Cum să obțineți bulele din rășină

Rășina este un tip de adeziv epoxidic care se întărește când este turnat și lăsat să se usuce. Este folosit pentru a proteja arta, bijuterii de etanșare și umplerea matrițelor în sculpturi și mobilier. Obținerea bubbles din rășină este un proces sigur și ușor. Pentru a începe, înmuiați sticlele de rășină și turnarea paharului într-o tavă sau castron de apă caldă. Lucrați într-o zonă caldă și amestecați încet amestecul pentru a împinge bulele până la suprafață. Apoi, vărsați rășina încet în centrul mucegaiului sau al suprafeței. Lucrați în mai multe straturi, astfel încât să puteți elimina bulele din fiecare strat individual înainte de a turca mai multă rășină. Pentru a obține bule din rășină turnată, utilizați o pistol de căldură sau un torță de butan pentru a le încălzi și a le face pop.

Pași

Partea 1 din 3:
Agitarea și încălzirea rășinii
  1. Imaginea intitulată obține bule din pasul rășinii 1
1. Întoarceți căldura dacă lucrați în interior. Rășina este un lichid gros care captează cu ușurință bulele când este expus la aer. Pentru a încuraja bulele să crească, veți folosi o combinație de căldură, amestecare lentă și turnare atentă. Pentru a ajuta toate materialele dvs. să se încălzească, întoarceți căldura dacă lucrați în interior. Nu este nevoie să ardă, dar ridicarea temperaturii la 74-78 ° F (23-26 ° C) poate promova cu adevărat bulele să se ridice din rășină.
  • Bubblele de aer din rășină sunt doar buzunarele de aer. Aerul cald se ridică. Dacă puteți încălzi bulele, ei vor ridica în mod natural pe cont propriu.
  • Imaginea intitulată obține bule din pasul rășinii 2
    2. Înmuiați sticlele de rășină în apă caldă pentru a ridica bulele. Obțineți un castron sau o tavă mică care vă va ține sticlele de rășină. Rotiți apa de la robinet în chiuveta la cea mai tare temperatură. După ce apa se încălzește, umpleți recipientul cu apă caldă. Setați-l și plasați sticlele în apă. Lăsați rășina să se înmoaie timp de 10-15 minute pentru a încălzi recipientele în sus.
  • Dacă utilizați rășină cu un colorant în el, utilizați în schimb apă călduță. Pentru unele mărci de rășină vopsită, apa caldă poate provoca separarea pigmentului și rășinii.
  • Imaginea intitulată obține bule din pasul rășinii 3
    3. Încălziți paharul de turnare înainte de a vă vărsa rășina. Majoritatea oamenilor se amestecă și se toarnă rășină dintr-un recipient dedicat de sticlă cu un gura pentru a face procesul mai ușor. Dacă nu vă vărsați rășina direct din sticlă, luați-vă paharul de turnare și puneți-l într-o tavă sau castron de apă caldă în același mod în care ați înmuiat rășina. Lăsați-o să se înmoaie timp de 10-15 minute să se încălzească.
  • Nu umpleți interiorul paharului cu apă pentru a evita contaminarea rășinii.
  • Bacsis: Este foarte recomandat să utilizați o ceașcă sau un pahar larg pentru a turnați rășina. Nu puteți amesteca rășina în recipientul pe care a intrat și amestecând rășina asigură că creează o textura uniformă uniformă. Cele mai multe rășini trebuie amestecate oricum pentru a fi activate.

  • Imaginea intitulată obține bule din pasul de rășină 4
    4. Adăugați rășina la ceașcă de turnare încet. Odată ce sticlele și cupele dvs. au încălzit toate, luați recipientul de rășină și scoateți capacul. Se toarnă încet rășina în ceașcă, înclinându-l la un unghi de 45 de grade 2-4 inci (5.1-10.2 cm) departe de partea de jos a paharului. Stoarce rășina într-un model circular în jurul fundului paharului.
  • Turnarea rășinii se asigură încet că nu prinde nici un aer sub ea, deoarece umple paharul de turnare.
  • Deplasați recipientul de rășină în timp ce se umple cupa.
  • Imagine intitulată Obțineți bule din pasul rășinii 5
    5. Se amestecă amestecul încet timp de 5 minute pentru a aduce bule în partea de sus. Luați stickul de amestec sau lingura și introduceți-o în rășină. Apăsați bastonul sau lingura pe partea inferioară a paharului și amestecați încet rășina, terminând fiecare rotație în jurul paharului după 5-6 secunde. Se amestecă rășina încet timp de 5-10 minute pentru a aduce majoritatea bulelor în partea de sus.
  • Pentru o eficiență maximă, amestecați rășina în timp ce ceața de amestecare stă în apă caldă. Fiți atenți pentru a evita vărsarea apei în ceașcă, totuși.
  • Imaginea intitulată obține bule din pasul rășinii 6
    6. Lăsați rășina să stea timp de 3 minute pentru a da bulele timp să se ridice. Odată ce ați agitat rășina, lăsați-o să se odihnească. Permiterea odihnei de rășină pentru câteva minute dă bule încălzite timp să se ridice la vârf. După 3 minute, luați ceașcă de turnare în zona în care aplicați rășina.
  • Amestecarea, încălzirea și lăsarea rășinii dvs. ar trebui să funcționeze pentru a elimina o mare majoritate a bulelor din rășină.
  • Partea 2 din 3:
    Turnând rășina
    1. Imaginea intitulată obține bule din pasul rășinii 7
    1. Se toarnă rășina încet, 2-4 în (5.1-10.2 cm) de la suprafață. Începeți prin turnarea rășinii în mijlocul turnului sau a materialului pe care îl acoperiți. Țineți gura 2-4 în (5.1-10.2 cm) de la suprafață, astfel încât acesta să se umple uniform din centru.
    • Pentru matrite în formă neregulată, deplasați cu atenție paharul înaintea mucegaiului.

    Bacsis: Dacă aveți 1 uncie fluidă (30 ml) de rășină, ar trebui să vă ducă aproximativ 30-45 de secunde pentru a turnați rășina. Cu cât sunteți mai metodici, cu atât mai puține bule pe care le veți prinde.

  • Imaginea intitulată obține bule din pasul rășinii 8
    2. Se toarnă rășina folosind o mișcare netedă, lentă, circulară. Pentru a evita turnarea rășinii deasupra sa, mutați recipientul de rășină în jurul unui 3-4 în (7.6-10.2 cm) pe măsură ce se toarnă. Deplasați-vă în aceeași direcție, fie în sens orar, fie în sens invers acelor de ceasornic, pentru a păstra rășina de la turnarea la celelalte secțiuni pe care tocmai le-ați turnat. Acest lucru va păstra bulele de aer să fie prins în rășină, pe măsură ce se toarnă pe suprafața ta.
  • Pentru matrițe în formă neregulată, deplasați paharul într-un model oval în timp ce vă deplasați înainte și înapoi peste mijlocul matriței.
  • Imaginea intitulată obține bule din pasul rășinii 9
    3. Lucrați în subțire /8 în (0.32 cm) Straturi pentru a evita supra-turnarea. Odată ce ați turnat un strat subțire care acoperă întreaga suprafață, mutați următorul pas și utilizați pistolul sau torța de căldură. După ce ați eliminat toate bulele de la primul strat, turnați straturile suplimentare și repetați procesul.
  • Lucrul în straturi separate evită îngroparea bulelor în partea de jos a rășinii. Este nevoie de rășină 2-3 ore pentru a se usca oricum, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la setarea rășinii.
  • Partea 3 din 3:
    Încălzirea bulelor afară
    1. Imagine intitulată obține bule din pasul rășinii 10
    1. Obțineți o torță de butan sau pistol de căldură pentru a vă elimina bulele. Pentru a elimina bulele de la rășină pe care le-ați turnat deja, utilizați o pistol de căldură sau o torță de butan. Un pistol de căldură este mai sigur de utilizat, deoarece nu poate începe accidental un incendiu, dar o torță de butan oferă mai multă libertate și precizie atunci când elimină bulele.
    • Nu utilizați un uscător de păr. Aerul forțat va cauza rășina să stropească și să se împartă. Veți ajunge cu un finisaj neuniform și veți ruina orice suprafață pe care lucrați.
    • Citiți cu atenție o sticlă de rășină pentru a determina dacă materialul este sau nu inflamabil. Cele mai multe rășini care sunt comercializate pentru meșteșugurile DIY sunt neinflamabile.

    Avertizare: Unele rășini sunt inflamabile și vor prinde foc dacă le atingeți cu o flacără de butan. Cu toate acestea, este perfect să le folosiți atâta timp cât păstrați flacăra de la a face contact direct cu rășina. Păstrați un stingător de incendiu în apropiere în cazul în care apar incendii și întotdeauna se toarnă rășină fără materiale inflamabile în apropiere.

  • Imaginea intitulată obține bule din pasul rășinii 11
    2. Țineți torța sau arma departe de suprafață și porniți-o. Cu pistolul sau torța îndreptată spre rășină, rotiți-o prin răsturnarea comutatorului de alimentare pe pistolul de căldură sau deblocarea siguranței pe torță. Rotiți torța sau arma la cea mai mică setare de putere și trageți declanșatorul pentru a porni flacăra sau căldura. Dați-l 3-4 secunde pentru a ajunge la temperatura dorită.
  • Comutatorul de siguranță pentru o torță de butan este, de obicei, o diapozitive pe partea laterală a torței sau sub duză. Unele torțe necesită să țineți o siguranță în timp ce trageți declanșatorul pentru a crea flacăra.
  • Imagine intitulată Obțineți bule din pasul rășinii 12
    3. Lucrați torța înainte și înapoi pentru a ridica bulele afară. Țineți pistolul sau torța 6-12 în (15-30 cm) departe de suprafața bulelor. Deplasați torța sau pistolul înapoi în 3-4 în (7.6-10.2 cm) pentru 10-15 secunde. De obicei, balonul va apărea la suprafață după 3-4 secunde de căldură, dar unele bule mai profunde vor necesita mai multă căldură pentru a le ridica.
  • Unele bule pur și simplu nu vor ieși. Nu încălzi rășina atât timp cât veți schimba coerența. Dacă aveți nevoie să încălziți o zonă pentru mai mult de 30 de secunde, este posibil să fiți blocați cu bulele.
  • Imaginea intitulată obține bule din pasul rășinii 13
    4. Repetați acest proces pentru toate bulele din rășină. Utilizați pistolul de căldură sau torța pentru a ridica fiecare alte bule în acest strat al rășinii dvs. Când ați scos bulele, continuați să vărsați următorul strat de rășină. Utilizați același proces pentru a încălzi toate bulele din straturile suplimentare.
  • sfaturi

    Dacă aveți opțiunea, utilizați rășină de turnare în loc de domiciliu rășină. Este mai ușor să eliminați bulele de la rășina de turnare, deoarece este mai subțire.
  • Dacă vă turnați rășina într-o suprafață poroasă, cum ar fi lemn, Sigilați-l cu un lac impermeabil înainte de a vă turnați rășina pentru a sigila în orice buzunare de aer.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Castron sau tava
    • Apa calda
    • Turnarea Cupei
    • Lingură sau baston de amestecare
    • Pistol de căldură sau torță butan
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar