Cum să verificați calea în unix

Dacă ați introdus o comandă și ați văzut eroarea "comanda nu a fost găsită," Ar putea însemna că directorul în care executacul dvs. nu a fost adăugat la calea dvs. Thiste parere Cum să găsiți calea completă către un fișier, cum să afișați variabilele pentru mediul înconjurător și cum să adăugați noi directoare la calea dvs. atunci când este necesar.

Pași

  1. Imagine intitulată Calea de verificare în UNIX Pasul 1
1. Găsiți calea completă către un fișier. Dacă aveți nevoie să găsiți calea absolută către un fișier din sistemul dvs., puteți face acest lucru folosind găsi comanda. Să presupunem că trebuie să găsiți calea completă la un program numit distracţie:
  • Tip Find / -Name "distracţie" -Type F Imprimare și apăsați ↵ Introduceți.
  • Aceasta arată calea completă la fișierul numit distracţie Indiferent de directorul în care vă aflați.
  • Dacă distracţie Într-un director numit / Jocuri / Awesome, ai vedea / Jocuri / Awesome / Distracție În rezultatele comenzii.
  • Imagine intitulată Calea de verificare în Pasul Unix 2
    2. Afișați variabila de mediu. Când introduceți o comandă, shell-ul îl caută în directoarele specificate de calea dvs. Poți să folosești Echo $ Path Pentru a afla care directoare este setat să verifice fișierele executabile. Pentru a face acest lucru:
  • Tip Echo $ Path la promptul de comandă și apăsați ↵ Introduceți.
  • Rezultatele ar trebui să arate așa ceva: USR / Local / Bin: / usr / sbin: / usr / bin: / sbin: / bin
  • Această ieșire este o listă de directoare în care sunt stocate fișierele executabile. Dacă încercați să rulați un fișier sau o comandă care nu este într-una din directoarele din calea dvs., veți primi o eroare care spune că comanda nu este găsită.
  • Imagine intitulată Calea de verificare în UNIX Pasul 3
    3. Adăugați un nou director pe calea. Să presupunem că doriți să faceți acest fișier numit distracţie. Ați învățat să alergați găsi comanda că este într-un director numit / Jocuri / Awesome. in orice caz, / Jocuri / Awesome nu este în calea dvs. și nu doriți să introduceți calea completă doar pentru a rula jocul. Pentru ao adăuga la calea dvs .:
  • Tip Export Path = $ Cale: / Jocuri / Awesome și apăsați ↵ Introduceți.
  • Acum puteți rula distracţie doar prin introducerea numelui la linia de comandă (în loc de / Jocuri / Awesome / Distracție) și apăsând ↵ Introduceți.
  • Această modificare afectează numai coaja curentă. Dacă deschideți o nouă fereastră terminală sau semnați în altă parte, va trebui să adăugați calea. Pentru a face schimbarea permanentă, adăugați comanda la fișierul config de shell (e.G., .bashrc, .CSHRC).
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Implicit, shell-ul nu caută directorul dvs. curent în OSIX-tip OSE (BSD, Linux, etc.) dacă nu este deja în calea ta. Acest lucru poate fi fixat prin adăugarea unei perioade (punct), care este UNIX Short-Cut pentru directorul curent. Acest lucru poate fi schimbat accesând directorul dvs. de domiciliu. Acest lucru ar trebui să conțină ".profil`. Utilizați un editor, cum ar fi VI, pentru a deschide, schimba și salva.

    Avertizări

    Ca întotdeauna, fiți atenți la ceea ce faceți în timp ce vă conectați ca root.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar