Cum să modificați limba implicită în wordpress

WordPress permite utilizatorilor să bloguri sau să gestioneze conținut în limba lor de alegere, atâta timp cât este disponibilă o traducere. Procesul exact implicat depinde de versiunea de WordPress pe care ați instalat-o. Dacă doriți să blog în mai multe limbi, instalarea unui plugin este probabil cea mai bună opțiune.

Pași

Metoda 1 din 4:
Schimbarea limbii implicite pe WordPress 4
  1. Imagine intitulată Schimbați limba implicită în WordPress Pasul 1
1. Utilizați această metodă pentru versiunea WordPress 4. Dacă ați actualizat WordPress-ul site-ului dvs. din 4 septembrie 2014, site-ul va funcționa versiunea WordPress 4 sau mai târziu. Versiunile anterioare ale WordPress necesită o metodă diferită, oarecum mai complicată descrisă în propria secțiune de mai jos. De asemenea, această metodă este pentru bloguri care utilizează WordPress Software, dar sunt găzduite pe un server terț. Dacă blogul dvs. conține ".WordPress.COM" În titlu, consultați cuvântul WordPress.COM Metoda de mai jos.
  • Dacă nu vă amintiți când actualizați, vizitați (YOORITANAME).com / readme.HTML și uitați-vă lângă partea de sus a paginii pentru un număr de versiune WordPress.
  • Imagine intitulată Schimbați limba implicită în WordPress Pasul 2
    2. Descărcați un fișier de limbă WordPress. WordPress a fost tradus în multe limbi. Fiecare traducere are un fișier care se încheie în extensie ".mo". Puteți obține aceste fișiere localizând limba dorită Pe această listă, clic pe "Mai mult" pe aceeași linie, apoi făcând clic pe "Descărcați pachetul de limbi." Dacă nu vedeți un link de descărcare, traducerea poate fi incompletă sau nu actualizată la WordPress V4.
  • Imagine intitulată Schimbați limba implicită în WordPress Pasul 3
    3. Identificați fișierul corect. Dacă pachetul de limbi are mai multe ".mo" Fișiere, căutați codul de limbă, precum și codul țării Dacă limba este vorbită în mai multe țări. Numele fișierului va urma întotdeauna formatul Codul de limbă.mo sau LanguageCode_countryCode.mo.
  • De exemplu, I.mo este o traducere generică în limba engleză engleză. en_gb.mo este o traducere în limba engleză folosind ortografia regională Marea Britanie.
  • Imagine intitulată Schimbați limba implicită în WordPress Pasul 4
    4. Localizați sau creați un dosar A / Limbi în directorul site-ului dvs. Du-te la / wp-content Director pe serverul site-ului WordPress. Dacă nu există deja un dosar numit / limbi, Creați unul cu exact acel nume.
  • Imagine intitulată Schimbați limba implicită în WordPress Pasul 5
    5. Încărcați fișierul în dosarul dvs. / Limbi. Încărcați-l .MO fișier corespunzător limbii dorite în dosarul / limbile dvs. Dacă nu ați încărcat niciodată fișiere pe serverul dvs., va trebui să aveți nevoie Utilizați un client FTP, sau sistemul de gestionare a fișierelor furnizat de serviciul dvs. de găzduire. WordPress recomandă Filezilla pentru Windows sau Cyberduck pentru Mac.
  • Imagine intitulată Schimbați limba implicită în WordPress Pasul 6
    6. Schimbați limba în setările de administrare. Conectați-vă la site-ul dvs. ca administrator. Faceți clic pe Setări → General → Limba site-ului. Selectați opțiunea de limbă corespunzătoare .MO fișier pe care tocmai l-ați încărcat. Limba selectată ar trebui să fie acum limba implicită a site-ului dvs.
  • Metoda 2 din 4:
    Schimbarea limbii prestabilite în WordPress 3.9.2 sau mai devreme
    1. Imagine intitulată Schimbați limba implicită în WordPress Pasul 7
    1. Descărcați fișierele de limbă. Puteți obține fișierele de limbă de care aveți nevoie de la WordPress în limba dvs pagină web. Fișierul va avea un nume cum ar fi în exemplul următor: FR_FR.mo.
    • Primele două caractere mici ("FR" pentru franceză) se referă la codul de limbă ISO-639. Acesta este urmat de codul țării ISO-3166 (_FR pentru Franța în exemplul). Deci, francezii .MO fișier ar fi numit fr_fr.mo.
  • Imagine intitulată Schimbați limba implicită în WordPress Pasul 8
    2. Copiați fișierele de limbă în instalarea WordPress. Odată ce ați descărcat fișierul corect / Mo pe computer, copiați-l pe serverul dvs. în directorul "WP-Conținut / Limbi". Probabil că va trebui să creați directorul "Limbi" dacă ați instalat WordPress în limba engleză.
  • Imagine intitulată Schimbați limba implicită în WordPress Pasul 9
    3. Modificați WP-config.Fișier PHP. În directorul rădăcină al instalației dvs. WordPress este un fișier numit "WP-config.PHP `. Acest fișier include toate setările pentru a vă permite să vă conectați la baza de date și să gestionați câteva alte elemente. Descărcați fișierul și deschideți-l în aplicația dvs. de editor de text.
  • Imagine intitulată Schimbați limba implicită în WordPress Pasul 10
    4. Editați linia de limbă. În interiorul "wp-config.Fișierul PHP, veți vedea următoarele linii:
  • Definiți ("Wplang", )-
  • Va trebui să schimbați acest lucru pentru a utiliza fișierul pe care tocmai l-ați copiat pe serverul dvs. Dacă utilizați exemplul pentru limba franceză de mai sus, ați editat ca să arătați ca următoarele:
  • Definiți ("Wplang", "FR_FR")-
  • Imagine intitulată Schimbați limba implicită în WordPress Pasul 11
    5. Vizitați tabloul de bord Admin cu browserul dvs. web. Blogul dvs. ar trebui să fie afișat acum în limba dorită.
  • Metoda 3 din 4:
    Utilizarea pluginurilor pentru setările de limbă noi
    1. Imagine intitulată Schimbați limba implicită în WordPress Pasul 12
    1. Aflați cum să instalați pluginurile. WordPress Plugins modifică site-ul WordPress dincolo de setările implicite. Acestea trebuie să fie descărcate de la Directorul pluginului WordPress. Majoritatea pluginurilor pot fi instalate automat din director, dar le puteți instala, de asemenea, prin încărcarea întregului dosar la / wp-content / plugin-uri / Directorul site-ului dvs. Odată încărcat, activați pluginul utilizând meniul Plugins din site-ul dvs. WordPress.
    • Asigura-te ca dezarhivați fișierul După descărcarea acesteia, dacă browserul dvs. nu face acest lucru automat.
  • Imagine intitulată Schimbați limba implicită în WordPress Pasul 13
    2. Utilizați un plugin pentru a instala limbi noi. WP Tabloul de bord nativ Pluginul vă oferă posibilitatea de a descărca fișiere de limbă și de a le instala printr-o interfață ușoară de utilizator. Cu toate acestea, acest lucru este compatibil numai cu WordPress 2.7 până la 3 ani.61. Interfața de descărcare poate necesita accesul direct la scriere la serverul dvs., pe care unele gazde site nu le permit.
  • Imagine intitulată Schimbați limba implicită în WordPress Pasul 14
    3. Instalați un plugin multilingv. Dacă doriți să scrieți un blog în mai multe limbi, un plugin multilingv poate face viața mult mai ușoară. Cu toate acestea, din moment ce schimbă modul în care sunt create posturi de blog, poate dura ceva timp pentru a învăța să le folosească fără a vă rupe site-ul. Crearea unui site nou doar pentru testare este recomandat în timp ce învățați. Iată câteva opțiuni:
  • Bogo sau Polylang sunt opțiuni gratuite. Cele două interfețe sunt destul de diferite, așa că dacă nu vă place unul, dezactivați-l și încercați celălalt.
  • WPML trebuie să fie achiziționate, dar vine cu sprijinul deplin dacă aveți nevoie de asistență.
  • Imagine intitulată Schimbați limba implicită în WordPress Pasul 15
    4. Căutați alte pluginuri. Există mii de pluginuri disponibile, astfel încât să puteți întotdeauna Căutați ceea ce căutați. Acest lucru poate fi util dacă căutați o funcție sau o opțiune specifică limbii dvs., cum ar fi transformarea unui alfabet sau script în altul.
  • Metoda 4 din 4:
    Schimbarea limbajului într-o cuvânt de cuvinte.com blog
    1. Imagine intitulată Schimbați limba implicită în WordPress Pasul 16
    1. Utilizați această metodă pentru blogurile găzduite de WordPress. Dacă adresa URL a blogului dvs. este "(dvs. dvs.).WordPress.COM", WordPress este gazda dvs. de server, precum și software-ul pe care îl rulează blogul dvs. În acest caz, este foarte ușor să schimbați setările de limbă așa cum este descris mai jos.
  • Imagine intitulată Schimbați limba implicită în WordPress Pasul 17
    2. Schimbați limba în care scrieți. Conectați-vă la contul dvs. WordPress și vizitați tabloul de bord al blogului. Faceți clic pe Setări din panoul din stânga, apoi selectați limba pe care intenționați să o scrieți utilizând meniul derulant.
  • Dacă nu știți cum să accesați tabloul de bord sau nu puteți găsi butonul Setări, conectați-vă la contul dvs. WordPress, apoi navigați la " (dvs. dvs.).WordPress.com / wp-admin / opțiuni-generale.php ."
  • Imagine intitulată Schimbați limba implicită în WordPress Pasul 18
    3. Schimbați limba interfeței. Dacă doriți ca setările, alertele și alte mesaje de interfață utilizator să fie descrise într-o altă limbă, faceți clic pe Utilizatori din panoul din stânga, apoi faceți clic pe Setări personale pe lista scurtă care apare sub ea. Găsi "Limba de interfață" opțiune și selectați limba dvs. din meniul derulant.
  • Ambele setări de limbă includ un link către celălalt direct sub opțiune, făcându-l ușor de comutat între opțiunile de limbă de interfață și opțiunile de scriere a blogului.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă aveți un WordPress "Site-ul multiplu" Cu o rețea de mai multe bloguri, puteți modifica limba implicită pentru toate acestea utilizând opțiunile de rețea → Opțiuni. Veți avea nevoie în continuare de fișierul limbă corect așa cum este descris mai sus.

    Avertizări

    Nu mutați sau ștergeți folderele din directorul site-ului dacă nu știți ce faceți. Acest lucru ar putea sparge site-ul dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar