Cum să începeți tăturile

Tatting este o tehnică veche de țesut de țesut pe care o puteți utiliza pentru a crea dantelă. Dacă nu ați tăiat niciodată, atunci începeți să se părea intimidant. Cu toate acestea, există câteva tehnici simple care vă vor ajuta să începeți cu încredere. Va trebui să aveți materialele potrivite, să vânați transferul dvs., să învățați cum să țineți transferul și firul și să practicați cusături duble.

Pași

Partea 1 din 5:
Colectarea materialelor tale
  1. Imaginea intitulată începe pasul 1
1. Alegeți firul dvs. Înainte de a putea începe tatutul, va trebui să găsiți un fir cu care doriți să lucrați. Dimensiunea 10 Filetul Crochet Bumbac este o alegere excelentă pentru începători, deoarece nu este prea bine și nu va fi înclinat la fel de ușor ca alte fire. Cu toate acestea, puteți merge cu un alt tip de fir care vă apelează dacă preferați.
  • Rețineți că un număr mic pe o dimensiune a firului înseamnă că este de fapt mai larg decât un alt fir cu o dimensiune mai mare a filetului. De exemplu, un fir de dimensiune 10 va fi mai mare decât un fir de dimensiune 40.
  • Stick la un fir de dimensiune 10 sau 20 atunci când începeți doar. Acest lucru va fi mai ușor de văzut. Pe măsură ce abilitățile dvs. se îmbunătățesc, puteți trece la fire mai fine, cum ar fi o dimensiune 50.
  • Imaginea intitulată începe pasul 2
    2. Selectați o navetă. De asemenea, aveți nevoie de o navetă la TAT. O navetă este o bobină cu două capete ascuțite, care sunt deschise, dar care doar permite firului să treacă când tragi pe ea. Acest lucru vă va ajuta să controlați firul ca tine.
  • Shuttles poate fi puțin dificil de găsit. Verificați magazinele de aprovizionare cu ambarcațiunile locale sau cumpărați o navetă online.
  • Cel mai frecvent și bugetar tip prietenos de navetă este unul simplu de plastic, care este o alegere excelentă dacă sunteți un începător. De asemenea, puteți găsi navete care sunt fabricate din lemn sau os, dar sunt mai scumpe și singurele beneficii ale acestora este că ei se pot simți mai frumos în mâna dvs. în timp ce lucrați. Cu toate acestea, aceste navete lucrează la fel ca cele mai puțin costisitoare din plastic.
  • Imaginea intitulată începe pasul 3
    3. Obține o pereche de foarfece. Va trebui să tăiați firul în mod regulat în timp ce tatut. Asigurați-vă că aveți o pereche ascuțită de foarfece la îndemână.
  • Imaginea intitulată începe pasul 4
    4. Fiți pregătiți să vă folosiți mult mâinile. Singurul alt instrument pe care îl folosiți pentru tatting este mâinile. Ambele mâini vor fi angajate când sunteți tatut. Poate doriți să eliminați bijuteriile pentru ao menține de la prinderea firului.
  • Partea 2 din 5:
    Înfășurarea navetei
    1. Imaginea intitulată începe pasul 5
    1. Introduceți firul prin orificiul din centrul navetei. Shuttle-ul are o gaură mică în centrul acesteia pe care o veți folosi pentru a începe să fiting transferul dvs. Introduceți firul prin gaură și trageți-l cu câteva centimetri (aproximativ 5 cm) pe cealaltă parte. Apoi, puneți un deget peste gaură pentru a ține firul în poziție.
  • Imaginea intitulată începe pasul 6
    2. Înfășurați firul în jurul centrului navetei. Cu degetul încă pe fir, începeți să vânați firul în jurul bobinei. Faceți acest lucru de câteva ori pentru a fixa firul, apoi scoateți degetul și continuați să împachetați. Vântul firului în jurul și în jurul bobinei până când firul este aproape chiar și cu exteriorul navetei.
  • Nu vânați firul atât de mult încât se extinde peste marginea navetei.
  • Imaginea intitulată începe pasul 7
    3. Tăiați firul pentru ao deconecta de la bobină. Când ați terminat de înfășurat naveta, tăiați firul pentru al separa din bobina firului.
  • Shuttle dvs. este acum gata să folosească pentru tatie!
  • Partea 3 din 5:
    Poziționarea navetei și firului
    1. Imaginea intitulată începe pasul 8
    1. Recuperați aproximativ 18 inci (46 cm) de fir. Pentru a vă poziționa firul, va trebui să aveți aproximativ 18 cm (46 cm) de fir disponibil. Reveniți această sumă de la naveta dvs. pentru a începe.
  • Imaginea intitulată începe pasul 9
    2. Țineți naveta în mâna dreaptă. Apucați transferul la centrul său cu degetul mare și degetul arătător al mâinii drepte. Este important să țineți naveta în acest fel, astfel încât firul să poată curge liber și să se relaxeze pe măsură ce lucrați.
  • Nu țineți naveta lângă laturi sau sfaturi, deoarece acest lucru vă poate împiedica să vă relaxați firul.
  • Imaginea intitulată Începeți pasul 10
    3. Apucați firul. Apoi, va trebui să înțelegeți capătul firului. Apăsați capătul firului între degetul mare și degetul arătător al mâinii stângi. Este important să prindeți firul în acest mod, astfel încât ceilalți degete voastre să fie liberi pentru a muta firul în jurul necesar.
  • Imaginea intitulată începe pasul 11
    4. Răspândiți-vă degetele. Odată ce aveți o bucată de fire presată ferm între degetul mare și degetul arătător, răspândiți celelalte trei degete ca și cum ați format un semn "OK". Apoi, bucleți firul în jurul acestor degete pentru a forma o buclă și apăsați celălalt capăt al firului între degetul arătător și degetul mare pentru a fixa bucla.
  • Shuttle-ul, firul și mâinile sunt acum poziționate pentru a începe tatutul.
  • Partea 4 din 5:
    A face o cusătură dublă
    1. Imaginea intitulată începe pasul 12
    1. Introduceți naveta prin buclă. Când începi doar cu tatie, va trebui să înveți cum să faci sticle duble. Aceasta este o cusătură foarte bazică care necesită doar câteva mișcări diferite. Prima mișcare este introducerea navetei prin bucla pe care ați creat-o. Treceți naveta chiar prin centrul bucla.
    • Cusăturile duble sunt de obicei abreviate ca "DS" în modelele de tăiat.
  • Imaginea intitulată începe pasul 13
    2. Aduceți transfesul înapoi și prin noua buclă. Apoi, va trebui să aduceți transferul pe cealaltă parte a bucla și apoi să-l aduceți peste partea de sus a bucla. După cum faceți acest lucru, veniți în jos ușor cu transferul și aduceți-l prin noua buclă. Apoi, trageți firul pentru a strânge nodul pe care tocmai l-ați creat.
  • Imaginea intitulată Începeți pasul 14
    3. Aduceți naveta peste buclă. Următoarea parte a cusăturii duble este doar opusul primei părți. În loc să vină prin buclă, adu-ți naveta peste vârful bucla.
  • Imaginea intitulată Începeți Tatting Pasul 15
    4. Trageți-l prin buclă și buclă nouă. Apoi, aduceți naveta în jos și prin bucla mare. Apoi, aduceți transferul ușor pentru a veni prin noua buclă pe care ați creat-o. Trageți firul pentru a strânge nodul.
  • Aceasta completează o cusătură dublă! Face mai multe dintre acestea pentru practică atunci când începi doar în tatting.
  • Partea 5 din 5:
    Continuând noul dvs. hobby
    1. Imaginea intitulată începe pasul 16
    1
    Faceți un lanț de cusături duble. Odată ce știți cum să dublați cusătura, puteți utiliza această abilitate importantă de tatuare pentru a crea modele de bază. Pentru a face un lanț, veți lucra cusături duble pe o bucată de fire în loc de un cerc. Va trebui să țineți oa doua bucată de fir lângă cercul dvs. pentru a lucra într-un lanț. Cusaturile pe care le lucrați la fir vor deveni lanțul dvs.
  • Imaginea intitulată începe pasul 17
    2
    Aflați cum să faceți inele. Inelele sunt o altă abilitate de bază în tatting. Puteți face cu ușurință un inel după ce știți cum să dublați cusătura. Pentru a face un inel, tot ce trebuie să faceți este să continuați să faceți cusături duble în jurul cercului. Când cercul atinge dimensiunea dorită, puteți trage coada pentru ao strânge.
  • Imaginea intitulată începe pasul 18
    3
    Includeți câteva picoturi. Pentru a face un picot, începeți să faceți o cusătură dublă, dar strângeți o porțiune a firului înainte de a trage firul pentru a strânge cusătura. Acest lucru va lăsa o buclă care se extinde de la cusatura dublă. Puteți face pictele dvs. cât mai mici sau la fel de mari cum vă place.
  • Imaginea intitulată începe tatutul 19
    4. Alegeți primul dvs. proiect. Odată ce ați stăpânit abilitățile de bază ale tăturilor, încercați să alegeți un proiect la nivel începător pentru a lucra la. Puteți să ridicați o carte de modele de tăiat pentru a începe sau căutați un model de nivel început online.
  • Imaginea intitulată începe pasul 20
    5. Practicați adesea și aveți răbdare. Tatting este o formă de artă precisă, lentă. Orice proiect pe care îl alegeți va dura ceva timp pentru a face și puteți face unele greșeli de-a lungul drumului. Fiți răbdători și practică noul dvs. hobby pentru puțin timp în fiecare zi.
  • Încercați să vă scoateți tatutul în timp ce așteptați autobuzul, luați o pauză la locul de muncă sau la școală sau în timpul liber la domiciliu. Cu timpul și practica, veți observa că abilitățile dvs. de a obține mai bine în fiecare zi.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Shuttle
    • Fir
    • Foarfece
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar