Cum se formează un hard disk

Formatarea unei hard disk vă permite să o utilizați pe computer pentru a stoca fișiere și a instala programe pe. Formatul pe care îl alegeți pentru unitate determină compatibilitatea unității. Formatarea unei unități va șterge toate datele în prezent pe unitate, astfel încât să vă asigurați că aveți tot ce aveți nevoie în sus. Aflați cum să formați o secundă (sau al treilea sau al patrulea...) Drive de la Windows și OS X, de asemenea, are cum să formatați unitatea de pornire pentru ambele sisteme de operare. De asemenea, veți afla cum să ștergeți în siguranță toate datele despre oricare dintre hard-urile dvs.

Pași

Metoda 1 din 5:
Formatarea unui hard disk secundar (Windows)
  1. Imagine intitulată Formatul unui hard disk 1
1. Faceți copii de rezervă a oricăror date de pe unitatea pe care doriți să o salvați. Formatare O unitate va șterge toate datele de pe o unitate, deci asigurați-vă că tot ceea ce aveți nevoie pentru a salva este susținut într-o locație sigură. Apoi puteți restabili aceste date pe noua dvs. unitate.
  • Nu puteți recupera programele instalate. Acestea vor trebui să fie reinstalate pe noua dvs. unitate. Cu toate acestea, puteți reține setările și fișierele de preferință.
  • Vedea Acest ghid Pentru detalii privind copierea de rezervă a datelor.
  • Imagine intitulată format un hard disk pas 2
    2. Instalați unitatea hard disk. Dacă formatați o nouă unitate, va trebui să fie instalat în sistemul dvs. Vedea Acest ghid Pentru instrucțiuni privind instalarea unui hard disk intern. Dacă unitatea este externă, conectați-o în computer prin USB.
  • Imagine intitulată Formatul unui hard disk 3
    3. Deschideți computerul / computerul meu / această fereastră PC. Acest lucru poate fi accesat din meniul Start sau apăsând ⊞ WIN+E. Această fereastră afișează toate unitățile conectate la computer.
  • Imagine intitulată Formatul unui hard disk Pasul 4
    4. Faceți clic dreapta pe unitatea pe care doriți să o formați. Selectați Format... Acest lucru va deschide instrumentul de formatare a discului Windows.
  • Asigurați-vă că selectați unitatea corectă. Totul va fi șters când unitatea este formatată.
  • Imagine intitulată Formatul unui hard disk Pasul 5
    5. Selectați sistemul de fișiere. Sistemul de fișiere este modul în care fișierele magazinelor și cataloagelor hard disk. Sistemul de fișiere va determina ce unitate este compatibilă cu. Dacă unitatea este internă și o utilizați numai cu computerul Windows, selectați NTFS. Dacă unitatea este externă, selectați FAT32 sau EXFAT.
  • FAT32 și EXFAT pot fi scrise și citite de toate sistemele de operare mai noi. FAT32 este un sistem mai vechi și nu acceptă fișiere mai mari de 4 GB, dar poate fi citită de aproape orice sistem de operare. Exfat nu are restricții, dar nu va lucra cu sisteme de operare mai vechi cum ar fi Windows 95.
  • În general, EXFAT va fi cea mai bună opțiune pentru o unitate externă. Este compatibil cu cele mai multe sisteme și poate stoca cele mai mari fișiere.
  • Imagine intitulată Formatul unui hard disk Pasul 6
    6. Dați unității un nume. Dacă utilizați în primul rând unitatea pentru o singură utilizare, oferindu-i un nume vă va ajuta să identificați ceea ce este pe el. De exemplu, dacă utilizați oa doua unitate pentru a vă stoca muzica, filmele și imaginile, numiți-o "Mass-media" vă va informa rapid ce conține.
  • Imagine intitulată Formatul unui hard disk Pasul 7
    7. Alegeți dacă este sau nu format rapid. Un format rapid va efectua formatul mult mai rapid decât un format standard și este bine pentru majoritatea utilizatorilor. Efectuați doar un format regulat dacă suspectați că unitatea poate avea erori. Un format regulat poate fi capabil să corecteze unele dintre aceste erori.
  • Opțiunea de format rapid nu afectează cât de sigur datele sunt șterse. Dacă trebuie să ștergeți în siguranță unitatea, consultați ultima secțiune a acestui articol.
  • Imagine intitulată format un hard disk pas 8
    8. Porniți formatul. Faceți clic pe Start pentru a începe formatul. Faceți clic pe OK pentru a confirma că înțelegeți totul va fi șters. Dacă ați selectat un format rapid, procesul ar trebui să dureze doar câteva secunde.
  • Metoda 2 din 5:
    Formatarea unui hard disk secundar (OS X)
    1. Imagine intitulată Formatul unui hard disk Pasul 9
    1. Faceți copii de rezervă a oricăror date de pe unitatea pe care doriți să o salvați. Formatarea unei unități va șterge toate datele de pe o unitate, asigurați-vă că tot ceea ce aveți nevoie pentru a salva este susținut într-o locație sigură. Apoi puteți restabili aceste date pe noua dvs. unitate.
    • În OS X programele dvs. vor fi salvate în siguranță atunci când utilizați mașina de timp încorporată (TM), astfel încât acestea nu trebuie să fie reinstalate manual - economisind o mulțime de timp. Dacă spatele dvs. este o copie simplă, programele dvs. vor - în multe cazuri - încă mai funcționează, deoarece un program Mac este cel mai mult un fișier mare și nu o mulțime de fișiere mici peste tot în sistem.
    • Setările și fișierele dvs. de preferință pot fi, de asemenea, susținute, iar utilizarea TM le va înlocui corect fără să vă gândiți la plasarea.
    • Vedea Acest ghid Pentru detalii privind copierea de rezervă a datelor cu TM
  • Imagine intitulată Formatul unui hard disk Pasul 10
    2. Instalați unitatea hard disk. Dacă formatați o nouă unitate, va trebui să fie instalat în sistemul dvs. Vedea Acest ghid Pentru instrucțiuni privind instalarea unui hard disk intern. Dacă unitatea este externă, conectați-o în computer prin USB, Firewire sau Thunderbolt.
  • Imagine intitulată Formatul un hard disk Pasul 11
    3. Deschideți utilitatea discului. Clic Merge și selectați Utilități. Dacă nu aveți a Utilități Opțiune, selectați Aplicații și apoi faceți dublu clic pe "Utilități" pliant. Deschideți programul de utilitate a discurilor.
  • Imagine intitulată Formatul unui hard disk Pasul 12
    4. Selectați unitatea de pe lista din stânga. Toate unitățile dvs. conectate vor fi listate în panoul din stânga al ferestrei Utility Disk. Asigurați-vă că selectați unitatea corectă.
  • Imagine intitulată Formatul unui hard disk 13
    5. Apasă pe "Şterge" tablo. Acest lucru va deschide opțiunile de formatare pentru unitatea dvs.
  • Imagine intitulată Formatul unui pas hard disk 14
    6. Alegeți sistemul de fișiere. Sistemul de fișiere este modul în care fișierele magazinelor și cataloagelor hard disk. Sistemul de fișiere va determina ce unitate este compatibilă cu. Utilizați meniul derulant format volum pentru a selecta sistemul de fișiere. Dacă unitatea este internă sau o utilizați numai în OS X, alegeți "Mac OS extins (Jurnal)". Dacă unitatea este externă și utilizată și cu PC AF, selectați "Exfat".
  • FAT32 și EXFAT pot fi scrise și citite de toate sistemele de operare mai noi. FAT32 este un sistem mai vechi și nu acceptă fișiere mai mari de 4 GB, dar poate fi citită de aproape orice sistem de operare. Exfat nu are restricții, dar nu va lucra cu sisteme de operare mai vechi cum ar fi Windows 95.
  • În general, ExFAT va fi cea mai bună opțiune pentru o unitate externă. Este compatibil cu cele mai multe sisteme și poate stoca cele mai mari fișiere.
  • Imagine intitulată Formatul un hard disk pas 15
    7. Dați unității un nume. Dacă utilizați în primul rând unitatea pentru o singură utilizare, oferindu-i un nume vă va ajuta să identificați ceea ce este pe el. De exemplu, dacă utilizați oa doua unitate pentru a vă stoca muzica, filmele și imaginile, numiți-o "Mass-media" vă va informa rapid ce conține.
  • Imagine intitulată Formatul un hard disk Pasul 16
    8. Porniți procesul de format. Faceți clic pe Ștergere pentru a începe formatarea unității. Procesul de format ar trebui să dureze doar câteva secunde.
  • Formatarea unității dvs. în acest fel nu șterge în siguranță datele. Pentru a vă asigura că datele dvs. sunt cu adevărat șterse, consultați ultima secțiune a acestui articol.
  • Metoda 3 din 5:
    Formatarea unității de boot (Windows)
    1. Imagine intitulată format un hard disk pas 17
    1. Faceți copii de rezervă a oricăror date de pe unitatea pe care doriți să o salvați. Formatarea unității de boot vă va șterge sistemul de operare și toate fișierele stocate pe acesta, astfel încât să fiți pregătit să reinstalați sistemul de operare de pe unitate. Având o copie de rezervă a fișierelor importante va face ca tranziția mult mai ușoară.
    • Vedea Acest ghid Pentru detalii privind copierea de rezervă a datelor.
  • Imagine intitulată formatul unui hard disk 18
    2. Introduceți discul de instalare Windows. De asemenea, puteți utiliza un disc de boot sau LiveCD. Acest lucru vă va permite să porniți pe acest disc în loc de hard disk, care vă va permite să o formați.
  • Imagine intitulată Formatul unui hard disk Pasul 19
    3. Setați computerul pentru a porni de pe disc. Va trebui să setați comanda de încărcare în BIOS pentru a porni de pe disc. Vedea Acest ghid Pentru detalii privind setarea ordinului de încărcare.
  • Pentru a vă deschide BIOS-ul, reporniți computerul și apăsați tasta de configurare. Aceasta este de obicei F2, F10, sau Del.
  • Imagine intitulată Formatul un hard disk etapa 20
    4. Navigați prin ecrane de instalare. Va trebui să porniți instalatorul și să navigați în primele câteva pagini până când ajungeți la ecran cu o listă a unităților dvs. instalate. Veți inițializa o instalare personalizată de Windows.
  • Imagine intitulată Formatul unui hard disk 1
    5. Selectați unitatea pe care doriți să o formați. Veți vedea o listă a tuturor unităților dvs. și partițiile pe care le conțin. Selectați unitatea pe care doriți să o formați, apoi faceți clic pe "Format" butonul din partea de jos a listei. Unitatea va fi formatată ca NTFS.
  • Puteți forma doar unitatea de pornire ca NTFS.
  • Imagine intitulată format un pas hard disk 22
    6. Reinstalați ferestrele. Acum că unitatea a fost formatată, puteți reinstala Windows sau puteți instala Linux pe ea. Veți avea nevoie de un sistem de operare pe computer pentru ao folosi.
  • Reinstalați Windows 7
  • Reinstalați Windows 8
  • Instalați linux
  • Metoda 4 din 5:
    Formatarea unității de boot (OS X)
    1. Imagine intitulată Formatul unui hard disk 3 23
    1. Faceți copii de rezervă a oricăror date de pe unitatea pe care doriți să o salvați. Formatarea unității de boot vă va șterge sistemul de operare, astfel încât să fiți pregătit să reinstalați sistemul de operare de pe unitate. Având o copie de rezervă a fișierelor importante va face ca tranziția mult mai ușoară.
    • În OS X programele dvs. vor fi salvate în siguranță atunci când utilizați mașina de timp încorporată (TM), astfel încât acestea nu trebuie să fie reinstalate manual - economisind o mulțime de timp. Dacă spatele dvs. este o copie simplă, programele dvs. vor - în multe cazuri - încă mai funcționează, deoarece un program Mac este cel mai mult un fișier mare și nu o mulțime de fișiere mici peste tot în sistem.
    • Setările și fișierele dvs. de preferință pot fi, de asemenea, susținute, iar utilizarea TM le va înlocui corect fără să vă gândiți la plasarea.
    • Vedea Acest ghid Pentru detalii privind copierea de rezervă a datelor.
  • Imagine intitulată format un pas hard disk 24
    2. Asigurați-vă că sunteți conectat la Internet. Veți avea nevoie de o conexiune la internet pentru a reinstala sistemul dvs. de operare la sfârșitul procesului. Verifica Acest ghid Pentru detalii despre cum să conectați Mac la Internet.
  • Imagine intitulată format un hard disk pas 25
    3. Reporniți computerul. Faceți clic pe meniul Apple și selectați Repornire. Țineți comanda ⌘+R În timp ce computerul repornește. Acest lucru va deschide meniul de pornire.
  • Imagine intitulată Formatul un pas hard disk 26
    4. Selectați "Utilitatea discului" Din meniul de pornire. Aceasta va deschide versiunea de boot a programului de Utilitate Disk.
  • Imagine intitulată Formatul un hard disk etapa 27
    5. Selectați hard diskul din lista din stânga. Toate discurile dvs. vor fi listate în cadrul din stânga al Utilității de disc. Asigurați-vă că selectați unitatea corectă, deoarece un format va șterge totul pe el.
  • Imagine intitulată Formatul unui hard disk 28
    6. Alegeți sistemul de fișiere. Sistemul de fișiere este modul în care fișierele magazinelor și cataloagelor hard disk. Sistemul de fișiere va determina ce unitate este compatibilă cu. Deoarece acesta este discul dvs. de boot, selectați "Mac OS extins (Jurnal)".
  • Imagine intitulată Formatul unui hard disk Pasul 29
    7. Dați-vă un nume un nume. De exemplu, dacă instalați sistemul de operare înapoi pe disc, etichetați-l "OS X" sau ceva similar.
  • Imagine intitulată formatul unui hard disk 30
    8. Formatați unitatea. Faceți clic pe Ștergere pentru a formata unitatea. Formatarea ar trebui să dureze doar câteva secunde.
  • Imagine intitulată formatul unui hard disk 31
    9. Închideți utilitarul de disc. Acest lucru vă va reveni la meniul de pornire.
  • Imagine intitulată Formatul unui hard disk 32
    10. Reinstalați sistemul OS X. Selectați "Reinstalați sistemul OS X" Pentru a începe reinstalarea sistemului de operare.
  • Metoda 5 din 5:
    Șterge în siguranță unitatea hard disk
    1. Imagine intitulată Formatul unui hard disk 33
    1. Faceți copii de rezervă a oricăror date de pe unitatea pe care doriți să o salvați. Când ștergeți în siguranță unitatea hard disk, nu există absolut nici o modalitate de ao recupera. O unitate de hard disk șters corespunzător ar lua o zi de supercomputer guvernamental pentru a recupera un fragment al unui fișier. Din acest motiv, asigurați-vă că aveți totul salvat de care aveți nevoie.
    • Vedea Acest ghid Pentru detalii privind copierea de rezervă a datelor.
  • Imagine intitulată Formatul unui hard disk 34
    2. Descarcă Dban. Dban este un program de formatare a unității de hard disk care este proiectat pentru a șterge în siguranță datele de pe unitate prin suprascrierea de mai multe ori. Acest lucru va împiedica restaurarea datelor utilizând un program de recuperare a datelor.
  • DBAN nu funcționează pentru unități de stat solide (SSD). Va trebui să utilizați un alt program, cum ar fi Blancco.
  • Imagine intitulată Formatul unui pas hard disk 35
    3. Arde dban pe un disc. Dban este descărcat ca fișier ISO, care este o imagine de disc. Arderea ISO pe un disc vă va permite să porniți direct în interfața DBAN.
  • Vedea Acest ghid Pentru detalii privind arderea ISOS pe DVD.
  • Imagine intitulată format un pas hard disk 36
    4. Boot de pe disc dban. Introduceți discul DBAN în computer și reporniți. Selectați unitatea de disc ca dispozitiv de încărcare primară.
  • Windows - va trebui să setați unitatea optică ca unitate de pornire din meniul BIOS. Vedea Acest ghid Pentru detalii privind setarea ordinului de încărcare.
  • OS X - Apăsați și mențineți apăsat C În timp ce computerul repornește. După puțin timp, Dban va porni.
  • Imagine intitulată Formatul unui hard disk 37
    5. Selectați hard disk-ul. Apăsați ↵ Introduceți pe ecranul principal DBAN, apoi selectați unitatea cu tastele săgeți. Asigurați-vă că ați ales unitatea corectă dacă aveți mai multe disponibile.
  • Imagine intitulată formatul unui hard disk 38
    6. Alegeți metoda de ștergere. "DoD" vă va șterge în siguranță datele și este o metodă suficientă de ștergere pentru majoritatea utilizatorilor. Dacă aveți informații extrem de sensibile, selectați "Stream Prng 8-pass". Acest lucru vă va șterge unitatea hard disk de opt ori cu numere aleatorii, care vă era dedicat complet datele.
  • Imagine intitulată Formatul unui hard disk 39
    7. Porniți formatul. Odată ce ați selectat metoda de ștergere, procesul de formatare va începe. Ștergerea cu DBAN poate dura câteva ore până la câteva zile, în funcție de metoda de ștergere și dimensiunea hard diskului.
  • sfaturi

    Avertizări

    Nu încercați să conectați o unitate hard disk externă la mai multe computere în același timp. Pentru a face acest lucru, vă va deteriora partiția și va cauza corupția datelor.
  • Asigurați-vă că ați susținut toate fișierele înainte de a vă forma unitatea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar