Cum să editați audio

Tehnologia digitală de editare audio a creat multe modalități de a edita audio. În timp ce studiourile profesionale utilizează echipamente specializate, cum ar fi microfoanele de studio și panourile de amestecare pentru a crea sunete de calitate superioară, editarea de bază se poate face destul de ușor cu doar un studio virtual instalat pe un computer de acasă. Caracteristicile de bază ale software-ului de editare a sunetului rămân aceleași.

Pași

Metoda 1 din 5:
Instalarea software-ului Studio Sound
  1. Imagine intitulată Editare Pasul 1
1. Instalați un software care poate edita sunetul pe computer. Puteți achiziționa un CD sau puteți descărca programul de pe Internet și urmați pașii din Ghidul de instalare pentru acest program. Există multe programe disponibile, dar aici sunt câteva dintre cele populare pe care le doriți să alegeți.
  • Audacity: un software open source care poate înregistra și edita mai multe piese. De asemenea, are o funcție foarte eficientă a eliminării zgomotului pentru a îndepărta șuierarea, statica și umilerul prin simpla selectare a unui eșantion de zgomot și apoi scoateți-l din întreaga piesă.
  • Editorul de sunet de putere: poate înregistra și schimba piese care trebuie amestecate cu alte părți ale unei compoziții muzicale. De asemenea, puteți modifica datele audio prin adăugarea de efecte de schimbare a timpului, cum ar fi Echo, Chorus și Reverb. Editorul de sunet Power vă permite să împărtășiți cu ușurință audiourile editate pe Internet sau prin e-mail. De asemenea, puteți să ardeți fișierele finalizate pe un CD.
  • MP3Directcut: specializări în înregistrarea și editarea fișierelor MP3. Acest format de fișier este ideal pentru cineva care dorește să comprimă fișierele la dimensiuni mai mici.
  • Wavosaur: Specializată în capturarea și prelucrarea fișierelor WAV. Oferă efecte în timp real, astfel încât să puteți auzi ce efecte sună ca în timp ce înregistrați audio. Wavosaur acceptă, de asemenea, formatul MP3.
Metoda 2 din 5:
Caracteristici de înregistrare
  1. Imagine intitulată Edio Pasul 2
1. Înregistrați audio prin conectarea unui microfon ca dispozitiv de intrare de pe computer (aproape toate computerele au un microfon în port). Puteți face înregistrare avansată utilizând următoarele caracteristici.
  • Înregistrați pe mai multe piste dacă aveți un computer cu mai mult de 1 port microfon.
  • DUB pe alte melodii prin înregistrarea unei piese noi în timp ce piesele care au fost deja înregistrate în fundal.
Metoda 3 din 5:
Transferarea fișierelor audio
  1. Imagine intitulată Editare Pasul 3
1. Importați și exportați cu ușurință fișiere audio prin conectarea computerului la dispozitive externe prin USB. Cele mai multe programe de editare a sunetului vă permit să importați și să exportați în diferite formate, inclusiv AIFF, OGG Vorbis, WAV și cel mai popular MP3.
Metoda 4 din 5:
Editarea funcțiilor
  1. Imagine intitulată Ediția audio Pasul 4
1. Editați fișiere audio înregistrate sau transferate utilizând un software de editare audio. Fiecare software are propriul său set de caracteristici unice pentru a edita audio, dar aici sunt cele mai frecvente.
  • Copiați și lipiți părți ale unei melodii pentru a rearanja compoziția.
  • Ștergeți piesele nedorite sau părțile unei piste.
  • Amestecați piesele împreună prin ajustarea nivelului de volum de piese individual.
Metoda 5 din 5:
Folosind efecte
  1. Imagine intitulată Editare Pasul 5
1. Adăugați efecte digitale pe piesele dvs. audio pentru a îmbunătăți sunetul instrumentelor sau a vocilor. Majoritatea software-ului de studio virtual oferă următoarele efecte.
  • Schimbarea pasului: Pentru a da pistei un pas mai mare sau mai mic.
  • Reducerea zgomotului sau eliminarea zgomotului: acest lucru reduce sau elimină șuierarea și alte zgomote nedorite de fundal.
  • Echo, flange, întârziere și alte efecte similare care repetă sau schimbă timpul de note pentru a le face să sune mai fuller.

Video

Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

sfaturi

Majoritatea programelor au un meniu de ajutor în care puteți afla mai multe despre caracteristicile și beneficiile programului. Chiar dacă nu există un meniu de ajutor, puteți găsi, de obicei, multe comentarii și tutoriale video scurte online pentru a afla mai multe despre software-ul.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar