Cum se adaugă rândul antetului în excel

Există mai multe modalități prin care puteți crea anteturi în Excel și toate servesc în scopuri puțin diferite. Puteți îngheța un rând, astfel încât să apară întotdeauna pe ecran, chiar dacă cititorul derulează în jos pagina. Dacă doriți ca același antet să apară în mai multe pagini, puteți seta anumite rânduri și coloane pentru a imprima pe fiecare pagină. Dacă datele dvs. sunt organizate într-un tabel, puteți utiliza anteturi pentru a ajuta la filtrarea datelor.

Pași

Partea 1 din 3:
Înghețarea unui rând sau a unei coloane pentru ao menține vizibilă
  1. Imagine intitulată Adăugați rândul antetului în EXCEL PASUL 1
1. Faceți clic pe fila Vizualizare. Dacă doriți să păstrați un rând de date vizibile în orice moment, chiar și atunci când ați derulat pe foaie, puteți îngheța.
  • Puteți seta acest rând pentru a imprima și pe toate paginile, care poate fi foarte util pentru foi de calcule care cuprind mai multe pagini. Consultați următoarea secțiune pentru detalii.
  • Imagine intitulată Adăugați rândul antet în Excel Pasul 2
    2. Selectați cadrul direct în interiorul rândului și coloanei pe care doriți să le înghețați. Puteți seta Excel pentru a îngheța rândurile și a coloanelor, astfel încât acestea să fie întotdeauna vizibile. Pentru a face acest lucru, veți dori să selectați celula în colțul zonei pe care doriți să le păstrați deblocate.
  • De exemplu, dacă doriți să păstrați rândul de sus și prima coloană blocată pe ecran, evidențiați celula B2. Toate coloanele din stânga vor fi înghețate și toate rândurile de mai sus vor fi înghețate.
  • Imagine intitulată Adăugați un rând de antet în Excel Pasul 3
    3. Apasă pe "Înghețare panouri" butonul și selectați "Înghețare panouri." Acest lucru va bloca rândurile de deasupra celulei selectate și coloanele din stânga celulei selectate. De exemplu, dacă ați selectat celula B2, rândul superior și prima coloană vor fi blocate pe ecran.
  • Imagine intitulată Adăugați un rând de antet în EXCEL PASUL 4
    4. Adăugați accentul pe rândul antet (opțional). Creați un contrast vizual pentru acest rând prin centrarea textului în aceste celule, aplicând textul îndrăzneț, adăugând o culoare de fundal sau desenarea unei frontiere sub celule. Acest lucru poate ajuta cititorul să ia notă de antet la citirea datelor de pe foaie.
  • Partea 2 din 3:
    Imprimarea unui rând de antet în mai multe coli
    1. Imagine intitulată Adăugați rândul antetului în EXCEL PASUL 5
    1. Faceți clic pe fila Layout Page. Dacă aveți o foaie de lucru mare, care se întinde pe mai multe pagini pe care trebuie să le imprimați, puteți seta un rând sau rânduri pentru a imprima în partea de sus a fiecărei pagini.
  • Imagine intitulată Adăugați rândul antet în Excel Pasul 6
    2. Apasă pe "Titluri de imprimare" buton. Veți găsi acest lucru în secțiunea de configurare a paginii.
  • Imagine intitulată Adăugați rândul antetului în EXCEL PASUL 7
    3. Setați zona de imprimare la celulele care conțin datele. Faceți clic pe butonul de lângă câmpul de imprimare și apoi glisați selecția peste datele pe care doriți să le imprimați. Nu includeți anteturile coloanelor sau etichetele rândului în această selecție.
  • Imagine intitulată Adăugați rândul antetului în EXCEL PASUL 8
    4. Faceți clic pe butonul de lângă "Rânduri pentru a repeta în partea de sus." Acest lucru vă va permite să selectați rândul (rândurilor) pe care doriți să îl tratați ca antet constantă.
  • Imagine intitulată Adăugați un rând de antet în EXCEL PASUL 9
    5. Selectați rândul (rândurile) pe care doriți să-l transformați într-un antet. Rândurile pe care le selectați vor apărea în partea de sus a fiecărei pagini tipărite. Acest lucru este minunat pentru păstrarea unor foi de calcul mari pe mai multe pagini.
  • Imagine intitulată Adăugați un rând de antet în Excel Pasul 10
    6. Faceți clic pe butonul de lângă "Coloane pentru a repeta la stânga." Acest lucru vă va permite să selectați coloane pe care doriți să le păstrați constante pe fiecare pagină. Aceste coloane vor acționa ca și rândurile pe care le-ați selectat în pasul anterior și vor apărea pe fiecare pagină tipărită.
  • Imagine intitulată Adăugați rândul antetului în EXCEL PASUL 11
    7. Setați un antet sau subsol (opțional). Apasă pe "Antet / subsol" Tab și introduceți un antet și / sau subsol pentru lucrarea dvs. de imprimare. Puteți include titlul companiei sau titlul documentului în partea de sus și introduceți numere de pagină în partea de jos. Acest lucru va ajuta cititorul să obțină paginile organizate.
  • Imagine intitulată Adăugați rândul antetului în Excel Pasul 12
    8
    Imprimați foaia. Puteți trimite foaia de calcul pentru a imprima acum, iar Excel va imprima datele pe care le setați cu antetul constant și coloanele pe care le-ați ales în fereastra Titlurilor de imprimare.
  • Partea 3 din 3:
    Crearea unui antet într-o masă
    1. Imagine intitulată Adăugați rândul antetului în Excel Pasul 13
    1. Selectați datele pe care doriți să le transformați într-o masă. Când vă convertiți datele la o masă, puteți utiliza tabelul pentru a manipula datele. Una dintre caracteristicile unei mese este abilitatea de a seta anteturile pentru coloane. Rețineți că acestea nu sunt aceleași poziții ale coloanelor de lucru sau a anteturilor tipărite.
  • Imagine intitulată Adăugați rândul antetului în Excel Pasul 14
    2. Faceți clic pe fila Inserare și faceți clic pe "Masa" buton. Confirmați că selecția dvs. este corectă.
  • Imagine intitulată Adăugați antetul rând în Excel Pasul 15
    3. Verifică "Masa mea are anteturi" și apoi faceți clic pe "O.K." Aceasta va crea o masă din datele selectate. Primul rând al selecției dvs. va fi automat transformat în anteturile coloanelor.
  • Dacă nu selectați "Masa mea are anteturi," Un rând de antet va fi creat folosind nume implicite. Puteți edita aceste nume selectând celula.
  • Imagine intitulată Adăugați rândul antetului în EXCEL PASUL 16
    4. Activați sau dezactivați antetul. Faceți clic pe fila Design și verificați sau debifați "Rândul antetului" caseta pentru a comuta și a dezactiva antetul. Puteți găsi această opțiune în secțiunea Opțiuni de stil de masă din fila Design.
  • sfaturi

    "Înghețare panouri" comanda funcționează ca o comutare. Adică dacă aveți deja geamuri înghețate, făcând clic pe opțiunea din nou, veți dezvălui configurarea curentă. Făcând clic pe ea a doua oară va refuzi geamurile din noua poziție.
  • Cele mai multe erori care apar din utilizarea opțiunii panourilor de înghețare sunt rezultatul selectării rândului antet în locul rândului chiar sub el. Dacă primiți un rezultat neintenționat, eliminați "Înghețare panouri" Opțiune, selectați 1 rând mai mic și încercați din nou.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar