Cum să editați fotografii

Cu toate diferitele dispozitive și editarea programelor acolo, poate fi destul de copleșitoare pentru a decide cum și unde să editați fotografiile. Îți plasează câteva elemente de bază ale editării fotografiilor și a unor software și aplicații pe care le puteți utiliza pentru a edita fotografiile pe computerul și dispozitivul mobil.

Pași

Partea 1 din 2:
Editarea pe dispozitivul dvs. mobil
  1. Imagine intitulată Editați fotografiile Pasul 1
1. Descărcați o aplicație foto-editare. Există o mulțime de aplicații gratuite de editare disponibile în magazinul Google Play pe Android sau App Store pe iPhone și iPad.Dacă doriți să explorați diferite stiluri, apoi descărcați câteva aplicații și jucați în jur cu efectele lor. Exemplele includ următoarele:
  • Snapseed (gratuit)
  • Psart (gratuit)
  • Vsco (gratuit)
  • Instagram (gratuit)
  • Adobe Photoshop Express (gratuit)
  • Imagine intitulată Editați fotografiile Pasul 2
    2. Deschideți o aplicație de editare a fotografiilor.După ce descărcați și instalați o aplicație de editare a fotografiilor de la AppStore sau Google Play Store, atingeți aplicația din meniul de pornire sau din meniul Apps pentru a deschide aplicația.
  • Imagine intitulată Editați fotografiile Pasul 3
    3. Faceți o fotografie sau selectați o fotografie. Cele mai multe aplicații vă oferă opțiunea de a lua o imagine nouă (căutați butonul cu camera pe acesta) sau alegeți unul din biblioteca foto (căutați un plus "+" pictograma).Ar trebui să vedeți fotografia în centrul ecranului cu opțiuni și pictograme din partea de sus și / sau de jos a ecranului.
  • Imagine intitulată Editați fotografiile Pasul 4
    4. Alegeți un filtru. Fiecare aplicație este diferită, dar multe dintre ele, cum ar fi Instagram, au o varietate de "Filtre" sau "lentile" Pentru a alege, care fac, în esență, toate editarea pentru dvs. Căutați file sau pictograme în partea de jos sau de sus a previzualizării fotografiilor pentru a vedea ce ajustări pe care le puteți face cu aplicația pe care o utilizați.Cele mai multe aplicații de editare a fotografiilor Se filtrează filtrele minus ale miniaturilor în partea de jos a ecranului.Atingeți o imagine miniatură pentru a vedea o previzualizare a modului în care va afecta imaginea dvs.Căutați bare de glisați sau o pictogramă cu bare de glisare pe care le puteți utiliza pentru a regla intensitatea filtrului.
  • Imagine intitulată Editați fotografiile Pasul 5
    5. Ajustați expunerea. În fotografie, expunerea se referă la cantitatea de lumină care cade pe o fotografie. Dacă fotografia este prea întunecată, este posibil să fie necesar să creșteți expunerea. Dacă doriți ca fotografia mai închisă, atunci reduceți expunerea.
  • Imagine intitulată Editați fotografiile Pasul 6
    6. Ajustați saturația. Unele aplicații vă permit să ajustați saturația sau intensitatea culorii, într-o fotografie. Creșterea saturației unei fotografii poate face ca culorile să pop și să facă fotografia mai atrăgătoare. Prea multă saturație, totuși, poate face ca fotografia să pară aspru și aproape de desene animate.
  • Imagine intitulată Editați fotografiile Pasul 7
    7. Decupați fotografia. Decuparea unei fotografii este o modalitate bună de a adăuga mai multă atenție pe subiect din imagine, tăind o parte din fundalul din imagine.Instrumentul de cultură are de obicei o pictogramă care seamănă cu două unghiuri drepte care formează un pătrat.Pentru a decupa o imagine, selectați instrumentul de recoltare și apoi glisați colțurile imaginii spre interior, astfel încât partea luminoasă a imaginii să fie centrată în jurul subiectului din imagine.Apoi atingeți pictograma care confirmă modificările pe care le-ați făcut.
  • În multe aplicații, instrumentul de recoltare afișează două linii verticale orizontale și două verticale care împărtășesc imaginea în treimi. Puteți utiliza aceste linii ca un ghid de compoziție.Aliniați subiectul sau alte elemente ale unei fotografii cu liniile sau unde se intersectează.În fotografie, aceasta se numește regulă de treimi.
  • Imagine intitulată Editați fotografiile Pasul 8
    8. Redați-vă cu filtre și efecte suplimentare. Fiecare aplicație este diferită, deci dacă este prima dată folosind una, ați putea dori să treceți și să verificați toate opțiunile diferite pentru modul de editare a fotografiei.
  • Unele filtre foto pot să nu fie libere să le utilizeze.Dacă o fotografie are o pictogramă de blocare pe ea sau un semn de dolar, probabil că trebuie să plătiți pentru a obține acces la filtru.
  • Partea 2 din 2:
    Editarea ca un pro
    1. Imagine intitulată Editați fotografiile Pasul 9
    1. Obțineți unele software de editare a fotografiilor. Puteți face editări de bază cu programe cum ar fi Picasa și Instagram, dar dacă doriți să faceți fotografiile dvs. să arate într-adevăr uimitor, ar trebui să obțineți un program special conceput pentru editare serioasă. Adobe Photoshop este standardul industriei pentru editarea profesională foto, dar nu este nevoie să plătiți pentru un abonament Adobe pentru a face editarea profesională foto.Gimp este un program de editare a fotografiilor gratuite și open-source, care are multe dintre aceleași instrumente ca Photoshop și poate fi descărcat gratuit.
  • Imagine intitulată Editați fotografiile Pasul 10
    2. Salvați imaginile pe computer.După ce obțineți un software de editare a fotografiilor, aveți nevoie de câteva fotografii pentru a edita.Dacă aveți o cameră digitală, puteți transfera fotografii pe computerul dvs. utilizând o cartelă SD sau o unitate USB Thumb.Dacă utilizați telefonul mobil ca cameră foto, puteți salva fotografiile la un serviciu cloud, cum ar fi iCloud, fotografii Google sau Dropbox, care pot fi accesate de pe un computer.
  • Este o idee bună să vă asigurați că imaginile pe care le editați sunt de înaltă rezoluție.
  • Imagine intitulată Editați fotografiile Pasul 11
    3. Decupați-vă imaginile.Decuparea unei fotografii adaugă mai mult focalizarea pe subiectul din fotografie, eliminând o parte din excesul de fundal din imagine.Faceți clic pe pictograma care seamănă cu două unghiuri drepte care formează un pătrat în bara de instrumente spre stânga.Apoi faceți clic și trageți un pătrat în jurul subiectului imaginii.Trageți colțurile pentru a regla partea luminoasă a imaginii.Faceți clic pe centrul ecranului sau pictograma de selectare pentru a finaliza cultura.
  • Când decupați o fotografie, veți vedea două linii orizontale și verticale care împărtășesc imaginea în treimi.Aliniați subiectul imaginii sau alte elemente de imagine cu aceste linii pentru a vă îmbunătăți compoziția imaginii.În fotografie, aceasta este cunoscută ca regulă de treimi.
  • Imagine intitulată Editați fotografiile Pasul 12
    4. Schimbați contrastul. Aceasta este o setare comună pentru orice editor foto. Ea face ca albi mai strălucitoare și întunecate mai întunecate, făcând o imagine să pară mai dramatică și mai clară. Fiți atenți, cu toate acestea: veți pierde multe detalii minore când creșteți contrastul.
  • Pentru a regla contrastul în Photoshop, faceți clic pe pictograma care seamănă cu un soare, care este pe jumătate alb și jumătate negru deasupra panoului straturilor din dreapta.Aceasta adaugă un strat de reglare a luminozității și de contrast la fotografie.Faceți clic pe stratul din panoul straturilor și utilizați barele de luminozitate și glisor de deasupra panoului straturilor pentru a regla luminozitatea și contrastul.
  • Pentru a regla contrastul în GIMP, faceți clic pe Luminozitate și contrast în Culori Meniul din partea de sus.Apoi utilizați barele de cursor pentru a regla luminozitatea și contrastul.Apoi apasa O.K.
  • Imagine intitulată Editați fotografiile Pasul 13
    5. Schimbați saturația. Saturația este cât de îndrăznețe sunt culorile într-o fotografie, iar un regulator de saturație este o altă caracteristică comună în programele de editare a fotografiilor. Uneori, fotografia poate fi îmbunătățită prin scăderea saturației (deplasarea către alb-negru) și, uneori, poate fi îmbunătățită prin creșterea saturației. Experimentați pentru a vedea cum vă afectează imaginea.
  • Pentru a regla saturația în Photoshop, faceți clic pe pictograma care seamănă cu trei bare de gradient (Hue & Saturație) sau pictograma cu un triunghi (vibranță) deasupra panoului straturilor.Aceasta adaugă un nou strat de ajustare la imagine.Faceți clic pe noul strat de ajustare și utilizați bara de glisor de saturație deasupra panoului straturilor pentru a regla saturația.De asemenea, puteți ajusta barele de iluminare, nuanță sau vibrance.
  • Pentru a ajusta saturația în GIMP, selectați Saturare de la Culori Meniul din partea de sus.Utilizați bara de slider de saturație pentru a regla saturația imaginii.Apoi apasa O.K.
  • Imagine intitulată Editați fotografiile Pasul 14
    6. Ajustați culorile.Puteți regla echilibrul culorilor pentru a face schimbări de culoare subtile la evidențiere, la mijlocul și umbrele unei imagini.De asemenea, puteți utiliza bara de glisor Hue a reglajului de nuanță și saturație pentru a face schimbări majore ale imaginii dvs.
  • Pentru a regla echilibrul culorilor în Photoshop, faceți clic pe pictograma care seamănă cu o scală deasupra panoului straturilor din dreapta.Aceasta adaugă un strat de reglare a balanței de culoare.Faceți clic pe butonul radial de lângă "Umbres", "Midtone", sau "Repere", Pentru a selecta ceea ce doriți să ajustați.Apoi utilizați barele de glisare sub cyan / roșu, magenta / verde, sau galben / albastru pentru a regla culoarea imaginii.
  • Pentru a regla echilibrul culorilor în GIMP, selectați Soldul de culoare sub Culori Meniul din partea de sus.Faceți clic pe butonul radial de lângă "Umbres", "Midtone", sau "Repere", Pentru a selecta ceea ce doriți să ajustați.Apoi utilizați barele de cursor de lângă cyan / roșu, magenta / verde, sau galben / albastru pentru a regla culoarea imaginii.Apoi apasa O.K.
  • Imagine intitulată Editați fotografiile Pasul 15
    7. Ajustați nivelele. Instrumentul Niveluri vă permite să schimbați tonul general al imaginii și contrastul. Puteți face clic pe pictograma care seamănă cu un grafic în Photoshop pentru a adăuga un strat de ajustare a nivelurilor sau pentru a selecta Niveluri în Culori Meniu pe gimp. Reglarea nivelurilor are două bare pentru intrarea și ieșirea de culoare.
  • Trageți glisorul negru în bara de intrare din partea dreaptă a nivelului întunecat din imagine.Trageți glisorul negru în bara de ieșire din dreapta pentru a limita nivelele întunecate din imagine.
  • Trageți glisorul gri în bara de intrare lăsată pentru a ușura tonurile medii.Trageți-l spre dreapta pentru a întuneca tonurile medii.
  • Trageți glisorul alb în bara de intrare din stânga pentru a mări nivelul luminii.Trageți cursorul alb în bara de ieșire din stânga pentru a limita nivelurile luminii din imagine.
  • Imagine intitulată Editați fotografiile Pasul 16
    8. Utilizați cu atenție blurring-ul și ascuțirea filtrelor. Puteți găsi blur și ascuțiți / îmbunătățiți filtrele în Filtre Meniul din partea de sus a GIMP și Photoshop.Aveți grijă cât de mult blur sau ascuțiți aplicați la o imagine.În loc să aplicați filtrul într-o întreagă imagine, puteți utiliza instrumentul Marquee, Ellipse, Lasso sau rapid pentru a selecta o parte a imaginii și apoi aplicați filtrul în partea selectată a imaginii.
  • Când faceți ajustări la o imagine în Photoshop sau GIMP, este o idee bună să faceți clic dreapta pe stratul de imagine din panoul Straturi și selectați Duplicat.Acest lucru creează un strat duplicat al imaginii pe care îl puteți utiliza pentru editare, lăsându-vă o copie needitată a imaginii originale în cazul în care modificările dvs. nu se dovedesc așa cum doriți.
  • Imagine intitulată Editați fotografiile Pasul 17
    9. Utilizați instrumentele de perie și radieră.Instrumentul Perie vă permite să trageți și să colorați pe o imagine sau să adăugați textura.Instrumentul Eraser vă permite să eliminați semnele nedorite într-o imagine.Instrumentul de perie are o pictogramă care seamănă cu o pensulă în Photoshop și Gimp.
  • Sub bara de instrumente, există două dreptunghiuri suprapuse.Cel de pe partea de sus este culoarea primară, cea din partea de jos este culoarea secundară.Pentru a alege o culoare primară, faceți clic pe dreptunghiul de sus.Faceți clic pe o culoare în banda de culoare curcubeu, apoi utilizați apoi faceți clic pe o umbră în piața mare din stânga.De asemenea, puteți să faceți clic pe pictograma care seamănă cu un ochi în bara de instrumente și faceți clic pe o culoare din imaginea dvs. pentru a selecta acea culoare.
  • În Photoshop, meniul periei apare deasupra bara de instrumente spre stânga. Faceți clic pe pictograma care seamănă cu un cerc solid sau decolorat pentru a afișa meniul periei.În GIMP, meniul perie apare sub bara de instrumente spre stânga.Faceți clic pe un tip de perie, un cerc sau un model pentru a selecta un tip de perie.Utilizați barele de cursor pentru a regla dimensiunea periei și duritatea periei.
  • Puteți utiliza diferite tipuri de perie cu instrumentul Eraser, precum și instrumentul de vindecare și instrumentul de ștampilă de clonă.
  • Utilizați bara de glisor Opacity pentru a regla cât de solid sau a se vedea culoarea este.
  • Imagine intitulată Editați fotografiile Pasul 18
    10. Utilizați ștampila clonei și a instrumentelor de vindecare.Stampilele de clonare și uneltele de vindecare sunt o modalitate bună de a elimina petele mici și imperfecțiunile într-o imagine.Instrumentul de vindecare are o pictogramă care seamănă cu un bandaid atât în ​​Photoshop, cât și în Gimp.Instrumentul Clone Stamp are o pictogramă care seamănă cu o ștampilă atât în ​​Photoshop, cât și în Gimp.
  • Pentru a utiliza instrumentul de vindecare, faceți clic pe instrumentul de vindecare și apoi selectați o perie și o dimensiune a periei utilizând un meniu de mai sus sau sub bara de instrumente.Faceți clic pe locul pe care doriți să îl vindecați.Instrumentul de vindecare se va amesteca peste el folosind culorile și modelele care înconjoară locul.
  • Pentru a utiliza instrumentul Clone Stamp, faceți clic pe instrumentul CLONE STAMP și alegeți o perie și o dimensiune a periei din bara de meniu deasupra sau dedesubtul barei de instrumente.În Photoshop, țineți-vă "Alt" ("Comanda" pe Mac) sau "Ctrl" ("Control" pe Mac) în GIMP și faceți clic pe un loc al imaginii pe eșantion din imagine.Faceți clic pe o altă parte a imaginii pentru a vă șterge eșantionul într-o altă locație.
  • Imagine intitulată Editați fotografiile Pasul 19
    11. Copiați și lipiți părți ale unei imagini.Există mai multe instrumente în ambele Photoshop și gimp care vă permit să copiați și să lipiți sau să tăiați și să lipiți, părți ale unei imagini.Aceste instrumente sunt după cum urmează:
  • MARQUEE ȘI ELLIPSE: Instrumentele Marquee și Elipse sunt icoanele care seamănă cu un dreptunghi sau oval tras cu o linie punctată în sculă.Aceste instrumente vă permit să selectați o parte a imaginii făcând clic și trageți pentru a desena un dreptunghi sau o selecție în formă de ovală în imagine.
  • Instrumentul Lasso: Instrumentul Lasso este pictograma care seamănă cu un lasso în bara de instrumente spre stânga.Acest instrument vă permite să vă atrageți propria formă pentru a selecta o parte a unei imagini.Puteți utiliza acest instrument pentru a copia o anumită formă în imaginea dvs.
  • Instrumentul Magic Wand:Instrumentul Magic Wand are o imagine care seamănă cu o baghetă magică în bara de instrumente spre stânga.Acest instrument selectează automat părți ale unei imagini cu culoarea sau forma.
  • Adăugați sau scăzați dintr-o selecție:După ce faceți o selecție utilizând unul dintre instrumentele de mai sus, puteți adăuga sau scădea de la selecție.Modurile de adăugare și de scădere sunt enumerate deasupra bara de instrumente din Photoshop și sub bara de instrumente din GIMP.Faceți clic pe pictograma care seamănă cu două pătrate îmbinate împreună și apoi utilizați unul dintre instrumentele de mai sus pentru a adăuga la selecția dvs.Faceți clic pe pictograma care seamănă cu un pătrat cu o tăietură pătrată, apoi utilizați unul dintre instrumentele de mai sus pentru a elimina părți ale selecției.
  • Copiați și lipiți selecția:După ce faceți o selecție în imaginea dvs., faceți clic pe Copiați în Editați | × Meniul din partea de sus a ecranului.Clic Pastă în Editați | × Meniu pentru a lipi selecția ca un strat nou.Utilizați instrumentul de deplasare din bara de instrumente pentru a muta selecția.Puteți copia o selecție de la o imagine și o lipiți la altul.
  • sfaturi

    Deoarece fiecare program de editare a fotografiilor este diferit, poate fi util să verificați un tutorial detaliat pentru sfaturi și instrucțiuni suplimentare. În timp ce majoritatea aplicațiilor de editare sunt suficiente pentru a naviga prima dată, programele avansate precum Photoshop sunt extrem de complexe și vor dura luni de practică pentru a stăpâni pe deplin.
  • Alte programe populare de editare foto pentru computerul dvs. includ diafragma, pictshop pro și Autodesk Sketchbook.
  • Nu mergeți peste bord cu instrumente de editare a fotografiilor.Programe cum ar fi Photoshop și Gimp vă oferă o mulțime de instrumente de editare puternice.Doar pentru că poate face ceva nu înseamnă că ar trebui.Mergând peste bord cu editare foto vă poate face fotografiile să arate fals și evident editat.Scopul ar trebui să fie acela de a arăta că fotografiile dvs. nu au fost editate deloc.
  • Evitați repetarea modelelor.Când utilizați ștampila clonei sau copierea și lipirea părților unei imagini, evitați repetarea modelelor.Acestea sunt un semn evident că imaginea dvs. a fost editată.Eșantion din mai multe surse apropiate la fața locului pe care îl ștergeți.
  • Puteți schimba dimensiunea periei în Photoshop și GIMP apăsând pe "[" și "]" cheile.
  • Utilizați comenzile rapide de la tastatură pentru a vă îmbunătăți productivitatea în Photoshop și GIMP.Așezați cursorul mouse-ului pe un instrument din bara de instrumente pentru a vedea ce tasta tastatură corespunde acelui instrument.Apăsați tasta tastaturii pentru a selecta instrumentul.De asemenea, puteți găsi comenzi rapide de la tastatură enumerate în partea dreaptă a elementelor din meniurile din partea de sus a ecranului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar