Cum de a acid beton etch

Betonul care nu a fost tratat în nici un fel după ce a fost turnat poate fi prea greu și neted pentru a accepta vopsea sau etanșanți de protecție. Cu toate acestea, betonul de gravare (sau spălat) cu acid deschide porii betonului și pregătește suprafața pentru a accepta următorul tratament. Deși este posibil, de asemenea, să pregătiți manual betonul prin abrazarea acestuia cu un șlefuit, gravarea acidă este, în general, mult mai puțin intensivă.

Pași

Partea 1 din 4:
Pregătiți-vă la etch
  1. Imagine cu titlu de acid Etch Beton Pasul 1
1. Apuca acidul muriatic sau un alt acid adecvat de gravare. Înainte de a începe gravarea, veți dori să vă asigurați că aveți suficient un acid adecvat pentru a vă completa proiectul - pentru a vă epuiza la magazinul de hardware în mijlocul proiectului dvs. de gravare este o durere gravă. Acid muriatic (numit și acid clorhidric) este cel mai frecvent tip de acid utilizat pentru acest proiect. Este greu de spus exact cât de mult acid va avea nevoie un anumit proiect deoarece acidul este, de obicei, vândut în moduri de vrăjitoare. În termeni foarte generali, /4 galon (0.9 l) de acid (când este diluat corect) va acoperi aproximativ 50-70 de metri pătrați de beton (aproximativ 4.5-6.5 metri pătrați).
  • Alți acizi adecvați pentru gravare includ acidul fosforic și acidul sulfamic. Acesta din urmă este o alegere deosebit de bună pentru primii cronometre, deoarece este mult mai puțin caustică și periculoasă decât ceilalți acizi.
  • Dacă nu sunteți sigur dacă aveți tipul potrivit de acid, verificați eticheta de pe ambalaj - cele mai potrivite produse vor menționa că pot fi utilizate în scopuri de gravare a betonului.
  • Imagine cu titlu de acid Etch Beton Pasul 2
    2. Ștergeți betonul de orice obstacole. Pentru a începe, elimina orice toate mobilierul, vehiculele și alte obstacole din zona pe care intenționați să o tratați. Acizii de gravare pot deteriora permanent obiectele comune dacă sunt lăsate să rămână în contact cu acestea pentru perioade scurte de timp, așa că le-ați în afara drumului până când începeți proiectul.
  • Veți dori, de asemenea, să oferiți zonei o bucată bună pentru a elimina praful acumulat, murdăria sau murdăria acumulată. Acidul trebuie să poată atinge fiecare parte a suprafeței betonului pentru a reacționa corect cu ea. Chiar și bucățile mici de resturi pot interfera cu reacția, potențial provocând o gravare neuniformă.
  • Imagine cu titlu de acid Etch Beton Pasul 3
    3. Utilizați degresant pentru ulei sau grăsime. Dacă sunteți detching beton în garaj sau pe drumul dvs. de acces, există o șansă ca să existe pe cale de acces pe calea voastră de pe vehiculul dvs. Acizii de gravare nu pot pătrunde prin substanțe uleioase, ceea ce înseamnă că orice beton sub o pată de ulei va merge ne-graverizat. Pentru a elimina petele de ulei și grăsime, încercați să spălați cu un produs de degresare comercială - acestea sunt disponibile din cele mai multe magazine de îmbunătățire la domiciliu pentru destul de ieftin.
  • Alternativ, încercați să utilizați detergenți obișnuiți de rufe. Majoritatea detergenților sunt formulați pentru a dizolva uleiul și grăsimea, făcându-le perfect pentru degresarea suprafeței de beton.
  • Imagine cu titlu de acid Etch Beton Pasul 4
    4. Furtunul în jos întreaga zonă. Când betonul dvs. este perfect curat și clar, utilizați un furtun cu un atașament de pulverizare pentru a umezi întreaga suprafață a betonului. Răspândiți apa uniform peste suprafață până când tot betonul este umed, dar nu rămâne apă în picioare. Betonul trebuie să rămână la acest nivel de umezeală până când acidul este aplicat.
  • Dacă veți fi gravați până la pereții adiacenți sau la alte suprafețe, asigurați-vă că, de asemenea, umeziți centura inferioară sau astfel pentru a minimiza posibilitatea contactului direct cu acidul.
  • Partea 2 din 4:
    Aplicarea acidului
    1. Imagine cu titlu de acid Etch Beton Pasul 5
    1. Se amestecă apa și acidul în 3 sau 4:1 Raport. Adăugați apă curată și clară la o găleată de plastic. Foarte atent se toarnă acidul, fiind sigur că nu provoacă nici o scurgere sau stropi. Nu utilizați un recipient metalic - Acidul poate coroda multe metale, ceea ce duce la distrugerea posibilă a recipientului.
    • Mereu turnați acidul în apă. Nu turnați apa în acid. Dacă acidul se înclină înapoi în față, acesta poate duce la leziuni deformare sau chiar la orbire.
    • Din acest punct înainte, veți dori să respectați măsurile de siguranță de bază. Purtați mâneci lungi, mănuși, protecție a ochilor și, dacă este necesar, o mască de față pentru a proteja împotriva oricărui fum. Pentru mai multe informații, consultați secțiunea de siguranță de mai jos.
  • Imagine cu titlu de acid Etch Beton Pasul 6
    2. Testați amestecul într-un spațiu mic. Majoritatea amestecurilor de acid 3: 1 sau 4: 1 vor fi o rezistență adecvată pentru betonul de gravare. Cu toate acestea, înainte de a vă vărsa amestecul pe podea, este o idee foarte înțeleaptă de ao testa într-o zonă mică, neimportantă a betonului (ca un loc care ar fi acoperit în mod normal de mobilier sau cutii de scule) pentru a se asigura că funcționează. Se toarnă aproximativ 1/2 cană direct pe beton. Dacă este suficient de puternic, ar trebui să înceapă imediat să bubble și să reacționeze.
  • Dacă nu vedeți imediat bule, amestecul dvs. probabil nu este suficient de puternic. Luați în considerare adăugarea cu atenție mai mare acid.
  • Imagine cu titlu de acid Etch Beton Pasul 7
    3. Utilizați un pulverizator sau udare poate fi distribuită acidului. Mai degrabă decât turnați toate acidul pe un loc al podelei, care poate lăsa o parte din acidul petrecut până când ajunge la colțurile din beton, folosiți un pulverizator de plastic sau poate. Acest lucru asigură o aplicație mai uniformă. Imediat după pulverizare, utilizați o racletă pentru a distribui manual, astfel încât întregul etaj primește o acoperire uniformă. De asemenea, puteți utiliza o mașină de pardoseală pentru a curăța podeaua și a distribui acidul.
  • Podeaua trebuie să rămână umedă pentru tot timpul când sunteți gravarea acidă. Nu lăsați acidul să se usuce pe podea - dacă aveți nevoie, furtunul zonelor care se usucă.
  • Imagine cu titlu de acid Etch Beton Pasul 8
    4. Așteptați ca acidul să reacționeze cu podeaua. Când sunteți sigur că acidul dvs. a fost aplicat uniform, pur și simplu ieșiți de la podea și așteptați pentru a opri bubbling-ul. De obicei, acest lucru va dura aproximativ 2-15 minute. Pe măsură ce acidul reacționează cu podeaua, se va deschide găuri mici, poroase în beton, făcându-l mult mai mult de acceptarea agentului de etanșare intenționată.
  • Inspectați suprafața ca lucrările de acid. Vrei ca acidul să reacționeze în mod egal și uniform peste suprafață. Dacă există pete în care acidul nu reacționează, acesta poate fi un semn că o pată neobișnuită de grăsime sau un material de etanșare a fost prezentă pe beton. În acest caz, este posibil să fie necesar să utilizați o soluție mecanică, ca un polizor, pentru a termina gravarea betonului.
  • Imagine intitulată Acid etch Beton Pasul 9
    5. Neutralizați suprafața. Verificați eticheta acidului - mulți vor necesita utilizarea unei soluții speciale de neutralizare pentru a opri reacția acidului, în timp ce altele pot "pauză" pe cont propriu. Pentru acizii care necesită o soluție de neutralizare, se amestecă neutralizatorul și îl distribuie pe tot parcursul podelei conform instrucțiunilor de pe ambalaj. De obicei, va trebui să pulverizați neutralizatorul și să curățați cu o racletă sau să utilizați mașina de podea pentru a vă asigura că întreaga suprafață a fost neutralizată.
  • Pentru un neutralizator general general, încercați să amestecați 1 ceașcă de bicarbonat de sodiu în 1 galon (3.8 l) de apă, apoi amestecând până se dizolvă.
  • Imagine intitulată de acid etch beton Pasul 10
    6. Clătiți bine podeaua. În acest moment, betonul dvs. ar trebui să aibă un aspect curat și proaspăt. Acum sunteți gata să curățați. Utilizați o mătură sau raclee pentru a aduna apa de clătire într-o singură zonă, apoi suge cu un vid magazin. Citiți instrucțiunile de ambalare pentru modul de eliminare corespunzătoare a acidului dvs. - este posibil să fie necesar să adăugați mai multe sucuri de copt pentru a ne mai neutraliza înainte de ao turnați scurgerea.
  • Alternativ, dacă lucrați într-un garaj, este posibil să puteți clăti pur și simplu soluția neutralizată direct din garaj și într-o scurgere. Verificați reglementările locale înainte de a face acest lucru - nu doriți să întrerupeți legea sau să răniți mediul.
  • Partea 3 din 4:
    Tratarea betonului după gravare
    1. Imagine cu titlu de acid Etch Beton Pasul 11
    1
    Aplicați materialul de etanșare sau epoxid. Multe proiecte de gravare a acidului sunt efectuate pentru a pregăti o podea de beton pentru aplicarea unei epoxiști sintetice sau a unui material de etanșare. Aceste tipuri de produse dau betonului un luciu profesionist și, de asemenea, rezistă apă, grăsime, ulei și alte scurgeri comune, făcând podeaua ușor de întreținut. În plus, utilizarea unui aditiv antiderapant în agentul de etanșare poate oferi garajului sau suprafața de acces la tracțiune vehiculul dvs. pentru a prinde în siguranță ploaie sau zăpadă.
  • Imagine cu titlu de acid Etch Beton Pasul 12
    2
    Utilizați un pigment sau o pată. Adăugarea unei pete sau a unui pigment la beton după gravare este o modalitate excelentă de a face mai atractivă vizual. Pentru unele spații interioare, betonul colorat poate da un aspect curat, elegant și modern în cameră. Chiar și unele spații în aer liber, cum ar fi terase, pot folosi betonul colorat la un efect deosebit.
  • Imagine cu titlu de acid Etch Beton Pasul 13
    3
    Vopsea betonul. Betonul poate fi, de asemenea, vopsit destul de ușor cu perii, role sau pulverizatoare. Deși este puțin mai puțin comun pentru a picta un podea de beton decât este de a picta un perete de beton sau un plafon, unele decoratori pot crea spații interioare uluitoare cu ajutorul podelelor de beton pictat. Pentru podelele din beton vopsite, în general, sunt folosite vopsele mată scăzute, în caz contrar, podeaua poate să apară ciudat sau "umed".
  • Imagine cu titlu de acid Etch Beton Pasul 14
    4. Adăugați fulgi de metal pentru o suprafață strălucitoare. Multe trotuare, căi de acces și alte suprafețe de beton exterior pot primi o calitate strălucitoare atrăgătoare prin adăugarea de chipsflakes metalică înainte de etanșare sau în timpul procesului de gravare. Chiar și unele spații interioare (în special cele publice sau comerciale) pot beneficia de acest tip de tratament - de exemplu, podelele de beton spumante sunt uneori folosite în mall-uri și coridoare de aeroport pentru a da un aspect plin de viață.
  • Partea 4 din 4:
    Manipularea acidului în siguranță
    1. Imagine cu titlu de acid Etch Beton Pasul 15
    1. Purtați îmbrăcăminte de protecție. Toți acizii (dar mai ales cei puternici utilizați pentru gravarea betonului) ar trebui manipulate cu grijă. Dacă a fost stropit pe corp, acidul caustic poate provoca arsuri chimice dureroase. Încă mai rău, acidul poate provoca orbire și desfigurare permanentă dacă este stropit în față și în ochi. Din acest motiv, este important mereu purtați unelte de protecție atunci când lucrați cu acid, chiar dacă sunteți foarte experimentat. Mai jos sunt tipurile de îmbrăcăminte de protecție pe care ar trebui să o purtați pentru a vă proteja:
    • Ochelari de protecție chimică sau ochelari de protecție cu scut de față
    • Mănuși
    • Mâneci lungi
    • Pantofi apropiați
  • Imagine cu titlu de acid Etch Beton Pasul 16
    2. Nu respirați fumul acidului. Acizi puternici precum acidul muriatic pot da vapori nocivi. Dacă ați suflat, aceste fum pot provoca arsuri chimice în gură și gât. Deși rar, este posibil din punct de vedere tehnic să vă rănești serios sau chiar să vă omorâți prin vapori de respirație a acidului. Din aceste motive, veți dori să vă asigurați că zona dvs. de lucru este bine ventilată în orice moment. De exemplu, veți dori probabil să deschideți orice ferestre adiacente și să utilizați un ventilator pentru a menține aerul care circulă în mod continuu în și din zona dvs. de lucru.
  • Dacă fumul acidului sunt puternice, utilizați o mască de respirație cu cartușe de vapori de acid pentru a preveni rănirea.
  • Imagine cu titlu de acid Etch Beton Pasul 17
    3. Întotdeauna toarnă acid în apă, nu invers. Aceasta este o regulă de bază extrem de importantă a siguranței acide. Ori de câte ori se toarnă și amestecați acid și apă, tu mereu turnați acidul în apă. Tu nu turnați apa în acid. Dacă vărsați fie lichid prea repede, puteți provoca lichidul în recipient să se întoarcă înapoi în dvs. Dacă acest lichid este în mare parte apă, probabil că veți fi bine. Cu toate acestea, dacă este mai mare acid, puteți fi în necazuri serioase. Observați întotdeauna această regulă simplă atunci când lucrați cu acid.
  • Poate fi util să păstrați o a doua găleată sau recipient din plastic cu dvs. în timp ce lucrați. Dacă ați turnați accidental acidul în primul container, puteți turca apă în cel de-al doilea recipient și apoi transferați acidul la acesta pentru a corecta cu ușurință eroarea.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Vă rugăm să rețineți că acidul muriatic este periculos și trebuie diluat înainte de utilizare. Citiți toate instrucțiunile de etichetare înainte de aplicare și purtați uneltele de siguranță adecvate la aplicarea.

    Avertizări

    Din nou, acidul muriatic poate fi periculos - asigurați-vă că luați măsurile de precauție corespunzătoare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar