Cum să curățați duzele imprimantei epson

Dacă imprimanta dvs. Epson produce imprimări neclare, choppy sau decolorate, este posibil să fie nevoie să curățați duzele. Din fericire, imprimantele Epson au un utilitar util pe care îl puteți folosi pentru a le curăța. Începeți prin tipărirea unui model de testare din meniul Utility, astfel încât să vă asigurați că problema este duzele. Dacă trebuie să fie curățate, executați un ciclu de curățare și imprimați un alt model de testare pentru a vă asigura că sunt bine să meargă. Dacă ciclul de curățare nu este suficient pentru a remedia problema, puteți spăla manual duzele pentru a elimina orice clog sau acumulare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Imprimarea unui model de testare
  1. Imagine intitulată Clean Epson Printer duze Pasul 1
1. Asigurați-vă că imprimanta este pornită și lumina de cerneală este oprită. Verificați pentru a vă asigura că imprimanta este conectată și ecranul și luminile pe care le pornește. Uită-te la ecranul de afișare pentru orice mesaje de eroare și pentru a vă asigura că lumina de cerneală care este afișată atunci când imprimanta este scăzută pe cerneală este oprită.
  • Dacă lumina de cerneală clipește sau se afișează, trebuie să înlocuiți cartușul de cerneală care este scăzut înainte de a curăța duzele imprimantei.
  • Orice mesaje de eroare afișate pe ecran trebuie rezolvate înainte de a putea curăța duzele imprimantei.
  • Imagine intitulată Clean Epson Imprimanta Duzles Pasul 2
    2. Încărcați cel puțin 10 coli de hârtie simplă în imprimantă. Adăugați suficientă hârtie în tava de hârtie a imprimantei, astfel încât să le puteți utiliza pentru ciclurile de testare și de curățare. Asigurați-vă că hârtia este simplă și curată și montată corect în tavă.
  • Hârtia ceară sau pergament va afecta calitatea modelului de testare.
  • Imagine intitulată Clean Epson Duzele imprimantei Pasul 3
    3. Deschideți meniul Proprietăți al imprimantei de pe panoul de control. Selectați meniul Start sau căutați panoul de control de pe computer. Deschideți meniul și alegeți pictograma imprimantei pentru a afișa meniul imprimantei. Faceți clic pe opțiunea Proprietăți pentru a afișa caseta de dialog Proprietăți imprimante.
  • În funcție de versiunea dvs. de Windows sau Macintosh, meniul Proprietăți al imprimantei ar putea fi numit ceva de genul "Imprimanta" sau "Setup" sau "Opțiuni."
  • Este posibil să fie necesar să selectați o filă care spune "Întreținere", "utilitate" sau "Opțiuni" pentru a găsi proprietățile imprimantei.
  • Imagine intitulată Clean Epson Duzele imprimantei Pasul 4
    4. Imprimați un model de testare a duzei de verificare a duzei și o revizuiți pentru lacune sau delimpitate. Faceți clic pe opțiunea de a imprima un model de testare. Când modelul este imprimat, comparați-l cu modelul afișat pe ecran. Căutați lacune în model, blurriness, choppiness sau dacă liniile sunt estompate. Utilizați modelul de testare pentru a determina dacă duzele imprimantei trebuie curățate.
  • Pe un Macintosh, faceți clic pe butonul "Confirmare" pentru a imprima un model de verificare.
  • Imprimați un model de testare înainte de a rula un ciclu de curățare pentru a vă asigura că problema este duzele.
  • Notă: Dacă modelul de testare se potrivește cu modelul afișat pe ecran și nu există goluri sau erori, atunci duzele de imprimantă nu trebuie să fie curățate.

    Metoda 2 din 3:
    Rularea unui ciclu de curățare
    1. Imagine intitulată Curățenie Epson Duzele imprimantei Pasul 5
    1. Deschideți meniul Proprietăți al imprimantei și selectați fila Utility. Găsiți și faceți clic pe pictograma imprimantei din panoul de control pentru a deschide meniul imprimantei. Faceți clic pe fila care spune "utilitate" sau "întreținere" pentru a afișa meniul de întreținere al imprimantei.
    • În funcție de versiunea dvs. de Windows sau Macintosh, fila Utility ar putea fi numită "Preferințe imprimantei", "Întreținere", sau "Utilitate."
  • Imagine intitulată Clean Epson Duzele imprimantei Pasul 6
    2. Faceți clic pe opțiunea de curățare a capului pentru a rula un ciclu de curățare. Găsiți opțiunea etichetată "Curățarea capului" sau "Curățarea capului de imprimare" și faceți clic pe ea. O casetă de dialog care vă cere să vă confirmați opțiunea dvs. va apărea. Faceți clic pe "OK" sau "Start" pentru a porni ciclul de curățare al imprimantei.
  • Butonul de alimentare al imprimantei va începe să clipească pentru a semnala începutul ciclului de curățare.
  • Avertizare: Nu opriți sau deconectați imprimanta în timpul unui ciclu de curățare sau vă puteți deteriora definitiv.

  • Imagine intitulată Clean Epson Duzele imprimantei Pasul 7
    3. Imprimați un model de testare a duzei de verificare a duzei atunci când lumina de alimentare nu mai clipește. Când lumina de alimentare nu mai clipește, imprimanta a terminat ciclul de curățare. Găsiți opțiunea de a imprima un model de verificare a duzelor și faceți clic pe acesta pentru a imprima un alt test.
  • Poate apărea o casetă de dialog când imprimanta a terminat ciclul de curățare care include opțiunea pentru a imprima un model de testare. Dacă nu, faceți clic pe opțiunea de a imprima una din meniul Utility.
  • Imagine intitulată Diezele imprimantei Epson Pasul 8
    4. Examinați modelul de testare și executați un alt ciclu de curățare, dacă este necesar. Comparați modelul de testare imprimat pe afișaj de pe ecran. Căutați lacune, blurriness sau orice alte erori pe foaia de testare. Dacă modelul nu se potrivește cu afișajul de pe ecran, executați un alt ciclu de curățare și apoi verificați-l din nou.
  • Puteți curăța duzele de până la 6 ori.
  • Metoda 3 din 3:
    Spălând duzele
    1. Imagine intitulată Curățați duzele imprimantei Epson Pasul 9
    1. Deconectați cablul de alimentare în timp ce este imprimată o bucată de hârtie. Imprimați orice foaie de hârtie de la imprimantă pentru a obține capul de imprimare pentru a începe să se deplaseze. În timp ce foaia este imprimată, deconectați imprimanta, astfel încât capul de imprimare rămâne liber. Scoateți foaia de hârtie din imprimantă, astfel încât să puteți curăța duzele.
    • Deconectați cablul din partea din spate a imprimantei, astfel încât să îl puteți înlocui cu ușurință mai târziu.
  • Imagine intitulată Curățenie Duzele imprimantei Epson Pasul 10
    2. Deschideți partea superioară a imprimantei și glisați capul de imprimare în centru. Ridicați partea superioară a imprimantei pentru a expune capul de imprimare care conține cartușele de cerneală. Glisați capul de imprimare spre centrul imprimantei, astfel încât să puteți curăța cu ușurință duzele.
  • Pentru că tăiați puterea în timp ce imprimanta funcționează, capul de imprimare se va mișca liber pe șinele sale.
  • Dacă nu puteți muta capul de imprimare, nu forțați-l. Conectați imprimanta, imprimați o altă foaie de hârtie și tăiați din nou alimentarea.
  • Imagine intitulată Clean Epson Printer duze Pasul 11
    3. Scoateți cartușele de cerneală și plasați hârtie blotting sub capul de imprimare. Luați cartușele de cerneală din partea superioară a capului de imprimare și scoateți-le să le eliminați. Setați-le deoparte, astfel încât să le puteți instala mai târziu. Cut 2 1 inch (2.5 cm) benzi de hârtie blottare și le puneți sub capul de imprimare, astfel încât acestea să fie stivuite unul peste celălalt și pot absorbi orice umiditate în timpul procesului de curățare.
  • Utilizați o pereche de foarfece pentru a tăia benzile de hârtie blotting.
  • Puteți găsi hârtie blotting la magazinele departamentului, Magazine de artizanat, magazine de birou și online.
  • Schimbați cartușele de cerneală de îndată ce obțineți un avertisment cu cerneală scăzută pentru a păstra conflictele de la formare.
  • Imagine intitulată Clean Epson Duzele imprimantei Pasul 12
    4. Se potrivesc cu 1 inch (2.5 cm) Tub siliconic pe o seringă de 10 cc. Obțineți o seringă de injecție curată 10 cc fără un ac. Taie a /2 Inch (1.3 cm) lungimea unui furtun de silicon mic, proiectat pentru model de avioane și glisați-l pe capătul seringii. Asigurați-vă că furtunul se potrivește perfect și nu va cădea.
  • Căutați 1 inch (2.5 cm) tuburi siliconice la hobby-uri, magazine de avioane controlate la distanță și online.
  • Puteți găsi seringi curate la farmacii, magazine departament și online.
  • Imagine intitulată Clean Epson Duzele imprimantei Pasul 13
    5. Umpleți seringa cu alcool izopropilic și conectați-l la capul de imprimare. Introduceți capătul tubului de silicon în recipientul alcoolului izopropilic. Trageți încet spatele pistonului seringii pentru a scoate alcoolul din container până când seringă este plină. Apoi, atașați capătul furtunului de silicon pe tubul care intră în interiorul cartușului de cerneală din partea superioară a capului de imprimare.
  • Există tuburi pentru fiecare dintre cartușele de cerneală, deci va trebui să vă spălați fiecare câte unul câte unul.
  • Furtunul de silicon se va potrivi cu peste tubul de pe capul de imprimare.
  • Nu utilizați alcool de frecare sau altă soluție de curățare care poate conține apă care va deteriora capul de imprimare.
  • Imagine intitulată Curățenie Epson Duzzele imprimantei Pasul 14
    6. Împingeți pistonul de pe seringa pentru a spăla duza imprimantei. Cu tubul siliconic atașat la capul de imprimare, împingeți încet și ușor pistonul de pe seringa pentru a forța alcoolul prin duza de imprimantă. Dacă vă simțiți rezistență, așteptați câteva momente pentru a permite alcoolului să slăbească orice clog, apoi să continue să împingă. Spălați tot alcoolul din seringa prin duză.
  • Nu încercați să forțați alcoolul printr-o clog sau ați putea deteriora duza.
  • Imagine intitulată Clean Epson Duzele imprimantei Pasul 15
    7. Scoateți și umpleți seringa și conectați-o la o altă duză pentru a-l spăla. Când seringă este goală, scoateți-o cu grijă din capul de imprimare. Reumpleți-l complet cu alcool izopropicilic și conectați furtunul de silicon la altul din tuburile cartușelor de cerneală deasupra capului de imprimare. Încet și ușor de spălat alcoolul prin duză. Continuați să spălați toate duzele de pe capul de imprimare, astfel încât acestea să fie curate.
  • Nu este nevoie să spălați duzele de mai multe ori pentru a elimina orice acumulare.
  • Avertizare: Asigurați-vă că seringa este complet goală înainte de ao elimina, astfel încât să nu stropiți lichidul pe imprimantă.

  • Imagine intitulată Clean Epson Printer duze Pasul 16
    8. Glisați capul de imprimare spre dreapta și scoateți hârtia blotting. Odată ce duzele au fost spălate, mutați capul de imprimare înapoi în poziția din extrema dreaptă. Scoateți hârtia umedă blotting și aruncați-o departe. Ștergeți zona cu o cârpă curată și uscată sau un prosop de hârtie pentru a elimina orice umiditate.
  • Imagine intitulată Clean Epson Imprimanta Duzles Pasul 17
    9. Înlocuiți cartușele de cerneală și rotiți imprimanta înapoi pentru ao testa. Introduceți fiecare cartușele de cerneală în fantele lor adecvate din partea superioară a capului de imprimare. Asigurați-vă că fiecare faceți clic pe loc pentru a fi atașați în siguranță și închideți partea superioară a imprimantei. Conectați imprimanta înapoi și porniți-o. Imprimați un model de testare sau o foaie de hârtie cu o imagine și verificați-o pentru a vedea dacă curățarea a îmbunătățit calitatea imprimării.
  • Dacă există încă lacune sau neclaritate, duzele pot fi deteriorate și este posibil să fie necesar să înlocuiți întregul cap de imprimare.
  • sfaturi

    Imprimați un model de testare înainte de a executa un ciclu de curățare, astfel încât să puteți fi sigur că este necesar.
  • Asigurați-vă că ați schimbat cartușele de cerneală de îndată ce obțineți un avertisment cu cerneală scăzută pentru a împiedica formarea conflictelor.
  • Opriți imprimanta când nu o utilizați astfel încât să poată rula un ciclu de curățare mini-curățare și să păstreze conflictele de la construire.
  • Avertizări

    Nu deconectați sau opriți imprimanta în timpul unui ciclu de curățare.
  • Aveți grijă să nu vărsați sau stropiți orice alcool izopropicil când spălați duzele.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Spălând duzele

    • Un 1 inch (2.5 cm) tub de silicon
    • 10 seringa de injecție CC fără un ac
    • Alcool izopropilic
    • Hârtie blotter
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar