Cum se schimbă permisiunile ntfs pe windows

Toți te-ai schimbat cum să schimbi permisiunile NTFS pe Windows. Setarea permisiunilor NTFS permite unui administrator sau unui proprietar de sistem să se stabilească care are permisiunea de a citi, scrie și modifica conținutul unei unități, folder sau fișier pe Windows.

Pași

  1. Imagine intitulată Schimbarea permisiunilor NTFS pe Windows Pasul 1
1. Deschideți Explorer de fișiere
Imagine intitulată file_explorer_icon.jpg
. Este pictograma care seamănă cu un dosar cu un clip albastru. File Explorer vă permite să răsfoiți unitățile, folderele și fișierele de pe computer.
  • Imagine intitulată Schimbarea permisiunilor NTFS pe Windows Pasul 2
    2. Faceți clic dreapta pe o unitate, un dosar sau un fișier. Utilizați File Explorer pentru a naviga la o unitate, dosar sau fișier pe care doriți să le modificați permisiunile. Drive-uri, dosare de acces rapid și folderele preferate apar în bara laterală spre stânga în File Explorer. Faceți clic dreapta pe o unitate, folder sau fișier afișează un meniu pop-up în partea dreaptă a unității, a dosarului sau a fișierului.
  • Imagine intitulată Schimbarea permisiunilor NTFS pe Windows Pasul 3
    3. Clic Proprietăți. Este în partea de jos a meniului pop-up care afișează atunci când faceți clic dreapta pe o unitate, fișier sau folder. Aceasta afișează meniul Proprietăți pentru un anumit element.
  • Imagine intitulată Schimbarea permisiunilor NTFS pe Windows Pasul 4
    4. Apasă pe Securitate tablo. Filele sunt în partea de sus a meniului Proprietăți. Fila de securitate este locul în care setați permisiuni pentru diferiți utilizatori și grupuri.
  • Imagine intitulată Schimbarea permisiunilor NTFS pe Windows Pasul 5
    5. Faceți clic pe un utilizator sau un grup. Grupurile și utilizatorii sunt enumerați în caseta etichetă "Numele de grup și de utilizator:" În partea de sus a ferestrei de proprietăți. Acest lucru evidențiază utilizatorul sau grupul în albastru și afișează permisiunile pentru acel utilizator sau grup în caseta de jos.
  • Imagine intitulată Schimbarea permisiunilor NTFS pe Windows Pasul 6
    6. Clic Editați | ×. Este sub "Grupuri și nume de utilizator:" cutie.
  • Imagine intitulată Schimbarea permisiunilor NTFS pe Windows Pasul 7
    7. Verifica
    Imagine intitulată Windows10regcheked.jpg
    caseta de mai jos "Deny" Alături de permisiuni. Există o varietate de permisiuni Utilizatori și grupuri pot avea. Utilizatorii și grupurile sunt permise permisiuni în mod implicit, cu excepția cazului în care "Deny" caseta este verificată. Permisiunile sunt după cum urmează:
  • Control total: Această permisiune permite unui utilizator sau unui grup să facă nimic cu fișierul, dosarul sau unitatea.
  • Modifica: Această permisiune permite unui utilizator sau unui grup să vizualizeze un dosar sau unitate și să creeze sau să ștergă sau să ștergă sub-foldere noi în dosarul sau unitatea.
  • Citiți și executați: Această permisiune permite unui utilizator sau unui grup să vadă datele și atributele unui fișier, precum și să ruleze fișierul, dacă este un program.
  • Lista conținutului dosarului: Această permisiune permite unui utilizator sau unui grup să afișeze conținutul și atributele unui dosar sau unitate.
  • Citit: Această permisiune permite unui utilizator sau unui grup să vizualizeze un fișier sau un conținut al unui dosar sau unitate, dar nu efectuați modificări în fișier, dosar sau unitate.
  • Scrie: Această permisiune permite unui utilizator sau unui grup să facă modificări la un fișier.
  • Imagine intitulată Schimbarea permisiunilor NTFS pe Windows Pasul 8
    8. Clic aplica. Acest buton se află în colțul din dreapta jos al ferestrei Proprietăți. Dacă utilizatorul este în mai multe grupuri, apare o fereastră pop-up.
  • Dacă utilizatorul este în mai multe grupuri, apare o pop-up informându-vă asta "Deny" Intrările au prioritate "Permite" Intrări. Prin urmare, dacă un utilizator este în două grupuri, în cazul în care unul este permis o permisiune, iar altul este refuzat, utilizatorul va fi negat permisiunea. Clic da Pentru a confirma și a continua.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar