Cum să scăpați de computer

Sunteți preocupat de timpul petrecut online? În timp ce Internetul poate fi o resursă excelentă pentru conexiunile sociale și informații, mulți dintre noi încep să sufere efecte secundare emoționale și fizice dacă utilizarea calculatorului nostru devine excesivă. Există o varietate de pași pe care îi puteți lua pentru a vă reduce obiceiurile computerului și petreceți ceva timp departe de ecran în fiecare zi.

Pași

Metoda 1 din 3:
Identificarea surselor
  1. Imaginea intitulată scapă de computerul 1
1. Cunosc riscurile. Prea mult timp în fața unui ecran nu este doar un șurub de timp. Poate provoca suferință fizică și emoțională. Înțelegeți cât de mult timp pe computer vă poate afecta. Cunoașterea adecvată a riscurilor asigură motivația de a renunța.
  • Cheltuielile mai mult de 4 ore pe zi în fața unui ecran poate crește riscul de boli de inimă, chiar dacă acestea se angajează în cantități adecvate de exerciții fizice pe tot parcursul săptămânii.
  • Unele studii arată că timpul excesiv al ecranului dăunează țesuturilor cerebrale și, în cele din urmă, afectează capacitatea creierului de a funcționa. Lobul frontal, care determină succesul în multe domenii ale vieții, este cel mai susceptibil la deteriorare.
  • Sindromul Tunelului Carpal este un risc de sănătate binecunoscut al utilizatorilor de calculatoare grele.
  • Dacă aveți probleme de sănătate mintală preexistentă, în special hipocondria și tulburarea compulsivă obsesivă, atacul informațiilor disponibile online pot alimenta gândurile nedorite. De exemplu, hipocondirile se întorc adesea la WebMD pentru auto-diagnosticarea simptomelor benigne ca probleme medicale grave.
  • În timp ce rare, unii oameni dezvoltă internet sau dependență de calculator. Utilizarea excesivă a Internetului sau a computerului devine dependentă, provocând simptome emoționale cum ar fi depresia, anxietatea și un sentiment de izolare și efecte secundare fizice, cum ar fi durerile de spate, durerile de cap, pierderea în greutate și creșterea în greutate. Dacă vă faceți griji, puteți suferi de o dependență de computer sau pe Internet, căutați îngrijire psihiatrică.
  • Imaginea intitulată scăpați de la computerul 2
    2. Listează ceea ce faci pe computer. Pentru a înțelege unde și cum vă petreceți prea mult timp pe computer sau laptop, urmăriți site-urile pe care le vizitați și orice altceva faceți în fața ecranului. Ce site-uri web cauzează problema?
  • Aflați cât timp petreceți online.
  • Folosiți Internetul în primul rând pentru mediile sociale? Sunteți un utilizator Facebook, Twitter sau Instagram? Te descopere fără minte, derulează un newsfeed? Încercați să vă dați seama de ce sunteți desenați la site-urile sociale și cum ați putea fi reluați înapoi.
  • Mulți oameni folosesc Internetul pentru vizionarea televiziunii, a filmelor și a videoclipurilor. Petreceți mult timp pe Netflix și YouTube? Se uită la lucrurile dvs. principală de relaxare? Mai este ceva ce puteți face pentru a vă relaxa în afară de vizualizarea online?
  • Ești un junkie de știri? Citești New York Times, Huffington Post și alte site-uri legate de știri pentru a rămâne la curent cu lumea? Dacă da, puteți să vă abonați la câteva reviste sau să citiți un ziar în locul de a obține știrile dvs. exclusiv pe ecran.
  • Joci orice jocuri? Mulți oameni își folosesc calculatorul în primul rând pe laptop-ul lor, fie online cu alți jucători sau solo. Câte ore petrec pe jocuri pe calculator în fiecare zi / noapte?
  • Urmăriți timpul computerului timp de o săptămână, făcând o listă completă a tuturor site-urilor pe care le vizitați și orice altceva faceți cu computerul dvs. Încercați să vă dați seama ce site-uri, aplicații și jocuri durează cel mai mult timp.
  • Imaginea intitulată scapă de computerul 3
    3. Aflați cât timp petreceți în fața ecranului. Mulți oameni sunt șocați când vor calcula de fapt cât de mult timp cheltuiesc pe calculatorul lor. Figurați aproximativ câte ore pe zi petreceți în fața ecranului. Aceasta poate fi o motivație mare de a renunța.
  • Puteți utiliza stilou și hârtie pentru a crea un anunț de computer pentru dvs. Notați site-urile pe care le vizitați, jocurile pe care le jucați etc., și să urmăriți timpul de început și de sfârșit pentru activitatea computerului. Total orele de la sfârșitul zilei.
  • Dacă aveți probleme cu evidența informațiilor dvs., există o aplicație de management și analiză a timpului numit respectime. Se descompune cât timp activați pe computerul dvs. și ce site-uri web, jocuri și aplicații vă concentrați cea mai mare atenție.
  • Metoda 2 din 3:
    Modificarea utilizării internetului
    1. Imaginea intitulată scăpați de computerul 4
    1. Face un program de internet. Când vine vorba de utilizarea unui computer, renunțarea la curcanul rece nu mai este o opțiune. Din ce în ce mai dependent de Internet și de e-mail pentru muncă, viețile noastre sociale, plata facturilor și achiziționarea de achiziții. Efectuarea unui program online este o opțiune mai viabilă. Limitați timpul petrecut online fără a elimina complet obiceiul.
    • Planificați ce vremuri veți merge pe computerul dvs. De exemplu, spuneți că vă veți găsi fără minte orele după cină pe internet. Limitați timpul când mergeți online la o oră și după acea oră este în sus, găsiți alte modalități de a trece timpul.
    • Listează site-urile pe care intenționați să le vizitați. Motivul pentru care mulți dintre noi se îndepărtează orele de ore online sunt din cauza vizitelor de site-uri neplanificate și, după cum vă conectează multe site-uri relevante, ajungeți să vă atrageți ore întregi. Du-te online numai cu intenții specifice. Planificați să vă verificați e-mailul, Facebook, citiți un articol de știri și apoi opriți computerul.
    • Dacă vă dați ocazional căutările de internet spontane, setați un cronometru pentru cât timp puteți căuta fără scop. Dați-vă una până la două ore de utilizare a internetului neplanificat și apoi deconectați-vă pentru restul zilei.
  • Imaginea intitulată scapă de computerul Pasul 5
    2. Utilizați tehnologia în avantajul dvs. Există o litanie de aplicații și add-on-uri disponibile care pot bloca accesul la timp pentru a pierde site-urile web. Să investească în unele dintre acestea, dacă numai controlul de sine nu o taie în termeni de diminuare a timpului pe computer.
  • Dacă sunteți un utilizator Firefox, există un add-on numit leechblock. Puteți bloca timpul pierzând site-urile pentru perioade specifice de timp, variind de la câteva ore până la câteva zile. Dacă utilizați Chrome, există o add-on-uri similare numite StayFocused și Internet Explorer, vă permite pur și simplu să blocați anumite site-uri prin manipularea setărilor de blocare.
  • Există o aplicație MacOS numită SelfControl care vă permite să listați negru anumite site-uri web. Puteți seta un cronometru și nu puteți accesa site-urile listate în acel moment. Pentru utilizatorii de PC-uri, există o cerere similară numită Libertatea.
  • Imaginea intitulată scapă de computerul Pasul 6
    3. Dezinstalați tot ce aveți absolut nevoie. Dacă timpul computerului dvs. este cauzat în primul rând prin jocuri sau prin utilizarea unei anumite aplicații, ar putea fi timpul să dezinstalați pur și simplu.
  • Ce aveți absolut nevoie de calculatorul dvs. pentru? Pentru majoritatea dintre noi, avem nevoie de computerele noastre pentru a ne verifica e-mailul nostru pentru calendare și programări de acces. S-ar putea să aveți nevoi diferite, în funcție de locația și ocupația dvs. Aflați ce aveți nevoie față de ceea ce nu aveți nevoie și mergeți de acolo.
  • Poate fi dificil să dezinstalați un joc video pe care îl predați să jucați frecvent, mai ales dacă aveți date și informații stocate care vor fi pierdute. S-ar putea să nu aveți puterea personală de a face acest lucru. Discutați cu un prieten sau iubiți unul despre cum vă simțiți că petreceți prea mult timp pe computer. Vedeți dacă pot veni și dezinstalează jocul pentru dvs.
  • Imaginea intitulată scăpați de la computerul 7
    4. Face accesul la acces. Uneori, din vedere din minte este un instrument eficient de diminuare a timpului computerului. Pur și simplu face dificilă accesarea internetului sau laptop-ul dvs. vă poate oferi timp adăugat pentru a lua în considerare ceea ce faceți și luați decizia de a lua o pauză de la computer.
  • Rearanjați ecranul computerului. Acesta este un truc simplu, dar eficient atunci când vine vorba de timpul de diminuare a ecranului. Eliminați browserele din docul dvs., precum și reduceri scurte la site-uri precum Facebook, Twitter și Instagram. Dacă aveți setarea e-mailului dvs. într-o aplicație de poștă electronică, eliminați aplicația.
  • Schimbați unde vă păstrați laptopul sau computerul. Dacă computerul dvs. este ușor de accesat, este mai probabil să îl utilizați. Dacă, de exemplu, calculatorul dvs. se află pe un birou lângă patul dvs., probabil că veți începe din dimineața, verificând Facebook. Aveți o zonă desemnată în casa dvs., unde vă păstrați laptopul și / sau computerul și nu utilizați acele electronice în afara spațiului respectiv.
  • Deconectați-vă modemul. Dacă trebuie să așteptați ca modemul să pornească, acest lucru vă va oferi timp adăugat pentru a vă gândi dacă trebuie să mergeți online. Deconectați modemul după utilizarea zilnică de internet desemnată.
  • Opriți computerul când nu îl utilizați. Timpul de pornire adăugat vă ajută să încetinească și să vă reconsiderați modul în care vă petreceți timpul.
  • Imaginea intitulată scăpați de la computerul 8
    5. Ia pauze. Uneori, chiar dacă suntem atenți la timpul ecranului, trebuie să fim pe un computer pentru muncă sau școală. Dacă acesta este cazul pentru dvs., programul se rupe pentru a vă salva efectele secundare fizice și emoționale ale prea multor timp de calculator.
  • Programați pauze regulate dacă utilizați computerul pentru a finaliza un proiect. Suntem adesea tentați să luăm pauze pe computer. De exemplu, după o oră de lucru ne permitem să verificăm Facebook sau Twitter. În loc de recompense online, mergeți la o plimbare de 10 minute la fiecare 50 de minute sau faceți o pauză pentru a avea o gustare sau ascultați iPod-ul.
  • Există multe antrenamente de 10 minute pe care le puteți face în timpul perioadei de pauză desemnate. Exercițiul ne ajută să facem față stresului și putem contracara unele dintre efectele negative asupra sănătății ale ședinței în fața unui ecran prea mult timp. Push-up-uri, pull-up-uri și squats sunt opțiuni excelente.
  • Zece minute de meditație vă pot ajuta, de asemenea, să vă relaxați. Puteți găsi tehnici de meditație online sau puteți pune prieteni care știți meditația practică.
  • Metoda 3 din 3:
    Schimbarea obiceiurilor de stil de viață
    1. Imaginea intitulată scăpați de la computerul 9
    1. Găsiți hobby-uri. O mulțime de timp, calculatorul servește drept forma noastră principală de relaxare. Dacă ați căzut într-o RUT în ceea ce privește activitățile dvs. de agrement, încercați să luați niște hobby-uri noi pentru a combate utilizarea excesivă la internet.
    • Dacă doriți ceva ce puteți face acasă după muncă, investiți în puzzle-uri încrucișate, Sudoku, jocuri de bord și cărți. Dacă locuiți cu un coleg de cameră, o familie sau o altă persoană semnificativă propuneți o noapte săptămânală.
    • Declarați zile libere de internet sau cadre de timp și utilizați acel moment pentru a se angaja în alte activități. De multe ori, ieșirea în natură poate ajuta la reducerea internetului. Încercați să mergeți pentru drumeții la sfârșit de săptămână sau joguri brisk după muncă.
    • Dacă sunteți tipul care face o mulțime de lectură online, ia în considerare cumpărarea de cărți fizice și abonați la reviste legate de interesele dvs. Citirea pe timp de noapte vă poate ajuta să vă îndepărtați de computer.
  • Imaginea intitulată scapă de computerul Pasul 10
    2. Căutați ajutor psihiatric. O cantitate mare de utilizare a internetului este uneori asociată cu condițiile preexistente, cum ar fi depresia și anxietatea. Sau ați putea suferi de la internet sau dependența de calculator.
  • Cunoașteți simptomele tulburărilor psihiatrice. Aveți o dispoziție tristă, goală sau amorțit persistentă? Experimentezi sentimente de vinovăție sau lipsă de valoare? Aveți probleme cu luarea deciziilor și a termenelor limită de întâlnire din cauza acestor sentimente? Ați avut efecte secundare fizice, cum ar fi greutatea pierde sau câștig, insomnie, dureri de cap și probleme digestive?
  • Utilizați Internetul sau computerul pentru a evita sau combate aceste sentimente? Afișați sentimente de euforie atunci când mergeți online care atenuează temporar stările negative?
  • Puteți găsi un psihiatru vizitând site-ul web al furnizorului de asigurare și văzând unde vă planificați este acceptat. Dacă sunteți student, puteți obține, de obicei, consiliere gratuită prin intermediul universității dvs.
  • Fii răbdător. Poate dura ceva timp pentru a găsi consilierul potrivit și că nu sunteți inconfortabil cu un terapeut pe care îl puteți cere o trimitere la un alt terapeut din zona dvs.
  • Imaginea intitulată scăpați de computerul Pasul 11
    3. Utilizați Internetul pentru a vă îmbunătăți viața reală. Dacă utilizați Internetul pentru a încuraja o viață socială activă, veți ajunge să cheltuiți mai puțin timp în fața ecranului. Utilizați computerul în avantajul dvs. Faceți planuri și întâlniți oameni noi.
  • Faceți planuri cu prietenii. Evenimentele Facebook, Calendare Google și E-Vites pot fi folosite pentru a ajunge la oameni și pot face planuri. Pe măsură ce majoritatea oamenilor petrec mult timp online, ar putea fi mai probabil să răspundă și să vă amintiți o invitație online decât una sub forma unui apel telefonic sau invitație de hârtie.
  • Utilizați site-uri cum ar fi întâlnirile. Meetup este un site web care publică grupuri în jurul oricărui oraș dat relevant pentru o gamă largă de interese. Creați un profil pe întâlniri și mergeți la evenimente lângă. Este o modalitate foarte bună de a ieși din casă și de a întâlni oameni noi.
  • Skype of Google Chat cu prietenii cu distanțe lungi. Unul dintre motivele care ne-au afectat prea mult din punct de vedere emoțional este că ne simțim izolați. Dacă utilizați funcția de chat video pe Skype sau Google Chat pentru a conversa cu prietenii cu distanțe lungi, în loc de a vă mări sentimentul de alienare pe Internet vă poate aduce mai aproape de alții. În timp ce acest lucru pare contraintuitiv, ați putea sfârși în cele din urmă să cheltuiți mai puțin timp online dacă aveți o dispoziție mai bună.
  • sfaturi

    Renunțarea la "curcan rece" nu este o opțiune viabilă. Nu numai că este nevoie de mult mai mult Willpowerthan cel mai mult poate să-și aducă, de obicei, în această vârstă majoritatea oamenilor au nevoie de acces la internet de un fel la funcționalitate funcțională.
  • Căutați sprijin. Discutați cu prietenii și cei dragi despre preocupările dvs. despre utilizarea internetului și a computerului. Cereți-i să vă ajute prin angajarea în activități de grup care nu au legătură cu computerul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar