Cum să fii în siguranță pe internet

Internetul este o mare parte din viața de zi cu zi a multor oameni. Este distractiv, util și informativ, dar poate fi, de asemenea, periculos, indiferent cât de sigur vă simțiți în timp ce navigați. Prin obținerea obiceiului de a utiliza bunele practici de siguranță pe Internet, vă puteți proteja informațiile și identitatea dvs. de ani de zile.

Pași

Internet Siguranță Cheat Foi

Exemple de reguli de siguranță pe Internet

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Partea 1 din 4:
Protejarea parolelor
  1. Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 1
1. Utilizați parole puternice, unice. Când creați o parolă pentru contul dvs., asigurați-vă că includeți un amestec de numere, simboluri și litere, atât majuscule cât și litere mici. Evitați utilizarea acelorași parole pentru mai multe conturi. Este mai greu să vă amintiți, dar vă va păstra informațiile mult mai sigure.
  • Încercați să abreviați o frază. De exemplu, "Soda la cină vă păstrează noaptea" ar putea deveni "s @ dkuu @ n!"
  • Parolele mai lungi sunt întotdeauna mai puternice, deci încercați să utilizați o ofertă preferată sau o linie dintr-o melodie, o carte sau un film. Amintiți-vă că unele site-uri web au restricții privind lungimea parolei, deci asigurați-vă că urmați și aceleași.
  • Evitați utilizarea parolelor comune cum ar fi "123456" sau "parola" sau informații despre dvs. pe care alții le-ar putea găsi cu ușurință, ca o poreclă, strada dvs. sau numele unui animal de companie și nu utilizați aceeași parolă
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 2
    2. Utilizați un manager de parolă pentru a păstra parolele sigure și organizate. Managerii de parolă generează automat și stochează parole puternice și unice pentru fiecare dintre conturile dvs. Veți crea pur și simplu o parolă principală pentru manager și veți lăsa să păstreze toate celelalte sigure.
  • Puteți utiliza gratuit câțiva manageri de parole, în timp ce mai multe opțiuni premium sunt disponibile pentru o taxă.
  • Populare, managerii de parole de încredere includ 1Password și lastpass. Puteți găsi pe alții căutându-i online.
  • De asemenea, puteți utiliza serviciul de sincronizare a parolei browserului, deși este considerat mai puțin sigur și mai vulnerabil la hacking, astfel încât să utilizați cu prudență.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 3
    3. Activați autentificarea multi-factor în conturile dvs. Autentificarea multi-factor face un cont și mai sigur, solicitând informații suplimentare pentru a vă permite să vă conectați, cum ar fi un cod trimis la telefon. Mulți furnizori de e-mail mari și conturi sociale media oferă acest serviciu.
  • Pentru a verifica dacă un cont are o autentificare multi-factor, verificați pagina de setări a site-ului.
  • Acest pas suplimentar ar putea părea enervant, dar va păstra informațiile mai sigure decât doar o parolă singură.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 4
    4. Înscrieți-vă pentru conturile numai pe site-urile legitime. Luați în considerare foarte atent înainte de a efectua un cont pe un site web, chiar dacă este necesar să dați adresa dvs. de e-mail. Indiferent de cât de securizați parolele dvs., utilizarea acestora pe site-urile nesigure vor pune informațiile dvs. în pericol.
  • Evitați site-urile cu greșeli sau gramatici proaste în adresele lor, care ar putea fi copii periculoase de site-uri legitime.
  • De asemenea, căutați site-uri care au o mulțime de ferestre pop-up sau numere sau gibberish în adresele lor.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 5
    5. Deconectați-vă de site-uri când ați terminat să le utilizați. Conectarea la un site creează un cookie în browserul dvs., care vă identifică și, dacă este furat, vă poate compromite contul. Aceasta este în special o problemă pe site-uri care dețin informații sensibile, cum ar fi contul dvs. bancar sau numărul cardului de credit, deci este întotdeauna cel mai bine să vă deconectați odată ce ați terminat.
  • Deconectați-vă de orice site pe care îl utilizați pe un computer public sau o rețea.
  • Deconectați-vă de orice site-ul bancar online sau cumpărături pe care îl utilizați, chiar și pe computerul dvs. de acasă și rețeaua dvs.
  • Este de obicei ok pentru a vă menține calculatorul de acasă conectat la conturi precum adresa dvs. de e-mail sau social media, atâta timp cât vă asigurați că ați blocat computerul dacă vă îndepărtați vreodată de el.
  • Partea 2 din 4:
    Utilizarea social media și e-mailul în siguranță
    1. Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 6
    1. Asigurați-vă profilurile private. Păstrarea profilurilor dvs. sociale private poate face mai greu pentru străini să vă contacteze online sau să vă adresați informațiile dvs. Alegeți o opțiune care face ca profilul dvs. să fie vizibil numai cu dvs. sau prietenilor dvs. Și chiar și atunci, nu aveți încredere în setările de confidențialitate pentru a vă face contul privat.
    • Accesați setările contului dvs. și meniul dvs. de securitate sau confidențialitate pentru a vizualiza și modifica nivelul de confidențialitate.
    • Chiar dacă alegeți să vă păstrați publicul de profil, asigurați-vă că sunt ascunse informații cruciale, cum ar fi adresa dvs. și numărul de telefon,.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 7
    2. Revedeți ce informații sunt publice pe profilurile dvs. de social media. Informațiile importante din contul dvs. pot aluneca prin fisuri și pot fi făcute publice, mai ales dacă ați făcut sau ați editat recent profilul. Se îndreaptă spre secțiunea de confidențialitate a contului dvs. pentru a verifica ceea ce este în prezent accesibil de către persoanele care nu sunt prietenii dvs.
  • Faceți acest lucru la fiecare câteva luni sau astfel să vă asigurați că tot ceea ce doriți să fiți privați în acest fel.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 8
    3. Gândiți-vă dacă veți regreta postarea ceva mai târziu. O parte a fiului în siguranță pe Internet este cunoașterea a ceea ce este și nu este bine să postați. S-ar putea să se simtă bine în momentul de a posta ceva inadecvat sau provocator, dar amintiți-vă că aceste postări pot fi screenshotted, văzute și împărtășite de oameni din întreaga lume, chiar dacă le ștergeți.
  • Ca o regulă de bază, întrebați-vă dacă postul dvs. este ceva ce doriți să vă vedeți părinții dvs. (Grand), profesorii sau viitorii angajatori. Dacă răspunsul este nu, nu postați.Acest lucru este cunoscut ca "Regula de bunică".
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 9
    4. Posturile de revizuire pe care le-ați etichetat înainte de a le aproba. Puteți împiedica ceva dăunător sau jenant de la a fi legat de contul dvs. prin transformarea revizuirii etichetei. Acest lucru este deosebit de important dacă conturile prietenilor dvs. nu sunt setați la Private - un post sau o imagine pe care le-au etichetat-o ​​poate fi văzută de oricine.
  • Porniți revizuirea etichetei în setările dvs. de confidențialitate.
  • Veți primi o notificare atunci când cineva vă etichetează într-un post, apoi aveți opțiunea de a aproba eticheta și de a pune postul în cont propriu sau de a le refuza.
  • Dacă sunteți încă preocupat de o fotografie, chiar și după eliminarea etichetei, discutați cu posterul despre ao lua.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 10
    5. Nu dați niciodată informații personale unei persoane pe care le-ați întâlnit online. Acest lucru poate părea evident, dar este încă important să vă amintiți. Indiferent cât de bine, puteți crede că știți pe cineva pe care l-ați întâlnit online, nu puteți fi niciodată sigur de cine sunt și dacă ar putea fi periculoși.
  • Evitați să oferiți informații de contact, cum ar fi numele, adresa sau numărul dvs. de telefon, precum și alte informații care ar putea să vă facă ușor să vă găsiți, cum ar fi școala sau locul de muncă.
  • Sfat de experți
    Scott Nelson, JD

    Scott Nelson, JD

    Sergentul de poliție, Poliția de Munte Poliția DepartamenteCott Nelson este un sergent de poliție cu Departamentul de Poliție din Munte din California. El este, de asemenea, un avocat practicant pentru Goyette & Associates, Inc. unde reprezintă angajați publici cu o multitudine de probleme de muncă pe tot parcursul statului. El are peste 15 ani de experiență în domeniul aplicării legii și este specializat în criminalistica digitală. Scott a primit o pregătire extinsă prin intermediul Institutului Național de Medicare pentru Calculatoare și deține certificări medico-legale de la cellbrite, blackbag, criminalistică axiom și altele. El a câștigat un maestru al Administrației Afacerilor de la Universitatea de Stat din California Stanislaus și un doctorat Juris de la Laurence Drivon Școala de Drept.
    Scott Nelson, JD
    Scott Nelson, JD
    Sergentul de poliție, Departamentul de Poliție din Munte

    Expertul nostru este de acord: În plus față de informațiile evidente care pot spune cuiva unde locuiți (la fel ca școala sau locul de muncă), asigurați-vă că nu le spuneți străinilor cum ar fi restaurantul local, parc sau magazinul dvs. preferat. Aceste informații pot fi folosite pentru a obține o idee generală despre locul în care locuiți.

  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 11
    6. Utilizați prudență atunci când Întâlnirea în persoană cu cineva pe care l-ați întâlnit online. Cel mai bine nu este de a întâlni oameni în persoană pe care ați vorbit doar online, dar unele situații ar putea necesita acest lucru - dacă ați vândut ceva pe Craigslist, de exemplu sau utilizați un site de dating online. În aceste cazuri, întâlniți într-un loc public și aduceți-vă un prieten cu dvs.
  • Dacă nu puteți aduce un prieten, spuneți cuiva unde veți fi, cu cine veți fi cu și cât timp.
  • Dacă sunteți sub 18 ani, nu sunteți de acord niciodată să întâlniți pe cineva în persoană pe care ați întâlnit-o online.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 12
    7. Utilizați pseudonimele neutre de gen pe forumuri. Chiar și forumurile private sau invitabile pot fi mai periculoase decât formele tradiționale de social media, deci aveți grijă să vă protejați identitatea. Utilizați un pseudonim neutru din punct de vedere gen dacă puteți, și să evitați postarea imaginilor cu dvs. sau conectați-vă la alte medii sociale.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 13
    8. Nu deschideți e-mailuri sau fișiere de la persoane pe care nu le cunoașteți. Phishing escrocii sunt oameni care folosesc e-mailuri false sau mesaje pentru a vă face să împărtășiți informații personale. Dacă vedeți un e-mail de la o adresă nefamiliară sau de la o adresă pe care o cunoașteți, dar cu un mesaj suspect, mutați-l în dosarul spam.
  • E-mailul ar putea include, de asemenea, link-uri care ar putea părea legitime, dar niciodată nu faceți clic pe ele până când nu puteți verifica dacă este un mesaj legitim.
  • Dacă știți persoana a cărei e-mail a fost utilizată, spuneți-le că contul lor a fost hacked și raportați phishingul prin depunerea unei plângeri la Centrul de reclamații de fraudă a FBI-ului la IC3.Gov.
  • Scammerii de phishing sunt adesea după contul dvs. bancar sau numărul de securitate socială, astfel încât să fiți foarte precauți dacă primiți un e-mail care solicită bani, autentificări de conectare sau informații foarte personale.
  • Partea 3 din 4:
    Folosind site-uri și rețele sigure
    1. Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 14
    1. Evitați să faceți clic pe site-uri care arată fals sau scammy. Dacă sunteți chiar oarecum familiarizați cu Internetul, există șanse să recunoașteți legăturile rele atunci când le vedeți: gramatică proastă, popups, "faceți clic pe momeală" sau o adresă web falsă. Evitați să faceți clic pe aceste site-uri și să nu descărcați niciodată nimic de la ei.
    • Petrecerea timpului pe aceste tipuri de site-uri pot oferi computerului un virus sau o face să se prăbușească.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 15
    2. Ștergeți istoricul navigării adesea pentru a vă menține confidențialitatea. Multe site-uri au acces la cookie-urile dvs., fișierele text mici care înregistrează preferințele dvs. și lăsați site-urile să le răspundă, adesea pentru a vă arăta anunțuri mai relevante. Cu toate acestea, cookie-urile pot fi, de asemenea, utilizate de hackeri ca o modalitate de a obține informațiile dvs. personale.
  • Ștergeți cookie-urile în fiecare lună sau pentru a șterge orice informații personale în ele.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 16
    3. Faceți cumpărături on-line pe site-uri criptate. Când faceți cumpărături online sau înregistrați-vă la contul dvs. bancar online, verificați adresa URL pentru a vă asigura că începe cu "https" în loc de "http."" S "înseamnă că site-ul este sigur și criptează datele, astfel încât nu pot fi furate.
  • Site-urile securizate ar trebui să aibă, de asemenea, o mică pictogramă de blocare în câmpul URL.
  • Deși este convenabil să salvați informațiile de plată pe un site comercial, faceți întotdeauna acest lucru cu prudență, deoarece acest lucru vă pune în pericol dacă site-ul este hacked.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 17
    4. Utilizați rețele private WiFi, niciodată public. Public Wi-Fi - cum ar fi tipul de care ați putea găsi la restaurante, hoteluri sau aeroporturi - este adesea nesigur, făcându-l mai ușor pentru cineva să hack în computer. Conectați-vă doar la o rețea neascurentă dacă trebuie absolut și fiți conștienți de riscurile cu care ar putea veni.
  • Dacă aveți adesea nevoie de Wi-Fi în mișcare, încercați să cumpărați o rețea privată virtuală (VPN), o bucată de hardware care poate crea o conexiune sigură, privată de oriunde.
  • Conectați-vă cu îngrijirea pe telefonul smartphone. Dacă puteți, confirmați numele și cerințele de conectare ale WiFi cu personalul corespunzător înainte de conectare.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 18
    5. Utilizați o extensie antivirus în browserul dvs. Pentru siguranța suplimentară pe Internet, puteți descărca o extensie antivirus pentru a verifica securitatea unui site sau blocarea anunțurilor pop-up cu viruși sau conținut rău intenționat. Amintiți-vă să descărcați numai dintr-o sursă legitimă, cum ar fi WebStore Chrome, pentru a vă asigura că extensia este sigură.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 19
    6. Instalați un firewall pentru a vă proteja rețeaua de domiciliu. Un firewall este o barieră electronică care împiedică accesul dispozitivelor neautorizate la computer sau la telefon. Multe computere vin pre-încărcate cu un firewall - mergeți la secțiunea de securitate a computerului pentru a verifica dacă dvs. are unul.
  • Pentru o taxă, puteți descărca și software-ul Firewall de la vânzătorii autorizați, cum ar fi Norton, McAfee sau Microsoft.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 20
    7. Păstrați-vă la curent software-ul computerului. Majoritatea actualizărilor de software vin cu upgrade-uri de securitate, deci este important să aveți cea mai recentă versiune în orice moment. Pentru a descărca cu ușurință actualizări de îndată ce vor ieși, activați actualizările automate în setările computerului.
  • Partea 4 din 4:
    Stați în siguranță pe telefonul smartphone
    1. Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 21
    1. Activați software-ul de criptare pe telefon. Multe smartphone-uri vin criptate, ceea ce înseamnă că software-ul lor scramblează informațiile dvs., astfel încât nu pot fi accesate de utilizatorii neautorizați. Pentru a verifica dacă telefonul dvs. este criptat, accesați setările sale și faceți clic pe fila Securitate.
    • Telefoanele criptate automat includ iPhone, Androids nou și telefoanele de pixeli ale Google.
    • Puteți activa software-ul de criptare pe Android în meniul său de securitate.
    • Pentru o protecție suplimentară, puteți descărca aplicații de criptare din magazinul de aplicații.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 22
    2. Setați Bluetooth dvs. la "non-descoperit."Deși Bluetooth telefonul dvs. nu este la fel de ușor de hack într-o rețea fără fir, hackerii îl pot folosi în continuare pentru a accesa telefonul dvs. de la distanță când sunt în rază. Pentru a preveni acest lucru, setați implicit Bluetooth la "non-descoperit", astfel încât să nu apăsați pe radarul hackerilor.
  • Dacă vedeți o solicitare necunoscută Bluetooth pentru a asocia cu dispozitivul, ignorați sau nega imediat.
  • Aveți grijă deosebită în zonele aglomerate, unde potențialii hackeri sunt în raza de acțiune a Bluetooth, cum ar fi restaurantele și transportul public.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 23
    3. Descărcați aplicații numai din magazinele verificate. Cea mai ușoară modalitate de viruși pentru a intra în telefonul dvs. este prin descărcări precum Apps. "Oficial" magazine precum Apple App Store sau magazinul Google Play pot fi în mod obișnuit considerate locuri de siguranță pentru a cumpăra aplicații, dar nu ar trebui să descărcați niciodată unul de la orice alt site.
  • Amintiți-vă să citiți cerințele, termenii și condițiile pe care o aplicație le-a instalat înainte de a le instala. Acest lucru va fi lung și probabil plictisitor, dar este important să știți exact ce este instalat pe dispozitiv.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță pe internet Pasul 24
    4. Descărcați software de securitate pentru protecție suplimentară. Pentru cea mai fiabilă protecție smartphone-urilor, puteți cumpăra un pachet de securitate mobilă. Aceste instrumente sunt de obicei cu o protecție pentru firewall și spam, precum și urmărirea GPS-ului pentru a vă ajuta să găsiți un dispozitiv pierdut sau furat.
  • Unele pachete de securitate vin, de asemenea, cu capabilități de blocare de la distanță pentru a împiedica utilizarea unui telefon furat.
  • sfaturi

    Instalați protecția antivirus și malware dacă este posibil, deoarece este una dintre cele mai fiabile modalități de a vă menține unitatea de hard disk.
  • Obțineți protecția împotriva furtului de identitate prin intermediul companiei dvs. de carduri de credit sau prin un serviciu separat. Acest lucru poate ajuta la capturarea unor încercări de furt de identitate prin notificarea informațiilor scurgeri sau a achizițiilor suspecte.
  • Amintiți-vă să vă copiați datele de pe cloud sau pe un hard disk extern. Dacă dispozitivul dvs. este hacked, veți avea informațiile dvs. stocate în siguranță în altă parte.
  • Pentru a adăuga un strat suplimentar de securitate pe telefon, creați un cod PIN sau utilizați opțiunile de amprente digitale sau de față. Acest lucru va face mai greu să vă accesați informațiile dacă telefonul dvs. se pierde sau furat.
  • Nu împărțiți niciodată adresa de domiciliu, numărul de telefon sau alte informații private.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar