Cum să atrageți o gaură

Știind cum să atragă o gaură într-o bucată de îmbrăcăminte sau altă țesătură este o abilitate esențială. Repararea articolelor, mai degrabă decât cumpărarea de noi, vă pot economisi bani și prelungiți viața îmbrăcămintei, păturile și alte elemente. Este ușor să deschidă găuri și puteți întuneca o gaură în câteva minute. Doar asigurați-vă că găuri întunecate de îndată ce le vedeți sau pot deveni mai mari și necesită mult mai mult timp pentru a repara.

Pași

Metoda 1 din 2:
Darning găuri în îmbrăcăminte și alte articole
  1. Imagine intitulată Darn O gaură Pasul 1
1
Întoarceți acul. Începeți prin filetarea acului dvs. cu firul de potrivire sau fire. Fileaza firul sau firicul prin ochiul acului, apoi trageți firul sau firul, astfel încât cea mai mare parte a firului este pe o parte, iar cealaltă parte are doar câțiva centimetri (aproximativ 5 cm). Prindeți acul la ochi pentru a împiedica venirea firului să fie anulată în timp ce coaseți.
  • Rețineți că veți avea nevoie de mai mult sau mai puțin fir sau fire în funcție de dimensiunea găurii. De exemplu, o gaură mică poate necesita doar aproximativ 12 "(30.5cm) de fir sau fire, în timp ce o gaură mare poate necesita 24 "(61 cm) pentru ao acoperi. Introduceți acul cu mai mult fir sau fire decât credeți că veți avea nevoie.
  • Dimensiunea acului pe care o utilizați va depinde de elementul și tipul de fire sau fir pe care îl utilizați. Utilizați un ac cu un ochi suficient de mare pentru a se potrivi firului.
  • Imagine intitulată Darn O gaură Pasul 2
    2. Întoarceți îmbrăcămintea în afară sau în partea greșită. Este important să lucrăm pe partea proiectului dvs. care nu va fi vizibilă. Dacă elementul dvs. este o bucată de îmbrăcăminte, atunci întoarceți îmbrăcămintea înăuntru. Dacă elementul dvs. este o bucată de țesătură plană, cum ar fi o pătură sau o masă de masă, apoi întoarceți-o în partea greșită.
  • Imagine intitulată Darn O gaură Pasul 3
    3. Utilizați un obiect curbat ca ghid. Pentru a vă asigura că îmbrăcămintea și alte elemente își păstrează forma naturală și întinderea, este o idee bună să utilizați un obiect curbat ca ghid, cunoscut și ca o ciupercă închisă. Puteți achiziționa o ciupercă închinătoare în magazinele de alimentare cu ambarcațiuni sau pur și simplu utilizați un element din jurul casei dvs.
  • De exemplu, puteți utiliza un bec standard ca ghid pentru șosete de întuneric sau puteți utiliza curba unui castron mare ca ghid pentru Darning un pulover sau o pătură.
  • Pentru unele elemente, cum ar fi șervețele de stofa și fețele de masă, utilizarea unui hoop de broderie poate fi o opțiune mai bună.
  • Imagine intitulată Darn O gaură Pasul 4
    4. Cusatura peste gaura care merge într-o direcție. Introduceți acul aproximativ ½ "(1.3cm) Înainte de începerea gaurei și cusăturii la ½ "(1.3cm) dincolo de gaură. Apoi repetați această cusătură în direcția opusă. Asigurați-vă că cusatura ½ "(1.3cm) dincolo de marginile gaurei de pe ambele părți pentru a se asigura că gaura este bine acoperită.
  • Nu trageți firul sau firele pentru a strânge cusăturile. A face acest lucru va provoca puckering. Scopul este de a vă folosi obiectul curbuit sau tensiunea cercului de broderie ca ghid pentru a vă asigura că întunericul se va amesteca cu restul țesăturii.
  • Imagine intitulată Darn O gaură Pasul 5
    5. Țese firul sau firul prin cusături. După ce ați acoperit întreaga gaură o dată cu cusături care merg într-o singură direcție, va trebui să țese prin aceste cusături pentru a forma o plasă. Introduceți acul sub prima cusătură de la un capăt care merge perpendicular (ca și cum ați format forma "T") la cusături. Apoi, țese firul sau firul peste următoarea cusătură. Continuați să mergeți la capătul cusăturii și apoi să țese înapoi în direcția opusă.
  • Nu trageți nici cusăturile țesute. Acest lucru va cauza puckering. Continuați să utilizați ciupercile dvs. de ciuperci sau cu broderia ca ghid.
  • Încercați să creați aceeași etanșă la țesătură ca îmbrăcămintea pe care o faceți. De exemplu, dacă vă închinați un tricot liber, atunci cusăturile vor trebui să fie oarecum distanțate. Dacă vă închinați un tricot strâns, atunci cusăturile vor trebui să fie strânse.
  • Imagine intitulată Darn O gaură Pasul 6
    6. Legați un nod pentru a asigura firele sau pentru a-l țesa de câteva ori. Când ați terminat țesut prin prima rundă de cusături, puteți fixa firul sau firele pentru a termina Darning. Asigurați firul prin legarea unui nod prin ultima cusătură sau prin țesutul firului prin element de câteva ori.
  • Dacă vă decideți să faceți un nod, asigurați-vă că nu trageți pe fir sau puteți ajunge la Puckering. De asemenea, asigurați-vă că ați legat nodul, astfel încât să se afle în partea interioară sau în regulă a elementului dvs.
  • Rețineți că un nod se poate simți inconfortabil în partea de jos a unei perechi de șosete, deci este mai bine să țeseți în schimb câteva vremuri suplimentare. Acest lucru va fi suficient pentru a ține întunericul în loc.
  • Metoda 2 din 2:
    Obținerea celor mai bune rezultate
    1. Imagine intitulată Darn O gaură Pasul 7
    1. Utilizați un ac de dimensiuni adecvate. Este important să alegeți un ac care va funcționa pentru proiectul dvs. și care va funcționa cu firul pe care îl utilizați. Puteți găsi ace făcute special pentru întuneric, care tind să aibă ochi mai mari. Dacă aveți nevoie de un ac cu un ochi foarte mare pentru a se potrivi firelor prin el, atunci puteți folosi un ac de fire.
    • Dacă îmbrăcămintea dvs. este un element de tricot mediu sau voluminos, atunci va trebui să utilizați un ac de întuneric sau un ac de fire cu un ochi mare. Dacă îmbrăcămintea dvs. este un element mai ușor de greutate, cum ar fi un tricou, lenjerie, sau tricotat fin, atunci va trebui să utilizați un ac cu un ochi mai mic.
    • De asemenea, puteți lua în considerare utilizarea unui ac de tapiserie pentru un articol cu ​​țesătură delicată. Un ac de tapiserie are un vârf blunt, deci va fi mai puțin probabil să înfrunte în timp ce vă faceți griji.
  • Imagine intitulată Darn O gaură Pasul 8
    2. Alegeți un fir sau fire de potrivire. Este important să alegeți un fir sau un fir care să fie aproximativ același diametru și culoare ca firul sau firul care a fost utilizat pentru a face elementul dvs. Comparați elementul dvs. către diferite tipuri de fire sau fire pentru a găsi cel care se va amesteca cel mai bine.
  • Rețineți că o gaură întunecată va avea o textura ușor diferită decât restul elementului dvs., astfel încât acesta poate fi vizibil chiar dacă utilizați același fir de culoare și dimensiune sau fire. Cu toate acestea, gaura întunecată va ieși mult mai puțin dacă găsiți un fir bun sau un meci de fire pentru elementul dvs.
  • Imagine intitulată Darn O gaură Pasul 9
    3. Luați în considerare obținerea unei ciuperci pentru întuneric. O ciupercă închisă este un element special care este făcut în mod special pentru Darning. Este o bucată de lemn curbată care este atașată la o tijă. Puteți ține tija dintre genunchi în timp ce elementul se sprijină pe ciuperci. Verificați magazinele de aprovizionare locale de ambarcațiune dacă sunteți interesat să cumpărați o ciupercă pentru întuneric.
  • Ciuperci de ciuperci sunt uneori denumite ouă de întuneric. Ciupercile de ciuperci sau ouăle pot veni cu sau fără stand. Având un stand vă va permite să vă relaxați sau să vă așezați în timp ce elementul dvs. se bazează pe o masă.
  • Amintiți-vă că unele proiecte, cum ar fi șervețele de stofa și cârpele de masă, pot fi mai ușor de darn dacă utilizați un cerc de broderie pentru a vă ține munca în poziție. De asemenea, puteți găsi cercuri de broderie de diferite dimensiuni în magazinele de alimentare cu ambarcațiuni. Evaluați elementul dvs. înainte de a alege o ciupercă sau o cuop de broderie.
  • Imagine intitulată Darn O gaură Pasul 10
    4. Articole din Darn de îndată ce observi o gaură în ele. Este important să vă verificați îmbrăcămintea și alte obiecte pentru găuri în mod regulat și să reparați orice găuri pe care le găsiți cât mai curând posibil. Cu cât mergeți mai mult fără să vă întunecați o gaură, cu atât mai probabil va fi să vă dezvoltați într-o gaură mai mare, care va dura mai mult timp și material pentru a repara. Verificați găurile în șosete, pulover, pături și alte elemente de fiecare dată când le spălați.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Utilizați un fir de bumbac sau un fir sintetic puternic pentru cele mai durabile rezultate.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Acul de întuneric
    • Fir sau fire pentru a se potrivi cu elementul dvs
    • O ciupercă închisă sau un alt obiect rotund
    • Broderie hoop (opțional)
    • Foarfece
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar