Cum de a construi un computer

Toți te-ai construit cum să construiască un computer desktop folosind piese personalizate. Construirea cu succes a unui computer este în mare măsură contingentă pe definirea obiectivelor și bugetului computerului, cumpărarea părților potrivite și punerea totul împreună în ordinea corectă.

Pași

Partea 1 din 4:
Planificarea computerului
  1. Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 1
1. Determinați utilizarea computerului. Înainte de a cumpăra orice componente sau pentru a stabili un buget, va trebui să știți ce intenționați să utilizați computerul pentru. PC-urile desktop standard care sunt utilizate pentru lucruri precum navigarea și programele minore (e.G., Microsoft Word și Excel) pot folosi piesele mai vechi, mai puțin costisitoare, în timp ce computerele concentrate de jocuri sau editare vor avea nevoie de piese mai puternice, actualizate.

Notă: Vă puteți aștepta să petreceți sub 500 de dolari pentru cele mai multe desktop-uri de bază. Jocurile și editarea computerelor vă pot conduce oriunde de la 500 de dolari la câteva mii de dolari.

  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 2
    2. Stabiliți un buget. Este prea ușor să începeți să cumpărați părți atractive fără a lipi de un buget, doar pentru a realiza că sunteți în afara banilor și nu aveți toate echipamentele necesare pentru a vă construi PC-ul. Figurați o limită moale (e.G., $ 300) și o limită tare (e.G., $ 400) și încercați să rămâneți în acest interval.
  • Bunul simț ar trebui să vă ghideze și cumpărarea dvs. De exemplu, dacă procesorul pentru care bugetul dvs. este de 100 $, dar un model mai frumos, mai nou, este redus de la $ 200 la 120 $ la magazinul dvs. local Tech, cheltuielile suplimentare de 20 $ este probabil o investiție mai bună pe termen lung.
  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 3
    3. Știți care componente aveți nevoie pentru a cumpăra. Indiferent cât de scump computerul dvs. veți avea nevoie de următoarele componente pentru proiectul dvs.:
  • Procesor - acționează ca "creier" a computerului.
  • Plăci de bază - servește ca o interfață între toate componentele computerului și procesor.
  • Berbec - Memorie cu acces aleator. Mai mult RAM va oferi mai mult "Spațiu de lucru" Pentru a crește performanța computerului. Gândiți-vă la RAM ca o masă: Mai mult Ram vă oferă mai multă cameră pentru a face lucrurile pe această masă. Mai puțin berbec este ca și cum ai avea o masă mai mică!
  • Hard disk - stochează datele. Puteți cumpăra un hard disk tradițional sau puteți opta pentru o unitate mai scumpă de stare solidă (SSD) dacă doriți o unitate extrem de rapidă.
  • Alimentare electrică - Powers toate componentele individuale ale computerului. Sursa de alimentare este, de asemenea, interfața dintre computer și priza de perete în care vă conectați computerul.
  • Caz - necesar pentru stocarea și răcirea componentelor.
  • Placă grafică - folosit pentru a face imagini pe computer. În timp ce majoritatea procesatorilor au o unitate de procesare grafică încorporată (GPU), puteți cumpăra o placă grafică dedicată dacă intenționați să utilizați jocul sau utilizarea computerului pentru editare intensivă.
  • Sistem de răcire - păstrează interiorul cazului dvs. la o temperatură sigură. Numai necesar pentru jocuri și editare PC-uri-regulate PC-urile ar trebui să fie bine cu un răcitor de stoc.
  • Partea 2 din 4:
    Achiziționarea de componente
    1. Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 4
    1. Știți unde să cumpărați componente. Locațiile în magazine, cum ar fi cele mai bune cumpărate, vor obține componentele computerului, dar puteți găsi, de obicei, piese comparabile pentru mai ieftine dacă faceți cumpărături online. Locațiile comune online includ Amazon, Ebay și Newegg.
    • Nu scrieți piesele utilizate, mai ales dacă părțile sunt enumerate ca "Ca nou" sau sunt în stare nouă. Puteți cumpăra adesea astfel de părți la un preț puternic redus pentru puțin la nici o schimbare în funcție.
  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 5
    2. Cercetați fiecare componentă pe care intenționați să o achiziționați. Citiți revistele și site-urile de revizuire online a consumatorilor pentru mai multe informații. Amintiți-vă, acesta este unul dintre cei mai importanți pași, deoarece totul va depinde de hardware-ul dvs. care funcționează corect.
  • Câteva articole relevante despre includ Cum de a construi un computer ieftin de jocuri, Cum de a alege componente pentru construirea unui computer și cum să construiți un computer puternic liniștit.
  • Căutați recenzii bune pentru produsul dvs. preferat, atât pe site-ul de la care intenționați să-l cumpărați și în altă parte. Rămâneți departe de graficele de marketing sau de numere - există întotdeauna niște trickery pentru a face ca numerele să pară mai bune decât acestea sunt. Unii recenzanți hardware de reputație sunt sfaturi Linus Tech, hardware-ul lui Tom sau gamerii Nexus.
  • Odată ce ați găsit o componentă revizuită decent, căutați recenzii negative ale componentei. Este posibil să găsiți că componenta este excelentă pentru anumite utilizări, dar necorespunzătoare pentru propriile dvs. preferințe.
  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 6
    3. Găsiți un procesor. Procesorul (sau CPU) este nucleul performanței computerului. Cu cât este mai mare viteza procesorului din Gigahertz (GHZ), cu atât mai repede poate procesa datele. Multe aplicații utilizează mai multe fire în același timp, astfel încât mai multe nuclee pot îmbunătăți performanța.
  • Procesorul va implica, de obicei, o mare parte din bugetul dvs.
  • Procesoarele vin de obicei în quad-core, hexa-core sau mai mare. Cu excepția cazului în care construiești un PC de joc ultra-de înaltă performanță, ar trebui să rămâi la <6 nuclee.
  • Intel și AMD sunt doi dintre principalii producători de procesoare. De obicei, AMD oferă o valoare mai bună.
  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 7
    4. Obțineți o placă de bază care se potrivește procesorului. Veți dori să selectați o placă de bază compatibilă cu procesorul dvs., care poate fi realizată prin verificarea prizei procesorului și a plăcii de bază. Alte aspecte care pot căuta într-o placă de bază includ următoarele:
  • "Wi-Fi la bord" (asigură că computerul dvs. va avea capacități fără fir)
  • Bluetooth
  • Mai multe sloturi RAM
  • Suport pentru cardurile grafice dacă este necesar (slot PCIE X16)
  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 8
    5. Achiziționați Ram. RAM este responsabil pentru stocarea datelor din programele de funcționare, astfel încât să aveți suficient acest lucru este important. Înainte de a cumpăra RAM, asigurați-vă că ați verificat atât procesorul, cât și placa de bază pentru tipul de memorie RAM care este acceptat.
  • Există o limită pentru cât de mult se poate utiliza computerul dvs. și această limită este dictată de capacitățile procesorului dvs. (de obicei 64 GB) și de aplicațiile dvs. Dacă un program stochează doar date de 1 GB în memoria RAM, mai mult RAM nu va accelera sarcina. De obicei, este încurajată 8 GB, cu mașini de joc de ultimă generație care beneficiază de 16 GB.
  • În funcție de placa de bază, veți cumpăra, de obicei, fie RAM DDR3 sau RAM DDR4. Tipul de memorie RAM care este susținut de placa de bază va fi observat în documentația plăcii de bază.
  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 9
    6. Cumpăra un hard disk. Comparativ vorbind, achiziționarea unui hard disk este cel mai ușor de hard disk-uri sunt compatibile cu aproape toate plăcile de bază și procesoare, deși este posibil să fie necesar să vă asigurați că unitatea hard disk vă va potrivi în cazul dvs. Veți dori să cumpărați un hard disk SATA care stochează cel puțin 500 de gigaocteți și asigurați-vă că ați cumpărat de la un producător de renume, cum ar fi Western Digital, Seagate sau Toshiba.
  • Unitatea de hard disk medie are o viteză de 7200 rpm.
  • Hard disk-urile pot, de asemenea, să utilizeze IDE în loc de SATA ca conexiuni, dar SATA este mai nou și astfel susținut pe toate plăcile de bază moderne.
  • Dacă doriți o unitate hard disk mai mică, cu o recuperare mai rapidă a datelor, puteți cumpăra o unitate solidă de stare (SSD). Aceste unități sunt semnificativ mai scumpe decât cele mai multe hard disk hard disk. Adesea sunt folosite ca o unitate complementară cu un hard disk mai mare.
  • SSD-urile vin de obicei cu un conector SATA, cu modele mai noi folosind NVME M.2 sau sata m.2. Unele plăci de bază ar putea să nu accepte NVME sau M.2 standard.
  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 10
    7. Achiziționați o placă grafică dacă este necesar. O placă grafică dedicată este esențială pentru redarea celor mai recente jocuri, dar nu o problemă majoră pentru un computer pe care intenționați să îl utilizați pentru sarcinile zilnice. Dacă vizionați sau editați o mulțime de video HD sau jucați o mulțime de jocuri, veți dori o placă grafică dedicată.
  • Ca și în cazul oricărei alte componente, asigurați-vă că placa dvs. grafică este compatibilă cu placa de bază. Cu toate acestea, este puțin probabil să obțineți probleme.
  • Placa grafică ar trebui să ocupe 1/3 dintr-un buget de calculator de jocuri.
  • Aproape toate CPU-urile Intel au o grafică integrat, deci nu aveți nevoie de un card dedicat dacă intenționați să utilizați computerul pentru lucrul de birou, e-mail de navigare pe web și un pic de jocuri online. AMD produce și procesoarele de 2200G și 2400G cu o grafică integrat puternică, capabilă de unele jocuri la setări mai mici.
  • Cardurile grafice sunt de asemenea menționate ca "Carduri video" sau "GPU".
  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 11
    8. Asigurați-vă că ați făcut-o alimentare electrică poate gestiona sarcina. Alimentarea cu energie electrică toate componentele dvs. din computer. Unele cazuri vin cu o sursă de alimentare deja instalată, dar alții vă cer să vă furnizați propria dvs. Sursa de alimentare ar trebui să fie suficient de puternică pentru a încărca toate componentele dvs. - nu vă faceți griji că este atât de puternic încât să pierdeți electricitatea prin alimentarea mai mult decât aveți nevoie, deoarece va ieși doar cât mai multe wați pe măsură ce utilizați și numărul pe el Wattage este doar capacitatea sa maximă.

    Bacsis: Alegeți o sursă de alimentare de la un producător de renume, cum ar fi sezonul, Bequiet, EVGA sau CORSAIR.

  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 12
    9. Ridica un caz care este atât funcțional, cât și ușor pe ochi. Cazul este ceea ce ține componentele computerului. Câteva cazuri vin cu o sursă de alimentare inclusă, dar dacă efectuați o construcție de jocuri, se recomandă obținerea unei surse de alimentare separate, deoarece sursele de alimentare care vin cu cazuri nu sunt de obicei de înaltă calitate.
  • Dimensiunea cazului se va baza pe numărul de golfuri și sloturi de carduri pe care le are, precum și dimensiunea și tipul plăcii dvs. de bază.
  • Asigurați-vă că selectați un caz care se poate potrivi tuturor componentelor dvs., inclusiv unitatea hard disk.
  • Cazurile ar putea împiedica fluxul de aer care determină unele componente de capăt superior cu o putere mai mare pentru a supraîncălzi.
  • Partea 3 din 4:
    Asamblarea computerului
    1. Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 13
    1
    Te sol. Utilizați un cablu cu curea de încheiere antistatică pentru a preveni descărcarea electrostatică (ESD) care poate fi mortală la electronică de calculator. Alternativ, atingeți un corp de metal mare ca un radiator pentru a vă descărca.
  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 14
    2. Deschideți cazul. Deșurubați panoul lateral (sau glisați-l spre partea din spate a carcasei) pentru a face acest lucru.
  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 15
    3. Instalați sursa de alimentare. Unele cazuri vin cu sursa de alimentare deja instalată, în timp ce altele vă vor cere să achiziționați separat sursa de alimentare și să o instalați singur. Asigurați-vă că sursa de alimentare este instalată în orientarea corectă și că nimic nu blochează ventilatorul sursei de alimentare.
  • Sursa de alimentare va fi de obicei în apropierea vârfului sau a spatelui inferior al cazului. Puteți determina unde se presupune că sursa de alimentare se află prin căutarea unei secțiuni lipsă din partea din spate a cazului.
  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 16
    4. Adăugați componente la placa de bază. Acest lucru este de obicei mai ușor de făcut înainte de a instala placa de bază, deoarece cazul poate limita capacitatea dvs. de a fi componente de sârmă:
  • Atașați procesorul la placa de bază prin găsirea portului procesorului de pe suprafața plăcii de bază. Un indicator pe CPU și placa de bază vă va arăta orientarea corectă.
  • Atașați memoria RAM la placa de bază prin găsirea sloturilor RAM și introducerea în mod corespunzător a RAM (acestea ar trebui să se potrivească doar într-un mod).
  • Atașați alimentarea cu energie a conectorilor de alimentare a plăcii de bază.
  • Localizați (dar nu atașați) unitatea hard disk a plăcii de bază SATA Port. Veți folosi acest lucru pentru a conecta mai târziu unitatea hard disk la placa de bază.
  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 17
    5. Aplicați pastă termică la procesor dacă este necesar. Puneți un punct mic (în jurul dimensiunii unui bob de orez sau o mazăre) de pastă termică pe CPU. Adăugarea prea multă pastă termică va crea o mizerie, cum ar fi obținerea de pastă în soclul plăcii de bază, care poate circula componentele și reduce valoarea plăcii de bază dacă intenționați să o vindeți mai târziu.

    Bacsis: Unii procesatori care vin cu chiuvete de căldură nu au nevoie de pastă termică, deoarece chiuveta de căldură are deja pastă termică aplicată de fabrică. Verificați partea inferioară a unității de radiator înainte de a aplica pastă la procesor.

  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 18
    6. Atașați chiuveta de căldură. Aceasta variază de la radiator la radiator, citiți instrucțiunile pentru procesorul dvs.
  • Cele mai multe răcitoare de stoc se atașează direct peste procesor și clipul în placa de bază.
  • Chiuvetele de căldură din spate pot avea paranteze care trebuie să fie atașate sub placa de bază.
  • Treceți la acest pas dacă procesorul dvs. are o radiază instalată.
  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 19
    7. Pregătiți-vă cazul. Este posibil să trebuiască să bateți plăcile din partea din spate a cazului pentru a se potrivi componentelor în pozițiile corecte.
  • Dacă cazul dvs. are unități separate de rafturi pentru a vă ține hard diskul, instalați unitățile utilizând șuruburile incluse.
  • Este posibil să fie necesar să instalați și să fițiți ventilatoarele cazului înainte de a putea instala componente. Dacă da, urmați instrucțiunile de instalare ale ventilatorului dvs.
  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 20
    8. Asigurați placa de bază. Odată ce standoffs sunt instalate, plasați placa de bază în cazul și împingeți-o împotriva plăcii de fund. Toate porturile din spate trebuie să se potrivească în găurile din spatele I / O.
  • Utilizați șuruburile furnizate pentru a fixa placa de bază la standoff-urile prin găurile de șurub ecranat de pe placa de bază.
  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 21
    9. Conectați conectorii de caz. Acestea au tendința de a fi localizate împreună pe placa de bază din partea din față a cazului. Ordinea în care acestea sunt conectate va depinde de care este mai ușor. Asigurați-vă că conectați porturile USB, comutatoarele de alimentare și resetare, luminile de alimentare cu LED și hard disk și cablul audio. Documentația plăcii de bază vă va arăta unde pe placa de bază aceste conectori se atașează.
  • Există, de obicei, doar o modalitate prin care acești conectori se pot atașa la placa de bază. Nu încercați să forțați nimic pentru a se potrivi.
  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 22
    10. Instalați un hard disk. Acest proces va varia ușor în funcție de cazul dvs., dar ar trebui să meargă de obicei după cum urmează:
  • Îndepărtați toate panourile frontale din carcasă (dacă instalați o unitate optică, o veți instala de obicei în partea de sus a cazului).
  • Introduceți hard diskul în slotul său (din nou, de obicei în partea de sus a cazului).
  • Strângeți șuruburile necesare pentru a ține unitatea în poziție.
  • Conectați cablul Sata de hard disk în slotul SATA de pe placa de bază.
  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 23
    11. Conectați alimentarea cu energie la toate componentele necesare. Dacă nu ați conectat deja alimentarea cu energie a componentelor care necesită energie, asigurați-vă că este conectată la următoarele locații:
  • Plăci de bază
  • Placă grafică (e)
  • Hard disk-uri)
  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 24
    12. Finalizați ansamblul computerului. Odată ce ați plasat și conectați diferitele componente interne pentru computerul dvs., tot ce este lăsat să faceți este să vă asigurați că niciunul dintre fire nu interferează cu circulația și închideți carcasa.
  • Dacă ați cumpărat un sistem de răcire, veți dori să îl instalați înainte de a continua. Consultați instrucțiunile de instalare ale sistemului de răcire pentru a face acest lucru.
  • Multe cazuri vor avea un panou care se alunecă fie înapoi în poziție, fie cu șuruburi pe partea laterală a cazului.
  • Partea 4 din 4:
    Rularea computerului
    1. Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 25
    1. Atașați computerul la o priză. Folosind cablul de alimentare al sursei de alimentare, conectați computerul într-o priză de perete sau o bandă de alimentare.
    • Este posibil să trebuie mai întâi să atașați cablul electric la intrarea sursei de alimentare de pe partea din spate a cazului computerului.
  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 26
    2. Conectați un monitor în computer. Veți folosi de obicei ieșirea de pe placa grafică care este aproape de partea inferioară a cazului, deși unele plăci de bază pot avea acest port din partea dreaptă sau din stânga a cazului.
  • Ieșirea de aici este de obicei un dispozitiv de afișare sau portul HDMI.
  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 27
    3. Porniți computerul. Apăsați pe computer Putere
    Imagine denumită ferestrelespower.jpg
    butonul din partea din față sau din spate a cazului. Dacă totul este conectat corect, calculatorul dvs. ar trebui să pornească.

    Bacsis: Dacă întâmpinați probleme în timpul procesului de pornire - sau dacă computerul dvs. nu reușește să-l deconectați de la sursa de alimentare, re-deschideți carcasa și verificați din nou conexiunile.

  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 28
    4. Instalare Windows sau Linux. Windows este compatibil cu toate PC-urile și va folosi pe deplin diferitele caracteristici (e.G., Bluetooth), dar va trebui să achiziționați o copie a Windows dacă nu aveți o cheie de produs. Linux este gratuit, dar poate să nu poată utiliza toate hardware-ul computerului.
  • Dacă nu aveți o unitate USB de instalare, va trebui să creați unul pe alt computer înainte de a putea instala sistemul de operare.
  • Imagine intitulată Construiți un computer Pasul 29
    5
    Instalați driverele. Odată ce sistemul dvs. de operare este instalat, va trebui să instalați driverele. Aproape toate hardware-ul pe care l-ați cumpărat ar trebui să vină cu discuri care conțin software-ul șoferului necesar pentru ca hardware-ul să funcționeze.
  • Versiunile moderne ale Windows și Linux vor instala majoritatea driverelor automat atunci când sunt conectate la Internet.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Unele componente vor veni cu plastic protector pe ele, astfel încât acestea să nu fie zgâriate. Asigurați-vă că eliminați acest lucru sau computerul dvs. va începe să miroasă ca plasticul de ardere.
  • Fiecare cablu de alimentare se va potrivi numai în orientarea corectă, dar presiunea va fi necesară pentru a împinge cablurile în. Dacă utilizați o sursă de alimentare mai nouă cu un conector EPS 12V cu 8 pini și un conector PCI Express 8-PIN, nu încercați să forțați cablurile în poziție.
  • Dacă instalați un sistem de răcire cu apă în loc de un ventilator tipic, ar trebui să rulați un test de 24 de ore pentru a verifica scurgerile înainte de a le instala de fapt în computer.
  • Puteți utiliza legăturile zip pentru a lega cu atenție toate cablurile și apoi direcționați-le pentru a le împiedica să blocheze fluxul de aer.
  • Dacă ați cumpărat o ediție a producătorului de echipamente originale (OEM) a Microsoft Windows și aveți un autocolant de licență, este posibil să doriți să atașați autocolantul din partea PC-ului pentru o referință viitoare atunci când setați Windows Setup solicită.
  • Unele surse de alimentare au un convertor construit în 115 / 230V. Dacă sunteți în u.S., Utilizați setarea 115V.
  • Avertizări

    Evitați descărcarea electrostatică la instalarea componentelor. Purtați o bandă statică sau vă împătățați în mod regulat atingând o parte metalică a carcasei înainte de manipularea componentelor.
  • Asigurați-vă că toate părțile sunt compatibile cu placa de bază!
  • Utilizați îngrijirea atunci când lucrați în jurul marginilor metalice ascuțite, ale unui calculator. Este ușor să vă tăiați, mai ales cu cazuri foarte mici.
  • Nu cumpărați piese de calculator de la orice distribuitor online nedrept - s-ar putea să fiți scammed, sau partea computerului poate fi defectă.
  • Asigurați-vă că ați cumpărat o sursă de alimentare cu nevoile specifice pentru sistemul dvs. și de la o companie de renume, deoarece cele mai ieftine pot fi defecte și vă deteriorează complet sistemul.
  • Nu atingeți rezistențele și știfturile de pe CPU sau pe soclu.
  • Spălați-vă mâinile înainte de a construi un computer.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar