Cum de a desena caracterele de desene animate

Desenarea unui personaj de desene animate poate fi o modalitate distractivă de a trece timpul. Puteți crea chiar personaje proprii și începeți să trageți o bandă de benzi desenate sau să lucrați la animarea unui film scurt! Desenul de desene animate nu este atât de diferit de desenul figurii - trebuie să vă concentrați pe forma generală și proporția caracterului, în timp ce exagerează anumite părți pentru ao face mai interesant.

Pași

Metoda 1 din 3:
Desenarea unei persoane de desene animate sau a unei creaturi
  1. Imagine intitulată Draw Cartoon Caractere Pasul 1
1. Începeți prin crearea unui cap pentru desene animate. Capul persoanei poate fi un cerc, un vârf plat cu o curbă dedesubt, în formă de pară, în formă alungită sau orice număr de alte forme. Pentru o formă simplă, începeți cu o pătrată rotunjită pe care o adaptați pe măsură ce adăugați detalii la desenul dvs.
  • Pentru a face o pătrată rotunjită, creați ceva între un cerc și un pătrat. Ar trebui să aibă laturi vizibile, dar colțurile trebuie rotunjite.
  • Imagine intitulată Draw Cartoon Caractere Pasul 2
    2. Creați o schiță pentru restul persoanei dvs. Utilizați ovalele, cercurile și liniile pentru a crea o schiță brută a persoanei. De exemplu, ați putea utiliza 2 cercuri suprapuse sau ovale pentru a crea pieptul și zona de stomac. S-ar putea să exagerați burta pe o persoană grea sau pe piept pe cineva cu mușchi mari. Adăugați linii pentru membre, plasarea ovalelor în cazul în care ar trebui să fie coatele și mâinile.
  • Acest lucru este similar cu ceea ce ați face dacă ați desenat o figură umană realistă, astfel încât să păstrați proporții de bază în minte. Dacă aveți probleme, uitați-vă la o fotografie a unei persoane care stau într-o poziție similară. Cu toate acestea, rețineți că în desene animate, unele zone pot fi exagerate în timp ce altele sunt subputate.
  • Imagine intitulată Draw Cartoon Caractere Pasul 3
    3. Încorpora o linie de acțiune de-a lungul cel puțin o parte a corpului. O linie de acțiune nu se referă neapărat la mișcare. Mai degrabă, este o linie cursă pe care o încorporați în figură pentru ao da un sentiment de dimensiune. În mod tipic, linia curbează în pornirea din partea de sus a capului, apoi în jurul corpului, apoi din nou în partea de jos. Desenați această linie pe cel puțin o parte a persoanei dvs., utilizând-o pentru a ghida detaliile pe care le adăugați.
  • Imagine intitulată Draw Cartoon Caractere Pasul 4
    4. Adăugați în linii directoare pentru diferite părți ale corpului. Liniile directoare vă ajută să decideți cum să acoperiți corpul și să completați detaliile. Adăugați linii centrale verticale la forma feței și formele torso. Cu toate acestea, în funcție de modul în care persoana este în picioare, linia centrală poate fi o arc curbată care se împinge ușor spre stânga sau spre dreapta. Curba vă ajută să adăugați dimensiuni la desen, deoarece oamenii nu sunt figuri plate, dar 3D.
  • Orientările orizontale se pot curba în sus sau în jos, în funcție de locul în care persoana caută și forma feței lor. De exemplu, puteți desena o orientare orizontală pe fața lor pentru a determina plasarea ochiului și a nasului.
  • Imagine intitulată Draw Cartoon Caractere Pasul 5
    5. Completați detaliile pentru cap, începând cu ochii. Luați în considerare ceea ce doriți ca personajul dvs. să-și exprime și să-și folosească fața pentru a crea acea emoție. Setați ochii pe ghidul orizontal și nasul aproape de punctul de trecere dintre liniile orizontale și verticale. Gura ar trebui să fie sub principala orientare orizontală. Utilizați cercuri sau ovale pentru ochi, un cârlig mic sau o curbă pentru nas și o curbă în sus sau în jos pentru gură. Adăugați părul cu linii drepte sau curbe, aducându-l în jurul capului.
  • Ochii apropiați care sunt înclinați spre centru cu sprâncenele care se potrivesc pot indica furia. Ochii mari care sunt vreodată atât de ușor de ochi încrucișați, pot face un personaj par drăguț și nevinovat. Dacă doriți ca un personaj să se uite surprins, încercați să ridicați sprâncenele puțin mai mari într-un arc și să utilizați ochi largi.
  • Imagine intitulată Draw Cartoon Caractere Pasul 6
    6. Schiță în tors și membrele. Rotiți membrele folosind linii drepte pentru brațele superioare și liniile rotunde pentru brațele inferioare. Încercați linii drepte pentru coapse și dacă vițeii sunt expuși, linii rotunde pentru vițeii. Adăugați în detalii de bază pentru mâini, ca un pumn închis: un dreptunghi cu 3 linii în el pentru a crea degetele, împreună cu degetul mare spre partea laterală.
  • O formă de par funcționează adesea bine pentru trunchi și stomac. Dacă doriți un caracter cu o mulțime de mușchi, încercați o formă de pere inversă.
  • Imagine intitulată Draw Cartoon Caractere Pasul 7
    7. Adăugați finisajele ca hainele și încălțămintea. Acestea nu trebuie să fie elaborate. Puteți adăuga o linie la jumătatea brațului pentru a crea un manșon, apoi faceți ca țesătura să iasă puțin în jurul brațului de sus. Utilizați o linie curbată pentru un guler de bază. Apoi, trageți o linie curbată în jurul taliei pentru unde se termină cămașa și pantalonii sau fusta începe. Faceți o formă de bază pentru pantaloni, fustă sau pantaloni scurți prin adăugarea de linii orizontale pe picioare, făcând forma să se extindă ușor în afara liniei de picior.
  • Adăugați în forme de bază rotunjite pentru încălțăminte.
  • Imagine intitulată Draw Cartoon Caractere Pasul 8
    8. Completați schița cu un stilou sau un marker. Odată ce sunteți mulțumit de ceea ce aveți, colorați liniile cu un stilou închis. Aveți grijă, deoarece aceste linii vor fi permanente. Odată ce le-ați adăugat și marcatorul este complet uscat, ștergeți liniile directoare și alte mărci de creioane.
  • Imagine intitulată Draw Cartoon Caractere Pasul 9
    9. Terminat.
  • Metoda 2 din 3:
    Imitând desene animate preferate
    1. Imagine intitulată Draw Cartoon Caractere Pasul 9
    1. Găsiți o imagine a personajului online. Este mai ușor să copiați un personaj de desene animate dacă aveți ceva de lucru! Căutați o imagine detaliată a personajului dvs. preferat și utilizați acest lucru pentru a vă ghida desenul.
    • Puteți căuta chiar și tutoriale despre cum să atrageți anumite caractere pentru a ușura viața.
  • Imagine intitulată Draw Cartoon Caractere Pasul 10
    2. Începeți cu forma de bază în creion. Schiță în cercuri, ovale și dreptunghiuri pentru a ajuta la obținerea figurii în perspectiva corectă. Uită-te îndeaproape la fața, de exemplu, pentru a vedea dacă este mai mult un cerc sau oval, apoi schița în loc. Poate că trunchiul este mai mult o formă ovală, așa că faceți o schiță ușoară pentru asta. Adăugați dreptunghiuri pentru membre, inclusiv ovalele sau cercurile pentru brațe.
  • Imagine intitulată Caracterele desenate desenate Pasul 11
    3. Adăugați în mâini, urechi și picioare. Dacă personajul dvs. are urechi neobișnuite, cum ar fi urechile rotunde ale mouse-ului Mickey, schițează pe cei din. În mod similar, adăugați în ovale sau cercuri pentru mâini, în funcție de ceea ce arată mâinile personajului.
  • Nu uitați să adăugați pantofi sau picioare!
  • Imagine intitulată Draw Cartoon Caractere Pasul 12
    4. Puneți îndrumări pentru fața și trunchiul. Adăugați o linie centrală curbă pentru față, mergeți vertical. Linia ar trebui să curbeze în direcția cu care se confruntă caracterul. Dacă personajul arată drept înainte, poate merge direct pe față. În mod similar, adăugați o linie verticală de-a lungul trunchiului personajului, curbându-se direcția pe care se întoarce caracterul.
  • Adăugați în orientări orizontale pentru față și corp. Orientările feței ar trebui să curbineze în sus sau în jos, în funcție de faptul dacă caracterul caută în sus sau în jos. Ghidul de tors și stomac ar trebui să arate cum zona se rotește în 3D.
  • Imagine intitulată Caracterele desenate desenate Pasul 13
    5. Completați detaliile de bază ale corpului. Conectați liniile de-a lungul membrelor și articulațiilor și completați toate liniile de-a lungul torsului și corpului care nu sunt încă în loc. Utilizați curbele din imagine pentru a ghida modul în care le adăugați la caracterul dvs.
  • De exemplu, unele caractere vor avea brațe și picioare foarte slabe, în timp ce altele vor avea mai multe curbe definite.
  • Imagine intitulată Draw Cartoon Caractere Pasul 14
    6. Adăugați în haine și detalii faciale. Includeți ochii, nasul și gura, folosind atât liniile directoare, cât și caracterul original ca ghid. Acordați o atenție deosebită proporțiilor, ceea ce înseamnă că lucrurile mari sau mici sunt în legătură unul cu celălalt, inclusiv cât de departe sunt lucrurile. Apoi, adăugați în linii de-a lungul membrelor pentru a crea mâneci și pantaloni sau fuste după cum este necesar.
  • Pentru păr, creați o formă V aplatizată pentru a indica o parte a părului. Adăugați linii curbate sau drepte pentru a face părul, în funcție de caracter.
  • Imagine intitulată Caracterele desenate desenate Pasul 15
    7. Finalizați caracterul cu un stilou. Desenați personajul cu un stilou închis sau un marcator, asigurându-vă că urmați liniile finale. Lăsați stiloul să se usuce, apoi să ștergeți orientări sau alte semne de creioane rămase pe caracter.
  • Imagine intitulată Draw Cartoon Caractere Pasul 17
    8. Terminat.
  • Metoda 3 din 3:
    Perfecționarea desenului
    1. Imagine intitulată Caracterele desenate desenate Pasul 16
    1. Trageți în lovituri de creion ușor. Dacă încercați să trageți în stilou de la început, nu veți putea să corectați greșelile pe măsură ce mergeți. În plus, când începeți, doriți să creați ghiduri pentru desenul dvs. La sfârșit, ștergeți acele ghiduri, așa că trebuie să fie în creion.
    • Semnele de creion ușor sunt importante, deoarece dacă trageți prea mult, veți lăsa indentări în hârtie.
  • Imagine intitulată Draw Cartoon Caractere Pasul 17
    2. Uită-te la structura scheletică și musculară dacă aveți probleme cu proporțiile. Cei mai mulți studenți de artă au probleme cu proporțiile la un moment dat! O modalitate de a ajuta acest lucru este de a studia modul în care un animal sau uman este construit pe baza anatomiei lor de bază. Încercați să căutați desene anatomice online pentru ceea ce desenați și schițați pe cei ca practică.
  • O clasă de desenare a figurii ar fi de asemenea utilă în învățarea modului de a desena desene animate.
  • Imagine intitulată Draw Cartoon Caractere Pasul 18
    3. Exagerați părțile pe care doriți să le ieșiți. Desene animate sunt menite să fie exagerate pentru că ei spun o poveste doar prin modul în care sunt desenate. Dacă personajul tău este supărat, poate doriți să exagerezi capul cu o expresie furioasă. Dacă personajul dvs. este feroce, poate doriți să exagerezi mușchii sau armura. Pentru a realiza acest lucru, faceți aceste porțiuni ușor mai mari sau suprasolicitate în comparație cu restul corpului.
  • Imagine intitulată Draw Cartoon Caractere Pasul 19
    4. Reglați desenul după cum este necesar. Pe măsură ce trageți, nu vă fie frică să faceți schimbări în forma caracterului. Ștergeți liniile exterioare și trageți în altele noi dacă nu se uită bine sau continuă să ajusteze forma feței pentru ao face să pară mai ascuțită sau mai curată.
  • Desenați în creion, astfel încât să puteți face schimbări în întreaga imagine. În plus, pe măsură ce trageți, veți putea vedea forma pe care doriți să o luați personajul dvs. de desene animate.
  • Imagine intitulată Draw Caractere de desene animate Pasul 22
    5. Terminat.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar