Cum să editați un fișier mp3

MP3 este un format de codare audio utilizat ca standard pentru compresia audio digitală și este cel mai comun format de fișier pentru redarea și stocarea pe dispozitivele audio digitale de consum. Fișierele MP3 pot fi ușor modificate utilizând software-ul de editare audio pentru a realiza sarcini cum ar fi codificarea sau decodificarea, realizarea mixtapelor, scurtarea sau decodificarea unei cântece și normalizarea volumului. Citiți după salt pentru a descoperi procesul de utilizare a software-ului de editare audio pe platforma dvs. de alegere pentru a edita un fișier MP3.

  1. Imagine intitulată Editați un fișier MP3 Pasul 1
1. Descărcați alegerea dvs. de editor audio. Free Open Source Editing Software Software este utilizat în acest exemplu. Majoritatea editorilor audio și daws au caracteristici similare și suport pentru editarea fișierelor MP3.
  • Du-te la Audacity Descărcați pagina și faceți clic pe sistemul de operare pe care îl utilizați pentru a descărca cea mai recentă versiune a software-ului. Notă: Cea mai recentă versiune beta este cea mai bună pentru cele mai recente versiuni ale celor mai multe sisteme de operare, inclusiv Windows 7, Windows Vista și Mac OS X 10.6.
  • Faceți dublu clic pe fișierul de instalare Audacity pe care l-ați descărcat și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a instala software-ul.
  • Imagine intitulată Editați un fișier MP3 Pasul 2
    2. Faceți clic pe meniul "Fișier" > "Import" > "Audio ..." sau apăsați Ctrl + Shift + I de pe tastatură pentru a accesa dialogul Import Audio.
  • Imagine intitulată Editați un fișier MP3 Pasul 3
    3. Răsfoiți fișierul MP3 de pe computer și faceți dublu clic pe acesta pentru a le importa automat și a crea o nouă regiune în Cronologia Audacity.
  • Imagine intitulată Editați un fișier MP3 Pasul 4
    4. Apăsați bara de spațiu pentru a începe și a opri redarea audio. De asemenea, puteți utiliza comenzile de transport localizate în colțul din stânga sus al aplicației.
  • Imagine intitulată Editați un fișier MP3 Pasul 5
    5. Pentru a selecta o anumită porțiune a fișierului audio, faceți clic și trageți mouse-ul de la începutul la sfârșitul sunetului pe care doriți să îl păstrați. Aceasta selectează porțiunea de audio, permițându-vă să o editați.
  • Faceți clic pe pictograma foarfece din bara de instrumente la "Cut" sau ștergeți regiunea audio pe care ați selectat-o. Această metodă poate fi utilizată pentru ștergerea porțiunilor unei melodii, scurtarea lungimii audio și mai mult.
  • Imagine intitulată Editați un fișier MP3 Pasul 6
    6. Faceți clic pe meniul "Editați" pentru a accesa majoritatea altor funcții de editare, inclusiv "Ștergere separată", "Alăturați-vă", "Duplicat" și "Silence Audio".
  • Imagine intitulată Editați un fișier MP3 Pasul 7
    7. Experimentați cu alte funcții din bara de instrumente pentru a efectua sarcini de editare similare.
  • Faceți clic pe butonul "Trim" pentru a păstra numai regiunea selectată și pentru a tăia restul audio.
  • Faceți clic pe butonul "Silence" pentru a tăcea regiunea selectată de audio fără a fi șters din cronologie.
  • Imagine intitulată Editați un fișier MP3 Pasul 8
    8. Adăugați efecte la sunetul dvs. făcând clic pe meniul "Efect" urmat de unul dintre efectele din meniul contextual, cum ar fi "Schimbarea pitch".
  • Imagine intitulată Editați un fișier MP3 Pasul 9
    9. Faceți clic pe meniul "Fișier" urmat de opțiunea "Export" sau "Selection Export" pentru a exporta fișierul editat din Audacity. Notă: "Export" va exporta întregul fișier audio editat din Cronologia Audacity. "Selectarea exporturilor" va exporta numai regiunea selectată în prezent audio. Ambele opțiuni pot fi utile în funcție de tipul de editare pe care ați făcut-o. Notă - până când achiziționați software-ul, veți putea salva numai a .Versiunea WAV a fișierului editat.Nu o puteți salva ca pe un .Fișier MP3 cu versiunea gratuită.
  • sfaturi

    Du-te la Pagina de Tutoriale din Audacity Pentru a afla mai multe despre utilizarea Audacity pentru a edita fișiere audio.
  • Acest lucru funcționează pentru Audacity, Mixcraft și Cakewalk pe Microsoft Windows sau Audacity și GarageBand pe computerele Mac.
  • Consultați fișierul de ajutor al programului dvs. pentru mai multe informații sau dacă aveți nevoie de mai multă asistență.
  • Avertizări

    Alte aplicații de editare audio vor varia în ceea ce privește caracteristicile de editare, compatibilitatea și limitările lor.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar