Cum să faceți o instalare windows xp `reparații"

Ferestrele au aruncat o mulțime de erori la tine în ultima vreme? Ar putea fi că unele dintre fișierele dvs. critice de sistem au devenit corupte. Acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive, dar o instalare de reparații poate rezolva multe probleme. O instalare de reparații va restabili fișierele de sistem vitale ale computerului fără a atinge fișierele personale. Vedeți pasul 1 de mai jos pentru a afla cum.

Pași

  1. Imagine intitulată Faceți un Windows XP
1. Copiați-vă datele. Deși instalarea de reparații nu ar trebui să afecteze niciuna dintre datele dvs., este întotdeauna bine să fii pregătit în cazul în care ceva nu merge bine. Faceți copii de siguranță ale fișierelor esențiale la o unitate externă, CD / DVD sau altă formă de stocare.
  • Asigurați-vă că obțineți fișiere din toate locațiile posibile, inclusiv documentele mele, desktop și orice alte foldere pe care le-ați creat și plasate fișiere în.
  • De asemenea, trebuie să urmăriți cheia de produs Windows în cazul în care ajungeți să faceți o reinstalare completă. Tasta produsului dvs. este de obicei localizată în cazul în care a apărut discul Windows sau pe un autocolant atașat la computer.
  • Imagine intitulată Faceți un Windows XP
    2. Introduceți discul de configurare Windows XP. Dacă ați cumpărat computerul de la un producător, cum ar fi Dell, este posibil să aveți un disc de recuperare în loc de un disc XP Windows. Închideți programul că Autoruns când introduceți discul.
  • Imagine intitulată Faceți un Windows XP
    3. Reporniți computerul și introduceți BIOS-ul. Cu discul introdus, reporniți computerul. Pe măsură ce computerul se aprind, apăsați tasta de configurare pentru a introduce BIOS-ul dvs. Cheia variază de la sistem la sistem și va fi afișată sub sigla producătorului. Tastele comune includ: F2, F10, F12 și ștergeți.
  • Dacă Windows începe să se încarce, cheia de configurare nu a fost apăsată în timp și va trebui să reîncercați.
  • Imagine intitulată Faceți un Windows XP
    4. Modificați comanda de boot. Odată ce ați introdus BIOS-ul, navigați la meniul de pornire. Poate fi etichetat ușor diferit în funcție de bios-ul dvs. specific. Va trebui să modificați comanda de încărcare, astfel încât unitatea CD / DVD să fie primul dispozitiv de încărcare, urmat de unitatea hard disk.
  • În mod normal, hard diskul este dispozitivul primar de boot. Acest lucru înseamnă că sistemul încearcă să pornească mai întâi de pe hard disk, încărcând copia dvs. instalată a ferestrelor. Doriți să o schimbați astfel încât să încerce să pornească de pe discul Windows înainte de a încerca un hard disk.
  • Odată ce ați schimbat comanda dvs. de încărcare, salvați modificările și reporniți computerul.
  • Imagine intitulată Faceți un Windows XP
    5. Porniți instalarea. După ce computerul repornește din nou, veți vedea mesajul Apăsați orice tastă pentru a porni de pe CD.... Apăsați orice tastă de pe tastatură pentru a porni programul de configurare Windows.
  • Configurarea va încărca fișierele necesare pentru a instala Windows. Acest lucru poate dura câteva momente.
  • Imagine intitulată Faceți un Windows XP
    6. Navigați la opțiunea de instalare de reparații. Când programul de configurare mai întâi se încarcă, veți fi întâmpinați cu un mesaj de întâmpinare. În partea de jos a ecranului, veți vedea tastele pe care le puteți apăsa pentru a naviga pe Opțiuni. Nu apăsați tasta pentru reparații - În schimb, apăsați ENTER pentru a continua.
  • Apăsați F8 pentru a accepta acordul de licență Windows.
  • Imagine intitulată Faceți un Windows XP
    7. Selectați copia ferestrelor. După acordul de licență, veți vedea o listă a unităților dvs. Unul dintre ele ar trebui să fie etichetat "Windows" și va fi, de obicei, evidențiată automat. Singura dată când va trebui să selectați manual dacă aveți instalate mai multe sisteme de operare.
  • Imagine intitulată Faceți un Windows XP
    8. Porniți reparația. Odată ce ați subliniat copia dvs., apăsați R pentru a porni procesul de reparare. Windows va începe ștergerea fișierelor de sistem. După ce fișierele de sistem sunt șterse, vor fi instalate copiile proaspete.
  • Nu ar trebui șterse fișierele personale în timpul reparării.
  • Imagine intitulată Faceți un Windows XP
    9. Setați preferințele. În timpul reinstalațiilor, va trebui să selectați opțiunile din regiune și limbă. De asemenea, va trebui să setați setările de rețea. Majoritatea utilizatorilor pot alege prima opțiune, "Nu, acest computer nu este pe o rețea sau este într-o rețea fără un domeniu."
  • Imagine intitulată Faceți un Windows XP
    10. Așteptați configurarea pentru a termina. Odată ce ați introdus preferințele dvs., va trebui să așteptați câteva minute pentru Windows pentru a termina copierea fișierelor necesare. Computerul dvs. va rebooti probabil în timpul acestui proces.
  • Imagine intitulată Faceți un Windows XP
    11. Creați numele dvs. de utilizator. După ce instalarea este completă și computerul se repornește, vi se va întreba dacă doriți să vă înregistrați la Microsoft. Acest lucru nu este același cu activarea și este complet opțională. După aceasta, vi se va cere să creați numele de utilizator și orice alte nume de utilizator pentru persoanele care utilizează computerul. Poti Adăugați și eliminați mai târziu utilizatorii daca doresti.
  • Imagine intitulată Faceți un Windows XP
    12
    Actualizați ferestrele. După ce configurarea este completă, veți fi dus la desktopul dvs. Windows XP. Instalarea de reparații a revenit la Windows înapoi la starea inițială, ceea ce înseamnă orice actualizări, patch-uri și pachete de servicii care au fost instalate au fost eliminate. Trebuie să vă actualizați computerul cât mai curând posibil pentru a vă asigura că sunteți protejat de amenințări.
  • Imagine intitulată Faceți un Windows XP
    13. Continuați depanarea. Dacă problema dvs. a fost rezolvată, atunci instalarea dvs. de reparații a funcționat cel mai probabil. Dacă încă mai aveți probleme, este posibil să aveți nevoie să vă luați eforturile de reparații și să efectuați o instalare complet curată. Aceasta va implica ștergerea hard disk-ului dvs. de toate datele și începând de la zero. Vedea Acest ghid Pentru instrucțiuni detaliate privind efectuarea unei instalații curate.
  • Cu Microsoft terminând tot sprijinul pentru Windows XP în aprilie 2014, acest lucru ar putea fi timpul perfect pentru un upgrade. Vedea Acest ghid pentru modernizarea la Windows 7 și Acest ghid pentru modernizarea la Windows 8.
  • sfaturi

    Descărcați și instalați toate actualizările Windows după instalarea unei reparații.

    Avertizări

    O instalare de reparații nu ar trebui să afecteze datele dvs. personale, ci înapoi totul important în caz de caz.
  • O instalare de reparații va remedia orice fișiere de fișiere afectate de un virus, dar nu va elimina virusul în sine. Aceasta înseamnă că fișierele ar putea fi infectate din nou cu excepția cazului în care Virusul este eliminat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar