Cum să verificați dacă o factură de 100 de dolari este reală

U.S. Trezoreria utilizează multe caracteristici de securitate pentru a preveni contrafacerea. Ei trebuie: aproape nouă milioane de dolari în facturile contrafăcute sunt în circulație în u.S. Despre fiecare deceniu, u.S. $ 100 Bill este reproiectat, astfel că caracteristicile pe care le verificați vor depinde de data emiterii proiectului de lege. Seria 2009 facturile și mai târziu au mai multe funcții de securitate pentru a verifica. U.S. $ 100 Bill oferă portretul lui Benjamin Franklin pe sala din față și de independență pe spate.

Pași

Metoda 1 din 3:
Verificarea noilor facturi (seria 2009 și mai târziu)
  1. Imagine intitulată Verificați dacă o factură de 100 de dolari este un pas real 10
1. Uită-te la numerele de serie. Numărul de serie ar trebui să corespundă seriei. Numărul de serie apare în colțurile din stânga sus și din dreapta jos. Dacă numărul de serie nu corespunde seriei, atunci aveți de-a face cu o contrafăcută.
  • Dacă factura seria 2009, atunci numărul de serie ar trebui să înceapă cu j.
  • Dacă factura este seria 2009, atunci numărul de serie ar trebui să înceapă cu l.
  • Imagine denumită verificarea dacă o factură de 100 de dolari este un pas real 11
    2. Simți umărul lui Franklin. Noul 100 de dolari folosește imprimarea ridicată pe umărul lui Ben Franklin. Rulați degetele peste loc. Ar trebui să puteți simți textura.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o factură de 100 de dolari este un pas real 12
    3. Verificați cerneala de schimbare a culorilor. Există o mare culoare de cerneală de culoare cupru în partea stângă a numărului de serie al facturii. În interiorul inveltului este un clopot, care ar trebui să schimbe culoarea de la cupru la verde, pe măsură ce vă uitați la factura din diferite unghiuri.
  • Numeralul 100 de lângă cerneală ar trebui să schimbe, de asemenea, culoarea, la fel cum o face pe unele facturi mai vechi de 100 de dolari.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o factură de 100 de dolari este un pas real 13
    4. Țineți factura până la lumină. Un fir încorporat se execută la stânga portretului lui Franklin. Literele "SUA" și numărul 100 alternează de-a lungul benzii, care sunt vizibile din ambele părți ale notei.
  • Dacă țineți factura până la lumina UV, atunci banda ar trebui să lumineze roz.
  • De asemenea, puteți achiziționa un detector contrafăcut care strălucește lumina UV, care ar putea fi de ajutor dacă afacerea dvs. se ocupă de o mulțime de facturi. O opțiune populară este accubankerul D63 compact. Costă aproximativ 50 de dolari.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o factură de 100 de dolari este un pas real 14
    5. Verificați panglica de securitate albastră. Doar la dreapta portretului lui Franklin este o panglică de securitate albastră. Această panglică este de 3-D. Deplasați factura înainte și înapoi și verificați dacă vedeți numărul 100 și clopotele mici să se deplaseze de la o parte la alta pe măsură ce mutați factura.
  • Această panglică este țesută în hârtie, nu este lipită. În consecință, dacă panglica albastră este peeling de pe bancnotă, atunci aveți o falsă.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o factură de 100 de dolari este un pas real 15
    6. Căutați portretul filigranului. Țineți factura la lumină și căutați o imagine slabă a lui Benjamin Franklin în ovală albă pe partea dreaptă. Puteți vedea portretul filigranului de pe ambele părți ale facturii.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o factură de 100 de dolari este un pas real 16
    7. Utilizați o lupă pentru a găsi microprint. Verificați în jurul gulerului de sacou din Franklin. Ar trebui să vedeți cuvintele "Statele Unite ale Americii" în tipul mic.
  • De asemenea, ar trebui să vedeți "SUA 100" în jurul spațiului alb care conține portretul.
  • Cuvintele "100 USA" ar trebui să apară și în jurul stiloului de ieșire din dreapta lui Franklin.
  • Metoda 2 din 3:
    Verificarea facturilor mai vechi (pre-serie 2009)
    1. Imagine intitulată Verificați dacă o factură de 100 de dolari este un pas real 8
    1. Verificați data. Cele mai noi facturi de 100 de dolari sunt facturile "Seria 2009" și au multe caracteristici de securitate diferite. Facturile mai vechi sunt eliminate în afara circulației pentru a preveni contrafăcătorii de la oamenii de păcăliți. Cu toate acestea, facturile mai vechi sunt încă delict legal, deci dacă obțineți unul, nu ar trebui să presupunem automat că este fals. Verificați data la proiectul de lege.
    • Media factură de 100 de dolari în circulație timp de șapte ani. În consecință, majoritatea facturilor mai vechi ar trebui să fie în afara circulației până acum. Cu toate acestea, s-ar putea să aveți una sau mai multe stocate la domiciliu pe care doriți să le verificați.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o factură de 100 de dolari este reală Pasul 9
    2. Simțiți factura. U.S. Moneda are o senzație distinctivă. Facturile sunt tipărite pe bumbac și lenjerie, nu pe hârtie. De asemenea, facturile ar trebui să aibă o cerneală ușor ridicată, care este o caracteristică a procesului de tipărire. Dacă vă ocupați de monedă ca parte a postului dvs., ar trebui să dezvoltați rapid familiarizarea cu simțul banilor autentici.
  • Utilizarea atingerii nu este rezistentă la Foolproof, totuși. Cei mai de succes falsificatori vor înălbi banii reali și apoi imprimă peste ea.
  • Cu toate acestea, falsificatorii se luptă să reproducă imprimarea ridicată, așa că simțindu-se că factura este un prim pas bun.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o factură de 100 de dolari este un pas real 10
    3. Căutați firul de securitate. Un proiect de lege de 100 $ după 1990 ar trebui să aibă un fir de securitate în partea stângă, care este vizibilă numai când țineți factura până la lumină. Cuvintele "SUA" și "100" ar trebui să alterneze pe fir. Dacă țineți factura până la lumină UV, atunci firul strălucește roz.
  • Imagine denumită verificarea dacă o factură de 100 de dolari este un pas real 11
    4. Verificați microprinting. Facturile mai vechi utilizate microprinting ca o caracteristică de securitate. Utilizați o lupă pentru a verifica microprintarea, care va apărea în diferite locuri în funcție de anul emis de lege.
  • De exemplu, în valoare de 100 de dolari emise între anii 1990-1996, cuvintele "Statele Unite ale Americii" ar trebui să apară pe marginea exterioară a portretului oval.
  • Pentru facturile emise între 1996-2013, "USA100" ar trebui să apară în numărul 100 în colțul din stânga jos. De asemenea, ar trebui să vedeți "Statele Unite ale Americii" în reversul stâng al hainei lui Franklin.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o factură de 100 de dolari este un pas real 12
    5. Căutați cerneală de schimbare a culorilor. $ 100 facturi emise între 1996-2013 utilizează cerneală de schimbare a culorilor. Înclinați nota în lumină și priviți în colțul din dreapta jos. Numărul 100 ar trebui să se schimbe de la verde la negru.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o factură de 100 de dolari este un pas real 13
    6. Găsiți portretul filigranului. Facturile tipărite după 1996 au un portret de filigran al lui Benjamin Franklin în spațiul gol din partea dreaptă. Imaginea ar trebui să fie foarte slabă, dar vizibilă din ambele părți.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o factură de 100 de dolari este un pas real 14
    7. Acordați atenție frontierelor neclare. Facturile reale ar trebui să aibă linii clare, ascuțite, care sunt foarte greu pentru reproduceri. Dacă vedeți imprimarea neclară sau textul, atunci probabil că aveți de-a face cu o falsă.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o factură de 100 de dolari este un pas real 15
    8. Utilizați un stilou de detectare a banilor contrafăcați. Acest stilou este vândut la Amazon și costă 5 $. Verifică substanțele chimice comune utilizate în contrafaceri. Cu toate acestea, fraudatorii au devenit înțelepți și nu mai folosesc substanțele chimice, astfel încât stiloul nu este rezistent la pensiune.
  • Cu toate acestea, acum puteți cumpăra un stilou de detectare contrafăcut, care are o lumină UV încorporată în cap și costă sub 10 USD.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o factură de 100 de dolari este un pas real 16
    9. Comparați-l cu un alt proiect de lege. Nu au fost utilizate funcții speciale de securitate pe facturile tipărite înainte de anul 1990. În consecință, cel mai bun mod de a verifica autenticitatea este de ao compara cu alte 100 $. S-ar putea să trebuiască să mergi la o bancă pentru a verifica dacă factura este autentică.
  • De asemenea, puteți vizita U.S. Site-ul valutar și găsiți imagini de facturi de 100 de dolari mai vechi.
  • Metoda 3 din 3:
    Raportarea facturilor contrafăcute
    1. Imagine intitulată Verificați dacă o factură de 100 de dolari este un pas real 17
    1. Țineți o factură contrafăcută. Dacă credeți că factura este falsă, nu ar trebui să o returnați la persoana care la transmis. În schimb, încercați să întârzieți persoana. Apelați un manager în față și spuneți trecătorului că managerul trebuie să se uite la proiectul de lege.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o factură de 100 de dolari este un pas real 18
    2. Notați detalii. După cum așteptați, notați detalii importante despre trecător. Scrieți vârsta, înălțimea, culoarea părului, culoarea ochilor, greutatea și alte caracteristici unice.
  • Dacă persoana a condus la afacerea dvs., încercați să obțineți numărul plăcii de licență.
  • Amintiți-vă că persoana care vă dau proiectul de lege ar putea să nu fie contrafăcătorul, așa că nu credeți că trebuie să efectuați arestarea unui cetățean sau orice altceva. Ar putea fi complet nevinovați.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o factură de 100 de dolari este reală pasul 19
    3. Inițializați factura. Ar trebui să vă scrieți inițialele și data la frontiera albă care înconjoară factura de 100 $.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o factură de 100 de dolari este un pas real 20
    4. Manipulați factura cu ușurință. Va trebui să o dați la poliție, care ar putea să tragă amprentele de pe factură. Din acest motiv, atingeți 100 de dolari Fake cât mai puțin posibil. Păstrați-l într-un plic în registrul dvs.
  • Amintiți-vă să nu puneți cu celelalte facturi. În schimb, marcați plicul "contrafăcut", astfel încât să o găsiți repede.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o factură de 100 de dolari este un pas real 21
    5. Suna la politie. Puteți găsi numărul în agenda telefonică. Spuneți-le că aveți un proiect de lege de 100 de dolari și să le oferiți locația dvs. Ei vă vor spune ce să faceți în continuare. În general, poliția va contacta serviciul secret pentru a investiga.
  • De asemenea, puteți apela direct serviciul secret, dacă doriți. Puteți găsi biroul local la acest site: https: // serviciu secret.Gov / Contact / Field-Birouri /. Introduceți codul poștal.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o factură de 100 de dolari este un pas real 22
    6. Mână peste factura contrafăcută. Doar transforma factura la un ofițer de poliție identificat sau un agent de serviciu secret. Dacă dați factura serviciului secret, este posibil să fie necesar să completați un raport de notă contrafăcută pentru fiecare proiect de lege.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar