Cum să curățați o imprimantă brother

Dacă documentele dvs. ies dintr-o imprimantă Brother cu dungi și murdări, nu vă faceți griji! Nu trebuie să te gândești să-l înlocuiți încă. O curățenie simplă vă poate ajuta să obțineți imprimanta în condiții similare. Adesea, tot ce trebuie să faceți este să rulați un ciclu de curățare. Cu toate acestea, dacă există o mulțime de cerneală uscată în imprimantă, este posibil să aveți nevoie să dezactivați duzele capului de imprimare. În cele din urmă, curățați rolele pentru lucrări de imprimare fără streak-free.

Pași

Metoda 1 din 4:
Rularea unui ciclu de curățare pentru imprimantele cu jet de cerneală
  1. Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 1
1. Selectați opțiunea de cerneală de pe ecranul imprimantei. Dacă există o cheie de cerneală pe imprimantă, apăsați-o. Dacă nu, mergeți la meniu și utilizați butoanele săgeată și OK pentru a selecta cerneala. Pentru o imprimantă touchscreen, fie selectați cerneala pe ecran, fie căutați un simbol pătrat cu linii negre, galbene, albastre și magenta. Acesta este indicatorul de cerneală.
  • Puteți curăța cerneala neagră, cerneala de culoare sau ambele.
  • Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 2
    2. Selectați Curățare pentru a rula un ciclu de curățare. Acesta este cel mai simplu mod de a curăța imprimanta dacă se pare că ceva. Imprimanta va dura câteva minute pentru a curăța cerneala veche din capul de imprimare, rezultând o imprimare mai curată.
  • Dacă observați că lucrările dvs. de imprimare iese smudged sau perspective, un ciclu de curățenie ar putea avea grijă de problemă.
  • Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 3
    3. Lăsați numai imprimanta în timp ce ciclul de curățare este în curs de desfășurare. Ciclul de curățare durează câteva minute și nu veți putea să imprimați nimic sau să selectați alte opțiuni din meniu. Nu deconectați imprimanta în timp ce ciclul funcționează.
  • Odată ce curățarea se face, imprimanta se va întoarce automat la ecranul de întâmpinare, gata de imprimare.
  • Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 4
    4. Testul Imprimați un document de o singură pagină. Pentru a vedea dacă curățarea a funcționat, încercați să imprimați o singură pagină. Verificați-l pentru smudges. Asigurați-vă că ați imprimat ceva în culoare dacă ați curățat cerneala de culoare sau în alb și alb dacă ați curățat cerneala neagră.
  • Dacă tipărirea se oprește, este posibil să fie necesar să rulați un alt ciclu de curățare sau să dezactivați duzele capului de imprimare.
  • Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 5
    5. Rulați până la 4 cicluri de curățare la rând. Uneori, va trebui să rulați mai mult de 1 ciclu de curățare pentru a obține cele mai bune rezultate. Cu toate acestea, încercați să nu rulați mai mult de 4 cicluri la rând, deoarece procesul poate începe de fapt să tragă cerneala din cartușe, făcând curățarea mai puțin eficientă și pierzând cerneală scumpă.
  • Dacă imprimarea încă nu se uită imediat după mai multe cicluri de curățare, încercați să imprimați 10 pagini pentru a vedea dacă acest lucru șterge duzele.
  • Metoda 2 din 4:
    Neconectați duzele capului de imprimare cu jet de cerneală
    1. Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 6
    1. Porniți un ciclu de curățare și deschideți partea superioară a imprimantei. Utilizați meniul de pe ecran pentru a începe un ciclu de curățare. Deschideți întregul top al imprimantei, nu doar scanerul. Întregul superior ar trebui să se deschidă fără rezistență.
    • Veți vedea capul de imprimare care se mișcă înainte și înapoi când deschideți imprimanta.
  • Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 7
    2. Deconectați imprimanta când capul de imprimare se deplasează până la stânga. Capul de imprimare este dificil de curățat când se află în poziția sa implicită din partea dreaptă a imprimantei, dar imprimanta trebuie să fie oprită înainte de a începe să o curățați. Așteptați până când capul de imprimare se mișcă și apoi deconectați imprimanta.
  • Capul de imprimare este piesa pătrată a imprimantei pe care o vedeți în mișcare când deschideți partea superioară a imprimantei.
  • Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 8
    3. Plasați o bucată de hârtie blotting sub capul de imprimare. Un prosop de hârtie funcționează bine, deoarece poate absorbi fluidul de curățare și cerneala suplimentară. Pliați prosopul de hârtie într-o bandă lungă care se va potrivi peste calea capului de imprimare, apoi glisați capul peste el.
  • Capul de imprimare nu trebuie să fie tot drumul în mijlocul imprimantei, chiar pe prosopul de hârtie.
  • Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 9
    4. Scoateți cartușele de cerneală din imprimantă. Aceasta va expune duzele care iau cerneala de la cartuș și o vor hrăni în capul de imprimare. Setul inferior de duze sunt cele care trebuie să fie curățate.
  • Pentru a salva cartușele de cerneală, înfășurați-le în filmul agățat.
  • Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 10
    5. Utilizați o seringă pentru a injecta 4 mililitri (0.14fl oz) de apă în duza. Puteți cumpăra tuburi din plastic la magazinele de hardware și le tăiați la aproximativ 3-4 inci (7.6-10.2 cm) folosind foarfece. Cumpărați unele într-o lățime puțin mai mare decât dimensiunea duzei. Utilizați o lungime scurtă de tuburi de plastic pentru a conecta capătul seringii la duză. Apoi, apăsați ușor pentru a injecta încet o cantitate mică de apă distilată în duza. Folosirea apei care nu sunt distilate pot cloga capul de imprimare chiar mai mult cu mineralele. Acest lucru va elimina orice cerneală rămasă. Lăsați apa să se înmoaie timp de 5 minute.
  • De asemenea, puteți cumpăra fluide de curățare special pentru imprimante online.
  • Dacă nu puteți injecta orice lichid, este posibil să fie necesar să înlocuiți imprimanta.
  • Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 11
    6. Returnați capul de imprimare spre dreapta și puneți cartușele înapoi. Scoateți prosopul de hârtie și puneți capul de imprimare înapoi în ea "parcat" Poziția în partea dreaptă a imprimantei. Puneți cartușele de cerneală înapoi în imprimantă. Apoi, conectați imprimanta și executați un ciclu de curățare.
  • Prosopul de hârtie va fi plin de cerneală. Aveți grijă când îl scoateți de la imprimantă și purtați mănuși de cauciuc dacă doriți să vă protejați mâinile.
  • Odată ce imprimanta este făcută înmormântarea capetelor și rularea ciclului de curățare, puteți imprima un document de testare. Imprimați un document cu elemente de culoare și alb-negru pentru a fi sigur că toate duzele au fost curățate. Imprimați o imagine mică care ocupă aproximativ 1/4 din pagină dacă nu doriți să pierdeți prea multă cerneală.
  • Metoda 3 din 4:
    Curățarea rolelor pe imprimantele cu jet de cerneală
    1. Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 12
    1. Opriți imprimanta și scoateți-o. Imprimanta trebuie să fie oprită înainte de a începe curățarea rolelor. Deconectați-l asigură că nu există nici o putere care curge în imprimantă în timp ce curățați.
    • Veți folosi apă pentru a curăța imprimanta, deci acest lucru este deosebit de important.
  • Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 13
    2. Ștergeți pad-ul de separare în tava de hârtie cu o cârpă umedă. Luați tava de hârtie din imprimantă. Placa de separare va fi la marginea din față a tăvii, la centru. Este direct deasupra mânerului pe care îl utilizați pentru a scoate tava.
  • Pentru imprimantele cu jet de cerneală, rolele ar putea fi amplasate sub un panou de acces. Deschideți panoul sub tavă. Este posibil să fie necesar să eliminați și un cartuș de toner. A
  • Asigurați-vă că utilizați o cârpă moale care este umedă, nu umedă.
  • Nu utilizați niciun lichid de curățare, deoarece acest lucru poate deteriora părțile imprimantei.
  • Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 14
    3. Utilizați cârpa pentru a șterge rolele de pick-up. Rolele de ridicare sunt mici, cilindri gri despre /2 Inch (1.3 cm) largă situată în interiorul imprimantei de pe partea din față, deasupra tăvii de hârtie. Există 2 dintre ele.
  • Asigurați-vă că rotiți cilindrul pentru ao curăța pe toate părțile.
  • Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 15
    4. Puneți tava de hârtie înapoi și imprimați ceva pentru al testa. O rolă de pick-up curată va ajuta la alimentarea corectă a hârtiei și imprimă fără dungi. Imprimați câteva pagini pentru a vă asigura că curățenia a funcționat. Imprimarea unui document text alb-negru va fi suficientă pentru a vedea dacă rolele sunt curate.
  • Dacă rolele sunt deteriorate, este posibil să fie necesar să luați imprimanta într-un magazin de reparații pentru a le înlocui.
  • Metoda 4 din 4:
    Curățarea unei imprimante laser
    1. Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 16
    1. Opriți imprimanta și deschideți-o. Asigurați-vă că imprimanta este oprită înainte de a începe. Deschideți imprimanta caută o pârghie sub tava de imprimare. Imprimanta se va ridica, fie înainte de a se deschide.
    • Puteți deconecta imprimanta pentru a vă asigura că este dezactivată.
  • Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 17
    2. Utilizați o cârpă pentru a șterge ușor capetele de imprimare dacă imprimanta se deschide deasupra. Capetele de imprimare sunt piesele orizontale, metalice sub partea superioară a imprimantei. Ștergeți înainte și înapoi cu o cârpă uscată pentru a îndepărta orice cerneală uscată sau scame.
  • Ștergeți ușor, astfel încât să nu deteriorați nici o piesă.
  • Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 18
    3. Trageți tava de toner dacă imprimanta se deschide în față. Dacă imprimanta se deschide pe o parte, mai degrabă decât pe partea de sus, scoateți tava de toner. Tava de toner va avea un mâner pe care îl puteți utiliza pentru ao glisați cu ușurință.
  • Dacă imprimanta se deschide în partea de sus, nu trebuie să trageți nimic.
  • Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 19
    4. Scoateți cartușele de toner dacă tava trage afară. Dacă imprimanta dvs. este una dintre modelele cu o tavă de toner de tragere, scoateți cartușele. Cartușele de toner vor ieși din tavă.
  • Capul de imprimare pentru acest tip de model de imprimantă este sub cartușe.
  • Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 20
    5. Glisați fila sub cartușe de toner înainte și înapoi. Dacă utilizați un model cu o tavă de toner care scoate, va exista o filă sub cartușe de toner de pe tobe. Glisarea tabelului înainte și înapoi de 12 ori curăță capul de imprimare.
  • Fila va fi albastră sau verde.
  • Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 21
    6. Rotiți tobe sub cartușe de toner și ștergeți orice cerneală. Căutați o cog pe o parte a tamburului. Utilizați un deget pentru a roti cocoșul și căutați cerneală pe tobe. Ștergeți orice cerneală cu o cârpă uscată.
  • Utilizați o cârpă uscată, moale și curată pentru a șterge tobe.
  • Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 22
    7. Puneți cartușele de toner înapoi și închideți imprimanta. Dacă ați luat cartușele de toner, puneți-le înapoi în imprimantă. Dacă nu, închideți pur și simplu imprimanta.
  • Odată ce totul se întoarce în poziție, puteți porni imprimanta înapoi.
  • Imagine intitulată Curățați o imprimantă Brother Pasul 23
    8. Rulați un ciclu de calibrare, dacă este necesar. Pe modele mai noi, imprimanta va recalibra automat. Pe modelele mai vechi, este posibil să trebuiască să intrați în meniu și să găsiți un ciclu de calibrare. Va dura câteva minute pentru ca imprimanta să recalibreze.
  • Ciclul de calibrare este situat într-o locație diferită pe fiecare imprimantă. Căutați locația sa exactă în manualul imprimantei dvs.
  • Imprimați o pagină de testare pentru a vă asigura că imprimanta se întoarce la normal. Imprimați o pagină utilizând culoarea și cerneala neagră pentru a vă asigura că toate cartușele funcționează așa cum ar trebui să fie. O mică imagine care urmează 1/4 din pagină ar trebui să fie suficientă.
  • sfaturi

    Imprimați cel puțin o dată pe săptămână pentru a păstra duzele fără cerneală uscată.
  • Utilizați cartușe de cerneală de înaltă calitate.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Stofa moale sau prosop de hârtie
    • Apa distilata

    Neconectați duzele capului de imprimare cu jet de cerneală

    • FILMUL CLING
    • Seringă
    • Tuburi din plastic
    • Fluid de curățare (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar