Cum să curăț legos

După ani de joc sau a "afacere grozavă" La o vânzare de curte, puteți deveni proprietarul mândru al grupelor de murdărie care ar putea fi considerat lego. Acestea nu sunt prea greu de curățat, dar poate fi consumatoare de timp pentru o colecție mare. În timp ce sunteți la el, învățați cum să inversați decolorarea din cauza daunelor la soare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Spălarea lego cu mâna
  1. Imagine intitulată Clean Legos Pasul 1
1. Utilizați această metodă pentru a minimiza daunele. Această metodă este mai consumatoare de timp decât altele, cu excepția cazului în care Lego are doar praf și murdărie minore. Utilizați acest lucru pentru Lego preferat sau cel mai colectiv, pentru a le păstra în siguranță de la daune accidentale.
  • Imagine intitulată Clean Legos Pasul 2
    2. Curățați părțile sensibile la apă cu un prosop uscat sau periuță de dinți. Anulați orice piese cu autocolante sau modele tipărite, precum și orice unități multi-parte care nu sunt menite să fie separate, cum ar fi Turntables. Curățați-le cu un prosop uscat sau îndepărtați murdăria gravă folosind o periuță de dinți nouă.
  • Piesele electrice delicate pot fi curățate folosind șervețele de alcool.
  • Imagine intitulată Clean Legos Pasul 3
    3. Separați toate piesele rămase. Detașați toate părțile sensibile la apă unul de celălalt, dacă nu sunt blocați. Asigurați-vă că trageți unități multi-piese, cum ar fi anvelopele.
  • Dacă aveți o colecție mare, împărțiți-le în recipiente de aproximativ 200 sau 300 fiecare.
  • Imagine intitulată Clean Legos Pasul 4
    4. Agită în apă cu săpun. Așezați cărămizile Lego separate într-un recipient. Adăugați apă călduță și un săpun mic sau alt detergent slab. Agitați ușor cărămizile, amestecându-le cu mâna.
  • Nu utilizați niciodată un produs de curățare care conține Bleach.
  • Nu folosiți niciodată apă de peste 104ºF (40 ° C).
  • Imagine intitulată Clean Legos Pasul 5
    5. Adăugați oțet (opțional). Dacă cărămizile miroase rău sau dacă doriți să le dezinfectați, adăugați oțet alb la apă. Utilizați aproximativ ¼ la ½ cât mai mult oțet așa cum ați făcut apă.
  • Imagine intitulată Clean Legos Pasul 6
    6. Lăsați piesele să se înmoaie. Lăsați-i să se înmoaie timp de cel puțin zece minute, apoi verificați-le pe ele. Dacă apa este extrem de tulbure, înlocuiți-o cu apă cu săpun proaspătă și lăsați-o să se înmoaie pentru o oră întreagă sau peste noapte dacă este convenabilă.
  • Imagine intitulată Clean Legos Pasul 7
    7. Curățați piesele, dacă este necesar. Dacă încă mai este blocat, este posibil să fie nevoie să o curățați folosind o periuță de dinți nouă sau o scobitoare pentru a ajunge la creveți.
  • Piesele de plastic clare, cum ar fi parbrizele, sunt ușor zgâriate. Frecați-le cu degetul în schimb.
  • Imagine intitulată Clean Legos Pasul 8
    8. Clătiți piesele. Transferați cărămizile Lego într-un filtru sau colander și clătiți-le în apă rece pentru a îndepărta săpunul și murdăria slăbită.
  • Imagine intitulată Clean Legos Pasul 9
    9. Uscați cărămizile. Opțional, rotiți cărămizile într-un spinner de salată pentru a îndepărta o parte din apă. Apoi, plasați cărămizile umede într-un singur strat pe un prosop, pe partea dreaptă în sus, astfel încât apa scurgerea de la partea inferioară. Pentru a accelera procesul de uscare, lăsați un ventilator pe suflare peste cărămizi.
  • Nu utilizați un uscător de păr, care poate deteriora cărămizile.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind o mașină de spălat
    1. Imagine intitulată Clean Legos Pasul 10
    1. Urmați aceste instrucțiuni la propriul risc. Serviciul Clienți Lego avertizează împotriva utilizării mașinilor de spălat datorită riscului de deteriorare a căldurii sau a tâmpeniei.> Multe cărămizi LEGO au ieșit din mașină nevătămat, dar nu este neapărat adevărat pentru cărămizi și mașina de spălat.
  • Imagine intitulată Clean Legos Pasul 11
    2. Separați piesele. Detașați toate piesele unul de celălalt, cu excepția cazului în care sunt blocați de murdărie. Anulați toate piesele cu autocolante, cerneală tipărită, piese în mișcare, piese electrice sau plastic limpede. Acestea trebuie să fie curățate cu un prosop uscat sau șervețele de alcool pentru a evita deteriorarea de la.
  • Imagine intitulată Clean Legos Pasul 12
    3. Puneți piesele într-o pungă de spălare sau pernă. O pungă de îmbrăcăminte fină de plasă va împiedica blocarea mașinii și va reduce la minimum deteriorarea cărămizilor de la Tumbling, deși zgârierea este încă posibilă. Puteți folosi o pernă dacă nu aveți o pungă de spălare, dar asigurați-vă că o închideți strâns cu un fermoar sau o bandă de cauciuc.
  • Imagine intitulată Clean Legos Pasul 13
    4. Setați mașina la spălare ușoară și rece. Utilizați doar setările blânde pe mașina dvs. de spălat și numai apă rece. Orice temperatură de peste 104 ° C (40 ° C) are potențialul de a topi cărămizi lego.
  • Imagine intitulată Clean Legos Pasul 14
    5. Adăugați detergent ușor. Detergentul de spălare ușoară este recomandat pentru a evita zgârierea. Citiți etichetele pe detergentul ecologic, dacă aveți probleme cu găsirea unui marcat ușor.
  • Imagine intitulată Clean Legos Pasul 15
    6. Lăsați piesele să se usuce. Puneți piesele pe un prosop pe laturile sau baza, astfel încât apa se poate scurge. Păstrați într-o cameră ventilată pentru a accelera uscarea, dar păstrați-le departe de căldură. Ele pot lua una sau două zile să se usuce complet, în funcție de umiditate.
  • Metoda 3 din 3:
    Restaurarea cărămizilor de lego decolorate
    1. Imagine intitulată Clean Legos Pasul 16
    1. Spălați mai întâi cărămizile. Această metodă va inversa decolorarea care apare din cauza expunerii la soare, dar nu îndepărtează murdăria. Urmați una dintre metodele de mai sus pentru prima dată pentru a vă curăța cărămizi înainte de a încerca acest lucru.
    • Nu aveți nevoie să vă uscați cărămizile înainte de a urma aceste instrucțiuni.
  • Imagine intitulată Clean Legos Pasul 17
    2. Puneți cărămizile într-un recipient transparent. Expunerea la soare este o parte importantă a acestei metode, astfel încât să utilizați un recipient din sticlă sau din plastic. Puneți-l într-o zonă cu o mulțime de soare, dar păstrați-l departe de copii și animale de companie, deoarece vor fi utilizate materiale neexepene.
  • Deoarece peroxidul de hidrogen reacționează cu lumina ultravioletă, numai lumina soarelui sau o lampă UV va funcționa.
  • Nu utilizați această metodă pentru piese cu autocolante și piese electrice.
  • Imagine intitulată Clean Legos Pasul 18
    3. Acoperiți cărămizile cu peroxid de hidrogen. Utilizați soluția standard de peroxid de hidrogen 3%, disponibilă în magazinele de droguri. Veți avea nevoie de suficientă pentru a acoperi cărămizile decolorate.
  • Deși peroxidul de hidrogen 3% este sigur pentru contactul cu pielea, purtați mănuși și ochelari de protecție pentru a minimiza expunerea și mențineți departe de gură și păr. Copiii ar trebui să aibă un adult mâner acest lucru pentru ei.
  • Imagine intitulată Clean Legos Pasul 19
    4. Cântărește bucăți mari, plutitoare. Unele dintre piesele dvs. Lego pot pluti în peroxidul de hidrogen. Utilizați orice obiect greu pentru a cântări cele mai mari bucăți.
  • Imagine intitulată Clean Legos Pasul 20
    5. Se amestecă piesele de o dată pe oră. Amestecând piesele mici în jurul valorii de un baston sau o mână de mănușă, vor disloca bulele care le cauzează să plutească. Încercați acest lucru la fiecare oră sau deci pentru cele mai bune rezultate. Dacă lăsați piese plutitoare prea mult, ele pot dezvolta un marcaj alb tulbure de-a lungul liniei de apă.
  • Dacă nu se formează bule în bucăți după o oră, peroxidul de hidrogen sa descompus în cea mai mare parte apă. Aruncați lichidul în jos pe scurgere și încercați din nou cu o sticlă nouă.
  • Imagine intitulată Clean Legos Pasul 21
    6. Crăciunul și cărămizile uscate odată ce culoarea este restabilită. Acest lucru durează de obicei aproximativ patru până la șase ore. Acest timp variază în funcție de rezistența la lumina soarelui și de vârsta de peroxid de hidrogen. Odată făcut, transferați cărămizile într-o colandere, clătiți-le și uscați la aer.
  • sfaturi

    Curățați părțile electrice cu șervețele alcoolice.
  • Tumblingul de la mașina de spălat poate combina piesele. O persoană are chiar și a vândut aceste creații aleatorii lego.
  • Avertizări

    Nu rulați nicio piese Lego printr-un uscător, deoarece acest lucru le poate determina să se topească sau să se spargă.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar