Cum să decupați o masă

Decupaj este o modalitate populară de a aduce viața la lucrurile vechi și de a le face să arate din nou nou. Ele sunt perfecte dacă mergeți la un aspect rustic-pui, dar puteți crea și aspectul modern. Decuparea unei mese poate arăta intimidantă la început, dar este de fapt destul de simplă. Tot ce ai nevoie este o hârtie, decupaj, foarfece, perii de spumă și timp. Când ați terminat, sunteți obligat să aveți o masă unică că puteți fi mândru.

Pași

Partea 1 din 4:
Pregătirea tabelului
  1. Imagine intitulată Decupage O masă Pasul 1
1. Alegeți o masă de lemn pe care nu vă deranjează să vă distrugeți. Mesele vechi, colorate, bătute și scufundate sunt minunate pentru acest proiect. O masă mică, cum ar fi o masă de cafea, o masă laterală sau o masă de accent, ar fi mult mai ușor să lucrați cu o masă mai mare, cum ar fi un birou. Mesele metalice nu sunt recomandate deoarece sunt mai multe șanse de a cip mai târziu.
  • Imagine intitulată Decoupage A Pasul 2
    2. Nisip masa, dacă este necesar. Dacă masa este lemnul brut și nu cel mai mic lucru strălucitor, puteți sări peste acest pas. Dacă masa este strălucitoare, are un strat de acoperire, care poate provoca decuparea să iasă. Dacă credeți că masa dvs. are un strat de acoperire, nisipați masa în jos cu șmirghel.
  • Trebuie doar să nisip piesele pe care le vei picta și de decupare.
  • Începeți cu un șmirghel de 80 de gresie, apoi lucrați până la 120, apoi 240 pentru a ne elibera la sfârșit.
  • Imagine intitulată Decoupage A Pasul 3
    3. Ștergeți masa cu o cârpă umedă. Îndepărtați o cârpă moale în apă caldă și stoarceți excesul. Ștergeți-o peste suprafața (suprafețelor) pe care ați șlefuit. Acest lucru va elimina și praful sau garnitura.
  • Aceasta ar fi o idee bună, chiar dacă nu ați nisip masa.
  • Imagine intitulată Decoupage A Pasul 4
    4
    Vopsea tabelul, dacă se dorește. Începeți prin pictura părților laterale și picioarele mesei. Dacă intenționați să acoperiți întreaga masă cu hârtie, lăsați tabelul gol. Dacă intenționați să adăugați doar tăieturi simple la masă, puteți alege să-l pictați sau să îl lăsați goale.
  • Lăsați vopseaua să se usuce, să aplice un alt strat de vopsea, apoi să se usuce complet complet.
  • Vopseaua acrilică și vopseaua de pulverizare vor funcționa bine pentru acest lucru.
  • Imagine intitulată Decougage A Pasul 5
    5. Adunați și pregătiți-vă hârtia. Posibilitățile sunt nesfârșite aici. Puteți acoperi întreaga masă cu o foaie mare de hârtie de înfășurare colorată sau o țesătură. De asemenea, puteți tăia forme mai mici din hârtie de scrapbooking și decupați-o pe o masă goală, vopsită sau acoperită cu hârtie. Alegeți ceva cu un patter frumos, mai ales dacă utilizați hârtie de înfășurare - evitați desenele care fac evident că este hârtie de ambalare, cum ar fi "La multi ani," baloane sau copaci de Crăciun.
  • Dacă intenționați să acoperiți întreaga masă, tăiați materialul în jos, astfel încât acesta să fie de 1 inch (2.54 de centimetri) mai mare pe toate cele patru laturi.
  • Dacă intenționați să lipiți forme mai mici pe masă, tăiați imagini mai mici din hârtie de scrapbooking. De asemenea, puteți utiliza imagini imprimate, țesături, cărți, reviste etc.
  • Partea 2 din 4:
    Decuparea tabelului
    1. Imagine intitulată Decoupage A Pasul 6
    1. Aplicați lipici de decupaj la masă cu o perie de burete. Aplicați-o numai în cazul în care veți pune hârtia. Aceasta ar putea fi întreaga masă sau patch-uri doar (dacă utilizați imagini mai mici).
    • Fii generos cu adezivul de decupaj. Vrei să fii drăguț și gros.
  • Imagine intitulată Decoupage A Pasul 7
    2. Aplicați mai mult clei de decupare în partea din spate a hârtiei. Răsturnați hârtia astfel încât spatele să vă îndreptați. Acoperiți spatele hârtiei cu clei de decupaj folosind o perie de spumă.
  • Imagine intitulată Decupaj A Pasul 8
    3. Așezați hârtia deasupra tabelului. Nu-l apăsați încă în jos. Asigurați-vă că este locul exact unde doriți să fie. Dacă plasarea este oprită, o punere cu grijă înapoi în poziție.
  • Imagine intitulată Decoupage A Pasul 9
    4. Așezați hârtia în jos. Lucrați-vă drumul de la mijlocul mesei la marginile exterioare. Puteți netezi hârtia cu un card de credit, un conducător sau chiar o rolă curată, cu spumă. Unele magazine vând, de asemenea, unelte de netezire speciale doar pentru decupaj.
  • Dacă vedeți bule de aer, împingeți-le cu un știft sau un ac, apoi le împiedică.
  • Dacă hârtia dvs. are margini care depășesc, faceți nu apăsați pe părțile laterale ale mesei. Lăsați-i să agătească liber.
  • Imagine intitulată Decoupage O masă Pasul 10
    5. Lăsați hârtia să se usuce înainte de a aplica un alt strat de adeziv. Lăsați hârtia să se usuce timp de 30 de minute mai întâi. Apoi, aplicați un strat de clei de decupaj utilizând o perie de spumă. Aplicați adezivul pornind de la centrul hârtiei și lucrați spre drum spre margini.
  • Imagine intitulată Decoupage Un pas de masă 11
    6. Nisip marginile mesei cu un bloc de șlefuire fină, dacă este necesar. Trebuie doar să faceți acest lucru dacă ați acoperit întreaga masă cu hârtie. Rulați blocul înainte și înapoi peste marginea superioară a mesei. Acest lucru va fi văzut de pe hârtie în exces. Aruncați orice hârtie care cade.
  • Ștergeți orice praf.
  • Imagine intitulată Decupage Un pas de masă 12
    7. Aplicați un al doilea strat de adeziv de decupaj. Utilizați aceeași tehnică ca înainte: Aplicați adezivul cu un burete de spumă, lucrați de la centru-out. Lăsați adezivul să se usuce complet înainte de a vă deplasa.
  • Partea 3 din 4:
    Adăugarea straturilor și a altor modele (opțional)
    1. Imagine intitulată Decoupage A Pasul 13
    1. Luați în considerare adăugarea de desene suplimentare. Nu trebuie să faceți toate din ideile sugerate în această parte. Pur și simplu alegeți unul sau doi care vă atrage cel mai mult și alergați sălbatic cu ei!
  • Imagine intitulată Decoupage A Pasul de masă 14
    2. Adăugați forme de decupare pe masă. Alegeți forme care lucrează cu culoarea și / sau designul tabletei. Tăiați-le de-a lungul conturului cu o pereche ascuțită de foarfece. Aplicați decupajul în spate, apoi plasați-le pe masă. Neteziți-vă de la centru-out cu un card de credit.
  • Puteți face acest pas prea, chiar dacă ați adăugat deja forme de decupare pe masa goală sau vopsită. Luați în considerare stratificarea formelor pentru a crea imagini unice.
  • Imagine intitulată Decupare O masă Pasul 15
    3. Stencil desenează pe masă. Așezați un șablon pe masă. Aplicați vopsea acrilică peste șablon cu o pensulă rotundă, spumă (Pouncer). Dab peria în sus și în jos peste șablon. Nu glisați peria peste șablon sau veți risca să obțineți vopsea sub ea. Trageți șablonul la distanță când ați terminat, înainte ca vopseaua să se usuce.
  • Utilizați culorile care contrazice cu designul dvs. pentru a le face să iasă în evidență, cum ar fi alb, negru, argintiu sau aur.
  • Imagine intitulată Decougage O masă Pasul 16
    4. Ștampila design-urilor pe masă. Această metodă va funcționa similar cu stencilarea și este excelentă pentru un design rustic. Se toarnă niște vopsea acrilică pe o placă, un capac sau alt palet. Îndepărtați ștampila în vopsea, apoi apăsați ușor pe masă. Ridicați-l pentru a vă dezvălui designul ștampilat. Repetați acest pas cât de des doriți.
  • Utilizați o culoare care contrastează cu designul dvs. Alb, negru, argintiu sau aur sunt culori mari, neutre care vor ajuta ștampila să iasă în evidență.
  • Imagine intitulată Decoupage A Pasul de masă 17
    5. Luați în considerare adăugarea de desene libere cu o perie subțire. Dacă aveți scrieri de mână elegante, ați putea scrie pasaje din cărțile preferate, melodiile sau poezii pe masă, folosind o perie subțire sau caligrafie ar funcționa bine aici. Dacă sunteți foarte artistic, puteți chiar să vă pictați propriile schițe pe masă în loc - păsările și florile fac motive excelente.
  • Păstrați desenele și culorile simple. Black este o alegere excelentă.
  • Imagine intitulată Decupare O masă Pasul 18
    6. Adăugați evidențieri sau accente la imaginile existente. Acest lucru funcționează excelent cu imaginile decupate. Utilizați cerneală de aur sau argint (sau o perie subțire și vopsea acrilică) pentru a evidenția anumite caracteristici de pe tăieturi. De exemplu, dacă ați folosit trandafiri, puteți adăuga evidențieri la sfaturile unora dintre petale. Păstrați-o simplu însă - mai puțin este mai mult!
  • Glittery Vopseaua poate, de asemenea, să funcționeze, în funcție de designul dvs.
  • Partea 4 din 4:
    Finalizarea și etanșarea mesei
    1. Imagine intitulată Decupare O masă Pasul 19
    1. Vopsea un alt strat de adeziv de decupaj, dacă este necesar. Trebuie doar să faceți acest lucru dacă vă așezați pe mai multe hârtie, vopsea sau modele. Lăsați totul să se usuce mai întâi, apoi aplicați adezivul de decupare cu o perie de spumă. Lucrați de la centru-out, apoi lăsați-l să se usuce complet.
  • Imagine intitulată Decoupage O masă Pasul 20
    2. Aplicați un topcoat de pulverizare. Alegeți o acoperire impermeabilă, acrilică. Spray-l pe masă. Dacă trebuie să aplicați un al doilea strat, așteptați până la prima se usucă. De asemenea, puteți utiliza un strat de acoperire din poliuretan, dar fiți conștienți de faptul că este galben în timp.
  • Soții vin în multe finisaje diferite, cum ar fi lucioase, satin și matte. Alegeți unul care funcționează cel mai bine pentru dvs.
  • De asemenea, puteți utiliza un topcoat pe perie dacă preferați.
  • Imagine intitulată Decupage Un pas cu pas 21
    3. Lăsați tratamentul de top înainte de a utiliza tabelul. Doar pentru că ceva simte că se usucă nu înseamnă că este gata să fie folosit. Citiți canalul de acoperire și vedeți ce uscare completă și Timpii de întărire sunt. În majoritatea cazurilor, acest lucru va fi de aproximativ 24 de ore. Dacă folosiți tabelul prea curând, topcoatul poate deveni lipicios.
  • sfaturi

    Au o culoare în minte, cum ar fi culori calde sau culori cool.
  • Aveți un motiv și o temă în plan, apoi planificați-vă designul în jurul acestuia. Vrei un aspect antic sau un aspect minimalist?
  • * Dă-ți masa un aspect de epocă prin scufundarea suprafeței cu șmirghel fină înainte de ao tasta.

    • Nu uitați de picioarele mesei. Luați în considerare acoperirea cu vopsea de crapură pentru un aspect de epocă. De asemenea, puteți nisip marginile pentru un aspect exagerat.
    • Acest proiect poate deveni murdar. Acoperiți podeaua cu ziar sau o foaie de plastic.
    • Aveți grijă de masă. Nu lăsați obiecte fierbinți sau umede pe ea. Dacă veți seta un pahar, o ceașcă sau o cană pe ea, utilizați un coaster.

    Avertizări

    Asigurați-vă că aveți o ventilație bună. Întoarceți un ventilator și deschideți o fereastră.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Masă mică, de lemn
    • Hârtie de ambalat, hârtie de scrapbooking, tesatura etc
    • Foarfece ascuțite
    • Perii de spumă
    • Adeziv de decupaj (de exemplu: Mod Podod)
    • Strat de acoperire
    • Bloc de șlefuire fină (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar