Cum să atragă părul realist

Capul uman mediu are aproximativ 100.000 de fire de păr pe ea. Toate aceste fire individuale se reunesc pentru a crea o formă distinctă, textură și ton care fac ca părul fiecărei persoane să fie unic. Încercarea de a reproduce complicațiile părului uman într-un desen poate fi intimidantă atât pentru începători, cât și pentru artiști cu experiență. Din fericire, prin ruperea procesului în jos în pași gestionabili și adăugarea de detalii un strat la un moment dat, desenarea părului realist nu trebuie să fie greu.

Pași

Metoda 1 din 2:
Desenarea părului realist lung
  1. Imagine intitulată Desenarea părului realist Pasul 1
1. Trageți conturul capului. Este greu să desenezi părul cu precizie fără cel puțin conturul capului. Trebuie să vezi cum curge părul în raport cu capul pe măsură ce desenați. Utilizați o fotografie de referință și trageți conturul capului persoanei, inclusiv partea de sus și laturile (chiar dacă sunt acoperite de păr). Pentru a desena un cap fără o fotografie de referință, schiță un oval care este mai îngustă în partea de jos. Asigurați-vă că lăsați suficient spațiu pe pagină pentru capetele părului.
  • Puteți ajusta forma bărbatului mai târziu după ce trageți părul.
  • Imagine intitulată Desenarea părului realist Pasul 2
    2. Schițați conturul părului. Începeți în partea superioară a capului și trageți partea superioară și părțile părului din jurul acestuia. Lăsați un spațiu între păr și cap, deoarece părul are volum și nu este perfect plat. Apoi, trageți fluxul părului în timp ce se învârte în jos pe față și în jurul valorii de unde ar fi gâtul și umerii.
  • Forma exactă a conturului va depinde de stilul părului pe care îl desenați. Pentru păr drept lung, trageți o linie dreaptă pe fiecare parte a părului, alergând de la vârful părului până la capete. Pentru părul ondulat, utilizați linii ondulate pentru a desena părțile laterale ale părului - cu cât faceți mai mari liniile ondulate, cele mai ușoare valuri de păr vor arăta. Pentru părul curat, trageți doar contururile buclelor din jurul vârfului, laturilor și capetele părului. Nu vă faceți griji cu privire la atragerea tuturor buclelor individuale încă.
  • 3. Împărțiți părul în secțiuni distincte. Căutați bucăți vizibile de păr care sunt blocate împreună sau suprapuse altor secțiuni de păr și trageți aceste secțiuni în conturul pentru a le defini. Părul are straturi diferite - straturile din spate pot fi parțial vizibile în spatele straturilor din față. Părul texturat sau stratificat va avea secțiuni mai vizibile. Părul care este plat și drept va avea mai puțin.
  • Dacă desenați părul curat, secțiunile individuale de păr vor fi cu adevărat definite. Schițați fiecare bucle din interiorul părului.
  • 4. Descrieți evidențiaturile în păr. Dacă utilizați un model sau o fotografie de referință, uitați-vă pentru a vedea unde lumina lovește părul. Dacă nu sunteți, va trebui să decideți unde vine lumina din desenul dvs. De exemplu, dacă este în partea stângă a figurii tale, evidențiate ar cădea pe partea stângă a părului, iar partea dreaptă ar avea mai multe umbre. Descrieți formele evidențiatelor vizibile în păr. Definirea acestora acum va face mai ușor să dea părului un ton realist și o valoare mai târziu.
  • De exemplu, poate că lumina strălucește în jos pe figura ta, iar părul de pe partea de sus a capului lor reflectă lumina. Uită-te la forma de bază pe care această lumină reflectată îl face pe păr și să tragă o schiță în desenul tău. Forma nu trebuie să fie perfectă. Veți folosi acest lucru ca referință mai târziu.
  • Dimensiunea și forma exactă a lumii importante vor varia în funcție de poziția și intensitatea luminii din desenul dvs. Cu cât este mai intensă lumina, cu atât vor fi mai mari cele mai importante. În general, evidențiate apar în secțiuni groase, distincte, iar formele curg în aceeași direcție ca și părul.
  • Bacsis: Dacă utilizați o fotografie de referință, îl puteți încărca într-un software gratuit de editare a imaginilor și posterați-l sau creșteți contrastul. Acest lucru va face ca punctele de vedere și umbrele în păr mai vizibile.

  • 5
    Umbră În părul în jurul valorii de evidențiere. Începeți prin umbrirea ușoară în tot părul. Utilizați marginea creionului, astfel încât umbrirea este amestecată și uniformă. Nu atrageți încă fire individuale de păr. Apoi, treceți din nou pe părțile mai întunecate ale părului, ca orice umbre la rădăcinile sau zonele întunecate, unde se suprapunurile de păr. Umbrirea în păr va ajuta la adăugarea dimensiunii și o face să arate mai reală.
  • Utilizați diferite grade de creioane dacă le aveți. De exemplu, ați putea folosi un 8B pentru cele mai întunecate umbre, un 6B pentru umbrele cu rază medie și un 4B pentru orice altceva. Veți putea crea un contrast mai bun folosind o gamă de creioane.
  • 6. Desenați fire individuale de-a lungul părului pentru a adăuga textura. Lucrul la o singură secțiune a părului la un moment dat, trageți fire individuale în direcția în care curge părul. Începeți la rădăcini și trageți firele la capetele părului. Apăsați mai mult în jos la secțiuni mai întunecate ale părului și ridicați-vă pe creionul pe măsură ce treceți peste momentele.
  • Utilizați o radieră frământată pentru a adăuga mai multe evidențieri dacă părul începe să devină prea întunecat. Aplatizați radiatorul și glisați vârful de-a lungul paginii pentru a face fire subțiri, albe în păr.
  • 7. Continuați să adăugați straturi de fire individuale. Odată ce ați adăugat un strat de fire, du-te înapoi peste păr și adăugați o secundă și o treime și așa mai departe. Continuând adăugarea mai multor straturi până când atingeți nivelul realismului pe care îl urmăți.
  • Metoda 2 din 2:
    Schițând părul scurt realist
    1. Imagine intitulată Desenarea părului realist Pasul 8
    1. Schițați conturul capului. Veți avea un timp mai ușor de tras părul dacă puteți folosi capul ca punct de referință. Găsiți o fotografie de referință și trageți conturul capului persoanei. Dacă nu doriți să utilizați o fotografie de referință, trageți o ovală care este mai îngustă în partea de jos decât este ca partea de sus. Nu vă faceți griji că faceți conturul capului perfect - puteți să-l ajustați mai târziu.
  • Imagine intitulată Desenarea părului realist Pasul 9
    2. Desenați forma de bază a părului de pe cap. Schițați părțile laterale ale părului, partea de sus a părului și linia de păr. Îndepărtați părțile părului cam la jumătatea drumului. Lăsați un mic decalaj între păr și cap pentru a da părului un volum.
  • Modul potrivit de a desena schița va depinde de coafura. Dacă părul este mai lung în partea de sus decât pe laturi, schițați părul mai scurt de pe părțile laterale ale capului, astfel încât vârfurile contururilor sunt în linie cu părțile din păr. Apoi, trageți conturul părului mai lung deasupra capului. Dacă desenați părul scurt, care are aceeași lungime în jurul valorii, trageți doar o contur conectat, deoarece nu vor exista părți vizibile în păr. Dacă desenați părul scurt scurt, trageți contururile buclelor din jurul vârfului și părților laterale ale capului, dar nu trageți buclele individuale în interiorul părului.
  • 3. Desenați contururile în jurul porțiunilor evidențiate ale părului. Uită-te la fotografia de referință pentru a vedea unde lumina cade pe păr. Dacă nu utilizați o fotografie de referință, va trebui să decideți unde lumina strălucește în desenul dvs. Odată ce ați identificat evidențiatoarele în păr, trageți o lumină de lumină în jurul lor, astfel încât să vă amintiți să lăsați zonele albe mai târziu.
  • De exemplu, poate exista o evidențiere în formă de bandă care se înfășoară în jurul părului de păr lângă rădăcini. Sau, în cazul în care lumina strălucește pe partea din față a figurii dvs., pot exista o mulțime de evidențieri împrăștiate în întreaga din față a părului. Forma exactă și dimensiunea evidențiatelor vor depinde de cât de puternică este lumina și de unde este poziționată. Cu cât este mai puternic și mai aproape lumina, cu atât vor fi mai mari.
  • 4. Umbra în tot, cu excepția lumii importante. Utilizați marginea creionului pentru a umbri ușor în conturul părului, lăsând evidențierea subliniată albă. Faceți umbra netedă și amestecată - nu doriți să trageți încă fire individuale de păr. Apoi, du-te înapoi peste umbre în păr pentru a le face mai întunecate. Părul este, de obicei, mai întunecat de rădăcini și pot exista umbre în cazul în care bucăți de suprapunere a părului. Continuați să umblați în păr până când ați capturat toate valorile diferite.
  • Încercați să utilizați diferite creioane de grad, cum ar fi 8B, 6B și 4B, pentru a vă ajuta să capturați toate valorile diferite în păr.
  • Imagine intitulată Desenarea părului realist Pasul 12
    5. Desenați clustere de păr pe parcursul conturului. O mulțime de păr mai scurt are piese groase, distincte în toată lumea, în special în partea de sus. Dacă părul este periat înapoi, trageți aceste păr de păr care vine în sus și departe de linia părului. Dacă părul este periat înainte, începeți în partea superioară a capului și trageți bucățile de păr care cobora spre linia de păr și peste frunte. Unele dintre piesele se vor suprapune. Unii dintre ei ar putea fi mai groși decât alții, iar unii dintre ei ar putea să rămână drept sau să curbească în lateral.
  • Dacă desenați părul texturat, curl sau ondulat, vor exista mai multe clustere de păr pe parcursul conturului.
  • 6. Schițează firele individuale de păr în interiorul pieselor. Alegeți o bucată de păr și plasați-vă creionul la rădăcină. Apoi, trageți o catenă de păr care se extinde de la rădăcină până la capătul piesei folosind o mișcare fluidă netedă. Dacă treceți peste o umbră în păr, apăsați mai mult pe creion și faceți acea secțiune a firului mai gros. Când treceți peste o porțiune evidențiată a părului, ridicați-vă pe creion, astfel încât zona să rămână în cea mai mare parte albă. Continuați desenarea firelor ca aceasta până când ați umplut piesa pe care lucrați. Apoi treceți la următoarea piesă. Continuați să faceți acest lucru până când fiecare bucată de păr este umplută.
  • Această parte a procesului va dura cel mai mult. Lucrați pe o singură bucată de păr la un moment dat, astfel încât este mai ușor să urmăriți progresul dvs.
  • 7. Atingeți evidențele și umbrele. Odată ce ați completat toate bucățile de păr, utilizați o radieră frământată pentru a atinge cu atenție orice punct culminant care și-a pierdut luminozitatea în timp ce desenați. De asemenea, puteți utiliza creionul pentru a umbri în orice umbre din păr, astfel încât acestea sunt mai întunecate, ceea ce va ajuta, de asemenea, evidențiază popul.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar