Cum de a alege un diamant

Calitatea și prețul diamantului sunt determinate de un set de patru condiții cunoscute sub numele de Four C: tăiat, claritate, culoare și karat. Când selectați un diamant, căutați unul care echilibrează aceste patru calități fără să vă îndrepte bugetul. Diamantele de calitate perfecte sunt rare și extrem de scumpe, dar puteți selecta un diamant ușor mai puțin perfect, care apare în continuare strălucitor la ochiul liber.

Pași

Partea 1 din 6:
Determinarea tăierii

Tăierea determină forma și strălucirea unui diamant. Un diamant bine tăiat reflectă lumina de la o față la alta. Dacă este tăiat prea adânc sau prea superficial, lumina scapă din diamant prematur, reducând calitatea pietrei.

  1. Imagine intitulată Alegeți un diamant pas 1
1. Alegeți forma potrivită pentru dvs. și pentru bugetul dvs. În timp ce tăierea se referă mai mult la calitatea și nivelul strălucirii, forma este un aspect al tăieturii. Examinați posibilele forme disponibile pe piață și alegeți cea care vă place cel mai bine. Dacă cumpărați un diamant pentru altcineva, întrebați opinia sa înainte de a selecta o formă sau aduceți un prieten de încredere / membru de familie.
  • Selectați o formă populară, clasică dacă nu aveți pe nimeni care să ceară. Cele mai populare forme sunt rotunde strălucitoare, prințesă și tăietură cu pernă.
  • Luați în considerare o formă non-tradițională dacă receptorul are o personalitate non-tradițională. De asemenea, rețineți că formele mai puțin frecvente pot fi de 30%, pentru aceeași greutate și calitate Karat! Forme mai puțin frecvente care sunt încă destul de populare includ marquise, ovală, pere și inimă.
  • Imagine intitulată Alegeți un diamant 2
    2. Alegeți cea mai înaltă calitate de tăiere pe care o puteți permite. O tăietură a diamantului determină marea majoritate a strălucirii sale, iar mulți consideră că tăierea este cel mai important factor atunci când alegeți un diamant. Cereți bijutierului să vadă Institutul Gemologic al Americii (GIA) Raportul de clasificare a diamantului pentru orice diamant considerați achiziționarea. Acest raport vă va oferi un grad dur la reducere:
  • Selectați an "Cutie ideală" diamant pentru cel mai înalt nivel de perfecțiune.
  • Alege un "Foarte bun" sau "Excelent" diamant de calitate pentru o piatră puțin mai scumpă, dar de înaltă calitate.
  • Ia în considerare a "Bun" Clasa dacă doriți să echilibrați cealaltă C și rămâneți în continuare la un buget.
  • Nu cumpărați niciodată un drept de diamant de calitate slabă, în special pentru inele de logodnă și alte cadouri. Diamante la aceste nivele lipsesc sever Brilliance.
  • Imagine intitulată Alegeți un diamant 3
    3. Luați în considerare numărul de chevroni. Partea Pavilion este partea inferioară a unui diamant, care nu este suficient de vizibil și nu are niciun impact asupra stilului său spumant.Chevrons au o importanță deosebită atunci când se iau în considerare diamantele tăiate prințesă. Acestea sunt fațetele de pe partea pavilion a diamantului care înconjoară pavilionul principal. Cele mai multe tăieturi prințesă au două, trei sau patru chevroni. Cu cât chevrons, cu atât mai mult se reflectă lumina.
  • Nu este "dreapta" Numărul de chevroni, doar preferință personală. Mai mulți chevroni duc la un aspect mai multifuncțional, în timp ce mai puțin are o privire mai fină.
  • Partea 2 din 6:
    Determinarea clarității

    Deoarece diamantele sunt formate în mod natural, adesea formează impurități. Acestea sunt cunoscute ca "Incluziuni," și formează peste milioane de ani subterane. Cele mai multe imperfecțiuni sunt microscopice și nu pot fi văzute cu ochiul liber. Unele diamante nu au deloc imperfecțiuni și sunt cunoscute sub numele de "Flawless", dar acestea sunt foarte rare.

    1. Imagine intitulată Alegeți un diamant pas 4
    1. Întrebați bijutierul despre claritatea oricărui diamant pe care îl considerați achiziționarea. Diamantele sunt îmbrăcate într-o cantitate considerabilă de strălucire și strălucire, făcând ca incluziunile diamantului să fie mai puțin vizibile. Diferitele niveluri de claritate asociate cu diamante sunt F la Dacă, VVS1 la VVS2, VS1 la VS2, Si1 la Si2, I1 până la I3. Un bijutier de renume va fi cinstit despre gradul unei pietre și va răspunde la orice întrebări despre ceea ce înseamnă clasa.
    • Cumpărați fără cusur, fl, sau fără cusur, dacă, pentru pietre fără imperfecțiuni interne. Acestea sunt foarte rare, totuși, și foarte scumpe.
    • Luați în considerare gradele de claritate VVS1 sau VVS2 pentru diamante de înaltă calitate, cu incluziuni foarte mici, care sunt invizibile pentru ochiul neinstruit, chiar și cu o lupă de 10 puteri.
    • Uită-te la gradele vs1 sau vs2 pentru diamante care sunt impecabile la ochiul liber cu incluziuni foarte minore.
    • Luați în considerare un diamant cu un rating Si1 sau Si2 pentru o piatră cu incluziuni mici, care sunt încă invizibile pentru ochiul liber, dar ușor de observat cu o lupă. Aceste pietre apar de înaltă calitate la marea majoritate a indivizilor care se uită la ele și sunt, de asemenea, mai puțin obositoare pe bugetul dvs.
    Partea 3 din 6:
    Alegerea culorii

    Diamantele de cea mai înaltă calitate sunt incolore, deoarece pietrele incolore sunt rare și reflectă lumina mai bună decât diamantele colorate. Cele mai multe diamante au nuanțe ușoare de galben, care sunt adesea imposibil de văzut cu ochiul liber. Acestea fiind spuse, frumusetea doar contează pentru a privi (sau logoul), deci nu reduceți diamante colorate dacă le placi.

    1. Imagine intitulată Alegeți un diamant pas 5
    1. Achiziționați un diamant care echilibrează necorespunderea cu prețul. Deoarece majoritatea nuanțelor sunt extrem de dificil de văzut, o notă mai mare de culoare nu face prea multă diferență de calitate. Cu toate acestea, poate face o mare diferență de preț.
    • Selectați o clasă D (albastru alb) pentru un diamant absolut incolor numai dacă prețul nu are nici o preocupare.
    • Arata e sau f diamante ("Ice White" sau "alb fin," respectiv) dacă nu vă puteți permite un diamant D, dar totuși doriți o piatră care este incoloră cu orice bandă, pe orice ton de piele.
    • Diamantele evaluate H, I și G sunt considerate albe, cu H reprezentând cea mai bună calitate. Rețineți că, în timp ce aceste diamante apar complet incolore, ele au o nuanță galbenă ușoară împotriva unui fundal alb strălucitor. Acestea fiind spuse, această nuanță dispare când se află într-o bandă metalică, deoarece nici un metal nu este solid alb.
    • Deși încă alb sau incolor față de cele mai multe fundaluri, J-M Diamonds rulează de la "Top Silver" (J) la "Cape de lumină" (M), o colorare mai ieftină de argint. Când este stabilit pe o bandă colorată, cum ar fi aur, ele par incolore, deși pot avea o nuanță pe metale mai albe ca platina.
  • Imagine intitulată Alegeți un diamant pas 6
    2. Întrebați bijutierul despre fluorescența diamantului. Fluorescența apare atunci când un diamant este expus la lumina ultravioletă, dar de obicei nu are niciun efect asupra unui diamant în condiții de lumină obișnuită. În cazuri rare, fluorescența puternică poate modifica apariția culorii unui diamant, uneori, determinând-o să arate lapte sau uleioasă.
  • Ia în considerare un diamant cu fluorescență medie sau fluorescență puternică dacă într-un buget strâns, deoarece aceste diamante sunt adesea reduse.
  • Imagine intitulată Alegeți un diamant pas 7
    3. Ia în considerare a "extravagant" diamant, un tip de piatră rară, cu o nuanță deosebit de profundă. Aceasta este pentru rolele mari acolo, deoarece aceste diamante sunt scumpe. Cu toate acestea, vor ieși din mulțime. Diamantele roșii și roz sunt rare, frumoase și scumpe - și cele mai populare "extravagant" diamant.
  • Partea 4 din 6:
    Înțelegerea caraturilor

    Greutatea sau dimensiunea diamantului este măsurată în karate. Cu cât mai multe karate au un diamant, cu atât va fi mai scumpă, iar cu cât va fi mai mare.

    1. Imagine intitulată Alegeți un pas cu diamant 8
    1. Luați în considerare greutatea Karat. Acest lucru nu afectează calitatea pietrei în nici un fel, astfel încât o greutate mai mare nu indică neapărat o piatră de calitate superioară. Rețineți, totuși, că acest lucru nu poate fi posibil pe un buget. Vrei o piatră puțin mai mică la o calitate superioară sau opusul?
  • Imagine intitulată Alegeți o etapă de diamant 9
    2. Luați în considerare selectarea unui karat de dimensiuni neobișnuite pentru a economisi bani fără a sacrifica calitatea. Cele mai frecvente dimensiuni pentru inele de logodnă sunt 1/2 karat, 1 Karat și 2 Karat. Oamenii aleg adesea greutăți comune Karat, care sunt cunoscute în industrie ca "greutăți magice". Deoarece sunt comune, prețul diamantelor la aceste greutăți este de obicei disproporționat mai mare decât diamantele chiar sub greutatea magică e.G. A 0.98 Karat Diamond poate fi semnificativ mai puțin costisitor decât un diamant de 1 karat, fără o diferență vizibilă în dimensiune.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas de diamant 10
    3. Dacă cumpărați un inel de logodnă sau un cadou, aflați ce preferă destinatarul în dimensiune. Nu toate femeile preferă multe karate. Unii pot plasa dimensiunea de calitate, în timp ce alții pot fi dispuși să sacrifice un pic de calitate pentru un diamant mai vizibil.
  • Cereți-i destinatarului despre preferința ei.
  • Adresați-vă prietenilor apropiați sau familiei despre preferința destinatarului.
  • Imagine intitulată Alegeți un diamant Pasul 11
    4. Luați în considerare dimensiunea mâinii purtătorului dacă cumpărați un inel de diamant. Femeile cu mai multe mâini mai pete pot prefera aspectul unei pietre mai mici pentru pietre mai mari care au tendința de a copleși. Cu toate acestea, femeile cu mâini mai mari pot îneca o piatră mică, făcând să pară mai mică decât este într-adevăr.
  • Partea 5 din 6:
    Selectarea caracteristicilor pentru a merge cu diamantul dvs
    1. Imagine intitulată Alegeți un pas de diamant 12
    1. Alegeți o bandă metalică. Faceți o listă a metalelor prețioase și de lungă durată. Aici, este important ca materialul de bandă să dureze atâta timp cât piatra. Metale precum aurul, argintul și platina nu sunt doar frumoase, dar durează lungi de ani de zile. Alegerea dintre ei este, de obicei, un echilibru de frumusețe și buget.
    • Aur este probabil cea mai comună trupă, deoarece arată grozav cu orice piatră sau ton de piele. Căutați aur și variantele sale ca galben, trandafir și aur alb pentru a personaliza în continuare inelul în mână.
    • Argint este un alt metal care este accesibil și se potrivește aproape fiecărui ton de piele. Din diferitele variante de argint, argintul sterling este cel mai bun cuprinzând 92.5% argint pur și 7.5% aliaje mixte. Ca atare, este cea mai accesibilă și o opțiune de bandă de apel durabilă.
    • Poți să mergi platină Benzi dacă bugetul nu este o problemă pentru ei. Platina este considerată cea mai mică din toate metalele prețioase și este de a obține o popularitate răspândită pentru inelele de diamante și de logodnă.
  • Imagine intitulată Alegeți o etapă de diamant 13
    2. Știți că ratele mai mari ale karatelor au benzi rezistente mai puternice, mai multe zgârieturi. Având în vedere greutatea Karat atunci când realizați selecția trupei de aur este importantă. 24 Karat Gold are cea mai mare cantitate de aur pur. Mai mult, datorită cantității mai mari de aur pur, aur de 24 și 22 karate sunt mai moi decât 18 sau 14 karate de aur. creând o șansă mai mare pentru bijuterii să se zgârie sau să se îndoaie.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas cu diamant 14
    3. Alegeți un set. Presupunând că alegeți un diamant pentru un inel, veți avea de ales despre ce fel de setare pentru ao plasa. Tăierea pe care ați ales-o va fi un factor mare aici. De exemplu, pe un diamant de tăiat prințesă, veți dori să alegeți o setare care protejează colțurile pietrei.
  • Imagine intitulată Alegeți un diamant pas cu pas 15
    4. Adăugați pietre de accent dacă doriți. Veți dori să vă asigurați că se potrivește cu culoarea și gradul oricăror diamante de accent la piatra centrală, deoarece acesta este punctul dvs. focal. Acestea sunt, de obicei, diamante mai mici sau chiar alte bijuterii colorate.
  • Partea 6 din 6:
    Cumpărături pentru un diamant
    1. Imagine intitulată Alegeți un diamant Pasul 16
    1. Setați un buget înainte de a începe cumpărăturile. Acest lucru vă va ajuta să alegeți diamantul de cea mai înaltă calitate pe care îl puteți găsi pentru banii dvs. Diamantele sunt scumpe, iar vânzătorii ar putea încerca să vă ridice dacă nu sunteți pregătiți. Faceți un buget și rămâneți cu el.
    • Faceți o mică cercetare online înainte de a merge la mall pentru a judeca prețurile.
    • Nu este teribil să faceți cumpărături de peste două zile. Utilizați primul pentru a vedea prețurile din diferite bijutieri, apoi reveniți la a doua zi pentru a vă face achiziția.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas de diamant 17
    2. Faceți cercetarea. Aflați cât de mult puteți despre calitatea diamantului și prețul pentru a vă împiedica să vă înșelați. Acest lucru vă poate ajuta, de asemenea, să negociem un pic, mai ales dacă cunoașteți notele, evaluările și informațiile de culoare în pașii de mai sus.
  • Imagine intitulată Alegeți un diamant pas 18
    3. Magazinul în jurul valorii de compararea prețurilor și verificați online pentru oferte. Vizitați mai mulți bijutieri diferiți pentru o selecție mai largă și o gamă de prețuri. Asigurați-vă întotdeauna că comparați prețurile și că un preț pe care vi se oferă este corect. Este o idee bună să comparați orice preț pe care îl citiți într-un bijutier de cărămidă și mortar la prețul unui diamant identic de la un comerciant online de renume, cum poate fi de până la 50% economii care se găsesc pe un diamant identic prin cumpărarea online.
  • Imagine intitulată Alegeți un diamant pasul 19
    4. Cereți să vedeți rapoarte oficiale de clasificare, cum ar fi un raport GIA, înainte de a cumpăra un diamant. În timp ce preferința dvs. personală este importantă, nu vă lăsați să vă scapați să plătiți mai mult decât doriți. Odată ce știți că vă place diamantul, verificați gradele de pe raportul GIA înainte de a vă deplasa o tonă de bani.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă decideți să cumpărați un diamant online, asigurați-vă că diamantele sunt certificate printr-un laborator independent sau că afacerea pe care o achiziționați de la acreditările. Căutați întreprinderile cu membri la societăți notabile, cum ar fi bijutierii din America și Societatea Gemului American.
  • Întrebați despre vânzătorul "Diamante libere de conflict" politică. Multe magazine de vânzare cu amănuntul își iau pietrele din laboratoarele care au diamantele amprente amprente sau înregistrate pentru a se asigura că pietrele sunt libere.
  • Luați în considerare un diamant creat la laborator pe un diamant natural, deoarece diamantele create de laborator tind să fie mai puțin costisitoare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar