Cum să ștergeți ubuntu

Dacă ați decis că Ubuntu nu mai este sistemul de operare potrivit pentru dvs., atunci vă puteți întreba cum să vă ștergeți de la sistemul dvs. Îndepărtarea Ubuntu Când este singurul sistem de operare de pe computerul dvs. este destul de simplu, dar lucrurile primesc un pic mai complicat dacă aveți ferestre instalate alături de acesta. Urmați acest ghid pentru a elimina Ubuntu în orice mod.

Pași

Metoda 1 din 2:
Îndepărtarea Ubuntu atunci când boot-ul dublu cu ferestre
  1. Imagine intitulată Erase Ubuntu Pasul 1
1. Introduceți discul de instalare Windows în computer. Acest lucru ar putea fi, de asemenea, etichetat ca un disc de recuperare. Dacă nu aveți un disc de instalare sau de recuperare, puteți crea un disc de recuperare în Windows.
  • Imagine intitulată Erase Ubuntu Pasul 2
    2. Boot de pe CD. Pentru a porni de pe discul dvs. de recuperare, va trebui să setați BIOS-ul pentru a porni de pe unitatea CD / DVD. Când pornește mai întâi computerul, apăsați tasta BIOS Setup. Acesta este de obicei F2, F10, F12 sau Del. Navigați la meniul de pornire și selectați unitatea CD / DVD. Odată ce ați selectat-o, salvați și reporniți computerul.
  • Imagine intitulată Erase Ubuntu Pasul 3
    3. Deschideți promptul de comandă. Din meniul principal al discului de recuperare, selectați opțiunea Prompt de comandă. Dacă utilizați un disc de instalare, selectați "Reparați computerul", care ar trebui să deschidă promptul de comandă.
  • Imagine intitulată Erase Ubuntu Pasul 4
    4. Fixați înregistrarea de boot Master. Efectuarea acestei comenzi va elimina opțiunea Dual-Boot atunci când porniți computerul și porniți direct în ferestre. Introduceți următoarea comandă la promptul de comandă:
    bootrec / fixmbr
  • Imagine intitulată Erase Ubuntu Pasul 5
    5. Reporniți computerul. Când reporniți, nu trebuie să vedeți opțiunea de a selecta Ubuntu. În schimb, veți fi luați direct în Windows.
  • Imagine intitulată Erase Ubuntu Pasul 6
    6. Managementul discului deschis. Odată în Windows, este timpul să scăpați de vechea instalare Ubuntu și să recuperați spațiul pe hard disk. Apăsați START, și faceți clic dreapta pe computer / computerul meu. Selectați Gestionare și apoi faceți clic pe Managementul discului în cadrul din stânga al ferestrei de gestionare a computerului.
  • În Windows 8, apăsați tasta Windows + X și selectați Managementul disc din meniu.Imagine intitulată Erase Ubuntu Pasul 6Bullet1
  • Imagine intitulată Erase Ubuntu Pasul 7
    7. Ștergeți partițiile Ubuntu. Faceți clic dreapta pe partițiile Ubuntu și selectați Ștergere. Asigurați-vă că ștergeți partiția corectă. Odată ce partiția este ștearsă, va deveni spațiu nealocat. Faceți clic dreapta pe partiția Windows și selectați Extindeți partiția. Selectați spațiul liber doar creat pentru ao adăuga la instalarea Windows.
  • Metoda 2 din 2:
    Eliminarea Ubuntu dintr-un sistem de încărcare unică
    1. Imagine intitulată Erase Ubuntu Pasul 8
    1. Introduceți discul sistemului de operare pe care doriți să îl instalați. Când Ubuntu este singurul sistem de operare al computerului, îl puteți elimina utilizând un disc de instalare a unui sistem de operare pentru orice sistem de operare. După ce ați introdus-o, reporniți computerul și porniți de pe CD, așa cum este prezentat la pasul 2 de mai sus.
  • Imagine intitulată Erase Ubuntu Pasul 9
    2. Ștergeți partiția Ubuntu. Odată ce porniți procesul de instalare pentru noul sistem de operare, vi se oferă posibilitatea de a crea și șterge partițiile pe hard disk. Selectați partiția Ubuntu și ștergeți-o. Acest lucru va returna partiția la spațiul nealocat.
  • Imagine intitulată Erase Ubuntu Pasul 10
    3. Continuați să instalați sistemul de operare sau să scoateți discul și să porniți computerul. Odată ce partiția este ștearsă, Ubuntu a fost eliminat cu succes de pe computer. Acum puteți instala un nou sistem de operare, cum ar fi Windows 7 sau Windows 8.
  • Dacă alegeți să nu instalați sistemul de operare, computerul dvs. va fi inutilizabil până când acesta este instalat.Imagine intitulată Erase Ubuntu Pasul 10Bullet1
  • sfaturi

    Dacă sunteți dual-boot mai multe distrouri Linux, ar trebui să porniți în cea pe care doriți să o păstrați și să ștergeți partiția Ubuntu de acolo. Apoi, va trebui să actualizați / reinstalați încărcătorul de boot Grub sau Lilo. Întrebându-se cum să faceți acest lucru pe forumul de sprijin pentru distroul pe care doriți să îl păstrați, va rezolva acest lucru în cel mai scurt timp pentru dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar