Cum de a lega coptic o carte

Legarea coptă este favorizată de mulți cititori și pasiști, deoarece permite o carte să se așeze complet deschisă când este plat și într-un unghi. De asemenea, prezintă o vedere clară asupra coloanei vertebrale și a firelor colorate care dețin împreună semnăturile (grupările de pagini). Luați-vă timpul când faceți pliurile și marcajele inițiale pe semnături și plăci de acoperire. Încercați cel mai bine pentru a împinge găurile de legare curată. Apoi, atunci când este timpul să legați totul împreună, urmați îndeaproape modelul de filetare și exprimați-vă creativitatea prin adăugarea de atmodificări suplimentare.

Pași

Partea 1 din 3:
Afișarea materialelor
  1. Imagine intitulată Copticul Legați o carte Pasul 1
1. Creați-vă folii. Luați fiecare pagină mare, setați-o pe o suprafață plană de lucru și odați-o în jumătate. Asigurați-vă că marginile hârtiei aliniază perfect și nu sunt înclinate sau înclinate în nici un fel. Aceste pagini individuale pliate sunt numite folios. Rulați marginea blunt a unui cuțit sau a unui dosar osos peste fold pentru a asigura o margine clare.
  • Imagine intitulată Copticul Legați o carte Pasul 2
    2. Creați semnăturile dvs. O semnătură este un set de folii plasate împreună. Deschideți foliile pliate și lăsați-le unul în interiorul altui până când aveți patru până la șase dintre ei stivuite. Apoi, închideți fiecare semnătură și, încă o dată, rulați un dosar osos de-a lungul orificiului pentru a crea o margine exterioară sau coloană vertebrală. Setați semnăturile dvs. completate deoparte.
  • Nu există nici o limită a numărului de semnături pe care le puteți include în cartea dvs. Numărul de semnături va corespunde în mod direct numărul de pagini finale. De exemplu, o carte cu 10 semnături va avea 160 de pagini de interioare utilizabile.
  • Dacă sunteți nou la legarea coptă, este, în general, cel mai bine să începeți cu mai puține semnături. Când te simți mai confortabil cu tehnica ta, du-te și abordează cărțile mai groase cu semnături suplimentare.
  • Imagine intitulată Coptic Legați o carte Pasul 3
    3. Pregătiți-vă placa de sprijin. Acestea vor fi capacele cărții dvs., astfel încât să doriți să le descurcați foarte atent. Luați o placă de hârtie tare și tăiați-o până când aveți două piese egale care sunt suficient de mari pentru a acoperi exteriorul foliosului.
  • Pentru a face tăieturi curate, așezați un conducător de metal sau plastic pe placă și apoi executați un cuțit utilitar de-a lungul marginii. Acest lucru vă va permite să obțineți dimensiunea dorită cu o margine exterioară netedă.
  • Imagine intitulată Coptic Legați o carte Pasul 4
    4. Marcați semnăturile. Strângeți toate semnăturile dvs. și le stivuiți împreună, aplicând o anumită presiune pentru a vă asigura că acestea sunt chiar pe toate părțile. Setați-le în jos. Obțineți un conducător metalic și faceți o serie de semne de creioane. Marcajele ar trebui să înceapă un inch (2.5 cm) din partea de jos și de sus și continuați până când aveți trei semne pe fiecare capăt, fiecare separat de un centimetru (2.5 cm). Așezați conducătorul împotriva coloanei vertebrale și trageți linii de la găurile în jos peste capetele coloanei vertebrale ale semnăturilor.
  • Aceste marcaje sunt destinate să arate unde firul va intra și va ieși din coloana vertebrală a semnăturilor dvs. Puteți ajunge cu cât mai multe găuri de filet, dar fiecare gaură va ridica nivelul de dificultate.
  • De asemenea, puteți spoli găurile din toate acestea pe care le alegeți. Fiți conștienți de faptul că cele mai puține găuri pe care le includeți paginile dvs. de interioare LOOOSER vor fi. De asemenea, prea multe găuri vă pot lăsa cu o carte care poate fi rigidă cu probleme dificil de transformat.
  • Partea 2 din 3:
    Creând găuri de legare
    1. Imagine intitulată Copticul Legați o carte Pasul 5
    1. Marcați și puncționați o placă de acoperire. Așezați semnătura din partea de sus a stivei de semnătură deasupra uneia dintre plăcile de acoperire. Consiliul de acoperire ar trebui să se așeze cu exteriorul său orientat în jos pentru ao proteja de marcaje. Aliniați semnătura cu bordul, lăsând un pic de margine spină. Obțineți o șurubelniță AWL sau mică și faceți găuri în bord în petele de lângă marcajul de pe coloana vertebrală a semnăturii.
    • Pentru acest exemplu, veți ajunge cu un total de șase găuri în fiecare placă de acoperire. Acestea ar trebui să corespundă locației și spațierii cu marcajele coloanei vertebrale ale semnăturilor.
    • Încercați să faceți fiecare gaură la fel de largă ca acul dvs. Găurile care sunt prea largi vor lăsa firul să alunece și găurile care sunt prea mici vor face ca filetarea mai dificilă.
  • Imagine intitulată Coptic Legați o carte Pasul 6
    2. Punctura următoarea consiliul de acoperire. Luați tabla pe care ați perforat și plasați-o împreună cu celălalt bord de acoperire. Acestea ar trebui să fie poziționate cu interioarele lor îndreptate unul cu celălalt, aproape ca o carte fără pagini. Utilizați-vă AWL sau șurubelnița pentru a împinge orificiile de la o singură placă și prin cea nouă. Odată ce ați completat setul de găuri, ridicați partea a doua pentru a vă asigura că acestea sunt corecte în dimensiune și re-puncție sau ajustați după cum este necesar.
  • Imagine intitulată Coptic Legați o carte Pasul 7
    3. Puncția de semnături. Ridicați una dintre semnăturile dvs. și deschideți-o deschisă cu paginile interioare îndreptate în jos pe o masă. Cresterea coloanei vertebrale ar trebui să fie în exterior și orientată spre sus. Faceți șase găuri de-a lungul coloanei vertebrale în conformitate cu marcajele. Încercați să vă păstrați găurile pe coloana vertebrală, dacă este posibil. Repetați cu toate semnăturile, închideți fiecare dintre ele până se îndoaie și puneți-le înapoi într-un stivă.
  • Imagine intitulată Copticul Legați o carte Pasul 8
    4. Întoarceți acul. Țineți acul ferm. Luați o lungime lungă de fire și puneți-o prin ochiul acului. Continuați să trageți acest fir până când aveți două bucăți de lungime egală, făcând acul "dublu-filetat."Legați un nod la capăt unificând cele două bucăți. Acum, sunteți gata să începeți legarea.
  • Cel mai bine este să utilizați un fir ceră, deoarece va glisa fără probleme prin pagini și nu va fi răsturnat. De asemenea, va rezista îmbătrânirii.
  • Aici puteți exprima un pic de creativitate. Alegeți o culoare firului pe care vă bucurați și că se potrivește cu capacul cărții, deoarece firul dvs. va fi foarte vizibil pe coloana vertebrală a produsului final.
  • Cantitatea de fir de la care începeți este cu adevărat până la dvs. Vrei destul pentru a face progrese bune, dar nu suficient pentru a fi legat prea mult. Este posibil să se reîncărcați în mijlocul legării.
  • Partea 3 din 3:
    Cusând împreună cartea ta
    1. Imagine intitulată Coptic Legați o carte Pasul 9
    1. Începeți prima cusătură. Poziționați capacul inferior care se fixează cu semnătura deasupra lui și deschideți. Du-te la cea mai mică gaură de pe partea inferioară a semnăturii (o inch de la margine, pentru acest exemplu). Străpunge acul prin el. Apoi, bucleți-vă firul peste exteriorul coloanei vertebrale ale capacului. Veniți prin cea mai mică gaură din capacul inferior. Cel care corespunde punctului dvs. de intrare în semnătură.
  • Imagine intitulată Copticul Legați o carte Pasul 10
    2. Finalizați prima cusătură. Strângeți firul pentru a trage capacul și semnătura împreună. Apoi, bucleți acul în jurul și în interiorul cusăturii existente. Ghidați acul înapoi în gaura care duce în interiorul semnăturii. (Aceeași gaură pe care ați început-o cu mai devreme, dar venind la ea din direcția opusă.) Deschideți semnătura în sus și trageți firul prin intermediul.
  • Veți vedea nodul din firul dvs. chiar în afara celei mai mici orificii interioare a acestei semnături.
  • Când ați terminat cu acest pas, trebuie să vedeți o cusătură completă pe exteriorul coloanei vertebrale care ținea capacul și semnătura împreună.
  • Imagine intitulată Coptic Legați o carte Pasul 11
    3. Continuați cusătura. Se îndreaptă spre următoarea gaură pe semnătura interioară. Introduceți această gaură cu acul și completați același proces ca mai sus pentru a finaliza cusatura. Repetați acest proces peste și peste din nou, deplasându-se de la gaură la gaură.
  • Imagine intitulată Copticul Legați o carte Pasul 12
    4. Atașați următoarea semnătură. Când ajungeți la ultima gaură a semnăturii, atunci este timpul să faceți pregătirile pentru a atașa următoarea. Așezați semnătura nemadecvată deasupra celui atașat. Apoi, după ce ați terminat bucla exterioară pe acea gaură finală, în loc să vă întoarceți în interiorul semnăturii atașate, întoarceți acul în interiorul noii semnături pentru a lega totul împreună.
  • Imagine intitulată Copticul Legați o carte Pasul 13
    5. Continuați să adăugați semnături. Repetați procesul de cusut, ca și în cazul semnăturii anterioare. Singura diferență va fi aceea că veți avea întotdeauna nevoie să bucleți în jurul cusăturii exterioare a semnăturii anterioare înainte de a face această mișcare finală în interior. Acest lucru va ajuta la a ține totul împreună.
  • Imagine intitulată Copticul Legați o carte Pasul 14
    6. Reluați după cum este necesar. Când ajungeți la un punct în care aveți în jur de șase centimetri de fir stânga, atunci mergeți mai departe și opriți-vă să obțineți mai mult. Trageți acul și firul sub una din liniile de fir în interiorul unei semnături și legați-o într-un nod. Puneți capetele sub o linie de fir și tăiați extra-off. Adăugați fir nou pe ac, nodați-l la capăt și continuați una la următoarea gaură de semnătură deschisă din interior.
  • Este bine să părăsiți nodul vizibil în acest moment. Când ați terminat, du-te înapoi și puneți toate nodurile vizibile în firele firului și tăiați orice exces cu foarfece mici.
  • Imagine intitulată Coptic Legați o carte Pasul 15
    7. Atașați capacul frontal. Când ajungeți la prima gaură a ultimei semnături, atunci este timpul să puneți pe copertă. Puneți-o pe partea de sus și aliniați găurile. Mergeți de la ultima cusătură exterioară din semnătură și împingeți acul direct în orificiul superior al exteriorului din capacul superior. Trageți firul prin interior, făcându-l să iasă din coloana vertebrală dintre capac și semnătură. Buclele acul în jurul nodului ultimelor semnături și ieșiți o dată înainte de a intra în gaura de semnătură din coloana vertebrală.
  • Imagine intitulată Copticul Legați o carte Pasul 16
    8. Repetați pentru a termina legarea capacului. Repetați acest proces până când ați asigurat restul capacului la semnătura finală. Când ați tras acul și firul prin ultima gaură a semnăturii interioare, apoi bucleți acul sub un fir existent și legați-l. Împingeți și tăiați orice exces.
  • sfaturi

    Dacă doriți posibilitatea de a stăpâni arta multiplelor tehnici de legare coptă, luați în considerare înscrierea într-o clasă la centrul local de artă, nonprofit, muzeu de artă sau universitate. Contactați aceste grupuri diferite și întrebați dacă acestea dețin o sesiune de carte de carte în orice moment sau dacă știu unde ați putea găsi unul.

    Avertizări

    Dacă firul dvs. se încurcă pe măsură ce lucrați, nu vă panică. Acest lucru este normal, chiar și cu firul cexat. Doar încearcă încet nodul și continuați. Dacă este prea legat, tăiați-l liber, legați-l și începeți cu un ac proaspăt filetat.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Hârtie (pentru a tăia în folios)
    • Placi de acoperire
    • Rigla
    • Creion
    • Ac
    • Thread thread
    • Awl sau șurubelniță mică
    • Cuțit utilitar
    • Foarfece
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar