Cum să dezasamblați o playstation 2

Dezmembrarea stilului vechi "gras" PlayStation 2 poate fi utilă pentru reparații, curățare, depanare și modificare. Procesul este relativ simplu și poate fi realizat cu puțin mai mult de două șurubelnițe. Procedura înseamnă eliminarea garanției pe PS2.

Aceste instrucțiuni nu se aplică versiunilor subțiri ale PS2.

Pași

  1. Imagine intitulată dezasamblează o PlayStation 2 Pasul 1
1. Asigurați-vă că PS2 este deconectat înainte de a începe. Îndepărtați toate perifericele (carduri de memorie, adaptoare de rețea etc.)
  • Imagine intitulată dezasamblarea unei PlayStation 2 Pasul 2
    2. Rotiți PS2 pe partea superioară și scoateți capacele șuruburilor. Acest lucru vă va oferi acces la picioarele de cauciuc de pe partea inferioară a unității, precum și în colțurile. Unitatea dvs. va avea fie 8 sau 10 șuruburi în funcție de versiune. Este posibil să trebuiască să utilizați vârful unei șurubelnițe mici pentru a îndepărta capacele din plastic.
  • Imagine intitulată dezasamblează o PlayStation 2 Pasul 3
    3. Utilizați șurubelnița # 2 pentru a scoate șuruburile care fixează placa inferioară. Urmăriți ce tipuri de șuruburi provin din ce găuri - există cel puțin două lungimi diferite de șurub.
  • Imagine intitulată dezasamblează o PlayStation 2 Pasul 4
    4. Răsturnați întreaga unitate peste și marcați autocolantul de garanție pe partea din spate a unității. Acest lucru va, bineînțeles, să-ți ia garanția, dacă este încă valabil. Utilizați miniaturalul dvs. sau dacă preferați, o mică șurubelniță.
  • Imagine intitulată dezasamblează o PlayStation 2 Pasul 5
    5. Ridicați cu atenție partea superioară a unității oprite. Începeți la spate și pivotați în jurul capacului tăvii DVD. La aproximativ 45 de grade, partea de sus ar trebui să fie liberă de fațadă. Încă va fi un cablu fragil care leagă ansamblul butonului de evacuare la placa de bază. Rotiți partea de sus în lateral și plasați-o cu susul în jos, astfel încât cablul să nu fie compromis. Puteți deconecta ansamblul butonului de ejectare de pe placa de bază, pur și simplu trageți pe plasticul albastru atașat la capătul firului.
  • Imagine intitulată dezasamblează o PlayStation 2 Pasul 6
    6. Dacă doriți pur și simplu să accesați interiorul unității DVD pentru a curăța sau focaliza laserul (sau pentru a ocoli nevoia unui flip-top), scoateți cele patru șuruburi mici care fixează partea superioară a unității. Va exista o ușoară rezistență la îndepărtarea de pe suportul de disc magnetizat. Puteți opri în acest pas sau puteți accesa restul componentelor. Dacă nu accesați instalațiile DVD, lăsați capacul pentru a preveni deteriorarea laserului atunci când manevrați consola.
  • Imagine intitulată dezasamblează o PlayStation 2 Pasul 7
    7. Scoateți șuruburile care fixează priza de alimentare, portul controlerului și unitățile DVD unitate. Fi foarte atent, deoarece porturile controlerului și unitatea DVD sunt deținute de cabluri mici, plate și foarte scurte.
  • Imagine intitulată dezasamblează o PlayStation 2 Pasul 8
    8. Răsturnați cu atenție întreaga unitate peste o dată. Vor fi multe componente libere, inclusiv unitatea DVD și celelalte părți pe care le-ați deșurubat. Acum puteți elimina partea inferioară a PlayStationului 2.
  • Imagine intitulată dezasamblează o PlayStation 2 Pasul 9
    9. Scoateți cele patru șuruburi care fixează unitatea de alimentare. PSU este, de asemenea, conectat la placa de bază printr-un dop lung de 4 pini, astfel încât o cantitate mică de forță este necesară pentru a îndepărta placa. De asemenea, puteți elimina conectorul de alimentare cu 2 pini, care se înfășoară în jurul laterală a plăcii și se atașează ansamblul ventilatorului. De preferință, setați PSU pe o foaie de hârtie curată, astfel încât să nu primească reziduuri conductive pe ea. De asemenea, este acum posibilă eliminarea cuștii de hard disk de metal. Dacă doriți, puteți scoate portul controlerului din priza ZIF (Zero Insertion Force). Îndepărtați ușor capacul maro lung pe priza laterală cu un mic instrument plat, apoi ridicați firul.
  • Imagine intitulată dezasamblează o PlayStation 2 Pasul 10
    10. Scoateți cu grijă șuruburile care fixează scutul metalic la placa de bază. Puneți-l deoparte, astfel încât nu va fi îndoit sau deformat.
  • Imagine intitulată dezasamblează o PlayStation 2 Pasul 11
    11. Scoateți firele mici care conectează unitatea DVD și ansamblul butonului de evacuare pe părțile laterale ale plăcii de bază. Eticheta care se conectează la ce soclu. În funcție de versiunea dvs., firele pot fi fie plug-in, zIf sau un amestec de ambele tipuri. Dacă există bucăți albastre de plastic transparent atașat la fire, atunci firele dvs. pot fi pur și simplu trase.
  • Imagine intitulată dezasamblează o PlayStation 2 Pasul 12
    12. PS2 dvs. ar trebui să fie complet accesibil, totuși, să fie foarte atenți la schimbarea componentelor, deoarece fiecare model de PS2 este diferit și pot exista mai multe fire sau șuruburi care atașează alte componente.
  • Imagine intitulată dezasamblează o PlayStation 2 Pasul 13
    13. Terminat.
  • sfaturi

    Adunarea este inversarea dezambalării. Asigurați-vă că toate firele ZIF sunt aliniate cu atenție înainte de asigurare. Pensetele sunt utile pentru reintroducerea celorlalte fire plate. Aveți grijă să nu strângeți sau să îndoiți fire la introducerea componentelor.
  • Lucrați întotdeauna într-o zonă curată și bine luminată. Este foarte frustrant să pierdeți un șurub mic pe un covor sau într-o zonă aglomerată.
  • Urmăriți cu atenție ceea ce merge unde se întâmplă. Au niște boluri sau tăvi disponibile pentru a ține și sorta diferitele șuruburi.
  • Avertizări

    Nu porniți PS2 în timp ce este dezasamblat.
  • Există mai mult de 14 versiuni diferite ale PS2, fiecare cu o configurație ușor diferită. Deși acest ghid este menit să fie generalizat, pot exista variații în modelul dvs. care nu sunt acoperite aici.
  • Asigurați-vă că PS2 este scos din priză și oprit înainte de începerea lucrului. Condensatoarele de pe PSU pot avea o taxă pentru câteva minute, asigurați-vă că lumina roșie de așteptare este înainte de a continua.
  • Garanția dvs. va fi anulată atunci când eliminați capacul. Este posibil să nu fiți capabili să vă întoarceți, să vă întoarceți sau chiar să vă vindeți PlayStation 2 după deschiderea acesteia. Procedați pe propriul risc.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Philips # 2 șurubelniță
    • Philips # 00 șurubelniță
    • Flathead # 0 șurubelniță sau alt obiect plat (opțional, dar indispensabil)
    • Pensete (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar