Cum să vă scufundați de pe un bloc de pornire

În înot competitiv, o scufundare bună din blocul de pornire este o parte crucială a cursei. În timpul începerii dvs. veți genera mai multă viteză decât în ​​orice alt punct, deci este imperativ să învățați să valorificați acea viteză și să o utilizați în avantajul dvs. Chiar dacă scufundarea dvs. de pe blocul de pornire durează doar câteva secunde, stăpânind abilitatea este o parte vitală a câștigului restului cursei.

Pași

Partea 1 din 5:
Utilizarea poziției de pornire a piesei
  1. Imagine intitulată scufundare de pe un bloc de pornire Pasul 1
1. Pas cu atenție pe blocul de pornire. Veți fi confruntați cu piscina, ambele picioare cu care se confruntă înainte. Evaluați rapid și familiarizați-vă cu simțul blocului. Asigurați-vă că vă simțiți complet constanți înainte de a continua.
  • Imagine intitulată scufundare de pe un bloc de pornire Pasul 2
    2. Plasați un picior în fața celuilalt. Este adesea recomandat să vă puneți piciorul puternic în poziția din spate, cu degetele de la picioare îndreptate direct înainte. Cu toate acestea, încercați să experimentați pentru a vedea ce picior înainte funcționează cel mai bine pentru dvs.
  • Indiferent de piciorul pe care îl conduceți, asigurați-vă că picioarele dvs. sunt aproximativ o lățime de umăr în afară pe bloc.
  • Imagine intitulată scufundare de pe un bloc de pornire Pasul 3
    3. Încorporați degetele de la picioare pe piciorul dvs. înainte peste marginea blocului. Prin curățarea degetelor de la picioare peste margine, veți putea să împingeți blocul cu forță maximă. Asigurați-vă că greutatea dvs. este distribuită uniform între picioarele din față și din spate pentru a vă asigura stabilitatea.
  • Imagine intitulată scufundare de pe un bloc de pornire Pasul 4
    4. Îndepărtați-vă și vă puneți capul aproape de genunchi. Asigurați-vă că capul este în jos, iar bărbia se odihnește pe piept și poziționate direct între genunchi. Țineți genunchiul înainte poziționat direct peste degetele de la picioare și șoldurile poziționate direct peste tocuri.
  • Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că centrul de greutate este poziționat la marginea blocului, rezultând cel mai rapid timp de reacție.
  • Imagine intitulată scufundări de pe un bloc de pornire Pasul 5
    5. Împingeți brațele înainte și luați partea din față a blocului. Utilizați ambele mâini pentru ao înțelege. Veți avea o mână poziționată pe fiecare parte a piciorului înainte. Apucați blocul cu toate degetele și degetele tale, care vă vor ajuta să generați cea mai mare forță.
  • Vă puteți odihni degetele pe partea de sus a blocului sau înfășurați-le în fața acestuia, indiferent de ce preferați.
  • Pentru a genera cea mai mare putere, este adesea recomandat să vă înfășurați degetele în față.
  • Partea 2 din 5:
    Utilizarea poziției de plecare a apucării
    1. Imagine intitulată scufundare de pe un bloc de pornire Pasul 6
    1. Pas cu atenție pe bloc. Țineți ambele picioare cu fața în față, cu întregul corp cu fața în piscină. Faceți o evaluare rapidă a blocului și cunoașteți-vă cu simțul acesteia. Asigurați-vă că vă simțiți complet stabilizat înainte de a vă deplasa în poziția următoare.
  • Imagine intitulată scufundări de pe un bloc de pornire Pasul 7
    2. Stați pe bloc și vă curățați degetele de la picioare peste marginea blocului. Ar trebui să vă așezați picioarele la aproximativ 6 inci. Asigurați-vă că greutatea dvs. este distribuită uniform între cele două picioare pentru a vă asigura stabilitatea. Păstrați genunchii ușor îndoiți.
  • Imagine intitulată scufundări de pe un bloc de pornire Pasul 8
    3. Împingeți brațele înainte și luați marginea din față a blocului. Puteți să vă așezați mâinile în interiorul sau în afara picioarelor dvs., oricare dintre acestea este cel mai confortabil pentru dvs. Ar trebui să vă sprijiniți ușor.
  • Imagine intitulată scufundări de pe un bloc de pornire Pasul 9
    4. Țineți capul poziționat între genunchi. Vrei ca capul tău să fie ascuns cât mai aproape de ei posibil. Chinul tău ar trebui să se odihnească pe piept. Sunteți acum într-o poziție de stabilitate dinamică, cu centrul de greutate care vă permite să vă deplasați cât mai repede posibil.
  • Partea 3 din 5:
    Finalizarea poziției de plecare
    1. Imagine intitulată scufundare de pe un bloc de pornire Pasul 10
    1. Ridicați-vă șoldurile. Atât pornirea pistei, cât și începutul apucării necesită să vă ridicați șoldurile la fel de mari ca și cele mai bune rezultate. Poziționați-le cât mai aproape de marginea blocului, după cum puteți.
    • În esență, spatele dvs. ar trebui să fie situat cât mai mare în aer posibil.
    • Făcând acest lucru, împreună cu capul în apropierea genunchilor, vă va ajuta să vă poziționați centrul de greutate și să vă oferiți cel mai bun avantaj pentru o perioadă de reacție rapidă.
  • Imagine intitulată scufundarea de pe un bloc de pornire Pasul 11
    2. Poziționați-vă capul astfel încât să fie în jos și să priviți ușor înapoi. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați ochelarii după ce ați lovit apa. Pierderea ochelarilor de înot în timpul unei curse vă poate arunca complet.
  • Imagine intitulată scufundări de pe un bloc de pornire Pasul 12
    3. Intrați în poziție și fiți cât mai mult posibil. Cursa nu va fi pornită până când toți concurenții sunt gata, complet încă și în poziția de plecare.
  • Luând prea mult timp pentru a intra într-o poziție gata sau pentru a cădea din bloc înainte ca începutul oficial să poată duce la descalificare.
  • Imagine intitulată scufundări de pe un bloc de pornire Pasul 13
    4. Închideți ochii și așteptați sunetul beeperului sau a pistolului. Închiderea ochilor în timp ce așteptați că beeperul este adesea recomandat deoarece va duce la un timp de reacție mai rapid. Prin închiderea ochilor și concentrându-vă asupra sunetului beeperului, vă îndepărtați unul dintre simțurile dvs., determinând celălalt să fie ușor sporit.
  • Acest lucru vă va crește timpul de reacție la sunetul beeperului.
  • Când practicați, lucrați la creșterea timpului de reacție la sunetul beeperului real. Practicarea vă va ajuta să dezvoltați cu adevărat această abilitate.
  • Partea 4 din 5:
    Împingând
    1. Imagine intitulată scufundări de pe un bloc de pornire Pasul 14
    1. Împingeți-vă cu mâinile și picioarele simultan. Împingeți cu mâinile vă va înclina corpul în poziția ideală pentru a împinge cu picioarele. Doriți să "explodați" în sus și în afară cu picioarele și picioarele când împingeți-vă, deoarece trebuie să generați cât mai multă forță posibilă.
    • Așa cum picioarele voastre părăsesc blocul, utilizați degetele de la picioare curbate pentru a vă da o împingere finală pentru a vă propulsa înainte și în jos în apă.
  • Imagine intitulată scufundări de pe un bloc de pornire Pasul 15
    2. Aruncați-vă brațele în poziția Streamline în timp ce vă împingeți. Utilizați impulsul pe care îl creați prin împingerea cu mâinile pentru a arunca brațele înainte în această poziție.
  • În mod ideal, doriți să fiți capabili să "explodeze" dintr-o poziție îndoită într-o poziție de corp raționalizată în aproximativ 1.5 secunde.
  • Uită-te ușor pe măsură ce împingeți. Acest lucru vă va forța corpul să urmeze direcția capului tău.
  • Imagine intitulată scufundare de pe un bloc de pornire Pasul 16
    3. Împingeți-vă capul în jos și împingeți șoldurile. Trebuie să faceți acest lucru de îndată ce picioarele dvs. părăsesc blocul. Vrei să te scufunde înainte cu capul tău între brațe, arătând ușor înapoi. Acest lucru va face ca corpul să se deplaseze în jos în apă. Acesta vă va ajuta, de asemenea, să vă păstrați ochelarii odată ce faceți impact.
  • Partea 5 din 5:
    Făcând impact
    1. Imagine intitulată scufundare de pe un bloc de pornire Pasul 17
    1. Mențineți poziția raționalizată după împingere. De îndată ce vă împingeți, veți fi rupe rapid în poziția completă de raționalizare. Mențineți această poziție înainte de a intra în apă prin blocarea tuturor articulațiilor dvs. majore - glezne, genunchi, șolduri, încheieturi, coate, umeri și gât.
    • Împingeți degetele împreună pentru a vă menține brațele în poziția raționalizată după ce ați lovit apa.
  • Imagine intitulată scufundare de pe un bloc de pornire Pasul 18
    2. Rămân în poziția raționalizată când ați lovit apa. La impact, ar trebui să aveți picioarele apropiate împreună, degetele de la picioare, fese strânse, bărbia se odihnește pe piept, ochii care privesc în jos și brațele încuiate direct în spatele urechilor.
  • Imagine intitulată scufundări de pe un bloc de pornire Pasul 19
    3. Ridicați-vă mâinile și capul ușor după ce ați lovit apa. Veți ține în continuare poziția raționalizată "mâinile pe" până când sunteți aproape de a reveni și începeți înotul.
  • Imaginea intitulată scufundarea de pe un bloc de pornire Pasul 20
    4. Explozie la suprafață și începe să înoate. De îndată ce ați lovit suprafața, mergeți din poziția raționalizată chiar în cursa dvs. de înot. Momentul pe care l-ați construit va face primele câteva lovituri puternice și puternice.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar