Cum să curățați scumul de săpun din ușile de duș din sticlă

Dacă aveți uși de sticlă în duș, probabil că ați observat că, după un timp, un film alb tinde să se construiască pe sticlă. Acest spumă de săpun este cauzat de amestecul de grăsimi animale în săpun cu unele dintre mineralele din apa dvs. de duș. Din fericire, nu trebuie să vă puneți cu această scumpă pe ușă! Puteți curăța cu ușurință scumul cu o curățare comercială sau cu produse obișnuite de uz casnic. Apoi, tot ce trebuie să faceți este să faceți câteva schimbări simple de stil de viață pentru a menține scumul să se construiască din nou.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind curățătorii comerciali sau de casă
  1. Imagine intitulată Clean Soap Scum din ușă de duș de sticlă Pasul 1
1. Curățați scumul de săpun cu un curățitor de sticlă comercial dacă îl aveți. Pulverizați un pic de curățare pe o mică zonă a ușii de duș, apoi ștergeți-o cu o cârpă curată. Dacă acest "pulverizare de testare" funcționează, repetați acest proces pe restul ușii de duș pentru a curăța toate scumele de săpun de pe ea.
  • Puteți cumpăra curățători de sticlă comercială precum Windx sau priviri la orice magazin alimentar care vinde consumabile de curățare.
  • De asemenea, puteți încerca să eliminați scumul de săpun cu o suprafață de curățare a unei suprafețe de baie, deși acest lucru nu este la fel de probabil să fie eficient ca un dispozitiv de curățare a sticlei.
  • Imagine intitulată Clean Soap Scum din ușile de duș de sticlă Pasul 2
    2. Optați pentru o epocă de curățare magică umedă sau o foaie de uscător pentru lucrări mici. Înmuiați epoca de curățare magică sau foaia de uscător într-o cantitate mică de apă curată. Apoi, curățați zona scumitoare într-o mișcare mică, circulară pentru ao curăța. Aceasta este cea mai bună opțiune de a lua dacă există doar un pic de scum de săpun pe care trebuie să-l curăți.
  • Puteți cumpăra taraze magice și foi de uscător la orice magazin alimentar.
  • Folosind o Eraser de curățare magică este, de asemenea, cea mai bună metodă de a utiliza dacă nu doriți să puneți niciun produs chimic sau produse parfumate pe ușa dușului dvs.
  • Imagine intitulată Clean săpun scum din ușă de duș de sticlă Pasul 3
    3. Utilizați un curățător de casă realizat din oțet și săpun de mâncare. Aduceți o oală mică de oțet la fierbere. Apoi, folosind o ceașcă de măsurare, adăugați părți egale de oțet fierbinte și săpun de mâncare la o sticlă de pulverizare și amestecați ingredientele împreună. Spray acest amestec pe gunoi de săpun și lăsați-l să stea cel puțin 30 de minute. În cele din urmă, clătiți amestecul de pe ușă în timp ce îl curățați cu o cârpă de microfibră.
  • Fiți foarte atenți când lucrați cu oțet fierbinte, deoarece vă va arde dacă îl obțineți pe piele.
  • Pentru cele mai bune rezultate, lăsați amestecul pe ușa dușului dvs. peste noapte înainte de a le clăti.
  • Dacă există vreun scump care nu se stinge atunci când îl curățați cu cârpa microfibră, treceți la o perie rigidă și curățați un pic mai puternic.
  • Imagine intitulată Clean săpun scum din ușă de duș de sticlă Pasul 4
    4. Se amestecă oțetul și soda de copt pentru a curăța petele, precum și spumă de săpun. Se toarnă 1/2 cană (115 grame) de bicarbonat de sodiu într-o mică găleată, apoi adăugați /4 Cupa (59 ml) de oțet alb la găleată. Utilizați o lingură pentru a amesteca aceste ingrediente într-o pastă. Îndepărtați un burete curat în pastă și ștergeți-l pe ușa dușului. Lăsați-o să stea timp de 15 minute, apoi clătiți pastele de pe ușă în timp ce îl curățați cu o cârpă de microfibră.
  • Pasta care se formează în găleată ar trebui să fie despre consistența batetorului de pancake. Este posibil să fie necesar să adăugați un bicarbonat de bicicletă sau un pic mai multă oțet amestecului pentru ao obține la această coerență.
  • Aceasta este cea mai bună metodă de utilizare dacă există și pete de apă tare pe ușa dușului pe care doriți să o scapi de.
  • Imagine intitulată Clean Soap Scum din ușă de duș de sticlă Pasul 5
    5. Du-te cu castron de toaletă Cleaner dacă asta e tot ce ai. Deși nu este proiectat pentru curățarea ușilor de duș din sticlă, Cleaner Bowl de toaletă este ocazional eficient la eliminarea spumelor de săpun. Înmuiați un burete în apă caldă, apoi aplicați o cantitate mică de bowl de toaletă la burete. Ștergeți ușa dușului cu buretele pentru a curăța scumul de săpun, apoi clătiți reziduul după ce ați terminat.
  • Asigurați-vă că vă mențineți baia bine ventilată atunci când utilizați Cleaner Bowl de toaletă. Mirosurile de la Cleaner pot fi destul de puternice, mai ales într-o cameră mică.
  • Imagine intitulată Clean Soap Scum din ușă de duș de sticlă Pasul 6
    6. Utilizați suc de lămâie și sare dacă rama ușii este făcută din metal. Aceasta este cea mai bună metodă de curățare pentru a elimina, de asemenea, orice rugină pe rama metalică a ușii. Se amestecă 1 lingură de suc de suc de lămâie cu 2 linguri (34 de grame) de sare pentru a forma o pastă de curățare. Utilizați o periuță de dinți veche pentru a curăța acest amestec în rama ușii și lăsați-o să stea timp de aproximativ 5 minute. În cele din urmă, clătiți-o cu apă caldă.
  • Asigurați-vă că aplicați această pastă în colțurile cadrului ușii de duș, deoarece acesta este locul în care este posibil ca spuma de rugină și săpun să se dezvolte și mai greu de curățat altfel.
  • Metoda 2 din 2:
    Prevenirea acumulării spumelor de săpun
    1. Imagine intitulată Clean Soap Scum din ușile de duș din sticlă Pasul 7
    1. Treceți la spălarea corpului în loc de săpun de bară în duș. Scaunul de săpun este cauzat de grăsimea organică a animalelor conținut în săpun Bar. Dacă nu vă place să utilizați spălarea corpului sintetic, puteți alege, de asemenea, să utilizați săpun și șampon fără grăsimi în loc de săpun de bar obișnuit.
    • Puteți cumpăra spălarea corpului la orice magazin care vinde și sapun bare. Pentru a cumpăra un săpun de bar fără grăsimi, este posibil să trebuiască să mergeți la un magazin de sănătate și de frumusețe sau un magazin de produse cosmetice.
  • Imagine intitulată Clean Soap Scum din ușă de duș de sticlă Pasul 8
    2. Uscați ușa cu o racletă după fiecare duș pe care îl luați. Păstrați ușa de duș uscat ori de câte ori nu sunteți de fapt în duș, este o modalitate excelentă de a împiedica acumularea de spumă de săpun, precum și mucegaiul. Dacă nu aveți o racletă, puteți utiliza, de asemenea, un prosop curat pentru a vă menține ușa.
  • Racegees tind să fie destul de rentabili și puteți cumpăra de obicei în secțiunea de curățare a celor mai multe magazine alimentare și comercianții cu amănuntul în masă.
  • Acest lucru poate părea ca o corvoadă de făcut pe termen scurt, dar este mult mai ușor să strângeți ușa dușului după duș decât să curățați scumul de săpun care se construiește de mult timp.
  • De asemenea, trebuie să deschideți ferestrele de baie sau să lăsați ventilatorul care rulează timp de cel puțin 30 de minute după fiecare duș. Acest lucru vă va ajuta să uscați baia și să împiedicați creșterea mucegaiului și mucegaiului.
  • Imagine intitulată Clean Soap Scum din ușă de duș de sticlă Pasul 9
    3. Aplicați ulei de copil sau oțet alb la ușa dușului. Puneți niște ulei de copil sau oțet pe o perie de spălare, apoi curățați uleiul sau oțetul pe întreaga suprafață a ușii. În cele din urmă, clătiți ușa cu apă caldă. Repetați acest proces o dată pe săptămână pentru a vă menține ușa de duș.
  • Compozițiile chimice de ulei de bebeluș și oțet alb care lucrează pentru a respinge scumul săpun, făcând-o mult mai puțin probabil să se acumuleze pe ușa dușului tău.
  • Asigurați-vă că clătiți ușa foarte bine dacă utilizați ulei de copil, deoarece se poate agăța puțin la ușă.
  • De asemenea, puteți utiliza produse de curățare a sticlei comerciale, cum ar fi Rain-X, pentru a preveni acumularea.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Ca o alternativă la oțet, încercați să amestecați 1 parte amoniac la 3 părți apă într-o sticlă de pulverizare. Pulverizați amestecul de pe ușa dușului și curățați sculpul de săpun, apoi clătiți ușa cu apă și uscați-o cu un prosop de racletă sau fără scame.
  • Poate doriți să așezați niște foi de prelată sau vechile pe podeaua de baie pentru a vă proteja podeaua în timpul acestui proces de curățare.
  • Înainte de a începe să curățați ușa dușului, luați un duș fierbinte sau lăsați apă caldă să alerge pentru o vreme pentru a ajunge la cameră. Acest lucru vă va ajuta să slăbiți și să înmuiați scumul de săpun pe ușă, astfel încât să fie mai ușor de curățat.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că purtați mănuși de cauciuc și o mască de siguranță atunci când lucrați cu substanțe chimice de curățare într-un spațiu închis.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar