Cum să faci o cusături de țesut pentru țesut

Finalizarea unei bucăți de țesut pe un război poate fi un pic descurajator. Cu toate acestea, există o cusătură de finisare ușoară, decorativă pe care o puteți utiliza numită cusatura HEM. Această cusătură folosește o secvență de înfășurare a firelor finale și blocarea acestor bucle în loc prin trecerea prin lucrarea țesută. Rezultatul este o piesă terminată de țesut cu o margine decorativă.

Pași

Partea 1 din 2:
Făcând cusatura de bază
  1. Imaginea intitulată Faceți o cusătură de tivime pentru țesutul 1
1. Lăsați lucrarea pe războiul dvs. în timp ce cusați. Nu îndepărtați țesutul de la război până după ce ați terminat cusatura HEM. Având lucrarea voastră țesută pe războiul dvs. în timp ce finalizați cusatura HEM, vă veți asigura că puteți deplasa cu ușurință acul între firele după cum este necesar. De asemenea, se va asigura că țesutul rămâne împreună și își păstrează tensiunea.
  • Nu începeți cusătura HEM până când ați terminat ultimul rând de țesut. Această cusătură este menită să asigure marginile muncii dvs.
  • Imagine intitulată Faceți o cusătură de tivime pentru țesutul pasului 2
    2. Fileaza un ac cu firul de țesut sau fire. Puteți utiliza bătătorul (coada sau firul liber care se extinde de la ultimul rând de țesut) al țeserii dvs. pentru a finaliza cusatura HEM. Cu toate acestea, dacă preferați să utilizați un fir diferit sau fire pentru tivul, atunci puteți lega acest fir la bătătură la marginea țeserii și apoi filetați capătul de lucru al firului prin ochiul acului.
  • De asemenea, puteți lua în considerare utilizarea unui fir mai ușor pentru a găti cusatura. Acest lucru poate facilita înfășurarea firului în jurul firmelor finale.
  • Imaginea intitulată Faceți o cusături de tivime pentru țesutul 3
    3. Introduceți acul în primele trei fire. Pentru a porni cusătura HEM, introduceți acul dintre cele trei și a patra fire în rând. Introduceți acul de sus și aduceți-o sub țesut. Apoi, aduceți acul sub și peste firele care se îndreaptă spre începutul lucrării. Apoi, aduceți acul în sus și în jurul primului fir și înapoi peste partea superioară a firelor spre cel de-al treilea fir.
  • În această primă parte a cusăturii HEM, veți face un cerc complet în jurul celor trei fire de pe marginea muncii dvs. și înfășurați firul atașat la acul în jurul firelor de pe marginea muncii dvs.
  • Aceasta va fi prima parte a fiecărei cusături de hem pe care o creați.
  • Imagine intitulată Faceți o cusături de tivime pentru țesutul 4
    4. Du-te înapoi sub și în sus prin munca țesută. Apoi, luați acul să-l aduceți din nou între cele trei și al patrulea fire. Apoi, aduceți acul în sus și prin țesutul două rânduri departe de marginea muncii dvs. După ce ați terminat această mișcare, veți fi gata să începeți din nou secvența.
  • Continuați cusatura în această modă până la capătul rândului.
  • Partea 2 din 2:
    Finalizarea cusăturii HEM
    1. Imaginea intitulată Faceți o cusătură de tivime pentru țesutul 5
    1. Introduceți acul prin margine pentru a fixa ultima cusătură. Ultima ta cusătură va trebui să treacă prin marginea exterioară a muncii tale țesute pentru a-l asigura. Completați ultima cusătură la fel ca restul cusăturilor, dar apoi introduceți acul prin intermediul lucrării țesute un rând din margine.
  • Imaginea intitulată Faceți o cusătură de tivime pentru țesutul pasului 6
    2. Trageți cusătura de capăt. După tragerea firului prin marginea muncii țesute, legați firul pentru ao asigura. Puteți face acest lucru prin introducerea acului prin buclă pe care firul îl creează pe măsură ce faceți ultima cusătură.
  • O altă opțiune este de a folosi acul pentru a lega firul în exces prin marginea muncii dvs. și apoi legați-o. Acest lucru va oferi o așteptare securizată, dar legarea unui nod strâns în jurul ultimei dvs. cusături poate fi la fel de eficientă.
  • Imagine intitulată Faceți o cusătură de tivime pentru țesutul 7
    3. Tăiați firele de aproximativ ½ "(1.3 cm) sau mai mult de la cusatura HEM. După ce ați asigurat ultima cusătură cu firul, tăiați firele de aproximativ ½ "(1.3 cm) sau mai mult peste cusăturile HEM pe care le-ați făcut. Acest lucru va lăsa o margine fraută a firelor adunate pe care le-ați cusut în jur.
  • Cantitatea de margine pe care o părăsiți pe marginile muncii dvs. va depinde de dimensiunea muncii dvs. și de preferința dvs. Cu toate acestea, este important să nu tăiați prea aproape de coaserea cu coasere sau să vină anulată. De aceea este important să lăsați cel puțin ½ "(1.3 cm).
  • sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Proiectul de țesut finalizat
    • Acul de tapiserie
    • Thread care se potrivește cu proiectul dvs. de țesut
    • Foarfece
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar