Cum se creează un articol bun

Există atât de mult conținut disponibil în aceste zile că ar putea părea că scrierea dvs. nu va ieși niciodată. Gandeste pozitiv! Oricare ar fi tipul de articol, puteți lua niște pași pentru a vă asigura că creați un articol minunat pe care oamenii îl vor găsi interesant. Începeți prin organizarea tuturor ideilor și informațiilor dvs. Apoi petreceți ceva timp scriind un articol atrăgător, grijuliu și precis. În cele din urmă, dați-i o editare bună, astfel încât să arate complet și profesional.

Pași

Metoda 1 din 3:
Găsirea unui subiect și colectarea informațiilor
  1. Imaginea intitulată Creați un articol bun Pasul 1
1. Adresați-vă șefului sau profesorului dvs. pentru orientări. Dacă scrieți un articol pentru muncă sau pentru școală, asigurați-vă că vă înțelegeți sarcina. Luați câteva minute pentru a vă verifica cu persoana responsabilă pentru a pune întrebări pe care le aveți. Faceți acest lucru înainte de a începe să scrieți astfel încât să nu trebuie să vă redați nicio lucrare.
  • Poate că șeful tău ți-a cerut să scrie un articol pentru newsletter-ul companiei. Verificați dacă există un anumit subiect pe care trebuie să-l scrieți și cât timp ar trebui să fie articolul.
  • Dacă scrieți un articol pentru lucrarea școlară, cereți editorului sau supervizorului ce trebuie să acoperiți. Acestea ar putea dori să scrieți despre renovările bibliotecii sau să scrieți o caracteristică despre studenții noi.
  • Întotdeauna respectați orice orientări pe care vi le-ați dat. Vă va face să arătați competent și responsabil.
  • Imaginea intitulată Crearea unui articol bun Pasul 2
    2. A face o Lista ideilor Dacă lucrați independent. Dacă sunteți un blogger sau un scriitor independent, ați putea fi responsabil pentru a veni cu propriul dvs. conținut. Pentru a găsi un subiect bun, gândiți-vă la publicul dvs. De exemplu, dacă scrieți un blog de gătit, veți dori să rămâneți la subiecte legate de alimente.
  • Faceți niște gândire liberă. Doar jot jos orice gânduri care vin în minte. Puteți să vă lăsați mai târziu ideile rele!
  • Pentru blogul dvs. de gătit, ați putea să scoți cuvintele ca "Keto", "amestecuri" sau "mese de vacanță."
  • Odată ce alegeți un subiect, începeți să îl faceți mai specific. De exemplu, dacă vă decideți să scrieți despre mesele de vacanță, puteți să restrângeți acest lucru în jos, alegând o vacanță sau sezon specific pe care doriți să o scrieți. S-ar putea să decideți să scrieți despre clasificarea actualizată de Ziua Recunostintei.
  • Imaginea intitulată Creați un bun articol 3
    3. Cercetați subiectul pentru a vă asigura că sunteți informat. Petreceți ceva timp în căutarea de informații online despre orice scrieți. De asemenea, ați putea verifica biblioteca locală pentru a vedea dacă există cărți bune pe această temă. În funcție de tipul de articol pe care îl scrieți, este posibil să trebuiască să faceți niște cercetări suplimentare.
  • Dacă scrieți despre o persoană sau faceți un articol de știri, este o idee bună interviu unii oameni.
  • Când faceți un interviu, pregătiți o listă de întrebări înainte de timp, astfel încât să nu uitați nicio întrebare importante. Să fie la timp și să fie respectuos. Luați note bune sau înregistrați conversația, astfel încât să puteți citi cu precizie persoana.
  • Pentru articolul dvs. despre mâncăruri de mulțumire, ați putea vorbi cu niște prieteni pentru a vedea ce le place să mănânce. De asemenea, ați putea căuta unele fapte de siguranță alimentară, astfel încât să puteți da sfaturi solide despre gătitul corect al curții.
  • Imaginea intitulată Creați un articol bun Pasul 4
    4. Alegeți surse fiabile. Pentru a face ca articolul dvs. să sune autoritar, ar trebui să alegeți surse care sunt corecte, curente și imparțiale. Dacă vă uitați la surse online, verificați dacă puteți găsi numele unui autor și data actualizată a paginii. Dacă nu găsiți un autor, ar putea fi mai bine să utilizați o sursă diferită. O excepție ar fi un wiki, care are mai mulți autori. Dacă este cazul, verificați dacă au folosit surse externe pentru a susține faptele.
  • În funcție de subiectul articolului dvs., sursa dvs. ar trebui să fie de câteva luni la câțiva ani. Informațiile actualizate sunt de obicei cele mai exacte.
  • De exemplu, dacă scrieți despre noi tendințe pentru appensoare de Ziua Recunostintei, probabil că nu doriți să vă uitați la o carte de bucate din 1975.
  • Imaginea intitulată Creați un articol bun Pasul 5
    5. Luați note pentru a vă menține ideile organizate. Păstrați toate informațiile dvs. bine organizate astfel încât să puteți accesa cu ușurință odată ce începeți să scrieți. Puteți alege orice sistem de luare a notă pentru dvs. Poate că ești un stilou și o persoană de hârtie. Alternativ, ați putea lua note pe telefon sau pe computer. Puteți chiar să vă lăsați notele vocale.
  • Aveți grijă să înregistrați toate detaliile importante. Asta înseamnă orice nume, date, fapte sau statistici. Nu uitați să scrieți și sursa dvs!
  • Păstrați notele într-un fișier de pe computer sau utilizați o aplicație pe telefon pentru a le menține organizat. Dacă luați note pe hârtie, păstrați-le într-un dosar de fișier, astfel încât să le puteți accesa cu ușurință.
  • Metoda 2 din 3:
    Scrierea unui proiect de proiect
    1. Imaginea intitulată Creați un bun articol Pasul 6
    1. Începeți cu propoziții 1-2 punchy. Dacă articolul dvs. nu pornește pe o notă interesantă, cititorii sunt probabil să derulați. Luați ceva timp, crafting un scurt intro care va atrage atenția cititorului dvs. Ar putea include o întrebare sau un fapt interesant. Asigurați-vă că vă introduce subiectul dvs.
    • Ai putea scrie ceva de genul: "Te-ai săturat de Turcia fără gust la Ziua Recunoștinței? Spice-o meniu de vacanță prin introducerea unor noi arome noi!"
  • Imaginea intitulată Crearea unui articol bun Pasul 7
    2. Păstrați-vă paragrafele. Nu vrei să-ți pierzi cititorul după ce le-ai întrebat. Deoarece paragrafele lungi, dense pot arăta copleșitoare, este o idee bună să le păstrați pe partea mai scurtă. Paragrafe de aproximativ 3-4 propoziții arată vizual atrăgătoare și pot păstra cititorul interesat.
  • Asigurați-vă că includeți doar o idee în fiecare paragraf, astfel încât cititorul dvs. să poată absorbi mai ușor informațiile. De exemplu, nu încercați să discutați despre mâncăruri laterale și decor de masă în 1 paragraf. Acestea sunt 2 idei separate.
  • Imaginea intitulată Creați un bun articol Pasul 8
    3. Includeți o poveste pentru a vă atrage cititorul în. Adăugați o viață la articolul dvs. prin includerea unor fapte interesante sau o poveste emoționantă. Dacă vă precizați opinia dvs. sau o listă de instrucțiuni, probabil că nu va fi foarte interesantă. Dacă scrieți un articol despre zonarea legilor în orașul dvs., ați putea intervieva un proprietar de afaceri mici și puteți scrie despre modul în care modificările ar putea afecta acestora.
  • Pentru articolul dvs. de Ziua Recunostintei, puteai scrie despre anumite alimente care îți amintesc de Ziua Recunoștinței pe care le-ai sărbătorit în timp ce studiezi în străinătate.
  • Imaginea intitulată Creați un bun articol Pasul 9
    4. Asigurați-vă că includeți substanța astfel încât cititorul dvs. să învețe ceva. Povestirile interesante sunt minunate, dar trebuie să includeți și informații utile. Uită-te înapoi asupra notele dvs. de cercetare și alegeți cele mai relevante informații. De exemplu, dacă scrieți despre cina de Ziua Recunostintei, nu uitați să includeți sfaturi despre ce să serviți, cât timp va dura și cum să faceți fiecare element. Nu simți că trebuie să includeți totul, totuși. Utilizați discreția și faceți alegeri bune. Nu este nevoie să dați rețete pentru 5 tipuri diferite de plăcintă. Asigurați-vă că ați citit sursele!
  • Nu spuneți doar cititorilor dvs. despre cât de mult vă place să serviți o cină vegetariană de Ziua Recunostintei. Dați-le exemple concrete despre modul în care ei își pot uita oaspeții.
  • Lăsați orice puf. În timp ce ați putea avea un anecdote fermecător despre copilul dvs. îmbrăcat ca o curcă pentru școală, probabil că nu este ceea ce caută cititorii dvs. Stick la subiect la îndemână, chiar și atunci când vine vorba de povesti personale.
  • Imaginea intitulată Crearea unui articol bun Pasul 10
    5. Stick la o limită de cuvânt pentru a evita ramburul. Dacă ați primit un articol, probabil că ați primit deja o limită de cuvânt. Tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați că vă lipiți! Dacă scrieți un blog sau alt tip de articol, este posibil să fie necesar să setați propriii parametri. O regulă bună este că articolele ar trebui să fie în jur de 500 de cuvinte pentru bloguri sau cum-la articole. Desigur, dacă scrieți un articol științific, poate fi mult mai lung.
  • Imaginea intitulată Creați un bun articol Pasul 11
    6. Reveniți mai târziu dacă întâmpinați blocul scriitorului. Scrierea este greu și creând ceva bun poate dura timp. Dacă vă aflați că vă luptați pentru a găsi cuvântul corect sau a frazei, faceți o pauză. Mergeți la o plimbare sau luați o gustare. Acest lucru vă va permite să vă bucurați de o pauză și vă va ajuta probabil să treceți peste blocul scriitorului.
  • Dacă sunteți într-adevăr blocați, este bine să vă lăsați articolul dvs. pentru noapte și să vă întoarceți la ea a doua zi când simțiți acele sucuri creative care curg.
  • Metoda 3 din 3:
    Lustruirea articolului
    1. Imaginea intitulată Crearea unui articol bun Pasul 12
    1. Utilizați software-ul de verificare a ortografiei pentru a prinde erori. Dacă scrieți într-un program ca Microsoft Word, ar trebui să verificați automat documentul pentru erori de bază. Există, de asemenea, mai multe programe software online care vă pot ajuta să editați scrisul. Puteți să copiați și să vă lipiți articolul într-unul dintre aceste site-uri web sau să îl adăugați ca o extensie a browserului dvs. În acest fel, aplicația poate verifica automat tot ceea ce scrieți.
    • Unele instrumente populare includ gramatical, ghimbir, prowritaid și hemingway.
    • Aceste instrumente pot prinde erori de ortografie, ajută la corectarea gramaticii dvs. și vă poate ajuta chiar să vă faceți scrisul mai concis.
  • Imaginea intitulată Creați un bun pas al articolului 13
    2. Citiți articolul de mai jos pentru a găsi defecte. Chiar dacă tehnologia este utilă, nu vă bazați complet pe ea. În timpul procesului de editare, trebuie să vă citiți cu atenție propria lucrare, astfel încât să puteți căuta modalități de îmbunătățire. Poate aveți nevoie de tranziții mai bune între subiecte sau ați uitat să citiți o sursă. Software-ul nu vă poate ajuta să prindeți aceste probleme.
  • Citiți pentru diferite probleme de fiecare dată când vă uitați la articolul dvs. De exemplu, prima dată când vă puteți concentra pe prinderea erorilor stilistice. La următoarea citire, concentrați-vă că vă asigurați că aveți dreptul de ton.
  • Citiți articolul cu voce tare pentru tine. Acest lucru vă poate ajuta să auziți fraze care nu sună destul de bine.
  • Imaginea intitulată Crearea unui articol bun Pasul 14
    3. Adresați-vă unui prieten sau unui membru al familiei pentru opinia lor. Vă poate stimula încrederea dacă primești feedback înainte de a publica articolul dvs. Cereți unui prieten de încredere sau unui membru al familiei să vă privească munca. Doar asigurați-vă că sunteți receptivi la orice critică constructivă pe care o oferă.
  • Poti spune, "Taylor, ți-ar deranja să citești acest articol am scris? Mi-ar plăcea feedbackul tău. Dacă aveți timp să vă uitați, aș aprecia asta."
  • Imaginea intitulată Creați un articol bun Pasul 15
    4. Faceți toate modificările necesare. După ce ați terminat să citiți și să obțineți feedback, aplicați ceea ce ați învățat. Dacă prietenul tău a sugerat că adăugați un exemplu personal, acesta este momentul să adăugați acest lucru. După ce ați corectat erorile și ați asigurat că sunteți mulțumit de articolul dvs., îl puteți trimite.
  • Imaginea intitulată Creați un bun articol 16
    5. Editați informațiile inutile. Poate fi foarte greu să faci tăieturi la ceva pe care l-ai muncit din greu. Dar există, de obicei, pete pe care le puteți tăia. Căutați orice repetare sau exemple care nu sunt atât de utile. De asemenea, puteți căuta locuri pentru a vă face scrisul mai concis. De obicei, cititorii răspund cel mai bine la articole raționalizate.
  • În loc să spui, "Pentru că toamna are o vreme frumoasă clară și mulți oameni le place să urmărească fotbal și să mănânce plăcintă, Ziua Recunostintei a devenit o tradiție prețuită în casele multor oameni," ai putea spune, "Vremea clare, fotbalul și plăcintă sunt doar câteva motive pe care oamenii le iubesc Ziua Recunostintei!"
  • sfaturi

    Jot Idei în timp ce vin la tine, astfel încât să aveți întotdeauna o listă de subiecte gata.
  • Dacă aveți alegerea, scrieți despre ceva care vă interesează. O va face mai distractivă!
  • Nu stresați dacă primul dvs. articol nu este perfect. Scrierea este o ambarcațiune care ia o mulțime de practici.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar