Cum să editați videoclipuri

Editarea filmelor ia practica, răbdarea și un ochi artistic, dar oricine poate învăța să editeze expert un film cu suficient timp. Odată ce vă simțiți confortabil într-un program de editare, cum ar fi Imovie sau Premier, gama de control asupra următorului dvs. video devine aproape infinită. Știința părților, parțială și accesibilă pentru oricine, învățând să editați videoclipuri este unul dintre cele mai importante lucruri pe care un regizor al oricărui nivel de calificare poate face.

Pași

Partea 1 din 3:
Cunoașterea software-ului de editare
  1. Imagine intitulată Editați videoclipurile Pasul 1
1. Alegeți software-ul de editare corectă. Există o mulțime de programe de editare video acolo, de la programe profesionale cu tone de caracteristici (Avid, Adobe Premiere, Final Cut Pro) la programele gratuite care vin preinstalate pe majoritatea computerelor (Imovie, Windows Movie Maker). În timp ce software-ul gratuit devine din ce în ce mai robust în fiecare an, ar trebui să vă gândiți să cumpărați un program profesional dacă intenționați să faceți mai mult decât câteva filme de casă sau prezentări simple.
  • Aproape toate programele au studii gratuite care vă permit să le încercați înainte de cumpărare.
  • În prezent, sunt luate în considerare premiera Adobe și Final Cut Pro "standard industrial" Programe. Va trebui să le cunoașteți Deveniți un editor video profesionist.
  • Imagine intitulată Editați videoclipurile Pasul 2
    2. Aflați elementele de bază ale interfeței dvs. de editare. În timp ce diferite programe au caracteristici diferite, elementele de bază ale celor mai multe software sunt destul de similare. Chiar și programele simple au o mulțime de instrumente și butoane, dar există trei părți principale pentru fiecare program video pe care trebuie să-l cunoașteți:
  • Cronologia: Acesta este locul în care comandați, editați și tăiați imaginile în videoclipul final. Uneori cunoscută ca a "Secvenți" sau "Storyboard Editor" Aici faceți majoritatea muncii dvs. Cele mai multe programe arată atât audio cât și video în cronologie. De obicei este aproape de partea de jos a ferestrei
  • Ecranul de previzualizare: Aici vizionați proiectul filmului în timp ce editați. De obicei, începe ca o cutie neagră cu joc, derulare și butoane de oprire sub ea. Este de obicei în cvadrantul drept superior.
  • Biblioteca / Colecția: Acesta este locul în care sunt sortate toate audio, video și imagini importate, permițându-vă să trageți și să le plasați în cronologia dvs. pentru editare. De obicei, vine cu o funcție de căutare și unele instrumente de etichetare. Este de obicei pe partea stângă a ferestrei.
  • Alte secțiuni ar putea include controale audio, a "trusa de scule," Efecte speciale, un loc pentru a adăuga titluri și un al doilea ecran video pentru a verifica imaginile importate.
  • Imagine intitulată Editați videoclipuri Pasul 3
    3. Cunoașteți instrumentele esențiale pentru editare. Deși fiecare program are nume diferite pentru ei, există doar o mână de instrumente care sunt obligatorii pentru editarea de bază. Hover peste o pictogramă pentru a vedea ce este numit în programul dvs.
  • Pointer: De obicei, o pictogramă standard de clic pe mouse, indicatorul poate face totul, de la tăierea imaginilor la mișcarea și ștergerea clipurilor pentru a adăuga efecte sonore.
  • Razor / tăiat: De obicei, desemnate de o pictogramă dreaptă de ras, acest cotizează imaginile din cronologia dvs. în două clipuri separate oriunde faceți clic pe.
  • Zoom: Vă permite să faceți o reducere mai detaliată, mai precisă a videoclipului dvs. prin mărirea în cronologie
  • Editări de rulare: De obicei, două sau trei instrumente separate, acestea fac modificări la un clip și apoi deplasați toate celelalte clipuri pentru a face loc pentru noua dvs. schimbare. Ex. Dacă scurtați un clip, acesta liniște automat clipurile care urmează cu noua lungime.
  • Imagine intitulată Editați videoclipurile Pasul 4
    4. Redați-vă cu programul dvs. pentru a afla despre alte caracteristici. Înainte de a începe orice proiect, ar trebui să vă faceți cu software-ul și să învățați cât mai multe instrumente pe care le puteți. Importați unele imagini vechi și faceți un videoclip de practică rapidă, apoi răsfoiți internetul pentru tutoriale sau sfaturi gratuite.
  • Înscrieți-vă într-o clasă la un colegiu local sau studio de artă pentru a obține instrucțiuni detaliate dacă vă simțiți pierduți.
  • Partea 2 din 3:
    Editarea video
    1. Imagine intitulată Editați videoclipuri Pasul 5
    1. Organizați-vă imaginile. Indiferent dacă efectuați un film simplu sau următorul blockbuster, imaginile bine organizate sunt esențiale pentru a preveni pierderea, eficientizarea procesului de editare și pentru a ajuta alți membri ai echipei să sară în proiect fără confuzie. Deși poate fi un hassle la început, etichetarea temeinic și depunerea imaginilor video vor salva nenumărate dureri de cap mai târziu.
    • Organizarea dosarelor după proiect și data la care a fost împușcată. Ex. My_movie_project_3-22-15
    • Organizați clipuri prin scenă și luați. Ex. My_movie_project_scene1_take4
    • Luați în considerare software-ul de organizare avansată ca Adobe Bridge dacă lucrați la proiecte la scară largă și aveți nevoie de funcții complexe de etichetare și meta-date.
  • Imagine intitulată Editați videoclipurile Pasul 6
    2. Deschideți software-ul de editare și creați un nou proiect. În funcție de imagini, mai multe opțiuni vor apărea aici, dar calitatea video digitală standard va fi de 720x480 sau 1080x720 (înaltă definiție) la 29.97 cadre pe secundă. Aceste setări sunt numite standard NTSC și sunt utilizate în principal în America de Nord. Dacă aveți îndoieli, întrebați cinematograful sau regizorul ce setări au înregistrat videoclipul.
  • Dacă sunteți încă pierdut, căutați setările camerei dvs. pe Internet - ar trebui să vă spun ce fel de videoclip pe care îl editați.
  • Multe programe moderne vor respecta automat setările proiectului la imagini, eliminând această durere de cap pentru editorii mai puțin experimentați.
  • Imagine intitulată Editați videoclipurile Pasul 7
    3. Importați imaginile. Deși toate programele sunt diferite, puteți aduce, de obicei, clipuri de film în proiect în fișier-->Import. Acest lucru nu face filmul dvs. sau comandă clipurile dvs., spune pur și simplu programului care videoclipuri veți fi editați și vă permite să le accesați.
  • Unele programe vă permit să trageți și să plasați imagini dintr-o altă fereastră în fereastra de editare.
  • Importul imaginilor permite editarea non-liniară (NLE): procesul de editare a videoclipului fără ordine fără a schimba imaginile originale. Toate editarea modernă este neliniară.
  • Imagine intitulată Editați videoclipurile Pasul 8
    4. Aranjați clipuri prin glisarea și scăderea acestora în cronologia dvs. Începeți să construiți scheletul filmului dvs. comandând clipurile dvs. și alegeți care vă plac cel mai mult.
  • Puteți să trageți întotdeauna clipuri în noi pete după ce le plasați, deci nu ezitați să experimentați.
  • Începeți să lucrați la câteva minute din videoclip, la un moment dat pentru a împiedica să se copleșească.
  • Imagine intitulată Editați videoclipurile Pasul 9
    5. Îmbinarea scenei împreună. Odată ce aveți scenele în ordine, trebuie să tăiați începutul și să se termine, astfel încât acestea se aliniază coerent. În timp ce uneori acest lucru este la fel de ușor ca eliminarea inițială "Acțiune!" Va trebui să luați și să luați decizii artistice. La îmbinare, găsiți "Razor" sau tăiat instrumentul pentru a sparge imaginile în piese mai mici, apoi ștergeți părțile pe care nu le place de la cronologie.
  • Multe programe vă permit să trageți începuturile și capetele clemelor să le scurte sau să le prelungească.
  • Nu ștergeți niciodată în mod permanent niciun material - niciodată nu știți ce va veni la îndemână, chiar dacă numai pentru "Blooper Trag!"
  • Imagine intitulată Editați videoclipurile Pasul 10
    6. Adăugați tranziții, efecte și titluri odată ce sunteți mulțumit de imagini. Deși acestea sunt esențiale pentru majoritatea filmelor, ele pot fi eficiente numai odată ce ați fost complet organizate și tăiate. Cele mai multe programe au ferestre și meniuri dedicate pentru titluri și tranziții și ar trebui să jucați în jur pentru a vedea care se potrivesc proiectului dvs.
  • Cele mai comune tranziții sunt "fade-in" și "Fade-outs," care este atunci când imaginea apare încet sau dispare de pe ecran.
  • Pentru efecte speciale mai complicate, tranziții sau animații, editorii se bazează adesea pe programe separate post-producție, cum ar fi Adobe după efecte.
  • Imagine intitulată Editați videoclipurile Pasul 11
    7. Ajustați culoarea și sunetul filmului dvs. în funcție de dvs. Nu toate filmele trebuie să facă acest pas, dar dacă doriți să arătați profesioniști, va trebui să echilibrați audio și video, astfel încât fotografiile să arate la fel și nu există schimbări de volum jarring. Din fericire, multe programe au un "Culoare automată corectă" funcția și "Egalizator de volum" incorporat.
  • Pentru un film profesional, va trebui să faceți acest lucru manual sau să angajați pe cineva care știe cum.
  • Imagine intitulată Editați videoclipurile Pasul 12
    8. Opriți și urmăriți filmul la diferite puncte. Este posibil să trebuiască să repetați acest pas cinci, zece sau chiar cincizeci de ori, în funcție de proiect și se va simți plictisitor. Invitați prietenii, colegii sau alți membri ai echipajului să urmărească proiectul cu dvs. și să ofere feedback. Luați note de fiecare dată când îl urmăriți despre ceea ce doriți să remediați.
  • Luând la câteva zile distanță de proiect înainte de a viziona, poate ajuta la culegerile noi.
  • Partea 3 din 3:
    Mastering arta editării video
    1. Imagine intitulată Editați videoclipurile Pasul 13
    1. Îmbunătățiți fluxul de lucru prin învățarea tastelor rapide și comenzi rapide. Cei mai buni editori petrec mai puțin timp făcând editările reale decât gândirea creativ despre editarea în sine. Imprimați o listă a comenzilor rapide ale programului dvs. și învățați să le utilizați eficient.
    • Faceți șabloane pentru efectele și titlurile preferate, astfel încât să le puteți folosi instantaneu.
    • Aflați cum să utilizați editarea cu mai multe camere, care vă permite să tăiați cu ușurință între mai multe camere care fotografiează aceeași scenă.
  • Imagine intitulată Editați videoclipurile Pasul 14
    2. Știți cum să utilizați diferite tipuri de tăieturi. Editarea este arta de a spune o poveste prin tăieturi sau juxtapunerea unei fotografii înainte de alta. Ar trebui să experimentați diferite tipuri de tăieturi și tranziții pentru a găsi ce funcționează pentru videoclipul dvs. Indiferent de ceea ce utilizați, de obicei cele mai bune tăieturi sunt cele care se simt fără sudură.
  • Tăiat greu-- O tăiere imediată la un alt unghi, de obicei în aceeași scenă. Aceasta este cea mai frecventă tăiere a filmului.
  • Smash Cut- O schimbare bruscă la o scenă complet diferită.
  • Sari tăiat-- O tăietură bruscă făcută în aceeași scenă, adesea dintr-un unghi ușor diferit.
  • J-CUT-- Când auziți sunetul de la următoarea fotografie înainte de a vedea videoclipul.
  • L-tăiat-- Când vedeți videoclipul de la următoarea fotografie înainte de a auzi sunetul.
  • Acțiune de acțiune-- O tăietură în mijlocul unei acțiuni, ca și cineva care deschide o ușă, asta "piele" tăierea în acțiune.
  • Imagine intitulată Editați videoclipurile Pasul 15
    3. Gândiți-vă la obiectivele dvs. creative în timpul editării. Deși extrem de tehnic, editarea video este o formă de artă și pensulele dvs. sunt tăieturi, culori și sunete. Când faceți o editare, întrebați-vă dacă această alegere sprijină obiectivele creative ale filmului. Discutați următoarele cu regizorul filmului frecvent în timp ce lucrați:
  • Pacing.ro -- Cât de repede trebuie să progreseze scena? Comedia sunt adesea rapizi, astfel încât o mulțime de glume pot fi potrivite. Thrillerii sau dramele, totuși, tind să se simtă mai lent pentru a construi tensiune.
  • Perspectivă-- Doriți să evidențiezi un anumit caracter sau mulți? În clasicul lui Scorsese Goodfellas, De exemplu, fiecare împușcătură se referă sau include naratorul Henry Hill, în timp ce filmele ca Stapanul Inelelor adesea se taie la scene mari de grup.
  • Teme-- Există un anumit stil sau o idee pe care o are directorul? Există anumite linii de dialog, imagini sau culori care ar trebui să fie prezentate în mod vizibil toate șansele pe care le aveți?
  • Imagine intitulată Editați videoclipurile Pasul 16
    4. Utilizați fotografii mai lungi și faceți mai puține tăieturi pentru a construi tensiune sau a evidenția momente-cheie. Când spectatorul este rugat să urmărească aceeași imagine sau un unghi de cameră pentru o perioadă lungă de timp, acesta încetinește scena și ne dau mai mult timp pentru a intra în acest moment. Acest lucru este util la stabilirea dramei sau atrage atenția asupra importanței unui moment.
  • Un exemplu recent este editarea în 12 ani un sclav, În cazul în care foarte mult le ia privitorul un sentiment pentru anii lenți și dificili protagonistul a suferit.
  • Imagine intitulată Editați videoclipurile Pasul 17
    5. Utilizați fotografii mai scurte și tăieturi frecvente pentru a da o scenă un ritm rapid și energie. Comedie și acțiuni, în special, beneficiază de editarea rapidă a incendiilor și de fotografii foarte scurte. Tăiat între fiecare linie de dialog sau fiecare acțiune pentru a oferi o urgență a scenei, deoarece spectatorii se simt ca și cum ar fi "de-a lungul călătoriei."
  • Mutarea prea repede prin editări se poate simți frenetic, dar acest lucru poate funcționa dacă scena este de înaltă presiune sau nervoasă, ca în scene din filmul Sci-Fi Snowpiercer.
  • Imagine intitulată Editați videoclipurile Pasul 18
    6. Studiați alți editori și filme. La fel ca orice alt efort creativ, vizionarea și criticarea altor artiști este esențială pentru a deveni un bun editor. Studiați scenele dvs. preferate, emisiunile TV și filmele cu un ochi spre selecția fotografiată, lungimea împușcării și frecvența tăieturilor.
  • Întrebați-vă de ce un editor a luat decizia pe care au făcut-o - cum ajută la avansarea videoclipului?
  • Ce exemple de editare vă place sau admirați? Un loc bun pentru a începe ar putea fi câștigătorii Oscar recent pentru editare sau Vimeo "Cel mai bun" Videoclipuri.
  • Când vedeți ceva ce vă place, încercați să îl emândiți pentru a afla cum a fost făcut.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Începeți să jucați în jurul diferitelor instrumente. Cea mai bună modalitate de a învăța cu ceva de genul asta este să fii mâini.
  • Dacă nu știți cum să faceți ceva, căutați un tutorial. Șansele sunt veți găsi tutorialul de care aveți nevoie dintr-o căutare Google sau pe un site ca YouTube.
  • Acesta este un proces lent, rămâi răbdare.
  • Salvați-vă de multe ori filmul. Salvați-l în mai multe fișiere, astfel încât să puteți reveni întotdeauna la o versiune mai veche.
  • Intra în comunitate! Oamenii vă vor ajuta pe cele mai multe forumuri, în special pentru jocuri de jocuri, film sau tehnologie.
  • Dacă vă blocați, faceți un fișier de film al muncii dvs. și vizionați-l pe o altă platformă, cum ar fi televizorul dvs. sau iPhone, și jot pe hârtie.
  • În afară de ajustarea calității audio și video a videoclipurilor standard, software-ul de editare vă poate ajuta și la Editați un videoclip lent.
  • Avertizări

    Programele nu vă pot permite să editați video de pe un DVD produs comercial din cauza licențelor de fișiere și modul în care sunt configurate meniurile.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar