Cum de a lega o carte

Vrei să Porniți un scrapbook, Nature Journal, sau jurnal?Puteți, bineînțeles, să cumpărați o carte potrivită la magazin, dar dacă doriți cu adevărat să faceți propriul dvs. probabil că este timpul să redescoperiți arta necorespunzătoare a cărților. Stilurile de cărți variază de la simplu la mai mult mai complicate și puteți banda cartea dvs., legați-o cu o panglică sau chiar coaseți-o în poziție.

Pași

Metoda 1 din 4:
Legarea cărții dvs. cu bandă
  1. Imaginea intitulată Legați o carte Pasul 1
1. Îndoiți paginile dvs. în jumătate. Asigurați-vă că pliul este clar utilizând un dosar osos sau care rulează partea superioară a unghiei peste el și neteziți-o în jos. Puteți alege să pliați în mod individual paginile sau să îndoiți mai multe pagini împreună.
  • Dacă aveți prea multe pagini pentru a plia clare, încercați să creați pachete de semnături. O semnătură este un grup de 4 coli pliate în jos. Strânge semnături deasupra celuilalt.
  • 2. Capsule la creasta pliată. Ar trebui să vă îndepărtați cu creasta orientată în jos, astfel încât partea plată a capselor se confruntă cu o stare de "brațe" se sprijină pe interiorul crescunii. Utilizați o caprină lungă de acces dacă capsatorul dvs. obișnuit nu poate ajunge la creea mijlocie.
  • Dacă ați ales să faceți semnături, capsează fiecare semnătură separat.
  • Imaginea intitulată Legați o carte Pasul 3
    3. Asigurați-vă că aveți /2 Inch (1.3 cm) de margine, dacă paginile dvs. sunt imprimate. Orice cuvinte tipărite în interiorul /2 Inch (1.3 cm) de credere va deveni parte a legării și, prin urmare, imposibil de citit.
  • 4. Tăiați o bucată de bandă de legare de aproximativ 2 inci (5.1 cm) mai mult decât înălțimea cărții dvs. Banda dvs. poate fi colorată sau simplă. Asigurați-vă că banda dvs. este suficient de puternică pentru a ține cartea împreună - Evitați banda de mascare sau banda clară. Achiziționați o bandă de lenjerie sau bumbac pentru suportul de care aveți nevoie.
  • 5. Așezați banda pe suprafața plană și apăsați cartea în ea. Făcând acest lucru în loc de a încerca să așezați banda pe carte, veți avea un timp mai ușor menținând o linie dreaptă, chiar și bandă. Asigurați-vă că apăsați cartea în mijlocul benzii, deoarece va trebui să închideți restul benzii pentru a acoperi cealaltă parte a cărții.
  • Dacă cartea dvs. este groasă, lăsați o marjă mai mare de bandă, astfel încât aveți suficientă bandă pentru a acoperi coloana vertebrală și a ajunge în cealaltă parte.
  • 6. Înfășurați banda în jurul coloanei vertebrale a cărții. Utilizați degetele pentru a ghida banda în sus, astfel încât să rămână la coloana vertebrală a cărții. Înfășurați banda tot drumul astfel încât să acopere atât fundul cărții, coloana vertebrală și partea de sus a cărții.
  • 7. Întăriți o carte groasă cu mai multe straturi de bandă. Dacă cartea dvs. are numeroase pagini sau mai multe semnături, ați putea dori să încercați mai mult de o dată. Repetați procesul de atingere a cărții până când legarea cărții se simte în siguranță.
  • 8. Tăiați banda în exces. Deoarece banda dvs. a fost mai lungă decât cartea în sine, ar trebui să aveți o bandă excesivă în partea de sus și de jos a cărții. Utilizați foarfece sau un cuțit X-Acto pentru a tăia banda, asigurându-vă că ați tăiat cât mai aproape de pagina cărții.
  • Orice bandă rămasă ar trebui să fie tăiată. Evitați plierea de bandă rămase, deoarece acest lucru poate face ca cartea dvs. să fie mai greu de deschis.
  • Metoda 2 din 4:
    Folosind panglica pentru a lega cartea
    1. Imaginea intitulată Legați o carte Pasul 9
    1. Asigurați-vă că paginile dvs. au cel puțin 1 inch (2.5 cm) de margine pe partea stângă. Dacă ați imprimat paginile dvs. utilizând un document Word convențional, trebuie să aveți automat 1 inch (2.5 cm) de frontieră. Dacă ați scris paginile dvs. cu mâna, asigurați-vă că scrierea are o marjă. Dacă nu aveți o marjă, orice cuvinte de pe marginea din stânga nu va fi imposibil de citit.
  • 2. Punch o gaură /2 Inch (1.3 cm) din partea de sus și /2 Inch (1.3 cm) din partea stângă. Utilizați o gaură de mână pentru un aspect curat. Dacă aveți probleme cu măsurarea și lovitura de gaură în același timp, marcați unde ar trebui să fie gaura cu un creion înainte de perforarea găurilor.
  • 3. Repetați procesul din partea de jos a paginii. De data aceasta veți măsura /2 Inch (1.3 cm) din partea de jos și /2 Inch (1.3 cm) din partea stângă. Asigurați-vă că găurile dvs. se lasă în mod corespunzător.
  • Imaginea intitulată Legați o carte Pasul 12
    4. Utilizați un conducător pentru a desena o linie slabă care leagă cele două găuri. Utilizați un creion, astfel încât să puteți șterge mai târziu linia. De asemenea, puteți alege să trageți o linie groasă cu stilou sau un marcator permanent dacă doriți ca linia să rămână pe copertă.
  • 5. Punch găuri fiecare /4 inch (0.64 cm) de-a lungul liniei. Asigurați-vă că găurile dvs. sunt pe linie. Veți fi înfășurați panglica prin aceste găuri mai târziu.
  • 6. Măsurați și tăiați panglica care este de două ori mai lungă decât cartea dvs. Grosimea și stilul de panglică nu vor afecta procesul de legare a panglicii, așa că mergeți la toate! Alegeți o bandă neagră simplă pentru un aspect clasic sau mergeți pentru un design colorat dacă doriți ceva mai personalizat.
  • 7. Fileaza panglica in si din fiecare gaura. Asigurați-vă că nu trageți complet panglica prin prima gaură, deoarece veți lega legarea panglicii închisă. Dacă panglica dvs. nu este suficient de lungă, scoateți-o și tăiați o bucată mai lungă.
  • 8. Buclă panglica înapoi prin găurile de sus și de jos și legătura. Loopul panglica a doua oară consolidează legarea. În funcție de câte pagini aveți, bucle-o a treia oară pentru o legare și mai puternică. Legați-l cu un nod simplu sau un arc de fantezie și tăiați excesul.
  • Metoda 3 din 4:
    Coaserea legării cărții dvs
    1. Imaginea intitulată Legați o carte Pasul 17
    1. Îndoiți paginile dvs. în jumătate. Utilizați un dosar osos sau partea de sus a unghiei pentru a obține o pliere clare. Puteți plula în mod individual sau în grupuri, în funcție de câte pagini aveți.
  • Imaginea intitulată Legați o carte Pasul 18
    2. Utilizați un conducător pentru a măsura cât timp este cartea. Dacă știți măsurătorile paginii, nu trebuie să măsurați. Dacă nu, sau dacă nu utilizați o dimensiune standard a paginii, asigurați-vă că măsurați exact.
  • 3. Împărțiți măsurarea cu 6. Această metodă de bordură necesită 5 găuri la creastă. Ei ar trebui să se răspândească în mod egal, dar distanța dintre puncte va depinde de cât de mare este lucrarea dvs.
  • De exemplu, dacă aveți o hârtie care este 8.5 cu ajutorul hârtiei de imprimantă (22 cu 28 cm), împărțind că cu 6 vă oferă 1.4 inci (3.6 cm).
  • 4. Marcați punctele ("stațiile") pe pagină cu un creion. Faceți acest lucru în interiorul creanței și utilizați un conducător pentru a vă asigura că măsurătorile dvs. sunt precise. Aceste puncte sunt cunoscute ca stații, cu prima stație fiind cea pe "fundul" paginii și cea de-a cincea stație fiind cea de pe "partea de sus" a paginii.
  • De exemplu, dacă aveți o hârtie care este 8.5 cu 11 inci (22 cu 28 cm), primul dvs. punct va fi 1.4 inci (3.6 cm) de la margine. Apoi, fiecare punct progresiv va fi 1.4 inci (3.6 cm) de la punctul anterior. Al cincilea punct ar trebui să fie 1.4 inci (3.6 cm) departe de partea de sus a paginii.
  • Imaginea intitulată Legați o carte Pasul 21
    5. Pierce fiecare stație cu un AWL. O AWL este folosită pentru a străpunge găuri mici în orice de la hârtie la piele la lemn. Asigurați-vă că utilizați un AWL făcut pentru hârtie. Dacă nu aveți un AWL, puteți folosi un ac mare.
  • 6. Puneți acul prin intermediul celei de-a treia stații și trageți aproximativ 2 inci (5.1 cm) de fir prin pagină. Țineți restul firului cu mâna non-dominantă pentru a vă asigura că nu trageți prea mult prea mult.
  • Puteți folosi orice fir de culoare vă place, dar amintiți-vă că firul dvs. va fi vizibil!
  • 7. Puneți acul prin intermediul celei de-a patra stații. Acul și firul dvs. ar trebui să se afle acum în interiorul creșterilor. Lăsați-l pe restul firului și trageți-l după cum este necesar.
  • 8. Închideți acul prin cea de-a cincea stație și înapoi prin a patra stație. Acul tău ar trebui să iasă din stație cinci și apoi să se întoarcă în gaura stației a patra, astfel încât este încă o dată în interiorul creitului.
  • 9. Treceți prin cea de-a doua stație. Acul dvs. ar trebui să fie acum în exterior de către stația două.
  • 10. Puneți acul prin prima stație și înapoi prin a doua stație. Acul dvs. ar trebui să meargă în prima stație și apoi să vă întoarceți în afara celei de-a doua stații. Firul dvs. ar trebui să se confrunte acum de la înălțime.
  • 11. Terminați prin tragerea firului prin intermediul stației terțe. Fiecare stație ar trebui să fie filetată, iar cartea dvs. ar trebui să aibă acum fir atât în ​​interiorul cât și în afara creșterilor.
  • 12. Legați un nod în interiorul cresterii postului. Legați firul în sine și trageți ferm. Puteți lega orice nod pe care doriți, atâta timp cât păstrează ferm coaserea în poziție.
  • Metoda 4 din 4:
    Mastering Legarea o singură foaie
    1. Imaginea intitulată Legați o carte Pasul 29
    1. Banda marginea hârtiei cu bandă clară pentru ao întări. Acest lucru ajută la reducerea șanselor că cusatura dvs. ne va rupe. Puneți jumătate din bandă pe o parte și pliați-o pe cealaltă parte. Repetați cu fiecare pagină.
  • 2. Utilizați un conducător pentru a măsura /2 Inch (1.3 cm) din partea de sus a paginii. Pentru un aspect mai dramatic, puteți măsura /4 Inch (1.9 cm) din partea de sus a paginii.
  • Imaginea intitulată Legați o carte 31
    3. Face trei mărci /4 Inch (1.9 cm). Primul marcă ar trebui să înceapă /4 Inch (1.9 cm) de la marginea paginii. Faceți semnele împotriva conducătorului dvs. pentru a vă asigura că sunt drepte. Repetați procesul de pe marginea inferioară.
  • Imaginea intitulată legați o carte 32
    4. Stivă foile în grupuri de patru și străpunge găurile cu un awl. Dacă nu aveți un AWL, puteți folosi și un ac gros.
  • De asemenea, trebuie să utilizați acest proces pentru a străpunge găurile din capacele dvs.
  • 5. Măsurați firul dvs. Firul dvs. ar trebui să fie cu privire la dimensiunea zonei de timp a numărului de pagini pe care le veți cusut. Asigurați-vă că ați tăiat 6 bucăți individuale de fir.
  • Dacă aveți 20 de pagini, iar zona dvs. este 2.25 inci (5.7 cm) lung, veți avea nevoie de 45 inci (110 cm) de fir pentru fiecare fir.
  • 6. Puneți acul de legare și firul prin prima gaură de pe pagina de jos. Adu-ți firul în jurul tău și legați un nod în firul împotriva ei înșiși. Nodul ar trebui să fie pe marginea hârtiei care se confruntă cu "în sus", nu marginea.
  • Asigurați-vă că nu legați un nod pe firul de cusut.
  • Odată ce ați legat nodul, puteți tăia capătul și puneți-l pentru un aspect mai curat.
  • 7. Du-te la prima gaură a capacului inferior și introduceți acul prin el. Trageți firul până când trageți hârtia cu marginea capacului din spate, apoi introduceți acul sub prima buclă pe care ați făcut-o.
  • Asigurați-vă că mergeți sub ambele fire.
  • Imaginea intitulată legați o carte 36
    8. Thread fiecare gaură rămasă cu un nou ac de legare și fir și repetați procesul de buclă. Pentru un aspect mai capricios, alegeți un fir de culoare diferit pentru fiecare gaură de legare sau păstrați toate culorile firului la fel pentru un stil mai uniform.
  • Imaginea intitulată Legați o carte 37
    9. Repetați procesul cu fiecare pagină ulterioară pentru fiecare gaură. Pentru o carte mai robustă, bucleți acul și firul în jurul cusăturii de sub pagina pe care o lucrați în prezent, începând cu cea de-a treia pagină. Odată ce ați fricoscut hârtia, ați zburat firul și ați fixat acul sub prima buclă, fitingului acului sub cusatura anterioară.
  • Imaginea intitulată Legați o carte 38
    10. Legați capacul superior ca și cum ați lega orice foaie regulată. Buclă în jurul și sub cusatura anterioară și apoi introduceți acul în interior și deschideți cartea. Legați un nod prin înclinarea firului sub cusatura paginii anterioare.
  • sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Legarea cărții dvs. cu bandă

    • Capsator
    • Lenjerie sau bandă de bumbac
    • Foarfece sau cuțit X-Acto

    Folosind panglica pentru a lega cartea

    • Rigla
    • Hole-Puncher de mână
    • Creion
    • Panglică

    Coaserea legării cărții dvs

    • Rigla
    • Sulă
    • Ac
    • Fir

    Mastering Legarea o singură foaie

    • 6 fire
    • 6 Ace de legare
    • Sulă
    • 2 plăci grele
    • Rigla
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar