Cum de a repara un mac înghețat

Roata de pizza. Ball Ball. Pinul de împrăștiere a morții. Indiferent ce preferați să o numiți, mingea de culoare curcubeu care apare pe ecranul Mac și refuză să plece este un semn de semnalizare rău că computerul dvs. a congelat. Apple oferă o serie de modalități de dezghețare MACS înghețată.

Pași

Partea 1 din 2:
Dezghețarea dvs. Mac
  1. Imagine intitulată Fix un MAC înghețat Pasul 1
1. Forța-renunță la un program înghețat. Dacă un program este înghețat, dar computerul dvs. este încă receptiv, puteți forța - ieșiți programul și continuați să utilizați computerul. Există mai multe moduri pe care le puteți forța - renunțați la un program înghețat:
  • Faceți clic pe desktop sau orice altă fereastră deschisă pentru a comuta focalizarea de la aplicația înghețată. Faceți clic pe meniul Apple și selectați "Forța Quit". Evidențiați programul înghețat și faceți clic pe "Forța Quit" să o apropii.
  • Apăsați comanda ⌘+⌥ Opțiune+Esc Pentru a deschide meniul Force Quit. Selectați programul înghețat și faceți clic pe "Forța Quit".
  • Țineți cheia opțiunii ⌥ și Ctrl-Faceți clic pe pictograma aplicației din doc. Selectați "Forța Quit" din meniul.
  • Imagine intitulată Fix un MAC înghețat Pasul 2
    2. Reporniți computerul Frozen Mac. Dacă sistemul dvs. nu răspunde, sau nu puteți deschide nici o forță de renunțare la meniuri, puteți forța computerul să repornească. Există mai multe moduri pe care le puteți face, chiar dacă nu puteți muta mouse-ul.
  • Apăsați comanda ⌘+Ctrl+⏏ Eject Pentru a forța computerul să repornească. Tasta ⏏ Eject poate fi găsită în colțul din dreapta sus al tastaturii. Nu pot avea o cheie de evacuare ⏏.
  • Dacă comanda tastaturii nu funcționează sau nu aveți o cheie de evacuare ⏏, apăsați și mențineți apăsat butonul de alimentare timp de aproximativ cinci secunde pentru a forța computerul să se oprească. Butonul de alimentare este amplasat în colțul din dreapta sus al tastaturilor MacBook sau pe partea din spate a IMACS și a altor desktop-uri.
  • Partea 2 din 2:
    Depanarea cauzei
    1. Imagine intitulată Fix un MAC înghețat Pasul 3
    1. Determinați dacă problema este cu un program sau sistemul dvs. Dacă înghețarea apare doar la rularea unui program specific, este posibil ca programul care provoacă problema. Dacă congelarea are loc la întâmplare sau atunci când efectuați sarcini de zi cu zi pe computer, există probabil o problemă cu sistemul de operare. Dacă computerul îngheță când încercați să utilizați o periferică, cum ar fi o imprimantă sau o unitate USB, dispozitivul poate provoca problema. Obținerea unei idei generale despre sursă vă va ajuta eforturile de depanare.
  • Imagine intitulată Fix un MAC înghețat Pasul 4
    2. Verificați spațiul liber. Dacă unitatea de boot nu se scurge din spațiu liber, ar putea provoca instabilitatea sistemului. Unitatea dvs. de pornire (unitatea care conține fișierele sistemului de operare) ar trebui, în general, de cel puțin 10 GB de spațiu liber. Dacă aveți mai puțin decât acest lucru, puteți începe să întâmpinați erori.
  • Cea mai rapidă modalitate de a verifica spațiul disponibil este să faceți clic pe meniul Apple și să selectați "Despre acest Mac". Apasă pe "Depozitare" Tab pentru a vizualiza spațiul dvs. utilizat și disponibil. Dacă aveți mai puțin de 10 GB de spațiu liber disponibil, ștergeți câteva fișiere sau programe pe care nu mai aveți nevoie.
  • Imagine intitulată Fix un mac înghețat Pasul 5
    3. Actualizați aplicațiile și sistemul de operare. Înghețarea pe care o experimentați poate fi o eroare cunoscută care a fost rezolvată cu o versiune mai recentă a programului sau a sistemului de operare OS X. Actualizarea software-ului dvs. poate remedia problema pe care o aveți.
  • Faceți clic pe meniul Apple și selectați "Actualizare de software". Descărcați și instalați toate actualizările disponibile. Acest instrument va găsi și instala actualizări pentru sistemul dvs. de operare și orice aplicații instalate prin Mac App Store.
  • Actualizați aplicațiile non-App Store individual. Dacă ați instalat programe din afara magazinului de aplicații, va trebui să executați instrumentul de actualizare al fiecărui program sau să instalați cea mai recentă versiune de pe site.
  • Imagine intitulată Fix un MAC înghețat Pasul 6
    4. Deconectați toate perifericele dvs. Uneori o problemă cu un dispozitiv poate provoca înghețarea calculatorului. Deconectați-vă toate dispozitivele periferice, inclusiv imprimantele, scanerele și hard disk-urile externe sau unitățile Thumb.
  • Conectați dispozitivele înapoi într-una câte una și testați fiecare pentru a vedea dacă se întâmplă înghețarea. Acest lucru vă poate ajuta să determinați ce dispozitiv provoacă probleme.
  • Dacă ați găsit un dispozitiv specific determină înghețarea computerului, verificați online pentru a vedea dacă alții au avut aceeași problemă cu dispozitivul și dacă producătorul a lansat orice remediere.
  • Imagine intitulată Fix un MAC înghețat Pasul 7
    5. Efectuați o boot sigură. Dacă niciunul dintre pașii de mai sus nu a ajutat la rezolvarea problemei dvs. de înghețare, o boot sigur poate face truc. Acest lucru va încărca numai fișierele esențiale pe care OS X trebuie să funcționeze și va efectua automat o varietate de scripturi de depanare.
  • Pentru a începe o boot sigur, reporniți Mac și țineți apăsată tasta ⇧ Shift de îndată ce ați auzit sunetul de pornire. Acest lucru va încărca modul de încărcare sigur. Dacă Mac-ul dvs. repornește automat în timp ce este în stare de siguranță, este probabil să funcționați o problemă de fixare cu unitatea de pornire.
  • Dacă computerul nu îngheță în modul de încărcare sigură, reporniți computerul ca normal pentru a vedea dacă problema a fost fixată în timpul încărcării în siguranță.
  • Imagine intitulată Fix un MAC înghețat Pasul 8
    6. Reparați discul de boot în modul de recuperare. Dacă există o problemă cu discul dvs. de încărcare, este posibil să îl puteți repara utilizând utilitarul de disc în modul de recuperare.
  • Reporniți computerul și țineți comanda ⌘+R în timpul pornirii.
  • Selectați "Recuperare Hd" din meniul care apare.
  • Alege "Utilitatea discului" opțiune.
  • Selectați unitatea pe care doriți să o verificați pentru erori și apoi faceți clic pe "Reparație" sau "Primul ajutor" tablo.
  • Clic "Reparați discul" Pentru a începe scanarea pentru probleme. Dacă se găsesc probleme, utilitarul de disc va încerca să le remedieze automat. Acest lucru poate dura ceva timp pentru a finaliza.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar