Cum de a alege o piatră prețioasă albastră

Dacă sunteți pe vânătoare pentru o piatră prețioasă frumoasă albastră pentru a adăuga la colecția dvs., nu există cu siguranță lipsă de opțiuni. Din safirul bine-cunoscut la tanzanite relativ mai noi, de la Aquamarine moale la Topazul mai strălucitor, există o piatră prețioasă albastră pentru toată lumea. Dacă nu sunteți un gemolog expert, nu vă faceți griji. Alegerea pe baza culorii și a costurilor, puteți determina ce piatră prețioasă albastră este potrivită pentru dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Examinând pietre prețioase albastre
  1. Imagine intitulată Alegeți o piatră prețioasă albastră Pasul 1
1. Uită-te la pietrele voastre în iluminare deasupra capului. Iluminatul deasupra capului permite cea mai bună vizualizare și vă va ajuta să vedeți caracteristicile de suprafață ale bijuteriei. Un fundal colorat neutru vă va permite să diferențieți diferitele nuanțe și intensități ale albastru. Prin minimizarea zgomotului vizual ", vă puteți concentra pe piatră prețioasă.
  • În ciuda credinței populare, lumina naturală nu este întotdeauna cea mai bună lumină pentru a examina pietre prețioase. Lumina naturală variază foarte mult în funcție de locația geografică și de timpul zilei.
  • Cu toate acestea, ținând pietre prețioase până la iluminatul natural este încă o perspectivă suplimentară bună pentru a obține o idee despre claritatea GEM.
  • Imagine intitulată Alegeți o piatră prețioasă albastră Pasul 2
    2. Ridicați pietre prețioase cu pensete. Dacă doriți să luați piatra prețioasă în timp ce examinați-o, este important să faceți acest lucru cu pensete. Folosind degetele dvs. va provoca smudging, care va distrage cu siguranță de la piatră. Amprentele vor reduce claritatea pietrei și intensitatea culorii.
  • Dacă nu aveți pensete la îndemână, încercați să scoateți bijuteria cu un stoc de carduri rigide sau ceva similar.
  • Dacă absolut trebuie să-l luați cu mâna, apucați-o cu atenție și atingeți cât mai puțin din piatră posibil.
  • Imagine intitulată Alegeți o piatră prețioasă albastră Pasul 3
    3. Utilizați o lupă de lupă. Prin examinarea pietrei prețioase cu o lupă, puteți vedea calități ale pietrei care nu sunt vizibile cu ochiul liber.Acest lucru vă va ajuta să vă apropiați mai aproape de suprafața pietrei, observând toate caracteristicile cele mai complicate din piatră prețioasă. Utilizați geamul de lupă pentru a observa cu adevărat intensitatea culorii și pentru a vă asigura că este piatra pe care o doriți.
  • Inspectați tonul și consistența culorii. Căutați de asemenea defecte și incluziuni interne.
  • Metoda 2 din 3:
    Selectarea de umbra albastră
    1. Imagine intitulată Alegeți o piatră prețioasă albastră Pasul 4
    1. Determinați care nuanță de albastru doriți. Există de fapt zeci de pietre prețioase care se încadrează sub umbrela "albastră". Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faceți este să decideți ce nuanță de albastru doriți. Vrei un albastru foarte moale? Poate vrei un albastru mediu cu indicii de verde. Poate doriți un albastru îndrăzneț, regal pentru a adăuga la colecția dvs.
    • Odată ce determinați care nuanță de albastru doriți, veți restrânge opțiunile dvs. și veți face acest proces mai ușor.
  • Imagine intitulată Alegeți o piatră prețioasă albastră Pasul 5
    2. Check out pietre prețioase albastru. S-ar putea să căutați o piatră prețioasă regală sau profundă. Safir, cea mai populară piatră albastră din Statele Unite, este o culoare albastră îndrăzneață. Este o piatră tare care funcționează bine în bijuterii. Deși cel mai frecvent, nu este singura piatră albastră.
  • Similar cu safirul este piatra tanzanite, o bijuterie descoperită în anii 1960, care are indicii de purpuriu.
  • Ilite este o altă piatră profundă violet-albastră, care este perfectă pentru oricine încearcă să facă o declarație.
  • Spre deosebire de celelalte pietre prețioase, Lapis Lazuli este o rocă mai degrabă decât un mineral. Lapis este o piatră prețioasă de albastru regală care este folosită pentru o varietate de scopuri.
  • Gemstones Alexandrite și Benitoite sunt, de asemenea, o nuanță întunecată, regală albastră. Acestea sunt extrem de rare și vor face o dentare uriașă în contul dvs. bancar.
  • Imagine intitulată Alegeți o piatră prețioasă albastră Pasul 6
    3. Uită-te la pietre prețioase albastre ca Aquamarine. S-ar putea prefera o piatră mai moale și mai pastelată. Dacă căutați o piatră albastră ușoară, Aquamarine (o bijuterie semi-prețioasă) poate fi perfectă pentru dvs. Cuvântul Aquamarine înseamnă de fapt "apă a mării", iar culoarea GEM variază de la albastru deschis la albastru mediu, cu indicii de verde.
  • Imagine intitulată Alegeți o piatră prețioasă albastră Pasul 7
    4. Peruse Gemstones albastru luminos, cum ar fi turcoaz și topaz. Turcoazul este o piatră prețioasă opacă într-o culoare albastru-verde strălucitoare. Este o piatră prețioasă unică și strălucitoare. Topaz este o bijuterie semi-prețioasă care vine într-o varietate de culori, de la galben la roz, precum și o nuanță albastră strălucitoare. Topaz primește un tratament termic pentru a scoate o culoare intensă și atrăgătoare.
  • Metoda 3 din 3:
    Alegerea pe baza prețului
    1. Imagine intitulată Alegeți o piatră prețioasă albastră Pasul 8
    1. Determinați-vă bugetul. Gemstones albastru variază foarte mult în preț. Înainte de a vă afla zero pe piatra preferată, este util să obțineți o idee despre ce vă poate obține dolarul dvs. Unele pietre sunt mai rare și vă vor costa mult mai mult, în timp ce altele sunt mai puțin rare, la fel de frumoase și mai accesibile. Obțineți o idee despre cât costă pietre albastre diferite, astfel încât să puteți fi un consumator informat.
    • Pietre prețioase, cum ar fi Aquamarine și Topaz, sunt mai mici decât pietrele albastre prețioase, cum ar fi safirurile naturale.
  • Imagine intitulată Alegeți o piatră prețioasă albastră Pasul 9
    2. Verificați opțiunile cele mai accesibile. Blue Topaz, fiind o bijuterie semi-prețioasă, este o opțiune ieftină pentru o piatră prețioasă albastră. Deoarece este disponibil pe scară largă, îl puteți găsi la prețuri foarte competitive. Aquamarine, deși mai scumpe decât topazul, este încă relativ ieftin ca o pietre prețioase albastre. Turcoaz, chiar și în cea mai înaltă calitate, este o piatră prețioasă ieftină.
  • Imagine intitulată Alegeți o piatră prețioasă albastră Pasul 10
    3. Înțelegeți ce calități bijuterii afectează prețul. Pietre prețioase și prețioase diferă în preț, dar există și alte caracteristici cosmetice care, de asemenea, factor. Dimensiunea bijuteriei, precum și claritatea, tăierea și umbra albastrălor contribuie la eticheta finală de preț.
  • Imagine intitulată Alegeți o piatră prețioasă albastră Pasul 11
    4. Aflați mai multe pietre prețioase mai costisitoare. Dacă sunteți în căutarea de a investi o sumă bună de bani în piatră prețioasă, un safir natural poate fi ceea ce doriți. Saphires sunt considerate a fi prețioase pietre prețioase, ceea ce le face mai scumpe decât multe alte opțiuni de piatră prețioasă albastră, în special cele mai strălucitoare și mai vii safir albastru.
  • Dacă vă place aspectul unui safir, dar nu doriți să cheltuiți atât de mulți bani, Tanzanite ar putea fi cel mai bun pariu. Este foarte asemănător cu safirul în aspect, dar este mai puțin costisitor. Cu toate acestea, este, de asemenea, mai puțin durabil decât safir, deci păstrați acest compromis în minte.
  • Iolit este o altă opțiune pentru iubitorii de safir în speranța de a cheltui bani. Spre deosebire de safir și tanzanit, culoarea albastră a lui Iolit este complet naturală.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar