Cum de a alege cel mai bun vpn

Internetul este o resursă neprețuită, dar navigarea pe web poate, de asemenea, vă poate lăsa vulnerabilă la hackeri, hoți de identitate, agenți de publicitate fără scrupule și chiar supravegherea guvernului. Dacă sunteți interesat să aveți un strat suplimentar de securitate atunci când sunteți online, folosind un VPN, sau rețeaua privată virtuală, poate fi o opțiune bună pentru dvs. VPN-urile funcționează prin rutarea datelor dvs. primite și ieșite prin propriile servere, astfel încât să nu fie vizibil pentru oricine altcineva care ar putea să se uite. Înainte de a vă înscrie pentru un VPN, este important să investigăti opțiunile dvs. și să vă asigurați că alegeți unul care este sigur, sigur și are toate caracteristicile de care aveți nevoie.

Pași

Metoda 1 din 2:
Selectarea unui VPN sigur și sigur
  1. Imagine intitulată Alegeți cea mai bună etapă VPN 1
1. Căutați recenzii și rapoarte terță parte despre VPN-uri pentru a vă asigura că sunt în siguranță. Deoarece întregul punct de utilizare a unui VPN este de a vă proteja confidențialitatea și păstrați informațiile dvs. personale sigure, este important să alegeți un serviciu în care puteți avea încredere. Înainte de a utiliza un VPN, citiți recenzii de la cât mai multe surse și verificați cum este evaluat în ceea ce privește transparența și încrederea.
  • Wirecutter, un site de evaluare a produsului deținut de New York Times, păstrează o listă de VPN-uri foarte evaluate: HTTPS: // ThewireCutter.Com / Recenzii / Best-VPN-Service /.
  • Centrul pentru Democrație și Tehnologie are o listă de întrebări și răspunsuri de la furnizorii VPN care trebuie să-și demonstreze responsabilitatea și încrederea: HTTPS: // CDT.Org / Insights / Nededitate-Răspunsuri-Signals-of-Trustworthy-VPN /.
  • Unii furnizori VPN înregistrează firme independente de testare terță parte pentru a-și controla serviciile. Cu toate acestea, aceste rapoarte pot fi uneori părtinitoare. Verificați mai multe recenzii înainte de a decide că un VPN este demn de încredere pe baza unui singur audit.
  • Imagine intitulată Alegeți cea mai bună etapă VPN 2
    2. Alegeți VPN-uri care pot susține promisiunile de a nu utiliza sau vinde datele dvs. Când utilizați un VPN, datele dvs. sunt direcționate prin serverele furnizorului. Aceasta înseamnă că un furnizor de VPN fără scrupule ar fi într-o poziție primară pentru a colecta și a exploata datele dvs. Dacă un VPN promite să nu se înregistreze și să vândă datele, să verificați dacă sunt capabili să susțină aceste creanțe cu audituri publicate independent, complet accesibile de securitate terță parte.
  • Nu luați promisiuni că un VPN nu vă va vinde datele la valoarea nominală. Multe VPN-uri înșelătoare fac pretenții false despre modul în care folosesc datele clienților lor. Căutați întotdeauna verificarea terților a acestor afirmații.
  • Furnizorii VPN care au fost prinși împărtășirea datelor cu clienții sau încălcând propriile lor politici de confidențialitate includ EarthVPN, Onavo (o VPN oferită de Facebook, care a fost întreruptă de atunci și Hidemyass.
  • VPN-urile care și-au dovedit că pretențiile lor de a nu logaliza datele despre clienți includ expresvpn, PIA și confidențialitate perfectă.
  • Avertizare: Un steag major roșu că un VPN poate fi de neîncetat este dacă furnizorul nu este dispus să dezvăluie cine deține compania sau unde se bazează. Tunnelbar și Mullvad au ratinguri ridicate pentru transparența proprietății, în timp ce ExpressVPN a ridicat preocupări cu unii recenzori, deoarece nu sunt dispuși să dezvăluie aceste detalii.

  • Imagine intitulată Alegeți cea mai bună etapă VPN 3
    3. Verificați transparența cu privire la ce date se păstrează VPN-ul. Cele mai multe VPN-uri colectează și păstrează cel puțin o cantitate mică de date de la utilizatorii lor. Un VPN de încredere ar trebui să fie deschis și cinstit despre datele pe care le păstrează și ce fac cu ea. Fiți precauți de furnizorii VPN care susțin că nu păstrează niciunul dintre datele dvs.
  • De exemplu, majoritatea furnizorilor VPN păstrează informații cum ar fi datele personale pe care le-ați furnizat atunci când ați înscris inițial pentru serviciu, adresa dvs. reală de Internet sau adresa IP (un număr care ajută la identificarea computerului și locației dvs. în rețeaua pe care o utilizați) , și TimestaMPS pentru când vă conectați sau deconectați de la VPN.
  • Căutați furnizorii VPN care oferă rapoarte regulate de transparență, cum ar fi Tunnelbar, IVPN și CyberGhost.
  • Imagine intitulată Alegeți cea mai bună etapă VPN 4
    4. Citiți amprenta amendă în Politica de confidențialitate pentru a verifica preocupările ascunse de securitate. Unii furnizori VPN fără scrupule fac promisiuni care se dovedesc a fi false sau înșelătoare. Dacă un furnizor VPN face revendicările în avans despre confidențialitatea și securitatea lor, citiți peste imprimarea fină pentru a vă asigura că se potrivește.
  • Politica de confidențialitate ar trebui să fie clară și ușor de înțeles. Aveți grijă de limbă vagă sau confuză.
  • Tunnelbar, Mullvad și IVPN sunt toate exemple de furnizori VPN cu politici de confidențialitate destul de clare și lizibile și termeni de serviciu.
  • Hotspot Shield este un exemplu de VPN cu cereri de marketing care contrazic tipărirea amendă în politicile sale de confidențialitate, o problemă evidențiată într-o plângere adusă de Centrul pentru Democrație și Tehnologie în fața Comisiei Federale de Comerț.
  • Imagine intitulată Alegeți cea mai bună etapă VPN 5
    5. Selectați un VPN care oferă protocoale OpenVPN și L2TP / IPSEC. Protocoalele de securitate VPN traduc datele dvs. într-un format care nu poate fi citit cu ușurință în timp ce trece între dispozitiv și alte locații online. Un VPN bun ar trebui să aibă protocoale puternice de securitate care să asigure că informațiile dvs. nu vor fi scurgeri în tranzit. OpenVPN este un protocol de comunicare extrem de sigur, care este minunat să aveți dacă utilizați un computer PC sau Mac, dar nu toate telefoanele inteligente o susțin. L2TP / IPSEC este un bun protocol alternativ pentru dispozitivele mobile care nu acceptă OpenVPN. Pentru cea mai flexibilitate, căutați un VPN care are ambele.
  • L2TP / IPSEC este mai vulnerabilă la problemele de securitate decât OpenVPN, deci este mai bine să utilizați OpenVPN dacă dispozitivul dvs. îl acceptă.
  • Stați departe de VPNS ca VyPRVPN care utilizează PPTP, un protocol mai vechi care nu mai este sigur.
  • Imagine intitulată Alegeți cea mai bună etapă VPN 6
    6. Distrugeți gratuit serviciile VPN gratuite. Furnizorii VPN reputați tind să perceapă cel puțin o mică taxă lunară pentru serviciile lor. Fiți atenți la orice VPN care este complet gratuit, deoarece acest lucru este adesea un semn că furnizorul este fie să facă bani de pe datele dvs. sau să desfășoare o afacere bazată pe anunțuri.
  • De exemplu, o aplicație populară VPN, Patron VPN, este deținută de o companie de publicitate din Hong Kong, cunoscută pentru a-și monitoriza datele utilizatorilor.
  • Unii furnizori de încredere VPN, cum ar fi Tunnelbar, oferă o perioadă de probă gratuită sau oferă o versiune gratuită a VPN care acoperă doar o cantitate foarte limitată de date pe lună (e.G., 500 MB). Acestea pot fi utile pentru testarea serviciului înainte de a vă angaja.
  • Unii experți IT de securitate susțin că nu toate VPN-urile libere nu sunt de încredere, dar ar trebui să continuați întotdeauna cu prudență și să faceți o cercetare extinsă înainte de a încerca una.
  • Imagine intitulată Alegeți cea mai bună etapă VPN 7
    7. Selectați un VPN care se află într-o țară fără politici agresive de supraveghere. Înainte de a utiliza un serviciu VPN, căutați transparență despre locul în care se bazează serviciul. Guvernele unor țări au o istorie de exploatare a serviciilor VPN sau de a forța furnizorii VPN să predea datele clienților lor.
  • Rusia, China și Turcia toate au o istorie de încercare de a interfera, să profite sau să exploateze datele de la furnizorii VPN.
  • Metoda 2 din 2:
    Alegerea celor mai bune caracteristici
    1. Imagine intitulată Alegeți cea mai bună etapă VPN 8
    1. Comparați opțiunile de stabilire a prețurilor pentru a găsi un VPN accesibil. Deși este o idee bună să direcționați clar de VPN-uri gratuite, nu trebuie să primiți primăvară pentru serviciul cel mai scump de pe piață. Odată ce găsiți câțiva furnizori potențiali de încredere VPN, comparați prețurile lor pentru a vedea ce opțiune pare a fi cea mai bună afacere.
    • Cele mai multe VPN-uri costă aproximativ 4- $ 6 pe lună. Ei pot percepe mai mult dacă plătiți până în lună în loc să vă înscrieți pentru un an întreg.
    • Unii furnizori vă permit să vă înscrieți pentru un proces gratuit sau să oferiți o versiune gratuită cu date limitate. În unele cazuri, este posibil să fiți capabili să obțineți o rambursare dacă nu sunteți mulțumit de serviciu.
  • Imagine intitulată Alegeți cea mai bună etapă VPN 9
    2. Căutați un VPN ușor de utilizat. Un VPN bun ar trebui să fie ușor de utilizat, ușor de configurat și simplu de utilizat. Încercați să găsiți un VPN care rămâne în tot timpul odată ce ați pornit-o sau vă puteți porni cu ușurință fără să vă conectați de fiecare dată.
  • Dezavantajul VPN-urilor mai complicate sau cele care vă cer să vă conectați de fiecare dată când doriți să le utilizați, este că este ușor să vă uitați să le activați sau să deveniți frustrați și nu vă deranjează. Alegeți un VPN care vă va oferi securitate fără hassle.
  • TunnelBear este unul dintre cele mai ușoare VPN-uri pentru a se înființa și a utiliza. IVPN și Mullvad sunt, de asemenea, opțiuni solide, ușor de utilizat.
  • Nordvpn are, de asemenea, ratinguri puternice pe ușurința de utilizare, dar a avut o publicitate negativă din cauza unei încălcări majore de securitate.
  • Imagine intitulată Alegeți cea mai bună etapă VPN 10
    3. Obțineți un VPN care are o mulțime de servere. VPN-urile funcționează prin rutarea datelor prin propriile servere. Acest lucru înseamnă că cu cât mai multe servere VPN-ul are acces, cu atât mai repede se pot mișca datele dvs. VPN-urile cu o mulțime de servere sunt, de asemenea, mai puțin probabil să vă atragă lățimea de bandă (practica încetinirii intenționate a vitezelor de conectare pentru a reduce presiunea asupra rețelei). Pentru a evita vitezele de conectare lentă, căutați un VPN care are cel puțin 75 de locații de servere în cel puțin 20 de țări.
  • În mod ideal, un VPN ar trebui să aibă cel puțin 1000 de servere.
  • Un număr mai mare de servere nu garantează întotdeauna cele mai mari viteze. De exemplu, TunnelBear are 4000 de servere, dar nu funcționează destul de bine la testele de viteză ca Mullvad, care are doar 553 de servere.
  • Imagine intitulată Alegeți cea mai bună etapă VPN 11
    4. Optați pentru un VPN cu un comutator de ucidere în cazul în care conexiunea dvs. criptată nu reușește. Multe VPN-uri au o opțiune de comutare Kill, care vă permite să opriți traficul de rețea în și din dispozitivul dvs. în cazul în care conexiunea dvs. este întreruptă. Această caracteristică vă poate ajuta să vă împiedicați să deveniți vulnerabili la hackeri în momente când VPN-ul nu vă oprește conexiunea. Verificați dacă orice VPN pe care îl alegeți are un comutator de ucidere ușor de accesat și activat.
  • În plus, software-ul dvs. VPN ar trebui să vă avertizeze ori de câte ori există o problemă sau o întrerupere în conexiunea securizată.
  • Comutatorul de ucidere este o caracteristică a celor mai moderne VPN-uri, inclusiv Tunnelbar, Mullvad și IVPN.
  • Imagine intitulată Alegeți cea mai bună etapă VPN 12
    5. Alegeți un VPN cu aplicații pentru mai multe dispozitive. Cel puțin, un VPN ar trebui să vă protejeze computerul. Cu toate acestea, este, de asemenea, o idee bună să aveți protecția VPN pe telefonul inteligent, tableta și alte dispozitive pe care le utilizați pentru a naviga pe Internet. Căutați un VPN care are aplicații sau software care va acoperi toate dispozitivele pe care doriți să le protejați.
  • În mod ideal, un VPN ar trebui să funcționeze pe mai multe sisteme de operare (cum ar fi Android, IOS și sisteme de operare mai puțin comune).
  • Unele VPN, cum ar fi Nordvpn și Expressvpn, au chiar aplicații native pentru televizoare inteligente!
  • Imagine intitulată Alegeți cea mai bună etapă VPN 13
    6. Verificați pentru serviciul puternic de asistență pentru clienți. Veți obține cea mai mare protecție din VPN dacă sunteți capabil să ajungeți cu ușurință pentru ajutor atunci când aveți nevoie de ea. Asigurați-vă că furnizorul dvs. VPN oferă suport de e-mail cu revocare de 24 de ore la minim, precum și o secțiune puternică de ajutor pe site-ul sau aplicația lor.
  • În mod ideal, furnizorul dvs. VPN ar trebui să ofere asistență chat sau o linie telefonică cu clienți gratuită.
  • Imagine intitulată Alegeți cea mai bună etapă VPN 14
    7. Aflați dacă oferă caracteristici suplimentare utile. Unele VPN-uri vin cu o varietate de caracteristici bonus pe care le-ați putea găsi utile. Dacă vă luptați să alegeți între 2 VPN-uri puternice, verificați lista lor de caracteristici suplimentare pentru a vă ajuta să decideți care dintre ele ar fi mai utile pentru dvs. Caracteristicile bonus pot include:
  • O varietate de opțiuni de plată, cum ar fi numerarul, Paypal, Pay Amazon sau Cryptocurrency (cum ar fi Bitcoin).
  • Moduri stealth, care vă pot ajuta să obțineți rețelele care blochează VPN-uri.
  • AD Blocare personalizate.
  • Conexiuni multihop, care pot transmite datele dvs. prin mai multe servere în loc de doar una pentru securitate suplimentară. Rețineți că utilizarea acestor conexiuni va duce probabil la viteze mai mici.
  • sfaturi

    În timp ce VPN-urile vă pot oferi un strat suplimentar de confidențialitate și securitate, ele nu garantează anonimatul online. Dacă sunteți interesat de un serviciu care vă poate permite să rămâneți cu adevărat anonim pe Internet, încercați Tor, o rețea de voluntariat care nu salvează nici o navigare sau istoric de căutare. Puteți accesa Tor la https: // torproject.Org /. Cu toate acestea, rețineți că Tor nu este complet nebun și a fost vizat de hackeri. Mulți experți în domeniul securității IT recomandă utilizarea acestuia în combinație cu un VPN.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar