Cum se configurează maestrul și slave în bios pentru două unități de disc într-un singur sistem

Acest lucru vă determină cum să determinați care dintre cele două hard disk-uri ale computerului Windows este primar și care este secundar. Pentru a configura setările master și slave pentru hard disk-uri, placa de bază a computerului trebuie să suporte mai multe hard disk-uri interne și trebuie să aveți cea de-a doua hard disk instalat. "Maestru" Dispozitivele stochează în mod obișnuit sistemul de operare, în timp ce "Sclav" Unitățile sunt utilizate pentru stocarea suplimentară și rezervă.

Pași

  1. Imagine intitulată Configurarea Master și Slave în BIOS pentru două unități de hard disk într-un singur sistem Pasul 1
1. Asigurați-vă că a doua unitate hard disk este atașată. Înainte de a putea determina ce hard disk este "Maestru" și care este "Sclav", va trebui să aveți ambele unități atașate la computer. In timp ce "Maestru" unitatea este de obicei un hard disk încorporat al computerului, al doilea trebuie să fie atașat manual la placa de bază a computerului.
  • Dacă nu ați făcut încă acest lucru, va trebui să aveți nevoie Instalați unitatea hard disk înainte de a începe.
  • Imagine intitulată Configurarea Master și Slave în BIOS pentru două unități HDD într-un singur sistem Pasul 2
    2. Deschidere deschisă
    Imagine intitulată WindowsStart.jpg
    . Faceți clic pe sigla Windows din colțul din stânga jos al ecranului.
  • Imagine intitulată Configurarea Master și Slave în BIOS pentru două unități de disc într-un singur sistem 3
    3. Faceți clic pe Power
    Imagine denumită ferestrelespower.jpg
    . Este în partea inferioară a ferestrei de pornire.
  • Imaginea intitulată Configurarea Master și Slave în BIOS pentru două unități de hard disk într-un singur sistem Pasul 4
    4. Clic Repornire. Această opțiune se află în partea de sus a meniului pop-up. Computerul dvs. va începe să repornească.
  • Imagine intitulată Configurarea Master și Slave în BIOS pentru două unități de disc într-un singur sistem Pasul 5
    5. Începeți în mod repetat, atingeți cheia BIOS. Cheia BIOS variază de la calculator la calculator, dar este de obicei una dintre "F" Cheile (E.G., F2) , Șterge cheie sau Esc cheie. Va trebui să apăsați tasta BIOS înainte ca ecranul de pornire al computerului să apară.
  • Puteți primi o solicitare în partea de jos a ecranului chiar înainte de ecranul de pornire care spune "Apăsați [cheie] pentru a introduce Configurare" sau ceva similar.
  • Dacă pierdeți fereastra BIOS, va trebui să reporniți computerul și să încercați din nou.
  • Consultați documentația manuală sau online a computerului pentru a determina cheia BIOS pentru modelul computerului.
  • Imagine intitulată Configurarea Master și Slave în BIOS pentru două unități de hard disk într-un singur sistem Pasul 6
    6. Introduceți parola dacă vi se solicită. Odată ce ați ajuns la BIOS, vi se poate cere să introduceți o parolă dacă ați setat unul anterior. Dacă da, introduceți parola și apăsați ↵ Introduceți.
  • Dacă nu vă amintiți parola dvs. BIOS, este posibil să fiți capabili resetați-l.
  • Imagine intitulată Configurarea Master și Slave în BIOS pentru două unități de hard disk într-un singur sistem Pasul 7
    7. Găsiți lista hard disk-urilor. În partea de sus a ecranului BIOS, ar trebui să existe mai multe file. Puteți naviga prin aceste file utilizând tastele săgeată. Derulați prin file și examinați informațiile fiecărei fila până când găsiți o listă de hard disk-uri (sau "Hard discuri") care sunt incluse în computer.
  • Imagine intitulată Configurarea Master și Slave în BIOS pentru două unități de hard disk într-un singur sistem Pasul 8
    8. Selectați hard disk-ul încorporat al computerului. Acest lucru va fi cel mai probabil un hard disk de sus din listă, deși ar trebui să confirmați prin căutarea la numele unității.
  • Imagine intitulată Configurarea Master și Slave în BIOS pentru două unități de hard disk într-un singur sistem Pasul 9
    9. Schimbați hard diskul la "Maestru" stare. Cu hard diskul selectat, apăsați pe "Configurați" sau "Schimbare" cheie (de obicei ↵ introduceți) așa cum este listat în legenda cheie care este în partea de jos sau partea laterală a ecranului. Ar trebui sa vezi "Maestru" apare lângă numele unității hard disk.
  • În unele cazuri, este posibil să trebuiască să selectați Nici unul la dreapta numelui hard diskului înainte de a apăsa "Configurați" cheie.
  • De asemenea, puteți seta această unitate "Auto" În schimb, pentru a permite sistemului dvs. de operare să selecteze "Maestru" pentru asta.
  • Imagine intitulată Configurarea Master și Slave în BIOS pentru două unități de hard disk într-un singur sistem Pasul 10
    10. Selectați al doilea hard disk. Folosind tastele săgeată, găsiți și selectați hard diskul pe care îl atașați la computer.
  • Imagine intitulată Configurarea Master și Slave în BIOS pentru două unități de disc într-un singur sistem Pasul 11
    11. Schimbați hard diskul la "Sclav" stare. Veți folosi "Configurați" sau "Schimbare" pentru a face acest lucru, de asemenea. Odată ce vezi "Sclav" la dreapta (sau aproape) numele unității, puteți continua.
  • Dacă ați ales "Auto" Pentru prima unitate, veți fixa al doilea hard disk la "Auto" de asemenea.
  • Imagine intitulată Configurarea Master și Slave în BIOS pentru două unități de disc într-un singur sistem Pasul 12
    12. Salvați modificările și ieșiți din BIOS. Pentru a face acest lucru, căutați "Salvați" sau "Salvează și ieși" Cheie în legenda cheie. Apăsând această tastă va salva dvs "Maestru" și "Sclav" Preferințe și ieșiți din BIOS.
  • În unele cazuri, este posibil să trebuiască să apăsați o altă tastă după salvare pentru a confirma că doriți să salvați și să ieșiți.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Calculatorul dvs. este "Sclav" conducerea este perfectă pentru copierea datelor de la "Maestru" conduce.

    Avertizări

    La ajustarea componentelor interne într-un computer, asigurați-vă că te sol înainte de a atinge orice obiecte sensibile, cum ar fi conectorii sau plăcile de circuit.
  • BIOS-ul fiecărui computer este ușor diferit de layout-urile BIOS al altor computere. Este posibil să trebuiască să consultați documentația computerului pentru a determina locația "Maestru"/"Sclav" secțiune.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar