Cum să fii sigur și inteligent pe internet

Internetul este un loc minunat de a face și de a discuta cu prietenii, creează site-uri, să învețe lucruri noi și să aibă o cantitate infinită de distracție.Din păcate, internetul a atras, de asemenea, un nou set de prădători care vor încerca să obțină informațiile dvs. personale pentru propriile scopuri rău intenționate.Pentru a rămâne în siguranță în timp ce vă bucurați de avantajele internetului, trebuie să fiți un surfer inteligent.Păstrați un ochi ascuțit pentru amenințări precum hackerii și bullii cibernetici și păstrați informațiile dvs. personale sigure și veți avea o experiență sigură de Internet.

Pași

Metoda 1 din 3:
Păstrați-vă identitatea în siguranță
  1. Imagine intitulată mâner Cyber ​​Hullying Pasul 9
1. Să fie atenți la oferirea de informații de identificare pe Internet.Oferind informații personale pe internet este ca și cum vă dați viața. Când oamenii se află pe rețelele sociale (Facebook, MySpace, etc.), adesea nu-și dau seama când împărtășesc prea multe informații. Există multe modalități în care vă pot pune în pericol informațiile personale.
  • Dacă aveți nevoie să introduceți numele dvs. într-un cont, utilizați o poreclă sau un nume fals.Alternativ, ați putea folosi o formă incompletă a numelui dvs.De exemplu, dacă trebuie să introduceți numele dvs. pe un formular, introduceți "Eric P." În loc de numele dvs. complet, Eric Pilata.
  • Maximizați confidențialitatea contului dvs. ori de câte ori este posibil.Multe site-uri și servicii de mesagerie au diferite niveluri de confidențialitate.De exemplu, este posibil să aveți opțiunea de a împărtăși numele dvs., data nașterii și unde mergeți la școală în plus față de conținutul pe care îl postați.Ascundeți aceste date de la toată lumea, cu excepția prietenilor dvs. imediați.Explorați setările contului dvs. pentru a vă asigura că aceste informații sunt păstrate confidențiale.
  • Nu postați alte informații unice de identificare, cum ar fi numărul dvs. de securitate socială, data nașterii și alte date.Acestea sunt printre cele mai importante informații despre dvs. și cu ei în mână, hackerii ar putea fura cu ușurință identitatea.
  • Nu utilizați o imagine a dvs. ca imagine de profil pe rețelele sociale.Puneți o imagine a ceva pe care îl iubiți în schimb.De exemplu, dacă vă place să mâncați struguri, postați o imagine a strugurilor în contul dvs. media socială sau serviciul de chat Messenger de alegere.Dacă o persoană rău intenționată ar fi descoperit imaginea reală, ei ar putea să o folosească pentru a localiza și a vă face rău.
  • Dacă sunteți minor, întrebați întotdeauna părinților ce informații personale doresc să vă împărtășiți online.
  • Nu supraîncărcați un utilizator cu informații, deoarece acel utilizator poate fi hacked și apoi trimiteți mesaje vă face o rață de ședere.
  • Imagine intitulată Stop Cyber ​​Hullying Pasul 7
    2. Păstrați locația dvs. privată. Nu oferiți locația dvs. oricui nu știți online.Aceasta înseamnă că nu trebuie să împărtășiți adresa dvs. sau chiar orașul în care locuiți.Chiar și școala pe care o participați ar trebui să rămână un secret atunci când discutați sau postați online.Cu doar câteva detalii despre locația dvs., un predator de internet ar putea pretinde că este cineva pe care îl cunoașteți.De exemplu, dacă spuneți unei persoane online pe care o trăiți într-un anumit oraș și ei vă cunosc vârsta, ar putea fi capabili să pună ca pe cineva pe care îl cunoașteți sau pe cineva care locuiește în apropiere pentru a vă face să împărtășiți informații importante.
  • Aveți grijă când postați fotografii de unde locuiți. O imagine în fața casei dvs. sau în apropierea căsuței poștale poate include o adresă parțială sau completă pe care un prădător le-ar putea folosi pentru a vă urmări în jos. Examinați cu atenție toate fotografiile înainte de a le posta online.
  • Imagine intitulată Ridicați bani online Pasul 13
    3. Nu oferiți informații personale de contact online. Aceasta se referă nu numai la numărul dvs. de telefon și de e-mail, ci site-urile dvs. de social media sau serviciile de mesagerie instantanee.Dacă faceți informațiile dvs. de contact cunoscute publicului larg, puteți obține mesaje amenințătoare sau abuzive sau ați atras atenția nedorită.Păstrați conturile dvs. vizibile numai prietenilor pe care i-ați selectat în mod special pentru acces.
  • Dacă aveți un site web, păstrați-vă numele de nume de domeniu. Dacă enumerați domeniul dvs. privat, în loc de informațiile dvs. personale de contact, informațiile de contact ale grefierului dvs. de domeniu vor apărea pentru oricine conducerea unei cautare de proprietate a domeniului.
  • Imagine intitulată Manipularea hărțuirii cibernetice Pasul 2
    4. Gândiți-vă înainte de a posta conținutul de compromisuri. Cel mai evident exemplu al acestui lucru ar fi imagini sau videoclipuri nud.Dar, de asemenea, ați putea ajunge la probleme prin postarea de imagini, text sau video care sărbătorește sau admite consumul de droguri, rasismul și violența.Chiar dacă trimiteți acest conținut cu încredere unui prieten sau prietenei, nu există nici o modalitate de a ști ce vor face cu ea.Dacă vă despărțiți, ar putea, de exemplu, să postați imaginile anonim online în răzbunare.
  • Chiar dacă conturile dvs. sociale media sunt private, oamenii ar putea repostiza conținutul dvs. într-un loc public în care preferați să nu vă vedeți.
  • Odată ce ceva este pe internet, este practic imposibil să-l eliminați.Fii inteligent și nu postați nimic nu doriți ca mama dvs. (sau un potențial angajator) să vadă.
  • Dacă un prieten postează ceva pe profilul social media, blogul sau site-ul pe care nu îl doriți online, cereți-le să-l eliminați.Dacă nu o elimină, încercați să le forțați să o elimine prin contactarea părinților sau tutorelui, sau înscrierea unui ajutor al unei terțe părți pentru a negocia cu ei.
  • Să fie proactivă în prevenirea compromisurilor de a fi postate online prin a spune oamenilor care iau imagini potențial compromite, "Nu postați acea online."
  • Dacă sunteți minori, verificați cu părinții dvs. înainte de a posta ceva online.
  • Imagine intitulată Stop Cyber ​​Hullying Pasul 3
    5. Fiți atenți la străini care doresc să se întâlnească.Dacă vă aflați într-un site de dating sau obțineți un mesaj de la cineva pe care nu îl cunoașteți cine vrea să se întâlnească, nu-i întâlniți dacă nu vă simțiți confortabil.Nu dați presiune de la un străin pe Internet pentru a vă oferi adresa sau alte informații de contact.Amintiți-vă, cu anonimatul internetului, oricine poate pretinde ceva despre ei înșiși.
  • Dacă decideți să vă întâlniți pe cineva de pe Internet, alegeți un loc public ca un restaurant sau un mall pentru a vă asigura că sunt cei care pretind că sunt.
  • Dacă sunteți minori și doriți să vă întâlniți cu un prieten pe care l-ați întâlnit online, verificați-vă cu părintele sau tutorele dvs. pentru a vă asigura că știu situația.
  • Metoda 2 din 3:
    Care se ocupă de cyberbullii
    1. Imagine intitulată Numerele de telefon mobil TRACE Pasul 5
    1. Nu ascultați minciunile lor. Cyberbullii vor pretinde adesea că există un număr de alți oameni care sunt de acord cu ei.Ei pot spune că alții i-au contactat privat despre dvs. și despre comportamentul sau credințele dvs. pentru a-și susține cazul că există ceva în neregulă cu dvs.Acest lucru este valabil mai ales în comunitățile on-line pe termen lung, cum ar fi camere de chat sau forumuri online.
    • De exemplu, după ce au suferit câteva săptămâni de abuz de la un cyberbully, puteți obține un mesaj privat de la ei, care citește "Un număr de utilizatori mi-au contactat despre ceea ce ați spus și sunteți de acord cu mine că sunteți amândoi stupid și urât."
  • Imagine intitulată Stop Cyber ​​Hullying Pasul 1
    2. Stai calm.Nu lăsați mesajele abuzive să vă rănească sentimentele.Amintiți-vă că Cyberbully postează sau trimite conținut abuziv cu scopul expres de a vă ridica din voi.Dacă vă simțiți trist, rănit sau furios, Cyberbully a câștigat.Vizualizați situația într-o lumină detașată și luați în considerare Cyberbully pentru ceea ce este: o persoană patetică și tristă care își proiectează slăbiciunile și defectele altora.
  • Înțelegeți că cyberbullii, ca orice alt tip de bătăuși, sunt lași și folosesc anonimatul acordat de Internet pentru a ascunde cine sunt.Recunoașterea acestui lucru vă va ajuta să puneți opiniile și abuzul în perspectivă.Este greu de luat în serios cererile fără valoare ale unui laș.
  • Nu vă învinuiți pentru cibernetic.Nu, de exemplu, simți că abuzatorul ar putea avea un punct atunci când el sau ea critică o cămașă pe care ai purtat-o ​​într-o imagine pe care ai postat-o ​​de tine.Nu meritați niciodată calomnia și abuzul online sau offline pentru hainele pe care le purtați (sau din orice alt motiv).
  • Să se angajeze în hobby-uri și interese în care nu puteți fi cibebuliat.Încercați să luați o scurtă pauză de pe web, jucând un sport, ridicând un instrument muzical sau scrierea sentimentelor într-un jurnal.Rularea sau ciclismul sunt, de asemenea, alegeri minunate pentru ameliorarea stresului adus de cibernetic.
  • Imagine intitulată Stop Cyber ​​Hullying Pasul 5
    3. Nu răspundeți sau nu vă angajați cu Cyberbulls.Cyberbullii se dezvoltă în sensul controlului pe care îl derivă din tauntare și de hărțuire.Când vedeți mesajele lor în căsuța de e-mail sau citiți-le într-un forum, nu răspundeți pentru a nega acuzațiile și nu răspundeți cu o linie de calomnie la fel de rău intenționată.A face acest lucru te-ar aduce la nivelul lor.
  • Dacă este posibil, blocați utilizatorul pe forum sau comunitatea de chat.În acest fel, nu vă pot trimite mesaje și nu puteți vedea postările lor.
  • Imagine intitulată Manipularea hărțuirii cibernetice Pasul 10
    4. Contactați direct administratorul pentru a obține persoana interzisă sau reprimată.Păstrați toate mesajele abuzive și e-mailurile.Nu le ștergeți.Dacă este posibil, creați un subfolder pentru aceste mesaje etichetate "abuz" și păstrați-le acolo.Mesajele vor servi ca dovadă pentru dvs. mai târziu dacă trebuie să luați măsuri mai serioase.E-mailurile sau mesajele acumulate vor servi ca dovadă că ați fost victimă a ciberbullyingului.
  • De fiecare dată când primiți un mesaj sau vedeți un post amenințător sau abuziv, raportați-l administratorului Forumului.
  • Dacă dvs. cyberbully trimite mesaje direct la adresa dvs. de e-mail, este posibil să fie necesar să contactați direct furnizorul de servicii Internet (ISP) pentru a închide contul de e-mail.De exemplu, dacă primiți e-mailuri de la bully @ AOL.com, puteți contacta AOL (furnizorul adresei de e-mail) pentru a obține această adresă de e-mail interzisă.
  • O listă completă a informațiilor de contact ale ISP este disponibilă la http: // căutare.Org / Resurse / Listă ISP /.
  • Metoda 3 din 3:
    Protejându-vă de hackeri
    1. Imagine intitulată Opriți agresiunea cibernească Pasul 8
    1. Păstrați firewall-ul pornit. Firewall-ul dvs. este o opțiune care vă ajută să vă protejați parolele și securitatea computerului.Vă puteți gândi la acelasi mod în care vă gândiți la o încuietoare pe ușă.Dacă firewall-ul dvs. este în jos, vă deschideți la hackerii care pot lua sau de a șterge informații, vă vor fura parolele, și să vă distrugă orice alt havoc.Nu, prin urmare, opriți firewall-ul.
    • Acordați accesul la firewall numai pentru programe autorizate care necesită acest lucru cum ar fi jocurile sau serviciile de streaming video.
  • Imagine intitulată Ridicați bani online Pasul 10
    2. Răsfoiți cu un VPN.O rețea privată virtuală (VPN) acționează, în esență, ca intermediar între Web și computerul dvs. și oferă un strat suplimentar de criptare la interacțiunile dvs. online.Serverul VPN ar putea fi amplasat într-un alt oraș sau chiar o altă țară decât cea pe care o locuiți și înseamnă că urmărirea datelor înapoi este aproape imposibilă.
  • Pentru un dublu-whammy de confidențialitate pe Internet, combinați VPN cu modul incognito sau confidențialitate al browserului dvs.Modul de confidențialitate împiedică date, cookie-uri, înregistrarea de descărcare și alte informații de la computerul dvs.
  • Imagine intitulată Schimbați numărul dvs. Pasul 3
    3. Evitați Wi-Fi public.Hotspoturile WiFi sunt atractive când sunteți afară și aproximativ, dar aveți nevoie să urlați online pentru o căutare rapidă a instrucțiunilor sau a altor informații, dar faceți acest lucru cu prudență.Petreceți un timp minim de timp înregistrat la Wi-Fi public.
  • Asigurați-vă că este numele hotspot-ului public WiFi.Conectarea la cea greșită sau unul cu un nume similar destinat utilizatorilor de Wi-Fi în mod deliberat, ar putea însemna comunicarea dvs. online - inclusiv parole, e-mailuri și informații bancare - este ridicată de un hacker.
  • Păstrați conexiunea la domiciliu Wi-Fi criptată.Open WiFi facilitează ca hackerii să acceseze computerul și să descărcați fișiere ilegale.
  • Achiziționați un nou router la fiecare câțiva ani.Unele routere au vulnerabilități care nu se corectează niciodată.
  • Imagine intitulată Colectați adresele de e-mail Pasul 6
    4. Adăugați parole provocatoare în conturile dvs. online.Indiferent dacă este vorba despre mass-media socială, banca online sau contul de e-mail, vă veți simți frustrat și neputincios dacă suferiți o încălcare a securității.Utilizați parole lungi (mai mari de opt caractere) cu un amestec de litere, numere de litere mici și mici și (dacă este posibil) alte caractere cum ar fi sublinierele și semnele de dolar.
  • Faceți fiecare parolă unică și scrieți-le într-un notebook pe care îl păstrați mereu într-un singur loc.Vă veți aminti cele mai importante și cele mai frecvente în timp - cele mai puțin frecvente vor fi accesibile cu notebook-ul dvs. de parolă.
  • Adăugați și parole la dispozitivele dvs.Computerul, telefonul și tableta trebuie să fie protejate prin parolă.
  • Nu folosiți ceva evident ca parola dvs. ca numele iubitului, data nașterii sau numele dvs.
  • Imagine intitulată Ridicați bani online Pasul 15
    5. Utilizați autentificarea în două etape.Multe servicii au început să utilizeze două straturi de securitate, un proces numit autentificare în două etape .De exemplu, Google oferă utilizatorilor Gmail opțiunea de a primi un mesaj text care conține o cheie de conectare aleatorie după introducerea unei parole pe dispozitive necunoscute.În acest fel, dacă cineva câștigă acces la parola dvs., acestea nu vor putea să o utilizeze decât pe dispozitivele pe care le-ați selectat ca fiind în siguranță.
  • Imagine intitulată TRACE Numere de telefon mobil Pasul 13
    6. Păstrați software-ul dvs. actualizat. Dacă sistemul dvs. de operare sau browserul de internet nu încorporează remedii pentru cele mai recente glituri de securitate, vă lăsați vulnerabile la hackeri.Setați sistemul și software-ul pentru a actualiza automat când sunt disponibile actualizări noi.Acest lucru vă va păstra sistemul în siguranță.
  • Majoritatea software-ului vă va întreba când instalați mai întâi dacă doriți să vă actualizați automat.Indicați că faceți pentru a vă salva greșelile de a vă imagina cum să actualizați manual mai târziu.
  • Imagine intitulată Faceți un sistem de operare al calculatorului Pasul 1
    7. Descărcați cu prudență.Hackerii și phishers vor trimite adesea e-mailuri de masă la utilizatorii care nu se întreabă cu viermi (programe relevante de colectare a datelor), viruși sau alte programe malware.Utilizatorii care descărcați atașamente prin e-mail fără a le scana mai întâi sau pentru a le verifica împotriva unor fișiere proaste cunoscute se situează în pericol pentru o încălcare a securității.Nu descărcați atașamente în link-uri online, e-mailuri sau mesaje din surse pe care nu le aveți încredere.
  • Imagine intitulată Faceți bani online Pasul 2
    8. Utilizați software-ul antivirus. Software-ul antivirus poate păstra programele nedorite și fișiere potențial dăunătoare de pe computer.Programele de renume includ McAfee Antivirus, Webroot Antivirus, iar BitDefender se numără printre programele antivirus de vârf.Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni mai accesibile, BitDefender are un program gratuit Antivirus - Panda Free Antivirus și Antivirus gratuit sunt, de asemenea, opțiuni bune.
  • Păstrați software-ul dvs. antivirus - ca toate software-ul dvs. și sistemul dvs. de operare - actualizat.Diferența dintre software-ul antivirus gratuit și plătit este, de obicei, că versiunile gratuite nu se actualizează în mod regulat sau complet ca versiunile pe care le plătiți.
  • Imagine intitulată Mâner Cyber ​​Hullying Pasul 7
    9. Opriți computerul când nu este utilizat.Mulți oameni aleg să-și părăsească computerele pe tot parcursul timpului.Dar cu cât este mai mult computerul, cu atât este mai probabil că deveniți ținta unui hacker.Un computer care nu transmite sau primește date despre Internet nu poate fi accesat de hackeri, spyware sau botneturi.
  • sfaturi

    Dacă cineva hărțuiește și nu sunteți sigur ce să faceți, doar blocați / ignorați-le la început.
  • Înscrierea pentru ceva online? Puneți numele site-ului în câmpul Nume de mijloc. Ori de câte ori primiți un e-mail spam, veți ști ce site vândut informațiile dvs. de e-mail.
  • Avertizări

    Unii utilizatori vor încerca să vă amenințe pentru a vă ajuta să eliberați informații sau să faceți ceva. Aceste amenințări sunt de obicei aer, dar raportează totuși. Nu respectați-le și ignorați-le dacă este necesar.

    Internet Siguranță Cheat Foi

    Exemple de reguli de siguranță pe Internet

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar