Cum să evitați escrocheile gratuite de încercare

Am auzit cu toții expresia că nimic din viață nu este liber, corect? "Nu există prânz gratuit." Ei bine, poate exista un inel de adevăr. Unele "încercări gratuite" vă pot înșela să vă înscrieți și să plătiți pentru ceva ce nu doriți cu adevărat, și uneori sunt doar înșelătorii. Chiar și companiile legitime pot avea studii gratuite care încep să vă taie fără să vă realizați - fie că este vorba de un membru al sala de sport, un serviciu de streaming sau un program de calculator, toate încercările gratuite se termină în cele din urmă. Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a încerca să determinați dacă ceva este o înșelătorie, astfel încât să puteți evita. Pentru a vă ajuta, am pus împreună o listă de strategii pe care le puteți utiliza și indicii pe care le puteți căuta pentru a evita escrocile gratuite.

Pași

Metoda 1 din 11:
Citiți termenii și condițiile.
  1. Imagine intitulată Evitați escrocile gratuite de încercare Pasul 1
1. Asigurați-vă că înțelegeți pe deplin ce vă înscrieți. Multe state și țări solicită companiilor să includă termenii și condițiile lor și este ușor să le derulați fără a le oferi un al doilea gând. Dar pentru a evita să fii scamat, căutați informații, cum ar fi cât timp procesul gratuit durează și ce se întâmplă când expiră. Nu vă înscrieți pentru o ofertă gratuită de încercare înainte de a ști dacă vă va percepe sau nu în viitor.
  • De exemplu, unele studii gratuite pot expira după 90 de zile, cu excepția cazului în care achiziționați versiunea completă.
  • S-ar putea să vedeți ceva de genul: Prin înscrierea pentru acest serviciu sunteți de acord să fiți taxat fără avertizare după încheierea procesului de 3 zile. Dacă vedeți acest lucru, continuați cu prudență.
  • De obicei, veți vedea o legătură marcată "Termeni și condiții" sau va fi o listă de termeni pe care trebuie să o derulați pentru a fi de acord cu oferta.
  • Dacă nu găsiți termenii și condițiile sau dacă linkul este întrerupt, este probabil o înșelătorie. Mulți escroci știu că oamenii aproape niciodată nu citesc termenii de serviciu, deci uneori fac legătura să conducă la o pagină de 404 sau să elimine link-ul. Dacă da, nu vă înscrieți pentru asta.
Metoda 2 din 11:
Căutați informații despre modul în care vă puteți anula procesul.
  1. Imagine intitulată Evitați escrocile gratuite de încercare Pasul 2
1. Aflați dacă trebuie să plătiți pentru a anula expedierile sau serviciile viitoare. Unele oferte gratuite de încercare vă vor percepe automat odată ce perioada de încercare sa terminat fără să vă spună. Este posibil să nu vă realizați nici măcar să vă uitați la acuzații ciudate pe contul dvs. bancar sau pe cardul de credit. Uită-te prin termenii și condițiile și aflați dacă trebuie să anulați înainte de expirarea ofertei și ce trebuie să faceți pentru ao anula.
  • Dacă nu găsiți nici o modalitate de a anula, nu oferiți informațiile dvs. financiare sau să vă înscrieți pentru ofertă. Este probabil o înșelătorie.
  • Fiți atenți la companiile care vă fac să sari prin cercuri pentru a vă anula studiul gratuit, cum ar fi necesitatea unei autorizații scrise. Ar putea fi o încercare de a face lucrurile dificile în scop, astfel încât să poată începe să vă încarce contul.
Metoda 3 din 11:
Căutați compania din spatele ofertei.
  1. Imagine intitulată Evitați escrocile gratuite de încercare Pasul 3
1. Vedeți ce spun alte persoane despre asta. Înainte de a vă înscrie pentru o încercare gratuită pe care ați văzut-o pe un site web sau într-un pop-up, executați numele companiei printr-un motor de căutare și vedeți ce se întâmplă. Căutați recenzii și articole despre companie despre compania care avertizează potențialii cumpărători despre escrocheri. Dacă găsiți avertismente înșelătoare, luați sfaturile și evitați să oferiți companiei informațiile dvs. financiare.
  • Dacă nu puteți afla cine este în spatele ofertei, direcționați-vă clar.
  • Dacă sunteți în SUA, puteți căuta agenția de protecție a consumatorilor de către statul dvs. pentru a vedea dacă compania este listată ca o înșelătorie potențială. Vizitați site-ul aici: https: // Statele Unite ale Americii.Gov / consumator de stat.
Metoda 4 din 11:
Feriți-vă de pretenții și limite de timp.
  1. Imagine intitulată Evitați escrocile gratuite Pasul 4
1. Ei ar putea încerca să te păcălească. Efectuarea unor afirmații mari și "oferte limitate de timp" sunt un comerț comun de marketing, iar escrocii le pot folosi pentru a vă înșela în semnarea unei oferte fără a lua timp să se uite la ea. Nu acordați atenție acestor tactici. Întotdeauna luați ceva timp pentru a privi în orice "proces gratuit" vă oferă înscrieți-vă.
  • Dacă vedeți ceva care este prea bun pentru a fi adevărat, ca o medie de 5 stele cu mii de comentarii, care ar putea fi făcută pentru a vă atrage atenția. Fi vigilent.
  • Dacă vedeți un cronometru de numărare pentru a vă înscrie pentru o ofertă, fiți atenți la ea. Este probabil doar o tactică să te înșele în semnarea rapidă. De exemplu, un site web ar putea folosi un cronometru de 5 minute care pornește de îndată ce se încarcă și se resetează întotdeauna la 5 minute când altcineva vizitează site-ul.
Metoda 5 din 11:
Nu aveți încredere în aprobările de celebritate.
  1. Imagine intitulată Evitați escrocile gratuite Pasul 5
1. Escrocii pot încerca să folosească avizele false pentru a-ți câștiga încrederea. Este destul de ușor ca un fraudă să pună un citat fals dintr-o celebritate pe o imagine frumoasă pentru a face ca acestea să fie o companie de încredere. Nu cădeți pentru companiile care încearcă să vă atragă ofertele gratuite de încercare și ghilimele de la celebrități. Citiți întotdeauna imprimarea fină.
  • De exemplu, a existat un exemplu faimos în care o companie a folosit o aprobare falsă Tom Hanks pentru a vinde produse CBD. Care nu ar avea încredere în Tom Hanks? Fi întotdeauna sceptici de celebritate "."
Metoda 6 din 11:
Nu acceptați oferte gratuite de încercare prin intermediul social media.
  1. Imagine intitulată Evitați escrocile gratuite de încercare Pasul 6
1. Ar putea fi un cont fals sau un cont hacked. Dacă primiți un mesaj din albastru de la cineva pe social media care vă oferă un serviciu gratuit de încercare în schimbul informațiilor personale sau financiare, direcționați-vă. Este probabil o înșelătorie potențială.
  • De fapt, au existat cazuri în care oamenii au închiriat conturile lor Facebook la escrocii. Doar fiți atenți și atenți la oferte ciudate de la oameni.
Metoda 7 din 11:
Aveți grijă de studiile gratuite care necesită o taxă redusă de transport maritim.
  1. Imagine intitulată Evitați escrocile gratuite Pasul 7
1. Aceste studii "fără risc" ar putea fi un PoL pentru a obține informațiile despre cartea dvs. de credit. Puteți întâlni un produs interesant sau un serviciu care să coste lângă nimic - doar un cost de transport scăzut (ceva de genul $ 1.95 sau cam asa ceva). Dar verificați imprimarea fină și puteți avea o fereastră scurtă pentru a returna eșantionul liber sau pentru a termina procesul înainte ca contul dvs. să fie încărcat. În plus, ar putea exista un limbaj în termenii și condițiile care declară că prin acceptarea ofertei, sunteți de acord cu expedieri lunare și taxe suplimentare.
  • Citiți întotdeauna termenii și condițiile, mai ales dacă oferta pare puțin prea bună pentru a fi adevărată.
Metoda 8 din 11:
Căutați casete preocupate.
  1. Imagine intitulată Evitați escrocile de încercare gratuită Pasul 8
1. Compania poate încerca să vă semneze pentru lucrurile pe care nu le doriți. Dacă intenționați să vă înscrieți pentru o ofertă gratuită de încercare, aruncați o privire la întregul formular de înscriere. Căutați casete care au fost deja verificate fără să faceți clic pe ele. Compania poate încerca să vă semneze ofertele și acordurile pe care nu le doriți.
Metoda 9 din 11:
Marcați calendarul dacă există o limită de timp.
  1. Imagine intitulată Evitați escrocile gratuite de încercare Pasul 9
1. Amintiți-vă să luați o decizie înainte de a vă acuza. Unele studii gratuite sunt legitime, dar vă vor percepe contul ori de câte ori procesul se încheie. Pentru a evita taxele nedorite, setați un memento calendaristic pentru a vă reaminti să anulați procesul gratuit dacă nu doriți serviciul sau produsul. De asemenea, puteți alege să plătiți și să o păstrați dacă vă place.
  • Rețineți că unele companii pot avea perioade de încercare cu adevărat scurte (cum ar fi 1-2 săptămâni) și pot începe să vă încarce odată ce procesul se încheie. Setați un memento, astfel încât să nu uitați.
Metoda 10 din 11:
Monitorizați declarațiile bancare.
  1. Imagine intitulată Evitați escrocile gratuite de încercare Pasul 10
1. Verificați dacă există taxe ciudate sau nedorite. Cu atât de mulți escroci potențiali acolo, nu este imposibil ca 1 sau 2 să alunece prin crăpături și să-ți încarci contul fără să știi. Aruncați o privire la declarațiile de card de credit și de debit în fiecare lună și verificați orice taxe pe care nu le recunoașteți. Dacă sunt dintr-un "proces liber" pe care l-ați înscris, încercați să anulați astfel încât să nu vă taxați din nou.
  • Dacă taxele sunt frauduloase, spuneți băncii despre asta. Acestea vă pot rambursa pentru fondurile furate.
Metoda 11 din 11:
Raportați orice înșelătorie gratuită de încercare.
  1. Imagine intitulată Evitați escrocile gratuite Pasul 11
1. Contactați o agenție de protecție a consumatorilor pentru a proteja pe alții. Uită-te online pentru a găsi agenția locală de protecție a consumatorilor. Ajungeți la ele despre orice înșelătorie gratuită de încercare pe care ați întâlnit-o sau ați fost victima. Ei vor putea investiga compania și de a avertiza pe alții care ar putea să cadă victimă a înșelăciunii.

sfaturi

Dacă ceva pare prea bun pentru a fi adevărat, aveți încredere în intestinul dvs. și căutați în orice ofertă "gratuită" înainte de a vă înscrie pentru ei sau oferiți-vă informațiile financiare.

Avertizări

Întotdeauna evitați să vă oferiți informațiile personale sau financiare oricărei persoane sau unei companii pe care nu aveți încredere.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar