Cum să curățați interiorul unui computer

Thiswill vă învață cum să curățați în siguranță interiorul computerului. Praful din interiorul unui computer poate încetini de fapt și poate provoca tot felul de probleme care nu sunt distractiv să se ocupe, așa că este minunat că luați măsuri acum! Curățarea interioară a computerului nu este greu odată ce ați deschis-o și ați achiziționat instrumentele potrivite și vă vom merge prin întregul proces pas cu pas de mai jos.

Pași

  1. Imaginea intitulată Curățați interiorul unui computer Pasul 1
1. Strângeți instrumentele de care aveți nevoie. Aveți nevoie de aer comprimat și o șurubelniță (necesară numai dacă trebuie să utilizați o șurubelniță pentru a deschide carcasa computerului). Un vid mic ar putea curăța mizeria pe care o faceți în jurul computerului, dar nu ar trebui niciodată folosită în interiorul acestuia. O mască de praf este sugerată deoarece vă poate salva un pic de strănut dacă aveți nevoie să curățați rapid un computer.
  • Imaginea intitulată Curățați interiorul unui computer Pasul 2
    2. Închideți și deconectați computerul.
  • Imaginea intitulată Curățați interiorul unui computer Pasul 3
    3. Deconectați cablul LAN și toate perifericele, cum ar fi monitoarele, scanerele, imprimantele, tastaturile, șoarecii și difuzoarele.
  • Imaginea intitulată Curățați interiorul unui computer Pasul 4
    4. Treceți la o zonă de lucru adecvată. Dacă nu ați curățat calculatorul dvs. în timp, este sugerat o zonă de lucru adecvată. În timp ce vă puteți curăța computerul unde se află, nu este recomandat. Locul de muncă poate fi foarte murdar și veți dori să lucrați undeva unde puteți ventila în mod adecvat praful.
  • Imaginea intitulată Curățați interiorul unui computer Pasul 5
    5. Deschideți computerul. Odată ce aveți o zonă de lucru adecvată, deschideți computerul. Acest lucru va varia foarte mult în funcție de mașina dvs. Dacă aveți un manual de utilizare, consultați-vă că ar fi o idee bună. Cele mai multe mașini au șuruburi ținând un panou lateral în jos. După eliminarea acestora, puteți apoi să alunecați partea de pe mașină.
  • Imaginea intitulată Curățați interiorul unui computer Pasul 6
    6. Pregătiți-vă să curățați. După deschiderea calculatorului, utilizați aer comprimat. În plus, ați putea dori să purtați o mască de praf. Nu atingeți niciodată interiorul computerului decât dacă este absolut necesar. Puteți descărca un șoc static la componentele interne vitale (cum ar fi CPU și RAM) și le dăunează. Dacă trebuie să atingeți interiorul aparatului, să descărcați orice static prin atingerea degetului în cazul metalului computerului înainte de ao deconecta.
  • 7. Începeți praful. Utilizați aerul comprimat pentru a arunca în interiorul mașinii dvs. Este, de obicei, o idee bună să începeți în regiunea superioară a computerului, apoi lucrați în jos. În acest mod puteți scoate tot praful care se stabilește pe componente inferioare într-o singură rulare. Nu vă faceți griji dacă faceți ca lamele fanilor interni să se rotească. Acest lucru este de așteptat și este important să păstrați aceste componente curate. Fi amănunțit, dar nu apăsați pe cabluri sau componente. De asemenea, păstrați sursa de aer o distanță moderată de componenta pe care lucrați.
  • Asigurați-vă că țineți canalul de aer comprimat în poziție verticală. Dacă se inversează, poate fi lăsat ca un lichid care poate provoca deteriorarea severă a computerului.Imagine intitulată Curățați interiorul unui computer Pasul 7Bullet1
  • Aerul comprimat îngheață rece atunci când părăsește canalul - nu lăsați formularul de îngheț pe jetoane.Imagine intitulată Curățați interiorul unui computer Pasul 7Bullet2
  • O mulțime de praf poate fi ridicată - încercați să nu respirați. Dacă PC-ul este foarte praf, scoateți-l din ușă înainte de a utiliza aerul comprimat.Imagine intitulată Curățați interiorul unui computer Pasul 7Bullet3
  • Imaginea intitulată Curățați interiorul unui computer Pasul 8
    8. Asigurați-vă că ventilatorul de căldură este curat. Sistemul de căldură se află peste procesor și este o colecție de crestături metalice care se îndepărtează de placa de bază. Dacă acest ventilator nu funcționează corect, procesorul se va supraîncălzi, ducând la performanțe degradate sau daune permanente.
  • Imaginea intitulată Curățați interiorul unui computer Pasul 9
    9. Uitați-vă în jurul întregului interior și în afară pentru orice praf pe care ați pierdut-o. Odată ce sunteți sigur că este curățat temeinic, înlocuiți cu atenție părțile laterale. Nu încercați să le forțați în poziție.
  • 10. Curățați spațiul de lucru. Rularea inițială va înclina o mulțime de particule. În funcție de spațiul de lucru, este posibil să aveți nevoie să obțineți un vid mic și să curățați zona din jurul computerului. Nu utilizați un vid pe interiorul computerului. S-ar putea să doriți să luați în considerare lăsarea mașinii dvs. în timp ce faceți acest lucru. Praful din aer în interiorul calculatorului va începe să se stabilească și puteți face efortul dvs. extrem de productiv dacă faceți o a doua fugă.
  • Imagine intitulată Curățați interiorul unui computer Pasul 11
    11. Închideți computerul. După ce ați terminat de praf, înlocuiți partea laterală a aparatului și orice șuruburi. Odată ce mașina este închisă strâns, returnați-o la locul obișnuit și reatașați cablul de alimentare și alte cabluri. (Puteți lua în considerare curățarea acestei zone pentru a elimina excesul de materiale care pot contribui la aportul de praf.) Dacă ați răsturnat comutatorul de alimentare principal pe spatele mașinii dvs., asigurați-vă că ați pornit din nou sau aparatul dvs. nu va porni. Un computer curat va funcționa semnificativ mai răcitor și va dura mult mai mult decât un computer înfundat cu praf și resturi.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Curățarea mașinii dvs. în exterior vă poate salva o mulțime de curățenie, dacă puteți asigura un loc stabil și curat. O masă deschisă și o masă de lucru curată ar fi un mediu excelent de curățare. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu există materiale străine, cum ar fi chips-uri de lemn sau crengi, care pot intra în aparat. Particulele cum ar fi acest lucru pot provoca daune majore. Dacă vă ocupați de o mulțime de praf sau fum în apropierea computerului, cumpărați câteva filtre de ventilație. Ele costă doar câțiva dolari pentru 10 sau mai mulți dintre ei și puteți acoperi orificiile pe computer cu ele, astfel încât praful să fie filtrat afară.
  • Purtarea unei mascuri de praf vă poate economisi o mulțime de iritare și strănut, mai ales dacă aveți condiții de respirație sau plămân.
  • Realizați curățarea într-o zonă deschisă deschisă, de preferință în afara Soarelui. Cu cât este mai luminos, praful ascuns mai bine va fi dezvăluit. Aveți grijă să nu faceți curățenia când cerul este întunecat în timpul zilei.
  • Avertizări

    Suflarea pe interiorul computerului nu este recomandată. Acest lucru face foarte puțin și riscă riscul de a scuipa accidental asupra componentelor interne. De asemenea, s-ar putea să-ți dai praf în fața ta.
  • Nu folosiți niciodată un duster de pene sau un vid în interiorul computerului. Astfel de instrumente pot genera acuzații statice care au capacitatea de a prăji componentele interne. (Folosind mănușile de latex este un alt mod de a vă asigura că nu vă prăbușiți calculatorul, de asemenea, nu lucrați într-o zonă în care încărcările statice sunt frecvente, cum ar fi covorașul de covor sau Styrofoam.)
  • În funcție de producător, deschiderea cazului poate anula garanția computerului.
  • Nu atingeți niciodată componentele interne. Este complet inutil să atingeți nimic în interiorul computerului în timp ce îl curățați. Cu atât mai puțin contactul pe care îl faceți mai bine.
  • Țineți întotdeauna canalul de aer comprimat în poziție verticală.O cutie inversată de aer comprimat poate lăsa explozii de lichid care pot deteriora componentele electronice.
  • Deși procesul de mai sus este foarte sigur, praful poate duce în continuare la erori anormale. În timp ce rare, praful poate provoca uneori doar particula greșită să se stabilească doar în locul greșit. Cu toate acestea, beneficiile de curățare a calculatorului dvs. depășesc riscurile.În plus, nu curățați computerul poate duce în cele din urmă la supraîncălzire și insuficiență a componentelor.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Aer comprimat
    • Spațiu de lucru adecvat cu ventilație adecvată pentru praf
    • Șurubelniță și orice alte instrumente necesare pentru a vă deschide computerul
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar