Cum se adaptează câștigul pe un mic

Dacă dețineți un microfon digital, s-ar putea să fiți întrebat ce ar trebui să fie "câștig" mic ". Chiar și atunci când aflați că câștigul determină modul în care este volumul sonor puternic, este adesea dificil să setați corect. Dialul de câștig, de obicei, nu este numerotat, astfel încât nu sunteți singuri dacă v-ați luptat vreodată să găsiți setarea corectă audio. Factori ca în cazul în care stați și cât de tare vorbești afectează câștigul. Cu un bun software de înregistrare, puteți monitoriza nivelul de sunet al microfonului și puteți efectua ajustări pentru a seta nivelurile de sunet perfect pentru spectacol.

Pași

Metoda 1 din 2:
Reglarea microfoanelor digitale
  1. Imagine intitulată Reglați câștigul pe un mic pas 1
1. Conectați cablul USB al micului într-un dispozitiv și deschideți software-ul de înregistrare. Selectați un loc aproape de locul în care intenționați să înregistrați înregistrarea. Alegeți un loc sigur, ca un desktop, și asigurați-vă că aveți o mulțime de spațiu pentru a vă apropia de Mic. Apoi, conectați cablul USB al micului în computer. Deschideți software-ul de înregistrare, astfel încât să puteți obține o idee ce pare să detecteze micul dvs.
  • Încercați să vă aranjați echipamentul în același mod în care vă veți folosi pentru o performanță. Vă poate salva ceva timp mai târziu, dar vă ajută și vă ajută să ajustați câștigul mai precis.
  • MIC-urile digitale sunt foarte ușor de ajustat, dar ar trebui să le testați înainte de a vă asigura că nivelul câștigului este corect.
  • Imagine intitulată Reglați câștigul pe un mic pas 2
    2. Apăsați butonul de înregistrare și vorbiți în microfon. Gândiți-vă cum intenționați să utilizați MIC Odată ce totul a fost configurat. Stați în același loc pe care intenționați să îl aveți pentru înregistrarea oficială. Vorbiți în același volum pe care intenționați să îl utilizați pentru performanță. Veți ajunge la un test mai precis în acest fel. Spuneți sau cântați câteva linii în timp ce micul este pornit.
  • Dacă utilizați microfonul pentru a ridica sunetul dintr-un instrument, redați instrumentul pentru a efectua testul. Asigurați-vă că alte echipamente pe care le utilizați, cum ar fi amplificatoarele, au fost configurate.
  • Nu este nevoie să creați o înregistrare de testare lungă pentru a ajusta câștigul. Faceți doar un sunet scurt, cum ar fi citirea câtorva linii sau jucând o parte dintr-o melodie.
  • Imagine intitulată Reglați câștigul pe un mic pas 3
    3. Utilizați software-ul de sunet de pe înregistrator pentru a reda testul audio. Apăsați butonul de redare din programul de înregistrare de pe computer. Fiecare program are un contor de decibeli (db) pe care îl puteți utiliza pentru a monitoriza volumul. Ascultați și calitatea audio. Când contorul se umple, înregistrarea se distorsionează și devine neplăcută pentru a asculta. Dacă contorul rămâne la un nivel scăzut, înregistrarea cel mai probabil va fi prea moale.
  • Clippingul audio se întâmplă atunci când nivelul decibelului crește prea mare, de obicei peste 0 dB. Clipping provoacă sunetul de sunet distorsionat, iar înregistrările distorsionate sunt aproape imposibil de fixat.
  • Unele software de înregistrare are un contor activ, astfel încât să puteți urmări nivelul DB în timp ce microfonul este utilizat. Verificați fila Microfon din programul de înregistrare.
  • Imagine intitulată Reglați câștigul pe un mic pas 4
    4. Rotiți cadranul pe microfon în sensul acelor de ceasornic pentru a crește câștigul. Cele mai multe microfoane USB au butoane de control chiar pe ele, astfel încât ajustarea câștigului nu are timp deloc. Localizați cadranul, care probabil va fi marcat câștig și are o bandă mică, albă pe ea. Ridicați câștigul pentru a mări volumul. Rotiți cadranul în sens invers acelor de ceasornic pentru a reduce câștigul și a micșora volumul general.
  • Gândiți-vă la cadran ca un ceas. Când se îndreaptă cu banda albă în sus, până la ora 12, câștigul va fi destul de mult. De obicei, trebuie să fie mai aproape de poziția de la ora 2 pentru a face o diferență în calitatea sunetului.
  • Câștigurile de câștig, de obicei, nu sunt etichetate cu numere sau setări, deci va trebui să-l ajustați manual prin teste frecvente.
  • Imagine intitulată Reglați câștigul pe un mic pas 5
    5. Setați nivelul decibelului pe microfon în jurul -6 la -12 dB. Nivelul decibelului indică cât de tare există sunete de înregistrare, dar utilizarea unui nivel greșit poate fi prea moale sau prea distorsionată. Cele mai puternice părți ale înregistrării ar trebui să fie în jur -6 la -12. Urmăriți contorul decibel prin intermediul software-ului dvs. de înregistrare, ascultați, de asemenea, calitatea audio. Ridicați câștigul dacă înregistrarea este prea moale sau o coborâtă dacă are o tăiere vizibilă.
  • Setarea corectă a câștigului poate varia mult în funcție de tipul de înregistrare pe care îl faceți. Dacă vorbești doar într-un microfon, un set ridicat ca -6 dB va fi bine. Dacă jucați un instrument puternic, setați-l mai mic pentru a evita tăierea.
  • Când câștigul se află la o setare scăzută DB, puteți obține mai tare fără a obține o distorsiune a sunetului. În mod normal, ar trebui să setați câștigul, astfel încât volumul să fie consecvent, dar lăsați-l puțin mai mic dacă vă așteptați ca sunetul să fie mai tare în orice punct.
  • De exemplu, la o setare A -2 dB, trebuie să vorbiți la un volum consistent pentru a evita tăierea. Dacă este la -10 dB, puteți obține un pic mai tare uneori, cum ar fi vorbind mai tare atunci când vă încântați sau transformați volumul unui instrument.
  • Imagine intitulată Reglați câștigul pe un mic pas 6
    6. Înregistrați mai multe testare audio pentru a efectua ajustări suplimentare câștigului . De fiecare dată când faceți o ajustare, începeți o nouă înregistrare. Redați-o înapoi în timp ce vizionați nivelul de volum și ascultați calitatea sunetului. Apoi, faceți ajustări suplimentare la micul dvs. după cum este necesar. La setarea corectă, puteți face o înregistrare de calitate care este plăcută să ascultați.
  • Continuați să testați audio și să faceți ajustări până când sunteți mulțumit de el. Uneori, găsirea setărilor potrivite durează ceva timp.
  • Metoda 2 din 2:
    Utilizarea microfoanelor analogice
    1. Imagine intitulată Reglați câștigul pe un mic pas 7
    1. Conectați microfonul într-un mixer sau preampl pentru a controla câștigul. ANALOG MICS nu au propriile controale ale câștigului, deci trebuie să fie conectate la altceva pentru a ridica sunetul. Cea mai simplă modalitate de a face acest lucru este conectarea micului direct într-un slot pe o placă de amestecare conectată la un recorder de sunet. Panourile de amestecare au adesea mai multe pete diferite pentru conectarea microfoanelor, deci sunt excelente pentru înregistrarea lucrurilor cum ar fi muzica live. Ele au, de asemenea, controale separate pentru fiecare mic de conectare.
    • Un preampi ridică semnalul de la un microfon și îl pompează, așa că sună mai tare. Vă oferă o înregistrare de calitate superioară pe care o puteți edita mai târziu. Dacă utilizați unul, acesta va avea propriul control al câștigului.
    • Rețineți că unele locuri, ca multe locuri de concert, au sisteme de sunet care includ plăci de amestecare. Conectați recorderul și microfoanele acolo.
  • Imagine intitulată Reglați câștigul pe un mic pas 8
    2. Rotiți cadranul de control pentru a seta câștigul la -8 la -12 dB. Dialul va fi etichetat ca "câștig" sau "Trim."Este bine marcat și numerotat pe majoritatea mixerelor și preambalurilor. De obicei, trebuie să-l rotiți în sensul acelor de ceasornic pentru a seta câștigul la un rating negativ. Păstrați câștigul relativ scăzut, astfel încât nivelul sonor nu este prea tare.
  • Dacă dispozitivul dvs. nu are un cadran de câștig etichetat, rotiți-o în sensul acelor de ceasornic la poziția de la ora 2. Apoi, faceți o înregistrare, ascultați-o și reglați bine setarea.
  • Imagine intitulată Reglați câștigul pe un mic pas 9
    3. Porniți recorderul de sunet, astfel încât să puteți auzi sunetul microfonului. Asigurați-vă că recorderul dvs. este conectat la mixer sau preamp. Dacă utilizați un computer, deschideți software-ul de înregistrare. Căutați un contor de decibeli care urmărește nivelul de volum provenit de la mic. Puteți folosi acest lucru pentru a afla cea mai bună setare a câștigului.
  • Imagine intitulată Reglați câștigul pe un mic pas 10
    4. Vorbiți câteva linii în microfon pentru a crea o înregistrare de testare. Stați în fața micului ca și în timpul înregistrării. Dacă faceți o performanță vocală, vorbiți sau cântați la același volum pe care intenționați să îl utilizați mai târziu. Dacă jucați un instrument, reglați-o înainte de ao juca. Asigurați-vă că orice alte dispozitive pe care le utilizați, cum ar fi amplificatoarele, au fost conectate și ajustate la setările corespunzătoare.
  • Multe mixere și software de înregistrare au contoare care luminează în timp ce un MIC este în uz. Urmăriți contorul pentru a vedea ce nivel de decupare audio ajunge astfel încât să puteți face ajustări.
  • Imagine intitulată Reglați câștigul pe un mic pas 11
    5. Modificați nivelul câștigului în conformitate cu testul audio. Ascultați calitatea sunetului în timp ce redați înregistrarea. Dacă utilizați software-ul de înregistrare, urmăriți contorul de nivel de sunet în ea. Observați orice pete care au sunet sau distorsionate și transformați câștigul puțin pentru a compensa. Reveniți și efectuați o altă înregistrare de încercare pentru a vă asigura că câștigul este exact acolo unde doriți.
  • Dacă utilizați mai multe MIC-uri, cum ar fi înregistrarea diferitelor instrumente în timpul unui concert, verificați câștigul pe fiecare. Asigurați-vă că nivelurile audio sunt relativ similare pentru fiecare.
  • Dacă înregistrarea sună moale, bateți nivelul câștigului un pic pentru a mări volumul. Cu toate acestea, aveți grijă, deoarece sunetul poate deveni distorsionat atunci când sunetul devine prea tare.
  • sfaturi

    Câștigul este diferit de volum, astfel încât să le ajutați separat folosind butoanele de pe microfon, mixer sau preamp. Câștigul determină cât de tare este un sunet atunci când atinge micul tău, dar volumul determină cât de tare iese.
  • Există diferite tipuri de microfoane, iar unele dintre ele ridică mai mult sunet sau chiar amplifică mai mult sunet. De exemplu, MICS Condensator sunt delicate și ridicați sunete mici ca cineva care vorbește, dar au tendința de a zbura atunci când sunt folosite pentru sunete mai puternice ca o voce puternică de voce sau basing în plină expansiune.
  • După efectuarea unei înregistrări, puteți utiliza software-ul de editare pentru ao regla. Cu toate acestea, audio-ul poate fi distorsionat când vă încurcați prea mult, deci nu puteți rezolva pe deplin ceva care este prea moale sau prea tare datorită unei setări incorecte de câștig.
  • Avertizări

    Setarea câștigului este foarte importantă în înregistrare, deci testați frecvent nivelul sunetului înainte de o performanță. Dacă nivelul câștigului este oprit, audio-ul ar putea fi moale sau chiar distorsionat, iar înregistrările rele sunt dificil de fixat.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Reglarea microfoanelor digitale

    • Microfon
    • Cablu de microfon
    • Înregistrator sau computer cu software de înregistrare
    • Stand de microfon sau clip (opțional)

    Utilizarea microfoanelor analogice

    • Microfon
    • Cablu de microfon
    • Înregistrator sau computer cu software de înregistrare
    • Mixer sau preampl
    • Stand de microfon sau clip (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar