Cum să curățați un bong de sticlă

Păstrarea unui bong curat este mult mai ușoară și mai ieftină decât v-ați putea imagina. Dacă sunteți dispus să lăsați deoparte 5-10 minute, o dată pe lună, puteți păstra Bong spumante și strălucitoare. În timp ce curățarea regulată vă face viața mult mai ușoară, chiar și cei cu cele mai nalte piese le pot obține din nou curățate cu consumabile simple.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pregătirea Bong
  1. Imagine intitulată Curățați un pas de sticlă Bong Pasul 1
1. Separați toate piesele în mișcare din Bong. Curățarea corectă implică, de obicei, tremurarea și unele spălarea, care poate deteriora piese delicate de sticlă dacă nu sunteți atent. Separați fiecare dintre părți - bongul, diapozitivul și tulpina și le-a pus deoparte să fie curățate separat.
  • Poate doriți să purtați mănuși de latex, deoarece mirosul de rășină poate fi greu de îndepărtat din mâini.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de sticlă bong 2
    2. Clătiți piesele în apă fierbinte. Acest lucru va slăbi oricare dintre bucățile mai mari ale rășinii care pot fi înfundate din bong. Cel mai fierbinte apa cu atât mai bine, astfel încât folosiți clești pentru a prinde piesa dacă nu puteți ține bine piesa.
  • Nu utilizați apă caldă pe o piesă rece, deoarece acest lucru poate cauza să se spargă. Dacă piesa dvs. este rece, din orice motiv, începeți cu apă călduță și ridicați încet temperatura.
  • Pentru curățarea mai mică, de rutină, puteți să clătiți rapid bong-ul și treceți la curățarea ulterioară.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de sticlă Bong Pasul 3
    3. Bateți orice bucăți mari de rășină cu tampoane de bumbac sau de curățare a țevilor. Dacă există bucăți mari de gudron sau rășină pe care le puteți atinge cu ușurință, pur și simplu bateți-le cu spălare blândă. Dacă se rezistă o bucată, asta e bine. Vrei doar să scapi de bucăți mari, ușor de îndepărtat acum.
  • Pentru piese mai mici, cu pete groase, groase, cum ar fi diapozitivul sau castronul, poate ajuta la înghețarea piesei timp de 30 de minute. Acest lucru slăbește bucăți de rășină și le face mai ușor să bată. Asigurați-vă că uscați vasul înainte de înghețare.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de sticlă bong 4
    4. Așezați părțile mai mici în saci de plastic rezidual. Asigurați-vă că pot sigila eficient. Veți folosi sacul pentru a conține lichidul de curățare în timp ce vă înmuiați piesele mai mici. Deși le puteți face în același timp, este mai sigur să le puneți fiecare în saci separați.
  • De asemenea, puteți utiliza cupe și boluri, atâta timp cât le puteți umple cu suficient lichid pentru a acoperi piesele. Cu toate acestea, curățarea poate lăsa un miros neplăcut la vase, făcând pungile de plastic cele mai convenabile opțiuni mai des decât nu.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea diapozitivului și a castronului
    1. Imagine intitulată Curățați un pas de sticlă Bong Pasul 5
    1. Umpleți pungile de plastic cu alcool izopropil (frecare). Achiziționați 90% izopropil în loc de 71% ori de câte ori este disponibil, deși ambele vor funcționa. Ele pot fi găsite în secțiunea de prim ajutor a supermarket-ului sau a farmaciei. Asigurați-vă că piesele sunt complet scufundate în fluid. Alcoolul reacționează cu gudronul și rășina, făcându-l mai ușor de îndepărtat, făcându-l un detergent ieftin și eficient. Dacă nu aveți alcool ISO, există mai multe alternative:
    • Profesioniști de curățare cum ar fi verde simplu și soluție 420.
    • Apa caldă și comprimate dentare.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de sticlă Bong Pasul 6
    2. Adăugați aproximativ 1-2 lingură de sare la saci. Cu atât mai mare boabele de sare cu atât mai bine. Sarea nu se va dizolva în alcool și este utilizată ca abrazivă. Pe măsură ce scuturați sacul de sare și alcool, sarea se va intra în colțuri și crannii, nu a putut ajunge, curățându-i.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de sticlă Bong Pasul 7
    3. Agitați piesele din saci, încercând să obțineți sarea în interiorul pieselor atunci când este posibil. Obțineți sarea în țeavă și apoi utilizați degetele pentru a închide deschiderile la țeavă. Apoi scuturați sarea pentru a scăpa de cât mai multă rășină pe cât puteți. Se agită sacul timp de 1-2 minute sau până când piesa este vizibil curată.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de sticlă Bong Pasul 8
    4. Înmuiați conducta timp de câteva ore și repetați pentru a elimina petele persistente. Dacă există părți care sunt încă blocate ferm, adăugați doar o stropire de alcool proaspăt și lăsați-o să stea câteva ore. Când vă întoarceți, scuturați-o din nou pentru o curățare mai profundă.
  • Puteți scoate piesa și folosiți o swap de bumbac pentru a șterge orice pete, care ar trebui să se desprindă cu ușurință, înainte de a înmuia din nou piesa.
  • Unele dintre sare s-au dizolvat probabil, deoarece celelalte 9% din izopropil este apă. Adăugați mai multe dacă aveți nevoie.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de sticlă Bong Pasul 9
    5. Clătiți bucățile cu apă fierbinte. Spălați alcoolul și sarea cu apă caldă. S-ar putea să doriți să renunțați la fluid pe toaletă, deoarece vă poate stinge chiuveta și țevile dacă este lăsată neperturbată.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de sticlă Bong Pasul 10
    6. Utilizați apă și suc de lămâie pentru a elimina petele de apă. Ștergeți orice spoturi excesive, scufundând capătul sculei într-un alcool curat pentru a scăpa de orice pete persistente. Apoi, pentru a îndepărta orice nod de apă, înmuiați conducta timp de 10-15 minute într-un amestec de apă caldă și suc de lămâie. Uscați piesa bine când ați terminat pentru o strălucire la nivel de magazin.
  • Metoda 3 din 3:
    Curățarea Bong
    1. Imagine intitulată Curățați un pas de sticlă Bong Pasul 11
    1. Umpleți bong-ul cu aproximativ o ceașcă de alcool de frecare. Acest lucru este pentru aproximativ 112{ displaystyle 1 { frac {1} {2}}}1 { frac {1} {2}}FT Bong, deci ajustați corespunzător dacă dvs. este mai mare sau mai mică. Ca și în cazul pieselor mai mici, 91% izopropil este cea mai bună opțiune, dar puteți utiliza produse de curățare profesionale, precum și verde simplu. Dacă aveți percolatori sau secțiuni separate, adăugați o ceașcă suplimentară de 1/3 sau un astfel de percolator.
    • Dacă vă ocoliți măsurătorile, adăugați cât mai mult de alcool, iar în toate aceleași locuri, așa cum ați adăuga apă dacă ați fumat.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de sticlă Bong Pasul 12
    2. Adăugați 2-3 linguri de sare cu cereale mari. Puteți folosi sarea de masă cu granulație fină, dar sarea cursului va funcționa mai bine de fiecare dată. Adăugați-o din nou la fiecare secțiune a Bong, percolatorii și toate, unde ați adăugat alcool.
  • Nu vă faceți griji dacă nu puteți obține sarea peste tot încă - va fi mai ușor atunci când începeți să se agită.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de sticlă Bong Pasul 13
    3. Sigilați deschiderile la bong cu mâinile. Utilizați palmele și degetele pentru a sigila deschiderile la bong, ținându-l bine, de asemenea. Puteți ține jos prosoape vechi pentru a preveni scurgerea apei. Cu toate acestea, trebuie să aveți o înțelegere fermă de Bong, de asemenea. Va trebui să o agitați viguros pentru ao curăța, deci trebuie să vă puteți menține fără ao renunța.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de sticlă Bong Pasul 14
    4. Agitați bongul la "Scrub" cu sarea. Alcoolul va slăbi rășina și va facilita eliminarea. Sarea va acționa ca un burete, ștergând restul rășinii, unde nu puteți ajunge la ea.
  • Pentru o curățare profundă, este posibil să trebuiască să rotiți și să întoarceți bong-ul pentru a obține sarea la zonele greu de a ajunge.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de sticlă Bong Pasul 15
    5. Înmuiați bong-ul în produsele de alcool sau de curățare dacă aveți pete dificile sau greu de curățat petele. Dacă nu ați curățat bong-ul dvs. după luni de utilizare, este posibil să fie nevoie să lăsați să se înmoaie. Acest lucru este adesea în cazul în care soluțiile de curățare cum ar fi soluția 420 vin la îndemână, deoarece sunt menite să se amestece cu apă și au rămas pentru perioade mai lungi de timp. Înmuiați bongul peste noapte și, când ați terminat, re-curățați-l cu sare și alcool izopropilic.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de sticlă Bong Pasul 16
    6. Dați bongului o strălucire frumoasă cu puțină apă și suc de lămâie. Utilizați un tampon de bumbac sau mai curat pentru a elimina ultimele pete mici. Pentru a scăpa de orice note de apă, înmuiați bucata de apă caldă de 10-15 minute și 1/2 o valoare de suc de lamaie sau 1/2 o ceașcă de oțet alb. Când ați terminat, asigurați-vă că uscați bine piesa.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Curățați piesa la fiecare câteva săptămâni pentru ao păstra curată. Este mult mai ușor să curățați piesa în mod regulat timp de 5-10 minute decât rareori, când ar putea dura o oră pentru a curăța complet.

    Avertizări

    Reziduurile umplute cu apă sau fluid pot lăsa semne și pete dacă sunt vărsate.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Alcool izopropilic.
    • Sare
    • Pungi de plastic reutilizabile
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar