Cum să fii anarhist

Ce înseamnă să fii anarhist? În general, anarhiștii solicită abolirea guvernului și dezmembrarea ierarhiilor sociale. Solidaritatea printr-un vis de egalitate nefericită este principiul fundamental al anarhismului. Criticii anarhismului descriu multe tipuri de stereotipuri negative ale conceptului - imaginea furioasă, intimidantă "Gangs" Deflacarea proprietății publice și private, grupuri de foc, magazine de jaf, jaf de bandă, burglar, atacuri și crearea generalului general. În timp ce anumite grupuri violente au pretins că sunt anarhiști, cei mai apreciați anarhiști de astăzi susțin protestele pașnice, antiguvernamentale.

Anarhismul nu este un sistem unic unificat de credințe sau deficiențe haotice, ci mai degrabă vine într-o serie de tulpini, inclusiv: anarho-comunism, reciprocism, anarho-sindicalism, anarhism egoist, anarhism verde și anarcha-feminism.

Pași

Partea 1 din 3:
Educați-vă
  1. Imaginea intitulată este un pas anarhist 2
1. Decideți dacă doriți sau nu să sprijiniți anarhismul, planificați-haosul și politicile de revenire la viața mai puțin structurată sau la absolut "guvern" Controale cu comitete bloc și sindicale (tribalism). Aceasta înseamnă studierea, cercetarea și învățarea despre anarhism. Citirea unor introduceri de bază la anarhism este primul pas. Familiarizați-vă cu ideile unora dintre ceilalți teoreticieni și scriitori anarhici cei mai importanți.
  • Citiți scriitorii anarhici din secolul al XIX-lea ca Pierre Joseph Proudhon, Peter Kropotkin (Cucerirea pâinii), Daniel de Leon, Mikhail Bakunin (Dumnezeu și statul), Alexander Berkman (ABC-ul anarhismului comunist), Josiah Warren și Benjamin Tucker.
  • Citiți scriitorii din secolul al XX-lea, cum ar fi Emma Goldman (Anarhism și alte eseuri), Errico Malatesta (Anarhia), Alfredo Bonanno, Bob Black, (Abolirea muncii), Wolfi Landstreicher (Willful neascultare), John Zerzan, Murray Bookchin, Crimehinc. Ex-lucrătorilor colectivi (Rețete pentru dezastru), Daniel Guerin (Anarhismul: de la teorie la practică, nu dumnezeii nu stăpâni: o antologie a anarhismului), Rudolf Rocker (Anarho-sindicalism: teoria și practica), Colin Ward (Anarhism: o introducere foarte scurtă), Noam Chomsky (Chomsky pe anarhism).
  • Imaginea intitulată este un pas anarhist 3
    2. Citiți mai multe școli de gândire. Există zeci de școli anarhiste diferite cum ar fi: socialismul libertarian, anarho-comunismul, anarho-capitalismul, anarhismul individualist, minarhismul (puterile minime ale guvernului), sindicalizarea (sindicatele de muncă), platformismul (comunismul non-centralizat), post-stânga anarhismul, mutualismul, indigenismul (trăind pe pământ), anarchismul, anarhismul verde și alții.
  • Imaginea intitulată este un pas anarhist 4
    3. Familiarizați-vă cu istoria anarhismului. Citiți despre mișcările anarhiste în timpul revoluției spaniole din 1936 (Orwell`s Omagiu spre Catalonia și Augustin Souchy`s Cu țărani ai Aragonului sunt puncte de plecare bune), revolta makhnovist în Ucraina, Paris în 1968, blocurile negre de astăzi și evenimente de mișcare, cum ar fi OMC Seattle.
  • Imaginea intitulată este un pas anarhist 5
    4. Să înțeleagă și să evalueze conotațiile negative ale anarhiei. Luați ceea ce ați aflat despre anarhism pentru a reflecta asupra acelor conotații negative.Există multe stereotipuri negative despre anarhism. Mulți anarhism asociat cu violență, incendiere și vandalism. Ca și în cazul fiecărui sistem de gândire, va trebui să încercați să evaluați modul în care oamenii ar crea și ar pune în aplicare anarhismul.
  • Imaginea intitulată este un pas anarhist 6
    5. Familiarizați-vă cu simbolurile și steagurile anarhiștilor. Ca toate mișcările politice sau organizațiile sociale, anarhiștii folosesc simboluri pentru a se identifica și principiile lor. Aceste simboluri variază pe baza locului și s-au schimbat în timp.
  • Simbolul original "Black Flag" a apărut în anii 1880. Peste o sută de ani mai târziu, simbolul "A" a devenit simbolul anarhist predominant. Altele există, de asemenea.
  • Imaginea intitulată este un pas anarhist 7
    6. Aflați despre capitalism, marxism, fascism și alte ideologii politice. Cunoașteți "concurența". Știți ce este important în alte sisteme de gândire, astfel încât să puteți sublinia modul în care punctul dvs. de vedere este preferabil.
  • Înțelegeți argumentele pentru controlul guvernului, legea și ordinea. Știți că statismul se întemeiază pe ideea că ființele umane nu se pot organiza efectiv pe o bază egalitară. Ei au nevoie de un stat centralizat pentru a-și apela împotriva guvernelor totalitare, la poliție populația de a gestiona violența, bandele, în general, să aibă lege și moralitate și sisteme de valută / bani, comerț și comerț / economie pentru a evita războiul la nivel internațional, Nivelul guvernului național, stat și local, grupul și conflictul individual.
  • Imaginea intitulată este un pas anarhist 8
    7. Nu vă grăbiți. Dezvoltați o viziune din lume. Nu vă grăbiți în el pentru că este faddish sau pentru că sunteți plictisit. Luați în considerare cu atenție fiecare gânditor și fiecare principiu. Ce are sens pentru tine?
  • Partea 2 din 3:
    Trăind ca un anarhist
    1. Imaginea intitulată este un pas anarhist 9
    1. Începeți cu voi înșivă, trăind ca un individ în calea voastră. Preluați controlul asupra propriului dvs. viață în cea mai mare măsură posibilă. Nimeni nu vă deține, dar locuiți într-o societate.Nici o autoritate nu este legitimă dacă nu încălcați drepturile altora sau să acordați în mod voluntar autorității altora în muncă, joacă sau guvernanță comunitară, la fel cum nu ar trebui să aveți autoritate față de ceilalți, dacă nu acceptă acest lucru.
    • Gândiți-vă la propriile dvs. relații. Aveți relații egale cu prietenii, membrii familiei, cei dragi, colegii? Dacă aveți putere asupra lor și nu au consimțit, găsiți o modalitate de a remedia situația. Vorbiți cu ei despre credințele dvs. anarhiste. Lasa-i sa fie. Explicați că doriți să creați o relație egalitară.
  • Imaginea intitulată este un pas anarhist 10
    2. Luați în considerare relațiile dvs. către autoritățile ierarhice. Mulți anarhiști au probleme cu guvernul, religia ierarhică și corporațiile mari, regimate. Gândiți-vă la relația dvs. cu fiecare dintre aceste entități.
  • Credeți că guvernul este prea puternic? Credeți că guvernul intră în viața voastră prea mult? Gândiți-vă la pașii pe care îi puteți lua pentru a reduce prezența guvernului în viața voastră. Vă puteți muta într-o țară nouă în care guvernul este mai puțin intruziv. Poți să pleci de pe grilă și să eviți legea. Sau puteți protesta. Consultați următoarea secțiune.
  • Urmăriți elitele (stele de cult) care ar putea folosi lipsa de structură plus o mulțime de retorică înșelătoare și medii confuze pentru a instala ideile ideologiei elitelor. Încercarea de a convinge oamenii că acest mare cult regional / internațional este o comunitate egalitară / egalității. Dar s-ar putea dovedi a fi un guvern printr-o dictatură a elitei sa stabilit ca o modalitate de a trăi în siguranță, de a supraviețui și de fapt atinge obiectivele liderilor, nu prin consens, ci de putere pentru popor?
  • Mulți anarhiști se întorc la ateism, deoarece nu-i plac structura ierarhică a Bisericii. Alții aleg să rămână în religiile lor, dar resping această structură în favoarea întâlnirilor individuale sau mici ale grupului pentru închinare.
  • Unii anarhiști, în special comuniștii, colectiviștii, mutuiștilor și sindicaliștii, au o problemă reală care lucrează pentru corporații cu mai multe niveluri de manageri. Dacă este vorba, luați în considerare renunțarea la locul de muncă, sindicalizarea și / sau începerea propriului dvs. proprietar tip de afacere. Unii chiar se întorc la agricultura colectivă.
  • Imaginea intitulată este un pas anarhist 11
    3. Să promoveze egalitatea, dar să-și dea seama că fără legi și executarea lor de către guvern că depinde de alegerile individuale. Gândiți-vă la egalitatea de gen, egalitatea sexuală, egalitatea rasială, egalitatea religioasă, egalitatea de șanse și egalitatea de plată pe care toți folosesc forța legii față de alegerile individuale.
  • Ajutați pe cei care sunt tratați nedrept de către "sistem". Să promoveze alegerea și dedicarea lucrărilor în domeniul carierei conexe pentru a construi cunoștințe, experiență și abilități pentru a obține promoții. De exemplu, ajuta la promovarea drepturilor la salarii egale într-o carieră aleasă, ajuta la promovarea diversității rasiale. Provocați aceste oportunități și ceea ce oferă societății.
  • Imaginea intitulată este un pas anarhist 12
    4. Găsiți alte persoane care împărtășesc aceeași credință. Găsiți o comunitate de oameni care cred că unele dintre aceleași lucruri pe care le faceți și trăiți într-o rețea mică și informală de prieteni. Va trebui să vă bazați pe alții. Acest lucru este inevitabil. Puteți învăța unul de celălalt, învățați unul pe altul și extindeți rețeaua.
  • La extreme, alții care proclamă fractura completă a cadrului de guvernare și folosesc anarhia (cum ar fi libertarianismul extrem) pentru a profita de ocazia de a convinge oamenii să creadă că le pot folosi "libertate" Pentru a elimina multe legi de droguri. Ei pot evita structura familială / căsătoria, părinții, creșterea copilului / supravegherea copiilor și o mare parte din guvernul tradițional / poliție. Deci, în schimb, o comunitate, la fel ca un cult, ar lua responsabilitatea copiilor într-o comunitate "orfelinat" ca secții / copii adoptivi din "comunitate"/ brațul local al statului pentru viață.
  • Partea 3 din 3:
    Răspândind cuvântul
    1. Imaginea intitulată este un pas anarhist 13
    1. Învață să fii convingător. Imprastie vestea. Stresați ceea ce aveți în comun cu cei cu care vorbiți. Veți fi mai eficienți dacă întrebările dvs. direcționează răspunsurile la concluziile dvs. Asigurați-vă că știu că anarhismul nu este despre haos sau lucruri zdrobitoare, este o ideologie politică și socială care susține autofinanțarea și un sistem politic și economic non-ierarhic înrădăcinat în democrație directă, democrație radicală sau individualism în funcție de tipul de anarhism.
  • Imaginea denumită este un pas anarhist 14
    2. Pregătiți-vă să răspundeți la acuzații. Acuzările utopianismului cu exemple de anarhie în acțiune, cele mai multe societăți indigene de-a lungul istoriei au fost anarhiste și chiar astăzi există multe comunități intenționate care operează de-a lungul liniilor anarhiste - nu întotdeauna în locurile pe care le-ați aștepta. Amish, de exemplu, reprezintă un mare exemplu de anarhism non-ideologic în acțiune.
  • Imaginea denumită să fie un pas anarhist 15
    3. Participați la proteste, acțiuni directe și organizații de iarbă-rădăcini. Dar amintiți-vă, protestatul nu schimbă nimic dacă nu există nici o mișcare în spatele ei. Asta înseamnă ore lungi de organizare a comunității, ședinței prin întâlniri, care lucrează cu oameni pe care probabil nu sunteți de acord și nu vă place nici măcar. Nu este ușor, dar dacă doriți cu adevărat să vă răspândiți mesajul, este necesar.
  • Probabil că va trebui să faceți o mulțime de apeluri reci, să puneți pliante și să înființeze cabine la evenimente locale pentru a obține atenția oamenilor. Dacă credeți cu adevărat în răspândirea filozofiei dvs., acestea sunt toate acțiunile necesare.
  • Imaginea intitulată este un pas anarhist 16
    4. Organizați evenimente anarhiste / întâlniri. Condus de exemplu. Există o mulțime de evenimente locale conduse de grupurile anarhiste din întreaga lume. Acestea variază de la întâlnirea informală și salută pentru a rezerva târguri și concerte.
  • Imaginea intitulată este un pas anarhist 17
    5. Utilizați social media pentru a răspândi cuvântul. Există unii anarhiști care nu sunt de acord cu utilizarea social media, deoarece tinde să susțină mari corporații sociale media, folosind mass-media alternativă ar putea fi o alegere bună dacă acesta este cazul.
  • În epoca noastră socială, puteți găsi alte persoane cu interese similare cu ușurință. Căutați platformele dvs. sociale media (Facebook, Reddit, 4chan, 8chan, YouTube, Google+, Twitter, Tumblr, Instagram, Viță, Steam....etc.) pentru alți indivizi asemănători.
  • De asemenea, puteți ajuta să organizați proteste și alte activități anarhiste prin intermediul social media. Aceasta este o modalitate excelentă de a obține o expunere gratuită pentru mișcarea dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar