Cum se proiectează o cameră de server

O cameră de server este spațiul fizic care găzduiește toate datele care rulează prin rețeaua de calculatoare a unei afaceri sau organizații. Majoritatea profesioniștilor din domeniul tehnologiei informației își petrec mult timp acolo, depanarea problemelor de server sau de rețea și efectuarea întreținerii de rutină. Punerea împreună un centru de date sigură și accesibil pentru depozitarea tehnologiei și a fișierelor este esențială pentru crearea unui hub pentru infrastructura IT și operațiunile. Proiectați o cameră de servere care este sigură, spațioasă și prietenoasă pentru întreaga echipă IT.

Pași

  1. Imagine intitulată Design O cameră de server Pasul 1
1. Determinați dimensiunea corespunzătoare a camerei. Trebuie să se decidă nevoile de spațiu fizic înainte ca orice detalii suplimentare să fie încorporate în camera de server. Trebuie să existe suficient spațiu pentru servere, fire, cabluri și alte echipamente necesare. Datele trebuie păstrate departe de un perete exterior, dacă este posibil.
  • Imagine intitulată Design O cameră de server Pasul 2
    2. Configurați hardware-ul pentru stocare. Pentru maximizarea spațiului, utilizați dulapuri și rafturi pentru a stoca mașinile fizice și alte inventar de calculator în camera de server. Rafturile Telco sunt populare în multe spații operaționale, iar un singur suport poate deține sute de servere și servere de blade.
  • Imagine intitulată Design O cameră de server Pasul 3
    3. Păstrați camera rece. O cameră de server adecvată trebuie să rămână rece și uscată pentru a păstra toate echipamentele de la supraîncălzire. O opțiune este de a instala o podea ridicată pentru a distribui răcirea. O altă opțiune este utilizarea unităților de răcire în rând, care nu necesită o podea ridicată și deplasați compresorul la acoperiș. Poate doriți un plafon care are cel puțin 12-18 picioare (3.7 la 5.5 m) ridicat. Păstrați un termometru în cameră pentru a vă asigura că temperatura este moderată. Un dezumidificator poate fi necesar dacă camera devine prea umedă.
  • Imagine intitulată Design O cameră de server Pasul 4
    4. Faceți spațiu pentru cabluri. O cameră de server ar trebui să aibă suficient spațiu sub podea pentru a rula cabluri electrice. Au un electrician instalați biciuri de alimentare de la 1 panou electric central. Acest lucru se reduce pe serviciile electrice fiind direcționate către fiecare dispozitiv individual.
  • Imagine intitulată Design O cameră de server Pasul 5
    5. Elaborarea procedurilor de securitate. Camera serverului trebuie să fie limitată doar la cei care au nevoie să meargă acolo pentru a face muncă. Păstrați-o blocată sau instalați un sistem de amprentă sau un sistem de recunoaștere a amprentelor. O cameră de servere securizată este esențială pentru protecția datelor.
  • Imagine intitulată Design O cameră de server Pasul 6
    6. Permiteți monitorizarea. Camera serverului trebuie monitorizată în jurul ceasului. Toate activitățile care vin peste serverele de rețea trebuie scanate pentru anomalii. Software-ul există pentru a permite notificări către pagini sau telefoane mobile și e-mailuri dacă monitorizarea dezvăluie ceva alarmant.
  • sfaturi

    Păstrați cablarea până la codurile de incendiu. Rulați cablarea care este cel puțin categoria 6 pentru a asigura servicii de rețea sigură și rapidă. Luați în considerare cablarea instalată profesional și, de obicei, va veni cu o garanție de 5 până la 10 ani.
  • Nu uitați să planificați pentru creștere. Când proiectați camera serverului pentru a se potrivi curentului, aveți în vedere faptul că afacerea și tehnologia vor crește probabil. Lăsați suficient spațiu pentru creșterea anticipată, astfel încât toate fișierele și informațiile necesare să poată fi păstrate într-un singur loc.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Dulapuri
    • Rafturi
    • Telco Racks
    • Termometru
    • Cabluri
    • Încuietori
    • Sistem de securitate
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar