaie de plastic
    • Ochelari de protecţie
    • Masca
    • Mănuși
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar