Cum să verificați viteza internetului

Thiste parere Cum să vedeți viteza de încărcare și viteza de descărcare a conexiunii dvs. la Internet, precum și viteza conexiunii dintre computer și routerul dvs. Cunoașterea vitezei dvs. de internet vă poate ajuta să vă dați seama ce puteți face cu conexiunea dvs. la Internet.

Pași

Metoda 1 din 4:
Rularea unui test de viteză pe Internet
  1. Imagine intitulată Verificați viteza internetului Pasul 1
1. Mergeți la pagina de testare a vitezei Google. Deschideți o pagină de căutare Google prin a merge la https: // Google.COM Într-un browser web sau deschideți aplicația Google pe dispozitiv și tastați Testul vitezei internetului în câmpul de căutare. Acest lucru va aduce un lucru "Testul vitezei internetului" Fereastra din partea de sus a rezultatelor căutării Google.
  • Puteți utiliza această metodă pe un computer, telefon sau tabletă.
  • Această metodă va utiliza instrumentul de testare a vitezei de viteză încorporată Google. Există și alte alternative pe care le puteți utiliza, cum ar fi Rapid.COM, Dacă preferați o alternativă.
Sfat de experți
Luigi Oppido

Luigi Oppido

Computer & Tech SpecialistLuigi Oppido este proprietarul și operatorul de computere punct de agrement din Santa Cruz, California. Luigi are peste 25 de ani de experiență în domeniul reparațiilor informatice, recuperarea datelor, îndepărtarea virușilor și actualizarea. El este, de asemenea, gazda spectacolului de om! difuzate pe KSQD care acoperă California Centrală de peste doi ani.
Luigi Oppido
Luigi Oppido
Computer & Tech Specialist

Încercați acest test de viteză alternativă: Dacă doriți să știți ce este viteza dvs. generală pe internet când utilizați computerul, mergeți la o companie de testare de viteză cum ar fi Speedtest.net, care este deținută de Comcast. Pentru o citire și mai precisă, puteți utiliza o mașină care se conectează direct în modemul dvs. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, verificarea printr-un site web fiabil este suficientă pentru a vă oferi o idee bună despre viteza dvs.

  • Imagine intitulată Verificați viteza Internet Pasul 2
    2. Clic Testul de viteză de alergare. Este un buton albastru în colțul din dreapta jos al "Testul vitezei internetului" panou.
  • Imagine intitulată Verificați viteza Internet Pasul 3
    3. Așteptați ca testul de viteză să fie completat. Google va măsura viteza de încărcare a conexiunii la internet, viteza de descărcare și latență.
  • Imagine intitulată Verificați viteza Internet Pasul 4
    4. Examinați rezultatele testelor. În plus față de a vă spune dacă internetul dvs. se califică ca "rapid" sau "încet", Google măsoară trei aspecte ale vitezei internetului dvs .:
  • Mbps Download - Numărul de megabiți pe secundă conexiunea dvs. vă permite să descărcați.
  • Încărcați Mbps - Numărul de megabiți pe secundă conexiunea dvs. se încarcă.
  • Latență - Numărul de milisecunde este necesar pentru conexiunea dvs. la internet pentru a răspunde la o comandă (e.G., o interogare de căutare sau o încărcare a paginii).
  • Metoda 2 din 4:
    Verificarea vitezei internetului pe Windows
    1. Imagine intitulată Verificați viteza Internet Pasul 5
    1. Asigurați-vă că computerul este conectat la routerul dvs. Pentru a vă verifica viteza internetului din setările computerului, trebuie să vă conectați computerul la router prin cablu Ethernet.
  • Imagine intitulată Verificați viteza Internet Pasul 6
    2. Deschidere deschisă
    Imagine intitulată WindowsStart.jpg
    . Această pictogramă se află în colțul din stânga jos al ecranului.
  • Imagine intitulată Verificați viteza internetului Pasul 7
    3. Clic
    Imagine intitulată ferestrele.jpg
    . Este în colțul din stânga jos al ferestrei de pornire.
  • Imagine intitulată Verificați viteza Internet Pasul 8
    4. Clic
    Imagine intitulată WindowsNetwork.jpg
    Rețea și internet. Este în rândul de sus a setărilor din pagina de setări.
  • Imagine intitulată Verificați viteza Internet Pasul 9
    5. Clic Ethernet. Această filă se află în partea stângă a ferestrei. Acest lucru vă va deschide setările Ethernet.
  • Imagine intitulată Verificați viteza Internet Pasul 10
    6. Clic Schimbați opțiunile adaptorului. Este în partea dreaptă a ferestrei.
  • Imagine intitulată Verificați viteza internetului Pasul 11
    7. Faceți dublu clic pe conexiunea Ethernet. Veți vedea această pictogramă în formă de monitor în partea de sus a ferestrei de conexiuni de rețea.
  • Imagine intitulată Verificați viteza Internet Pasul 12
    8. Examinați "Viteză" valoare. Este aproape de partea de jos a "Conexiuni" Secțiunea de informații despre fereastra de stare Ethernet. Numărul de aici (e.G., "90.0 Mbps") reprezintă viteza conexiunii dintre computer și router.
  • Metoda 3 din 4:
    Verificarea vitezei internetului pe Mac
    1. Imagine intitulată Verificați viteza Internet Pasul 13
    1. Asigurați-vă că computerul este conectat la routerul dvs. Pentru a vă verifica viteza internetului din setările computerului, trebuie să vă conectați computerul la router prin cablu Ethernet.
  • Imagine intitulată Verificați viteza Internet Pasul 14
    2. Open Spotlight
    Imagine intitulată macspotlight.jpg
    . Este în colțul din dreapta sus al ecranului Mac.
  • Imagine intitulată Verificați viteza Internet Pasul 15
    3. Tip "Utilitate de rețea" în lumina reflectoarelor, apoi apăsați ⏎ Întoarcere. Acest lucru va deschide aplicația utilitare a rețelei.
  • Imagine intitulată Verificați viteza Internet Pasul 16
    4. Apasă pe Info tablo. Este în partea stângă a celei de sus a ferestrei Utility de rețea.
  • Imagine intitulată Verificați viteza internetului Pasul 17
    5. Selectați conexiunea Ethernet. Faceți clic pe caseta de mai jos "Selectați o interfață de rețea pentru informații" Rubrica, apoi faceți clic pe numele conexiunii Ethernet.
  • Imagine intitulată Verificați viteza Internet Pasul 18
    6. Uită-te la numărul de lângă "Viteza de legătură". Veți vedea ceva de genul "100 Mbit / s" Aici, ceea ce ar însemna viteza conexiunii dintre computer și routerul dvs. este de 100 de megabiții de date pe secundă.
  • Metoda 4 din 4:
    Depanare
    1. Imagine intitulată Verificați viteza Internet Pasul 19
    1. Treceți la o conexiune prin cablu. Dacă conexiunea wireless se confruntă cu o întârziere semnificativă, este posibil să fie necesar să vă conectați la o conexiune prin cablu (de obicei prin Ethernet) pentru a vă stimula viteza de performanță pe Internet.
  • Imagine intitulată Verificați viteza Internet Pasul 20
    2. Reporniți punctul de acces Wi-Fi. Uneori, pot fi necesare routere sau alte dispozitive care pot accesa Wi-Fi pentru a rezolva problemele de performanță cauzate de o glitch sau o conexiune ruptă.
  • Imagine intitulată Verificați viteza Internet Pasul 21
    3. Conectați-vă la o altă rețea. Pentru a verifica dacă problema este o rețea sau doar dispozitivul dvs., conectați-vă la o altă rețea la care aveți acces la și verificați viteza de internet a rețelei.
  • Imagine intitulată Verificați viteza Internet Pasul 22
    4. Rulați o scanare malware pe dispozitivul dvs. În unele cazuri, o viteză lentă de internet ar putea însemna că dispozitivul dvs. este încetinit de malware în sistemul său. Pentru a remedia acest lucru, instalați un program antivirus cu un scaner malware inclus în acesta.
  • sfaturi

    Viteza reală de conexiune a Internetului este adesea mult mai mică decât viteza maximă a routerului. Utilizarea Ethernet vă permite să profitați de viteza routerului dvs.
    1. Benchmark-uri pentru caracteristicile comune includ: 5 megabiții pe secundă pentru streaming HD și 90 kilobiți pe secundă pentru apelurile VoIP.

    Avertizări

    Viteza dvs. pe internet nu va depăși niciodată viteza maximă a routerului, nici viteza maximă a planului dvs. de Internet - oricare dintre vitezele sunt mai mici.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar